guru, mentor, tanrı -bilmiyorum başkaları ne der ama bu tip sıfatlarla burası doldurulabilir elbette- hissini yaşamak istemek için özsaygısı pek de gelişmemiş erkeklerin böyle bir durum içine düşebilmesi hali açık seçik, net olarak söylenebilecek ilk nedendir kanımca. bu nedenin de erkeğin önceki sevgililerinde deneyimlediği veya belki de hiçbir zaman hiçbir kadın için sevgili olamamasından kaynaklanan bir eksiklikten kaynaklanabileceği açıktır. kimi zaman iq, sıkça da eq eksikliğinin yarattığı boşlukları doldurabilmek için kendinden daha küçük bir sevgili bulmaya çalışır bu tip erkekler. kendilerinden küçük sevgililerine kendi hobilerini, takıntılarını, başkalarına veya önceki sevgililerine aptalca gelebilecek olan ve onlardan sakladıkları tüm yönlerini rahat rahat ortaya koyabilen bu erkekler, bu tür davranışlardan sonra olumsuz herhangi bir söz dahi duyamayacaklarını bildiklerinden rahatça kendi egolarının her daim yüceltildiği bu ortamda sadece onlara verilenlerle yetinebilen bu tip sevgililerle geçinirler. erkeklerdeki bu tavır yüzünden pek çok küçük sevgili beraber olduğu kişileri yüceltirler, yüceltirler ve zaten budur ilişki dedikleri şeyi ayakta tutan. bu tür ilişkinin her iki taraftan bakıldığında acınası bir durum olduğu açık bir gerçektir çünkü o yüceltilen insan hiçbir zaman gerçek değildir; gerçek olmayan şeyler hissedemezler, düşünemezler, değer falan vermezler; sadece kendilerini gerçekleştirmeye bakarlar. kendilerini bu durumdan kurtarabilecek küçük sevgililer yok değildir tabii. bir süre sonra ondan alabileceği her türlü olumlu düşünceyi, duyguyu alan ve erkeğin saçmalıklarının farkına varan bu playground loveler kendilerini bu durumdan kurtarabilecek hamleyi yapıp, ilişkilerine son vermeyi seçebilirler ki en doğrusu da budur. zira erkekler egolarını rahatça salabildikleri bu tür ilişkilerde sadece uyumlu ve huzurlu oldukları için beraber oldukları, ne olursa olsun her zaman onların yanında olan küçük sevgililerinin eksik veya fazlalıklarıyla uğraşmazlar çünkü ilişki için tek bir ego yetiyordur. küçük sevgililer ise bu duruma uyum sağlayabildikleri ve benliklerini, kendi farkındalıklarını ve özsaygılarını bulacakları zamana kadar büyük bir farkındasızlıkla devam ettirdikleri bu ilişkiyi ne kadar yüce bir yere oturtsa da bir yerde bitirme kararı alacaktır. erkek kendini gerçekleştirebileceği adam eden sevgili modelini bu tür ilişkilerde bulabildiğini düşündüğü sürece bu kısırdöngüsel ilişki arayışı sürecektir. hem biri giderse biri gelir ve bu şekilde mutlu mutlu, uyumlu, huzurlu bir hayat sürdürülebilirdir. bu tür erkeklerin gerçeklerden ve dolayısıyla insanın hayatında kanıtlayabileceği tek gerçeğin kendisi olduğu farkındalığından kilometrelerce değil de düşüncelerce uzak olduğu düşünülürse acı gerçeklerle yüzleşilebilecek o an hiçbir zaman gelmeyecektir. onlar ki imaj kaygısı güden insanların kaderine razılardır.
Bir kadın neden kendinden büyük biriyle sevgili olmak isterle cevabı aynıdır. Kadınların olgunlaşma süreci, hayata bakışı biz erkeklere göre nispeten daha hızlı. 18-19 yaşında biz kız çocuğunun tek derdi berkecan bana neden görüldü attı olurken 25-26 yaşına geldiğinde hayata karşı daha realist bakabiliyor. Erkekler böyle değil. Daha 30 a merdiven dayarken olgunlaşma süreci başlıyor. Haliyle aradaki yaş farkı da bunu dengeliyor. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Genelleme yapmak istemesem de erkeklerin büyük bir kısmı daha geç olgunlaşıyor. E doğal olarak her ne kadar olgunluğun yaşla alakası yok dense de, kendinden yaşça küçük kadınlara yöneliyorlar. Bu yaşıtlarıyla anlaşamayan kadınlar için de geçerli. Bir de kadının yanında ondan daha büyük görünen biri olduğu zaman bu ayıplanmıyor. Ama nedense kadın yaşça büyük durduğu zaman bu garipseniyor.
ya ben göremiyorum yaşıtlarımda bi olgunluk niye hep bu konudan kaybediyorum ya 19 yaşındayım ama anlamıyorum kendi yaşıtlarımı görüyorum hep 25 20 yaş erkekleri tercih ediyolar yani olgunda oldukları söylenemez ama fizikenmi sorun yoksa ruhenmi?
Geçmişten beri bu hep böyle suregelmis Genelde Türkiye de evliliklerde kadın erkekten kucuk oluyor ve erkekte daha büyük oluyior. Tabi Türk erkekleri ve kadınları da anne babalarını birçok konuda örnek aldıkları ve küçüklükten beri onlara ozendikleri için kendilerinden küçük kız istiyorlar ve kızlarda gerek kendilerinden yaşça büyük erkeğin korumacı olduğunu düşündüklerinden tercihleri o yönden yana. Günümüzde artık 8-9 yaş yeni nesil için fazla bir yaş farki iken kendilerine yaşıt ya da 1 yaş küçükleriyle ilişki daha cazip geliyor.
