yabancı sevgiliniz oldu mu olduysa sizi en çok zorlayan şey neydi?

Görüş yazanların çoğunun yabancı bir sevgilisi olmamıştır eminim. Yabancı sevgilide ilk başlarda yabancı dil öğrenmeye çalıştığın için onlara güzel geliyor, sonra ortak dilde anlaşmaya başlayınca tartışmalar, atışmalar güzel oluyor, en zoru özellikle Türk aile yapısına uygun olmadıkları gerçeği evlilik durumlarını sorgularken ortaya çıkıyor ve ilişki karaya vurmuş balık gibi öylece suyun üstünde kalıveriyor. Bize cazip gelen kısmı kimsenin bu ilişkiyi sorgulamıyor olması, yoksa bizim toplumun yargıları belli bu konuda..
Türklere (genelleme algılamayın bazı erkeklere ve kızlara) oranla daha insanlar. Eğer bir taraf diğerinin dilini biliyorsada rahat anlaşılıyor ve zamanla her şey çözülüyor. Daha açık sözlüler birde onları çözmeye çalışmıyorsun netler. Ve şunu deneyimledim değer biliyorlar ve saygı ne olursa olsun kaybedilmiyor. Kültür farkı oluyor lakin hem yeni bir kültür öğreniyorsun hemde bu sana objektiflik katıyor. Olaylara farklı bakış açısı ile yaklaşmanı sağlıyor. Ve onların açısından bizim baya garip geleneklerimiz var onlarında bizim için var tabiyki. Ama aşk, sevgi varsa her şey aşılıyor zaten net bir ilişki oluyor yani burdaki erkekler için izlediğimiz Adil Yıldırım videolarına ihtiyacın olmuyor.
Ben deneyimlerim sonucunda bunları çıkardım farklı görüşler de vardır elbet her insanın iyisi kötüsü mevcut🤗
Yani ilk olarak dilleriniz farklı sonra gelenek görenek örf ve adetleriniz farklı mesela oranın geleneğine bir şekilde ayak uydurabilirsin ama dil olarak aynı dili sürekli konuşamayacağın için büyük farklar çıkar ortaya ayrıca yemekleri , kıyafetleri, insanları çok farklı şöyle söyleyim sana alışamadığın bir şeyi yapamazsın değil mi? Öncelikle alışman lazım yadırgamaman lazım sonra ayak uydurman lazım bunu yapabilirim zorlanmam dersen eğer aşık olabilirsin ama yapamam dersen böyle bir sorumluluğun altında ezilebilirsin ama şunu da unutma aynı dili konuşan insanlar değil aynı duyguyu paylaşan insanlar anlaşabilir 😉👍
dil bilgimin yettiği kadar anlayıp, anlatabiliyorum. bazen çok basit şeylerde kilitleniyorum , Türkiyede doğmuş ve büyümüş olmamın etkisiyle bazen istemsizce Türkçe konuşuyorum. bana komik gelenler bazen ona komik gelmiyor, aynı şekilde ona komik gelenler bana komik gelmeyebiliyor :D yani tüm bunlara rağmen ilişki yürüyor ama şunu belirteyim sevgilinizin konuştuğu dil ana dilinize yakın bilmiyorsanız veya sevgiliniz sizin dilinizi iyi seviyede bilmiyorsa o ilişkiler bir süre güzel yürüdükten sonra monotonluğa, hep aynı şeyleri konuşmaya ve sonunda ayrılığa gidiyor :D
Cevap
57Cevap
Yabancı olan her şeyin prim yaptığımı cağnım ülkemde, yabancı sevgili sorunsalının bir kaç çatırdısı elbette olacaktır. Espriden anlamaz, (çevirisi neydi acaba yaa) polemiğine düşersiniz. Çevirsenizde o heyecan Türk mizahındaki gibi eğlenceli olmaz. Daha ötesi
Oturist rehberi konumunda olursunuz, paylaşımlarınız, dilinizin kabiliyetiyle sınırlıdır, gözlerinizi konuşturmaya kalktığınızda sonuç gülümsemeden öteye gidemez. Zaman gelir anlatamazsınız, zaman gelir anlayamazsınız..
O yüzden birlikte güldüğüm Türk kızları candır diyorum.
