Çoğu insanın dilinde bu söylem var. Burda da bunu çok gördüm. "Fırsatını bulan aldatır.. Hiçbir şey onu alıkoyamaz ne sevgisi, ne karakter yapısı ne ahlak anlayışı." Millet böyle düşünüyor.. peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Fırsatını bulan aldatmaz, aldatmak isteyen fırsat yaratır
Karakteri buna müsaitse bir insanın siz ona ne yaparsanız yapın, en ufak bir meyil gördüğünde aldatma eğilimine girecektir. Sevgi, karakter elbette etkiler. Empati kuralım, siz sevdiğiniz bir insanı aldatır mısınız? Gerçek sevgi bağlarında böyle bir şey olmaz. Bunun tamamen karakter ile ilgisi vardır. Eğer bir ilişkide aldatma var ise oradaki sevgide bir pürüz var demektir.
İlişkilerde aldatan insan bunu bir süre sonra alışkanlık haline getirir ve siz bunu öğrendiğiniz de veya çevresi tarafından duyulduğunda sürekli bir bahanesi olacaktır. Yaptığı hatayı çeşitli bahanelerle kapatmaya çalışacaktır.
İnsan şaşar beşer
Herkes hata yapabilir tamam ama aldatma olayların içeriklerinde gerçekten sevgiden ziyade bir de değer verme kısmı vardır. Duygusal bağ kurulan insanı aldatmak demek değer verilmediğini açık ve net bir şekilde ifade eder. Aldatmak insanın kendine olan saygısının olmadığını ve yetersizlik duygusunun ön planda olduğunu gösterir.
Karakteri sağlam ve kırmızı çizgileri olan insanlar ne istediğini bilen insanlardır. Bir insan aynı anda birkaç kişiye bir şey hissedemez. Sadakat, gösterilmesi gereken en önemli karakter belirtisidir. Doğru insanların, doğru insanlarla karşılaşması dileğiyle.
Değer veren seven.. dahası kıymet bilen kimse bunu yapmaz ama günümüzdeki ilişkilerin bir çoğu değer üzerine değil statü üzerine.. dengi dengine olayını gözetiyor birçok kadın erkek evlenmek adına. dengiyle evlenmek her anlamda denk olduğu anlamına gelmiyor sevmedikleri bir ilişki içinde sırf toplumun gözündeki yeri adına.. bitiremiyor evliliğini ve bunu aslında olmak istediği ya da gerçekten sevebileceği birisini bularak deliyor.. Fırsatını bulan her insan aldatır sözünün mimari o kişiler Bunu fırsatçılık olarak görüyorlar ama ben karaktersizlik diyorum karaktersiz insan statüsü çevresi güzelliği için bir kadını ya da erkeği hayatına alıp sonra kendince bir hayat yaşamak için o kişiyi aldatır
iyiler ve kötüler arasındaki fark budur.. kişiyi iyi yapan şey yapamaması degıl fırsatı imkanı olmasına rağmen kötülüğü yapmaması uzak durmasıdır bi imkan bulsalar neler yapacak insanlar varda allah nasip etmıyor işte.. bu daha çok süt kan ve maya meselesi.. allah herkesi helal süt emmiş mayası sağlam insan evlatları ile karsılastırsın.. ortalık kımın evladı oldugu bılınmeyen kişilerle kaynıyor..
