Acaba erkeklerde üstünlük kurma, baskın olma, söz sahibi olma gibi kavramlar rekabete dönüşmediği için mi? Zira bu kavramlar gelin kaynana arasında sürekli zıtlaşılan bir durum.
Sizce?

Adam çünkü halimizden anlıyor. Sonuçta o da bir erkek. Kızını istemeye geldiğimizde köşeden hayıflanarak bakıyor ve;
"Bunun anası varya yıllarca benim kafamı zyktiii şimdi de kızı senin kafanı zykicek aah oğlum yol yakınken gel vazgeç" diyor içinden.
Ama tabi aşktı sevgiydi ve testesteronun verdiği cesaretle o imzayı atıyoruz hepimiz ve yıllar sonra o kayınbaba rolüne biz geçiyoruz. Kaynanadan zaten bahsetmeye gerek yok. O tam bir duygusal terminatör ve yanındaki müstakbel baldızda onun yancısı. İkisi de iyi saatte olsun. Benden uzak!
Bu bir döngü...
Erkekler arasındaki hiyerarşi basit ve nettir. Kayınbaba fazla yüz göz olmaz. Çünkü konum olarak ondan üstündür. Damatta bu konuma saygı duyar. Günü geldiğinde o da kayınbaba olacaktır. Bu ihtiyaç duyduğu saygı silsilesini devam ettirmek ister. Kadınların böyle bir kaygısı yoktur.
babalar evlenmeden önce problem yaratırlar evlenince rolü anneler üstlenir. erkekler yabancıya karşı tedirgin olur, koruma içgüdüsü ile yaklaşır olaylara, evlilikten sonra yabancı görmez, konu onun için kapanmıştır.
Çünkü çoğu anne oğlunu evlendikten sonra bir başka kadına kaptırdığını düşünüp bir yarış içine giriyor. Babaların genelinde çocuklarına aşırı bağlılık yok ama anneler öyle değil. Böyle olunca da sanki gelin evlenecek yasa gelene kadar kendi bildikleri kuralları akli yokmuş gibi sürekli oğlunun alıştığı hayata devam etmesi için gelini yönlendirip akıl verir işine karışır ama bilmez ki gelin zaten oğlunu o zamana kadar mutlu edebilmiş ki evlenmişler.
Cevap
43Cevap
kayınbabalar genelde haddini bilir..
kaynanalar yılan gibi sokup duruyor gelinleri tabi bazı gelinlerde kaynanayı :d
Yılanlar sokarmı hiç apla arı mı bu ısdırmaz mı yılanlar 🐍
Herkes kaynanaya giydirmiş. Her gelin potansiyel bir kaynana adayıdır neticede. Bir bakmışız yıllar sonra burada kaynanaya sallayanlarin gelinleri onlara sallıyor 🤣 İnsanlar birbirlerinin eksik yanlarını veya kusurlarını "karşılıklı" olarak tolere etmeli diye düşünüyorum. Kabul edelim herkes en ufak sorunda kaynanayı/görümceyi/eltiyi suçlamaya meyilli ama kimse "Hata bende" demez nedense. Ha bir de şu var. Örneğin kayınvalide yanlış gördüğü bir şey için geline kızar da gelin onu düşman beller ya hani, aynı azarı annesinden işitse sorun etmez büyütmez. Halbuki olay aynı olay. Bir aile kurduysaniz, başka bir aileye dahil olduysanız o ailenin fertlerini de aileniz olarak bilin o zaman. Çünkü neticede eşinizin ve çocuklarınızın da ailesi.
Anne iç işleri baba dış işleri bakanıdır. Komşu komşunun bahçesine karışmaz. Ama ev içini yönetmeye alışmış bir kadının evinin içine yeni bir ev geliyorsa yani evinde büyüyen oğlu yeni bir ev kuruyorsa anne orda da hüküm sürmek isteyebiliyor. Bu durumda o yeni evin iç işleri bakanıyla tartışmalar kaçınılmaz oluyor
Babalar düğünle evle eşyayla para meseleleriyle boğuşurken kaynana gelin, damat ve ailesiyle uğraşıyor çünkü. Bide babalar etliye sütlüye pek karışmaz
Çünkü erkekler genel olarak kadınlar kadar detaycı değiller. Yani kayınbabaların gözüne batan çok şey olmuyordur ama kayınvalideler en ufak detayın bile farkındalardır.
Anne çocuk arasında bir bağ var bir süre sonra bu bağı sağlıklı bir şekilde ayrışması gerekiyor. Ama anne kocasından ilgi göremiyorsa ilişkisinde tatmin yaşayamıyorsa çocuğuna yöneltiyor tüm ilgiyi ve bir süre sonra oğlunu sevgilisi gibi gelinide sevgilisini elinden alan insan olarak görüyor. Oğluna bağlanıyor evli çifte bela oluyor.