Akıl yaşta değil baştadır mantığı geçerli bende aslında da...
Şimdi şöyle etik olmayan bir durum var: Normalde bir kız bir erkekten büyük olduğunda abla kardeş ilişkisi gibi bir şey beklenir. Ama bu durum aşk ilişkisine çekildiği zaman toplumda çok ironik ve olumsuz karşılanabiliyor. Bu nedenle yaşıt bulmak ya da yaşı büyükse bile çok fazla yaş farkı olmayacak birini bulmak ya da aklı yerinde biriyse mümkünse benden daha küçük yaşta birisini bulmak isteme sebebim bu. Yoksa kafa yapımın uyuştuğu çok insan oldu açıkçası.
Bir de eklemem gerekiyor. Şimdiye kadar aklı başında olan ve benimle çok benzer özelliklere sahip sadece 1 tane yaşıt kız buldum ama onun da sevgilisi zaten olduğu için arkadaşça takılıyorduk. Hani durumuna saygı duymuştum. Böyle bir durumda saygısızlık etmek doğru olmazdı.
Boyu boyuma huyu huyuma uygun olsun gerisi çokta önemli değil. Yaşı küçük olan da olur büyükte olur ama arada aşırı yaş farkı olursa olmaz. Örnek olarak ali Ağaoğlu ve haremindeki torunu yaşındakı kızlar. Gerçi oradaki kızların amacı bellidir. Para meselesi, para için nedenini ve ruhunu satıyorlar.
Kendinden daha genç olduklarını bildikleri ve hem söz geçirebilmek hem de bazı konularda daha çok şey istedikleri için olabilir ya da ülkede yazısız kural olan erkek büyük olurdan dolayı olabilir. Şahsen benim için benden büyük ya da küçük olması değil kafamın uyması önemli. [Küçük olan benim.]
Bu kızlar olgunluğu galiba görünüşte sanıyo bence asıl soru neden yaşça büyük erkekleri tercih ediyolar biride çıkıp demiyo olgun bi erkek neden kendinden yaşça küçük birini istesin? Hemde 5 6 yaş en az niye bu böyle?
Bide bi bakın kızlar, yaşı büyük erkek daha olgun oluyo diyosunuzya erkeklerin görüşlerine biraz bi bakın siz çok olgun olduğnuz içinmi seçiliyosunuz bakın.. of ya nefret ediyorum şu olgunluk konusundan
Bir Erkek 12-13 Yaşında 20-20+ Kadının Gücüne Ulaşır. Ama Kadınlar Doğası Gereği Daha Erken Olgunluklarını Tamamlarlar. Yani 15 Yaşındaki Bir Kız 20 Yaşındaki Erkeğin Olgunluğuna Eşittir. Bu Sebeple Kadının Erkekten Küçüktür Çoğu İlişkide.
Kızlar çok gariptir frenleri yoktur 15 yaşından sonra kızlar kendinden 10 yaş erkeklere ilgi duyar 30 .35 yaşındaysa kendinden ufak erkwklere ilgi duyar niye sizce çözemedim
O klişe kendisinden büyük erkeklerle çıkan ve bunu da yaşıtlarından üstün olduğunu kanıtlamak isteyen g. rizekalı ve k. şarlanmış kızların ortak mottosu
Belirli bir olguluğa erişmiş insan her şeyi bilir ona göre davranır ama yaşı daha küçük bir kadınla birlikte olursa yeni keşifler yapar buda ilişkiyi daha heyecanlı hale getirir. Benim fikrim bu.
İlla küçük diye mi sevgili olmak ister? O insanın yaşı çekici geldiğin den mi? Bi erkek tabiki kendisinden küçük biriyle sevgili olabilir. Arada dağlar yoksa tabi. Her insan her yaşta sever aşık olur. Önemli olan gerçek sevgi. Yaş pek önemli değil bence.
Cunku erkekler her zaman ağır ve daha mantıklı düşünmek daha baskın olmak ister kendinden küçük birine de akil vermek hoşuna gider kendinden büyük veya ayni yaşıt insan ayni akla sahiptir zaten
Ya tamam da bi bak erkeklerin görüşlerine neden tercih ediyolar? olgun oldukları için bi görüşlere bak neler yazıyolar ya ama ben böyle olmak istemiyorum ama kazanan taraf böyle
Bu bir tercih meselesidir. Herkesin kriteri farklıdır. Yaş aldıkça genç dinamik insanlar istiyorlar hayatlarında. Genç erkekler olgun kadın istiyor olgun erkekler genç kadın genç kadınlar da olgun erkek. Revaçtayız 😉
Bunun pek yaşla alakası yok. Kafa olgunluğunu bağlı bence. Ha ileri yaş 40 50 gibilerin 20 yaşındaki kızlara bakması istisnalar harici tamamen zevktir. 5 6 yaş fark kafa olgunluğuyla ilgilidir genelde
Cıtır candır.. gelipte mutlu olmayan olmadı hiç... tecrübenin sesine gelen işi bilendir.. el üstünde tutulur herZaman... bilen bilir gerisi lafıgüzafdır..