2 gün oldu mu? Zaman ne cabuk geçiyor. Ölüme her gün yaklaşıyorum desene. 😀 rica ederim... ben pek takilmiyorum girdiğimde de bellidir gideceğim paylaşımlar 😀
Politikaya atılacağım ondan. Partiler benim için kavga ediyor. 😂 politika dedim sinir nasıl geçer. Yeminle biri kafama silah dayasa çek durma o tetiği diyeceğim. 😀
Mecliste bizimkiler olunca banada bulaştı hayliyle. Çok konuşma yaptım okurken, çözdüm. 😂 Sinir uclarım kemiklerime dokandi sorma 😕 Şu korona bulaşsin oleyim ya da çıkıp kavga edeyim vursun havasindayim. Odada ne varsa firlatacagim. 😀
Bunu sormasak rica etsem. Hani böyle çok istersin istersin istersin ama istediğin şey damarina basar sonra ofken bile dağı aşar öyle diyeyim. Benden taraftar olur mu sence? 😀
Bak şarkı tam benlik. 😀 Bir defa aglatmayı becersem yapacağım da yapamiyorum iste. 😂 Yaparsam şarkıdaki gibi olacak dünyadan uzak dediği gibi şarkının yalniz. 😀 Top tüfek atsalar. Bak depremde durdu şansımı seveyim gidemedik ki. 😂
O kadar o kadar hatta fazlası. Hep dua ederim namazda. Allah'ım sen sevdiklerimin ömrüne benden ömür al derim. Ben önce geleyim derim. 😂 Sanırım bu konuda taraftar olurum. 😀
Olmaz 😀 o silah çekildi vuracaksin. 😂 O değil öğrencilere not atacaktim, işlerim vardı yarim kaldı yine. İki gündür es geciyordum. 😀 Sinir uykuyu da kaçırdı. 😂
Bence kadınlar istemeye istemeye aldatıyor, yani ne bileyim ilgisizlik, sevgisizlik, veya kendileri aldatılmış olunca.. erkekler için bi sebep gerekmiyor, bi kadında takılıp kalamıyorlar gibi... ama tabii aldatmak asla affedilir birşey değil
Aldatıcak insan zaten her anı bir fırsat olarak görür, aldatmak hiçbir zaman zorla yaptırılamaz tamamen kişinin isteğine bağlı gelişir. Özellikle aldatan kişinin bahanesi de çoktur en küçük şeyde bile birine suç atabilir sıyrılmaya çalışır. Aldatmanın ne affı olur ne de bahanesi, aldatan insanda sevmemiştir zaten aldattığı kişiyi. Eğer birini seversen gözün ondan başka kimseyi görmez kalbin sadece ona aittir, eğer birini seviyorsan ondan bin kat daha güzeli gelsin yine de ondan başkasını görmez gözün. Eğer biri sadakatsizlik yapıyorsa onun ne kalbinde nede aklında sevgi vardır o kişiye karşı. Koronanın ilk başladığı zamanlarda 2 haftalık karantinanın olduğu zamandan sonraki süreçte pandemi zamanında karantinadan dolayı görüşemediğim sevgilim beni eski sevgilisiyle aldattı ve bunu mesafeye bağladı... aldatmak isteyen insanın ne yeri nede zamanı vardır, aldatmak isteyen insan ne dürüsttür ne de iyi biridir. Ayrıca karşısındakinin duygularını önemsemeyecek ve duygularıyla oynayacak kadarda bencildirler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Din disinda hicbisey buna engel olamaz. Malesef dinde kalmadi. Oyuzden bunu dile getirenler dogru soyluyorlar. Bi dusunsenize din disinda aldatmanin kotu bisey oldugunu nerden bilecektirk. Yani tum hayvanlar. Hepsi cok iyi niyetli ve minnos olmasina ragmen kediler falan bile sokakta birbirinin onunde siraya giriyorlar. Aksama kadar hepsi tuttugunu yapiyor. insan denilen ve hayvanlardan farkli olarak kotu seylerden zevk alabilen bi varlik neden normalde diger canlilara bile serbest olan seyi yapmasin ki? Din dedim diye onyargili okuyanlar objektif olarak tekrar okusun ne dedigimi anlar.
Valla neyin ahlaklı olup olmadığını söylemek kolay. Hayatının önemli bir bölümünde fırsatları olmamış birisi için ya da değerlendirememiş birisi için cevaplanmayan sorular vardır. Bunu yaparsam ne olur ne hissederim. Bir sürü sevgilisi olmuş yani sözde sevgilisi olmuş erkekler ve kızlar var. Doymuş olanlar birbirini bulursa sorun yok. Erkeklerin en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda kadınlar yok. Belki kadınlar için de erkekler yok. Sonra kardeşim hayat canı istediği için ( normalde yapmaz ama) karşına istekli kadınlar çıkarabilir. Belki de o sırada evlisindir. İşte o zaman hiç umrumda olmaz. Ahlakınızı da karakterinizi de... sizi de. Yoksa hayatımın şu noktasına kadar dini olanlardan daha ahlaklı davranmışımdır. Ama hayatın bu kadar zaman benimle dalga geçmesi bana yokmuşum gibi davranması ahlaklı olmam gerektiğinde bana ihtiyacı olması ve varmışım gibi davranması. Hasss.. ordan. Tamam hala geç değil beklerim “doğru” kişiyi. Gelmezse de ben belirlerim doğru kişileri.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
5 senelik ilişkimde asla aldatmadım.! Maddi sorunlar yüzünden evlenemedik... 6 ay önce boynuzlandım, hayatında bir tek ben değilmişim. Rehberinde kayıtlı 17 tane kız isminde erkek kayıtlıydı. 17 kişininde numaralarını kopyalarını alıp hepsini tek tek aradım hepside erkek açtı 17 kişiyede manitan seni benimle ve 16 kişiyle daha boynuzluyor dedim. Ve diğer numaraları birbirlerine WhatsApp yoluyla yolladım. Gereği yapıldı. Herkes birbirine teselli verdi. Tabi nekadar teselli olduysak artık... Giden 5 senememi yanayım, kırılan incilen gururumamı... Artık ne sevgiye aşka nede sadakate inanırım... Hikâye... Şunu öğrendim, hiçbir zaman tek bir kadına bağlı kalmayacaksın, muhakkak yedek kulübesi dolu olacak. Göz yaşlarına inanmayacak asla taviz verilmeyecek... Evlenmekmi, benden uzak başını yakmak isteyenlere yakın olsun... Ayrılmadan aldatan kadınlarında 7 ceddine selâm olsun...
