Ayrılıktan bahseden insan ayrılmak isteyen onu ima eden.. Ve sürekli her tartışmada gündeme getiren insan benim gözümde.. sorunları çözmekten kaçan ya da gitmek için bahane arayan insandır.. bir iki defa bunu anlayışla karşılarım Lakin sonra devam ederse öyle bir giderim ki ondan adımı bile hatırlamaz. hayatından silerim kendimi.
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Birçok sonucu olabilir. Eğer blöf yapılan kişinin aşırı derecede kaybetme korkusu varsa her blöfte sırf sevdiğini kaybetmemek için kendinden vazgeçer, böylece ilişki yerini eziyete bırakır. Tek kişi yönetir. Diğer bir ihtimal ise her iki tarafında baksın olması sonucunda ortaya çıkar. Tartışma anında sorunu çözmek yerine haklı haksız davasına girirler. Her ikisi de yanlış ve zarar verici.
En son bugün anlatayım. Kardeşim ablasına bir şey almış. Sen al o almış olsun olur mu dedi. Olur dedim 😀 Başka ne var? Bir de kardeşin odasına dolap ona da olur dedik. İki dakikada soyuldum. 😂
Valla öyle...😂 geçen biraz oturup yanında cay içeyim dedim. Anne ne yapıyorsun dedim. Kazak örüyorum oğlum dedi. Kime anne dedim. Nişanlına dedi. Şaşırdım ama bozmadım istifimi. 😂 anne dedim o nişanlıma söylesene dedim gelip benle de tanışsin. Arkamdan terlik geliyordu, kaçtım. 😀
İlişkiyi aşırı zedeler bu durum. Genelde kaybetme korkusu yaşayan tarafa yapılır bu blöf. Sevgisinden emin olunan insanlara ilişkide çok fazla yüklenilir. Bir nevi sevgi kullanılır. Açıkçası başıma daha önce gelmedi ama eğer bir gün bu blöf ile karşılaşırsam hay hay diyip yolu veririm. Laf ağızdan bir kere çıkar blöfcülük yaşımı çoktan geçtim.
İlişkim süresince hep yaşadığım bir şeydi. Sadece perişan ediyor insanı ve peşinde koşturtuyor. Kesin olun ya ayrılı ya da böyle aptalca durumlar sergilemeyin. Bunu yaşaya yaşaya akıllandım. Bir daha ciddi bir ilişkim olup böyle bir şey yaşarsam hiç arkama bakmadan çekip gideceğim. Kimse vazgeçilmez değildir.
Belirsizlik konuşularak çözülemiyorsa ayrılığı düşünebilir insan ama bunu bi blöf olarak yapmak doğru değil uzaklaşmak aldıgı kararı değerlendirmrk olarak bakılabilinir ve bu sürede çiftlerin birbirine tepki ve davranışları alınan kararın doğruluğunu savunabilir ya da iki tarafta aynı duygular içindeyse geriye dönüp birlikte yol alabilir tıpkı ayrılık küçük sevgileri yok edip büyük sevgileri güçlendirdiği gibi gibi🤔
bak ayrılırım haaa!! peeeh bana adammı yok ! ben gidersem sen yandın! v. b şeyler bende tam tersi teper.. ben hemen ayrılmadığın kabahat moduna geçerim.. kişi üzüm yemek isterse gayet naif bir dil ile hissettiği sıkıntıyı anlatır çözmeye çalışırız elimden gelenide fazlası ile yaparım ancak boyle blof tehdıt aşırı trip yüksek perde bende geçmez ama iş bağcı dövmeye kalkarsa yaşayan hiç bir insan bana bir allahın lütfu değildir.. aslında kim kaybeder onuda zaman gösterir..
Her tartışmada ayrılık konusu açılması ilişki açısından sağlıklı bir durum değil. Çünkü her ayrılık konusu açıldığında taraflara 'bu ilişki bitebilir' düşüncesi geliyor ve bu da ilişkinin ciddiyetini bozuyor. İlişkiyi zedeliyor.
Öyle bişeyle karşı karşıya kalsam ayrılmak mı istiyosun peki ayrıldık bitti derim direk çocuk oyunu gibi annesi babası büyütememiş çocuk kalmış ben mi büyütcem anca kendi çocuğumu büyütürüm bu saatten sonra
Ve bu durum karşındaki ses çıkarmadıkça ruh hastası eder düşününce sürekli sevdiğini söyleyip ama gitmekle tehdit blöf yapan biri aman gitmesin diye insan napcanı şaşırır hastalıklı bi durum
O blöf gerçeğe dönüştüğünde görürüm ben onları. Tartışma esnasında da olsa ayrılığa dair konuşmalar yapılmamalı. Kavganı et, çekil bir köşeye. Ayrılık tehditleriyle ipleri eline alabileceğini düşünen taraf yanlış düşünceler içerisinde...
Ne gibi bir getirisi olabilir ki? Bu duygulari sömürmektir. Bence buyuk bir karakter sorunu. Ayrica hafiften megolamanlığa da işaret. Bulunmaz bursa kumasi misin kimse vazgecilmez degil
Zedeler ve ilişki bağlarını koparır çok kötü bir davranıştır bu. Herhangi bir tartışma esnasında kolayca ayrılık kelimesini kullanan insan demek ki ilişkisine sıkı sıkıya bağlı değildir ben böyle düşünürüm ve ister istemez ruhen geri çekilirim o insandan
İyi bir poker oyuncusu ilişkide ayrılığı asla blöf olarak kullanmaz. Çünkü blöfü görüldüğünde / umursanmadığında elinde patlar. Ayrılık durumunu rest olarak kullanabilirsin.. İstediğin her ne ise olmaz ise ayrılır miss gibi hayatına devam edersin :)
Ayrılık blöfü yapan vazgeçmez , ayrılacak olan işine gelmiyorsa çeker gider. Ama saygıyı azaltır yani normal konuşamıyor muyuz bana sopayı gösteriyorsun âmiyâne tabirle
valla uzun zaman eğer karşınızdaki sırılsıklam aşık ve siz bunun farkındaysanız getirisi oluyor ancak. Yapılmaması gereken bir anda yaptığınız taktirde ise tüm bağlar kopabiliyor. Hoş ben nişan yüzüğünü kafasına fırlatmama rağmen küçük bir bağ kopukluğu oldu sonra toparladık evlendik ama herkes şanslı olmayabilir ne çekti benden :D
Kesinlikle zedeler. Guven azalır heves kırılır. Blof yerine ciddi sorunlar varsa kısa süreli ayrılık yaşanabilir bu dönemde kişiler daha iyi düşünür ancak bloflr bu gidişat değişmez.
Zamanı iyi seçtiğin ve sık sık yapmadığın sürece bence ise yariyor. ilişkide bir süre sonra aranızdaki bağın kıymetini ve birbirinize karşı olan hislerin yoğunluğunu ayrılık piskolojisi daha iyi anlamanızı sağlıyor. Bunu mutlu ve yolunda giden zamanlarda yapıp iyi anlarinizi mahvetmediginiz sürece denemelisiniz...
Çok ters tepebilir karşı taraf senin blöfe sinirlenip kanul edebilir kaş yapayım derken göz çıkarma ama olsy bıtınce ben bır daha aynısı olursa daha baska yaklasırım gibi konuş
Karşındaki benim kadar zekiyse cehenneme kadar yolunu haritayla çizer gösterir hahahahha bi bak blöf kaldırıyormu beyni analiz et bi öfkeyle kalkıp zararla oturma