Babalar rahat, kavga mavga olunca kaynanalar gibi cocugunun tarafini tutup karsi tarafin canini okumuyor. Olur boyle seyler diyor gülüyor geciyor. Ama analar oyle miii. Kıskançlık oluyo onlarda babalar bunu takmaz tabi.
Erkekler her seye karismaz daha relax davranirlar. Bircok hareketi, sözü kafaya takmadiklari icin fazla kulp bulmazlar karsidaki insana. Is hayatinda da böyle mesela. Kadin müdür seni hep hizaya getirmeye çalışır sinir ederler ama erkek müdürler genelde akışına birakir, daha rahat calisma ortamı sunarlar.
Bu toplumsal bir şartlanma bence. Anneler oğluna düşkün olur, kaynana eziyet eder diye biliniyor ve o aşılanıyor istemeden de olsa insanlar kaynana , görümce o rolle davranması gerektiğini düşünüyor ve onu uyguluyor. Oğlunu evlendirdikten sonra hala aynı düzeni devam ettirmeye çalışıyor Ve onun başka bir yuvası olduğunu unutuyor gelinle rekabete giriyor vs vs yaa o karısı sen annesisin ne bu yarış anlamıyorum ikinizin de yeri Farklı bu kadar kasmaya insanların arasını bozmaya sorun çıkarmaya gerek yok bırakın artık bu benmerkeziyetçiliği insanlar hayatını yaşasın
Kendi başının çaresine baksın diyorlar ve bana ne moduna giriyorlar sanırım. Babam da öyle, bir şey yapmaya kalksam “ne yaparsan yap ama sonra keşke yapmasaydım diye yanıma gelme” der mesela. Kafaları şişsin istemiyorlar yani rahat. 👍🏻
Erkeğin işi yok çünkü böyle şeylerle. Bunları düşünmek ayrıntıya giriyor. Evlensinler de şunlar gözüme batsın, şunlardan rahatsız olayım da rahatsızlık vereyim demiyorlar. Oh be en iyisi. Maşallah, aferin, bravo.
Kayınbabalar çok tatlı. Hiçbişeye karışmazlar. Hep olumlu ve yardımcı olmaya çalışrlar. Destek olurlar kaynanalar gibi köstek değil.
Oğlunun, eşine annesinden daha çok değer verdiğini görmek kıskandırabilir biraz, benden daha kötü yapıyor herşeyi nesini seviyo gibisinden herşeyi yüzüne vurmaları ondan galiba skdjsk :D
Kayınpedere eş buluruz Kaynanalar zaten adamı zor toprağa verdim bidaha kimseyle uğramam oğlumda bana bakar düşüncesin de olduğu için. Erkekler 75 de olsa evleniyor.
Erkekler yumrukla çözüyor. Tam çözüyor. Kadınlar fitneyle çözmüyor ve sürüp gidiyor işte. Bu yüzden erkekler pek düşmanca davranmaz ama kadınlar hep içten pazarlıklı ve sinsi gelmiştir.
Baba oğluna taparcasına aşık değildir çünkü ama anne öyle mi erkek anneleri oğullarına tapıyor bu kadar gereksiz sevginin sonucunda gelini ile zıtlaşmalar oluyor.
Çünkü kaynana genelde geline karışır ya da genel olarak çoğu şeye karışır ama kayınpeder fazla ses çıkarmaz, o yüzden olsa gerek.
Kadinlarin birbirleri ustunde egemenlik kurma anlayisindan dolayi oluyor..
Ancak , babalarin oyle bir problemi oldugunu gormedim :/
Kadınlar kontrol manyağı ondan. Kaynanalar düzenleri devam etsin istiyor yeni düzen kabul etmiyorlar.
Kısa ve öz hersey eşde biter kocan iki tarafı idare ederse sorun olmaz kocan sahip çıkarsa gerisi boş kadınlar kıskanç oluyor oğulları olunca kendi dedikleri olsun diye ama kayınbabalar daha mantıklı oluyor
Feminizmin bile çözüm bulamadığı bi sorundur bu kadınlık nedir kadın nedir unuttuğumuzun kanıtı aklımızı kullansak dünyayı yerinden oynatırız ama ne gerek var gelin kaynana görümce savaşlarından öteye gidemiyoruz🤷♀️
Kadınla erkeğin doğasının farkli olmasından kaynaklanıyor.. Tüm kaynanalar sorunlu degildir mutlaka. Iyileri de var.
Hakkaten ya niye sorun olmuyor? Olması lazım çünkü bir o eksikti
Genelde adamlar böyle şeylerle ilgilenmedikleri, birşeylere fazla karışmadıkları için.