Fırsat nasıl bi fırsat efenim adamı her saat başı kontrol ediyorsundur haftasonu akşam vs hep seninledir, telefon şifresi herşeyi bilgin dahilinde. Fırsatı yok gibi görünüyor. Bir gün sen hastayken ihtiyaçlarını almak için 1 saat dışarda yalnızdır hop yakınlarda evi olan arkadaşların konuştuğu bi eskorta gidesi gelir yarım saatte aldatır gelir nereden bileceksin. Herkesin fırsatı var herkes aldatmıyor. Konu bu kadar öz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bunu anket olarak sormuşlardı
ancak şu şekildeydi soru. "eger kesinlikle yakalanmayacagınızı bilseniz , ve basınıza birsey gelmeyeceğinizden emin olsanız aldatırmıydınız"
kadın ve erkekte oran %80
tek esli değiliz bnuu kabul edelim baska birsey demiyorum.
Sanmıyorum Allah'a inancı olan insanlar var onlar günaha girmez Bide karakterli insanlar vardır , onlar kırk sene erkeksiz kadınsız yaşasın, yinede kimseye dokunmaz işine gücüne kendine bakar. Herkes kafayı o işlerle bozmuş değil
Aldatmak isteyen insan kadın erkek farketmiz, o fırsatı her zaman yaratabilir tabikide, aldatmak çok acımasızca ve karaktersizce bence. Fırsatını bulan aldatmaz, aldatmak isteyen fırsatı zaten yaratıyor bir şekilde ve aldatıyor. Benim de çok fırsatım var, eşim vardiyalı çalışan ve şu an işteyim istesem aldatırım ama asla böyle bir insan değilim, allah korusun,çok seviyorum eşimi. Sevmeyen aldatmak yerine ayrılmayı tercih etse keşke. Kendisine yapılmasını istemediği şeyi kimse kimseye yapmamalı.
" Fırsatını bulan herkes aldatır mı? gerçekten seven için ne kadar üzücü, yıkıcı bir süreç . Asla olmaz neler söylüyorlar? kabul edilmez. Sevgisi yalandır böyle söylüyorsa. Tasvip etmiyorum. Seven insan yürekten, harbi , içten asla öyle şeyler düşünmez, aklından geçirmez. Ne kadar kötü şeyler töbe töbe. Nasıl bir kafadır? nasıl bir sevgi yaşıyorlar? çok üzüldüm sorunuzu yanıtlarken.
Ya firsat isi degil ki. kimse kimseye sadik değil aldatma denen sey illam ten tene değince olan bir durum. degil harika bir erkek gorursun off ne yakışıklı dersin için kipir kipir olur ya da yükselirsin adama buda aldatmadir gidio biriyle sevisirsen oda aldatmadir yani kimse demesin ben hic aldatmadim gozlede aldatilir tenlede
Ben erkeklerin büyük bir kısmının cilve yapan çok güzel bir kadına hayır diyebileceğini düşünmüyorum. Hoş, çok güzel cilveli bir kadın neden her önüne geleni baştan çıkarmak istesin orası tartışılır tabi de 😄 hani istese başarır mesele bu...
Katılmıyorum. Eşimi aldatsam ona karşı bir daha samimi ve içten bir sevgi beslemek bir yana yanağından bile öpemem. Hatta böyle bir halt yemiş olsam gider kendisine ben bir aptallık ettim der anlatırım. Bu karakter meselesi bence.
Hayır. Bu hayatta çok masum çok iyi insanlarda var. Kimisi inandığı dinine bağlı. Kimisi inandığı insanlığına bağlı. Milyarca insan var aklımıza gelebilecek her türden varlık var. Aldatanda aldatmayanda var.
Aldatma kavramının içini ne ile doldurduğuna bağlı. Yalan söylemek aldatmaktır. Sahtekarlık yapmak aldatmaktır. Olmadığın birisi gibi davranmak aldatmaktır.
herkes denemez olmaz imkanı fırsatı varken yapmayanlar var birde yapmak için fırsatları zorlayanlar var imkanı varken aldatmayanlara saygı ve hürmetle...