Yabancı biri ile ilişki sürdürmek ciddi anlamda zordur günümüzde herkes zaten bir yabancı takıntısı Iğdır gidiyor Ama şunu hiçbir zaman unutmayın tabii olay biraz milliyetçilik olacak ama belki zaten günümüzde şu an baktığımız zaman Türk'ün Türk'ten başka dostu maalesef hiç yok Keşke dünyada sevilen bir millet olabilmeyi başarabilseydik tarihten beri Hadi bunları geçtim Tabii ki kültür farkı var bunlara uyum sağlanabileceğini ben hiç zannetmiyorum Onun için bir insan kendi ırkından başkasıyla düşünmesin derim benim fikrim Tabii ki Tabur adaşım bana diyeceksiniz ki bizim kendi uykumuzdan ne fayda gördük olsun Yani yalnız kal Bence daha mantıklı
oldu. Kendisi benim için Türkçe öğrenmeye çalışıyordu.
Tanışmak için kendisi Antalyaya gelecekti bu yazın ben de onun için onun ülkesine gitme hayalleri kuruyordum biraz sürpriz olarak.
Yaklaşık 1 ay sürdü ama ben son iki haftasında ona hiçbir şekilde ilgi gösteremedim ne yazık ki. Aradı, cevap veremedim vb. vb.
en son takibi bırakmıştı beni, öyle olunca ben de takibi bıraktım.
Bu sene ingilizce öğreniyorum inşallah çok iyi bir ingilizceye sahip olacağım.
Eğer ki ben gerçekten iyi bir ingilizce diline sahip olsaydım, şu an hala çok güzel bir şekilde bu ilişkiyi biz sürdürürdük.
En büyük problemimiz ''dil'' oldu bir de uçak fiyatları. bilirsin
Benim Fransız sevgilim olmuştu ve çok eğlenceliydi aslında. Milliyetçilik konularını aşmadan sevgili olabilmeniz zaten mümkün değil. O yüzden bizim aramızda hiçbir zaman problem olmamıştı bu durum. Ancak en büyük sıkıntı kültürdü. Benim aksime o ve arkadaşları gereğinden fazla rahat, umursamaz ve her şey çok normalmiş gibi davranırlardı. İnsanı şizofrenmiş gibi hissettirecek derecede hem de :) Eğer bu kültür bariyerini aşabilirseniz , ki bence çok büyük bir sorun, aşırı eğlenceli ve dolu dolu bir ilişki süreci geçirebilirsiniz. Benim hala ilişkilerini devam ettiren arkadaşlarım var ve evlilik düşünüyorlar.
Bence bir zorluk olmaz.
İnsan her şekilde anlaşabilir ister yabancı olsun ister kendi ırkımızdan olsun.
Kelimelerle anlatılamayan şeyler davranışlarla anlatılır. 😌
Yarı türk yarı arnavutum 2 taraflada evlenme hakkım var 😄😄ama bir İtalyan ile evlenmek isterdim zorluga gelirsekte kültür farkı olur onların yapısı bize bizimki onlara şaşırtıcı gelir din farkıda var tabi
Bence arnavut olduğunu gizle🤣🤣🤣
Neden 🤔🤔
Arnavutlar pek sevilmez, bende arnavut asıllıyım ama aramızda kalsın, hepsine uyuz oluyorum
Ben hayatımı başkalarına göre yaşamıyorum dolayısıyla birisi hiç sevmemiş çok sevmiş umrumda bile degil ben kendi vatanıma insanımla gurur duyuyorum bu benim için yeterli. 🙂
Ne vatanı, vatan burası çocuum, Türküm doğruyum çalışkanım
👊👊👊💔
Dayı 40 yıl yaşamışsın hayatına dişi kuş konmamış yalnızlıktan millete maydonoz olacak hale gelmişsin kuyruk acını dışa vuruyorsun üzülüyorum... italyanları kıskandıgını bu kadar belli etme ayrıca yalan söyleme bak 2 ayagin çukurda yarin ahirette sorarlar sen napolide görünmüyorsun diye
Napolide çalıştığım firmayı ara sor 50.000tl ile açıyorum, arttırıyormusun
50 tl ben sana veriyimde arkanı bana pazarla 😃italyaya bir götürüp getircem uygunsa ayrıca kenar mahalleli de olabilirdim kenar mahalleliler sanırım aile kızlarınızı mağdur etmiş kuyruk acın var baya anlıyorum 🤣🤣🤣senin gibilerine ben tabiri caizse d*l israfı diyorum cuk diye oturuyor. 🤭
Seni yakalayıp tost yapiyimmi dedecim italyanlar turkler zenciler ile birlikte, ama sen elde kalırsın. arkan alırsa gelelim sanırım arkan malafat istiyor 🤣🤣50 tl fiyatta verdin fiyatin baya ucuz seni ters yatırıp düz den Koyarız konuyu bel altı vurduguna göre ben malatafat istedigini düşünüyorum arka ve agız olarak kaç kişi alırsın?