Her ailenin egemenliğinin kadınlarda olduğunun bir kanıtıdır.
Erkekler pek umursamıyor her şeyi çünkü, parayı veririm gerisine karışmam diyorlar
Çünkü kadınlar birbirlerini rakip olarak görürler, mesela en iyi arkadaş olan iki kadın yüzyüze görüşme esnasında hahaha hihihi çok samimi gözükürler, arkasını döndüklerinde vayy orospii kaşar sayarlar
Çünkü erkekler mantıklı bir cinstir, kadınlarda ise mantık çoğunlukla devre dışı kalır ve duygusal davranırlar. bu da saçma sapan durumlara neden olur.
Her ikisi de sorun olan gördüm hatta tek kayın baba sorun olan da gordum🙄😒
Erkeklerin fitne, fesat, rekabet, benmerkezcilik gibi durumları yok çünkü
Kadın kadının düşmanı erkekse birbirinin dostu oluyor o yüzdendr
Erkek olarak çok konuşmayı sevmeyiz, hele o yaşlarda. Kaynana dırdırı denen bişey var.
bu doru dlhgdjkdhgkj ya pek karışmadıkları için müdahale vs
Kayınbabanın sesi pek çıkmaz ondandır. 😂
Çünkü anneler daha cok evlatlarina düşkündür hele oğlan cocuklarina daha bi. duskun oluyorlar
Onu yöneten de kaynana. Kayınbaba, alttan alttan kaynananın isteklerini sevgili oğluşuna kabul ettirir, stratejik olay, gelinin gözüne batma, oğlanı da boş bırakma 😂😅
Çünkü genelliklle kaynanalar paylaşılmaz oluyorlar. Onu ben doğurdum o benim çocuğum diyip kıskançlık yapıyorlar. Erkekler ise böyle değildir. Kimi kimden kıskanıcaklar ki oğlunu gelininden mi?\kızını damadından mı?
bazı sorunlar sadece kayınvalıdenın sorunu olmadıgındandır , kayınbabanın soylemedıgı sorunları kayınvalıde dıle getırır
Yoo erkekler pek karışmıyor etliye sütlüye ondan. Yoksa benim babam tam kayınbaba ama sevgilime o yönünü göstermiyor evde bana cırlıyor 🤣🤣
Soruya dair olabilecek düşüncelerin çoğunu, görseldeki filmi izleyerej edinebilir bence insanlar :)) Soruya gelme sebebim afiştir, gerçekten öneririm.
Cevabı sorunun ıcınde kadınlar zaten başlı başlı başına bır sorun. Kendılerınle bıle barısık olamayan kadınların sorun olmaması mucıze olur :)
Erkeklerin umrunda degil çünkü küçük şeyleri takmıyorlar
Ama kadinlar çok büyütüyor olaylari hele kaynanalar duygu sömürüsü yapabiliyor
Evliliklerde kadınlar dahacok söz sahşbi olup bunu cocuklarının yuvasındada uyguluyorlar kadın özgürlükler işte
Kayinpederler gelinleri sever, kadının soru kadinla oluyor :D
*zoru
Kaynanalar kayınbabalar gibi rahat durmuyor işleri güçleri fiştik fiştik dedikodu yapmak
Adam karısından usanmış artık ne etliye ne sütlüye karışıyor :D
Hemcinslerim kusura bakmasın erkek erkekle daha iyi anlaşır kadın kadını kıskanır keser
Detaycı olup olmamakta bu iş reis
Kayınbaba her şeye kendini katıp karışmıyor çünkü 🙄
Erkeklerin boş işlere ayıracak zamanı yok gelin kaynana problemleri tam bir mallık.
Fotoğrafta solda duran adam Flash Tv'de oynayan "Gerçek Kesit" programındaki sarı bıyığa benziyor...
Burda erkeğin baskın olmasi annesinin de her zaman ağırlığını koruyup yorum yapmaması lazım ki mutlu gecinsinler
Kaynanalar çok konuşur ama kayın babalar öyle değil
Erkekler dırdırı sevmediği için sanırım hiç bulaşmamaya çalışıyor 😂
Güzel bi soru sanırım biz kadınlar biraz cadiyiz😂😂
Oyle Saniyoruz ama adlinda cogu kisinin kayinbabasi da sorun
Görümce hem kayınvalideyi hem kayınpederi cebinden çıkartır sorun teşkil etme konusunda.
Çünkü erkeklerde alan kavgası, birbirini çekememezlik, ego kadınlardaki kadar yoğun değil.
Devlet kurup devlet yıkan kadınlar varken erkeğe sıra mı gelir
Erkekler zaman geçtikçe baskın karakterini başka yönlere harcadığı için.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?