Bence fırsat demiyelim de sevgili aşk öyle birşey ki bazen herşeyden sıkılır sevdiğine değer verirsin sever aşık olursun sonra ufacık birşeyden bahaneler başlar işde aşk böyle birşey sonra arkadan iş çevirmeler artık sosyal hayata uyum sağlarken sana ilgi değer veren biri olur işde aşk orda bitmiştir bunun erkeği kızı yok çünkü hayat yalan olmuş acımasız olmuş
Hiç aldatmam diyen yalan söyler tabii zamanla ve olayların getirdiği ile ilgili ama eşi yanında iken (hiç doğru değil ) aldatanlar fırsat bulmaz fırsatı yaratır.
Bazıları ilgisizlikten. Bazıları çok ilgiden Bazıları sevgisiz buyuddunden bazıları çok sevdiğinden. Bazıları parasızlıktan bazıları çok para oldundan. Herkesin kendince bir sebebi var
İmkanı yok birisi gerçekten seviyorsa özellikle erkek aldatma fırsatı varken yapmaz. Bunu 2 sene boyunca yaşadım. Biz erkekleri o kadar duygusuz bellemeyin artık.
Herkesin fikri kendine. Var olan bir durumu bitirmeden başka birine yönelmedim hiç şimdiye kadar. Demek ki ilişki içindeyken yeni tatlara hevesim olmadı.
Fırsatını değil de ortada bir çıkar menfaat varsa herkes aldatır. Kızlar maddiyata erkekler ise güzelliğe ya da cinselik yapabileceği bir kızı her zaman seçer, her zaman böyle olucak değil elbette
Homo sapien evrimsel süreçte tek eşli olmaya pek uygun değildir. Ama toplumsal normlar, dini ritueller tek eşliliği gerekli kılmıştır. Muhtemelen fırsat bulduğunda aldatırlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Fırsatla alakası yok karakterle. Şerefsizse kendsi bile hiç olmadık yerden fırsat yaratır. Benim çevresinde erkek koşan kadın koşan ama yüzlerine bile bakmayan arkadaşlarım var. Ben de önceki ilişkilerimde aldatmadım aldatmam da
Bence aldatmak insanın doğasında var. Düşünsene eşini sevmiyorsun, ondan daha güzel bir kadın karşına çıkıyor tam bir fırsat. Karşı tarafın cezbetmesine bağlı, eşi yanındayken bile ayarlayan oluyor günümüzde.
herkes için geçerli değil bunla alakalı yazdığım eski yazımı okuya bilihttps://www. kizlarsoruyor. com/qt/ask-iliskileri/q15058907-bu-abi-soru-sorma-lutfuunda-bulunuyorrsin
Onu diyenler aldatmaya meyilli insanlardır. Genelleme yapılmaz bu konuda evet teknoloji cağındayız evet erişim çok hızlı ama karakterimiz aynı inançlarımız aynı.. Ben bunu diyenlere şüpheci yaklaşırım...
Benim kendi kuzenim benim nişanlımla yakın arkadaşlardı birlikte gezerken gitmeyi teklif etmiş ama nişanlım ıstememiş yani önemli olan fırsat değil sadık olması önemli
Merhabalar ☺
Fırsatını bulan aldatmaz, aldatmak isteyen fırsat yaratır
Karakteri buna müsaitse bir insanın siz ona ne yaparsanız yapın, en ufak bir meyil gördüğünde aldatma eğilimine girecektir. Sevgi, karakter elbette etkiler. Empati kuralım, siz sevdiğiniz bir insanı aldatır mısınız? Gerçek sevgi bağlarında böyle bir şey olmaz. Bunun tamamen karakter ile ilgisi vardır. Eğer bir ilişkide aldatma var ise oradaki sevgide bir pürüz var demektir.
İlişkilerde aldatan insan bunu bir süre sonra alışkanlık haline getirir ve siz bunu öğrendiğiniz de veya çevresi tarafından duyulduğunda sürekli bir bahanesi olacaktır. Yaptığı hatayı çeşitli bahanelerle kapatmaya çalışacaktır.
İnsan şaşar beşer
Herkes hata yapabilir tamam ama aldatma olayların içeriklerinde gerçekten sevgiden ziyade bir de değer verme kısmı vardır. Duygusal bağ kurulan insanı aldatmak demek değer verilmediğini açık ve net bir şekilde ifade eder. Aldatmak insanın kendine olan saygısının olmadığını ve yetersizlik duygusunun ön planda olduğunu gösterir.
Karakteri sağlam ve kırmızı çizgileri olan insanlar ne istediğini bilen insanlardır. Bir insan aynı anda birkaç kişiye bir şey hissedemez. Sadakat, gösterilmesi gereken en önemli karakter belirtisidir. Doğru insanların, doğru insanlarla karşılaşması dileğiyle.
Değerli görüşünüz için teşekkürler..
Ben teşekkür ederim ☺🕊