Bu arada nurcum hiç şansın yok ama ayak numaram 47.5
Sen mesajı aldın))))
A nur sen 30 yaşındamısın, ulen desene evde kalınca))))) bornoya verdin kendini, anlıyorum canım seni, üstüne gitmemek lazım🤣🤣🤣
@nur07856 nurcum biliyorum kimse seni istemiyor, ama inan suçlusu biz değiliz, ve sana merhaba dedim diye bu bel altı bir mana içermiyor, artık ne içiyorsan bize de ondan ver diyorum. Evde kalsan da topluma faydalı olabilirsin, mesela thk na derini verirsen ondan deri ceket falan yapılabilir🤣🤣🤣🤣🤣🤣öpüyorum canım gözlerinden (not gerçek gözden bahsediyorum lütfen cinsel bişi sanma, anlıyorum yılların verdiği bi çaresizlik var ama)))
Nurcum onu sen düşün bence, senin fantaazilerinde rol almak istemem)
Bornocu nur))))
Bu arada nurcum nickim john holmes ama adam 1984 te öldü, hani bi beklentin varsa olmaz yani kusura bakma))
Benim yaşım evlilik için çok genç daha önümde kocaman bir yol var ☺️meslegimi elime alıp kendi arzu ettigim yaşta taliplerimi kabul edebilirim ama sen o yola girmeden ömrünü çoktan harcamışsın yazık 😃hayatın yanıp sönen bir umut mezarlıgı ve o kadar aşağılık kopleksindesinki başka ülkenin vatandaşını kıskanacak kadar aciz bir hale gelmişsin muhtemel bu yaşına kadar bir baltaya sap olamayan işsiz güçsüz donanımsız tipsiz bir çapulcunun tekisin sende olmayan başkalarında var diyede yanıp tutuşuyorsun Cehennem odunu 🤣🤣🤣sana burdan ekmek çıkmaz var git ahiretine.
Gel sen tut)
Nur erkek olup kız nickiyle niye yazıyorsun
Neyle kayıyosun hayatım
Gidin derdiniz neyse özelde konuşun benim görüşümün altında degil. 🙂
Fransa ve ingiltereli vardı😂 bana bikaç kelime öğretmişlerdi😂
- İnançların, değerlerin uyuşmaması
- Uzaklık/Nerede yaşayacağınıza karar vermek
- Evet, oldu.
- Yabancı olmasının beni zorlayan bir yanı olmadı.
Abi bir kere birbirinizi tanımıyorsunuz sen ne seversin karşı taraf bilmiyor aynı şekilde diğer tarafta zor be. Birbirinizi kolay kolay anlayamazsın en başta ki bu da zaten en zor tarafı
Oldu ve kültür çok önemli. Batı kültürü ve doğu kültürü çok farklı. Doğu kültüründe evlilik şansı daha az aileden dolayı batıda da erkeğin abazalığından az
Bende Facebook'ta Japon bir kızla tanıştım. Başlarda güzelce sohbet ediyorduk ama nedense bu aralar meşgul olunca bende bir kaç gün yazmadım ama sonra dayanamıyorum ve yazıyorum Japonca bir şekilde "Merhaba" mesajını yazmaya. Ama çok özlüyorum nedense.
Bizim erkeklerimizin umursamaz halleri kadini beğenmeme falan yaptıklarından mütevellit Suriyelilere yonelecegiz ülkece diye cok korkuyorum ben 😄😄alsana yabancı erkek burnumuzun dibindeler
Bu soru en abest soru. Yorumlara baktım, kırılıyor 😂😂 evden dışarı çıkamıyorlar, ne yabancı sevgilisi.
Oldu, paylaşma konusunda anlaşamadık çoğuyla.
Kultur anlayis farkli. sevgili olmadim ama dusunebiliyorum. Sana gore normal olmayan seyler onlar icin cok normal olabiliyor, ama ayak uydurabilirsin bence.
Evet yabancı biriyle ilişkim oldu. Atılan randomdan tut trip atılmasına kadar hiç bir şey sarmıyordu. Önemli konularda anlaşmazlıklar diz boyu. Bir de sabri abi repliği söylüyorsun mesela avel avel bakıyor.
İngiliz sevgilim oldu ama bizim bayanlar kadar sorun asla yaşamadım. İlişki nete net. Ve de havalanma kapris vs gibi durumlar asla yok. Her şeyi çok rahat ifade edebiliyorsun.
Olmuştu. Yani güldüğünüz şeyler farklı oluyor. Onun güldüğü bi espriye sen bunun nesine gülüyo diyebiliyosun. Bakış açılarınız farklı oluyor
Yabancı biriyle sevgili olmadım ama farklı kültürden biriyle evlendim.Çok çok zor bir durum. Bana normal gelenler ona ters.
Espri yapiyorsun anlamiyor. Sadece Turklere has olan benzetmeleri anlamiyor veya bazi kelimelerini yanliş anlayabiliyor.
Komik bir şey diyorsun türk biri olsa güler ama sadece bakıyor. Sipariş vereceğimiz şey türkçe olursa ben veriyorum mesela ve o telaffuz edemedikçe sinirleniyor. Bazen anlamamasıda iyi oluyor hızlı konuşunca sinirimi atıyorum ne anlamadım diyor. Ama canım hiç sıkılmıyor baya bir öğrettim türkçe
Aileleri bir araya getirmek zor çünkü mesela annem ingilizce bilmiyor, onun annesi de bilmiyor. Hep çevirmenlik yapmak zorundayız.
İlk başlarda pek belli olmayan kültürel sorunlar yaşanıyor.
Yemek , arkadaş ortamı , rahatlık anlamında.
Yurtdışında yaşıyorum... yabancı biriylede sevgili olmadım olmamda. Kültür farkı olsun dini felan uymuyor 😬
Dil ve kültür olur olur onun haricinde hiç bir sey olmaz onlar insan insan yabancılar çok çok iyi bulursam alacam konuştugum çok yabancı kız var
Türk'e Türkçe anlatamıyoruz yabancıya nasıl anlatacağız? Geç o işi...
Benim için sorun olmaz gayette güzel anlaşırım. Annem Yunan babam Türk ve hiç zorluk çekmiyorlar
Tüm arkadaşlarının international olması birsürü ülke gezmiş olmaları senin mal gibi dinlemen
Ben kendi dilimden kulturumden olanla anlasamiyorum🤪🤪
genelde kültür çatışması olur ama iki tarafta birbirini çok seviyorsa bunun pek bir önemi yok keşke hayırlısı ile benim de olsa 😃
En zor kısmı anlaşmak sadece. İletişim zorlayıcı olabiliyor.
Olmadı ama olsa iletişimde sıkıntılar olabilirdi diye düşünüyorum
oturup şöyle sohbetin dibine vuramamak olsa gerek :D
Dil konusunda problemler olabilir onun dışında hiç bir problem yaratmaz.
zor bir yanı yok taraflar birbiirne daha anlayışlı çünkü kültürler farklı
Kültür farklılıkları veya insanların değişik bakışları
Bayan icin yabanci erkekle olmak zor gerisinde sikinti yok
Zor bir tarafı yok aynı ülkede değilsek sadece mesafe sıkıntı
Daha Türkçeyi zor konuşmak yabancıyla olmak ama egoist değiller en azından diyebilirim
Kendi Ulkesine gitmek icin israr etmesi olurdu heralde
En büyük problem kültür farkından oluşan anlaşmazlıklar. Benim için normal olan bir davranış ya da durum anlamsız oluyor veya aynısı bende de oluyor ancak zamanla çok rahat aşılabilecek problemler bence
Yabancı bir sevgilim olmadı ama olsun çok isterim. Yabancı dil bilmemek ve buluşma konusunda sıkıntı yaşamak dışında zor bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.
Kültürel farklılık olsa gerek espiri anlayışı bile farklı olur zannımca
İletişim sorun olurdu galiba :)
Ha bu ülkede birbirinizle ilişki yapmayı başardınız da sıra yabancılarda. Bence yabancıların sorması gereken soru bu.
İletişim zorlukları, Kültürel Şok, farklı damat tatları ve s.
Yabanci oldugu icin olamadi bir cok mesakkati var bence yani sevgiliyken cok degil ama ciddiyete gidecek olursa aileler sknti
Türk vatandaşı değilim ama hiç-bir sevgilim türkler kadar eğlendirmedi :))
Fransız bir flörtüm oldu kesinlikle en can sıkıcı yanı-hele ki avrupalıysa- aradaki kültür farkı.
Bir duj 100 doların eskiden 300 TL'ye takabul ederken artık 800 TL'ye tekabül etmesi 😂😂
Kültür farkı büyük sorun
kultur farki.. mentalite..
Zor tarafı aile kavramı
Anlayamazdık birbirimizi
1 kez olmuştu, zorluk falan yaşamadım.
Kendi ülkemdeki espriyi anlamaması
sanırım kültür çakışması olur
Zor tarafı yok yani İnan her yanı çok güzel
Dil sorunu birde onlar daha ozgur ve rahatlar
Olmadigim için bilmiyorum
Kültür farklılığı olabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?