Sevginin saygının azalması, ilgisizlik, soğuma, bana arkadas gibi davranması, yeri gelince bedenimdeki kusurların dile getirilmesi, anneme babama saygi göstermemesi yani eve ziyarete geldiklerin ne isleri var, ne zaman gidecekler söyle cok kalmasinlar demesi, suratlarina bakmayıp odadan cikmamasi. Beni hizmetci ve banka olarak görmesi vb sebepler. Bunlar bosanmak icin yeterli sebepler degil midir? Bosanmak istedigimi soyledim ve bana su cevabi verdi. Seni aldatmadim, siddette uygulamiyorum. Bir elin yagda bir elin balda. Bosanmak icin gecerli sebep yok dedi. Ama ben bitirdim kafamda. Bence aldatma, siddet buyuk sebepler olsada diger sebepler göz ardı edilemez.
Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde!
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Elbette boşanmak için bu sebeplerin var olması gerekmez. Aldatmak ve şiddet uygulamak boşanma sebeplerinden olmasına karşın bunların yanı sıra kanun koyucu boşanma sebeplerini genel ve özel olarak 2 kategoriye ayırmıştır.
Genel boşanma sebepleri
Örneğin, geçimsizlik, mizaç uyuşmazlığı nedeniyle tartışma, hakaret, şiddet, güven sarsıcı davranışlar, evlilik yükümlülüklerini yerine getirmeme gibi sınırsız sayıda neden genel boşanma nedenleri olarak kabul edilir.
Özel boşanma sebepleri
Kanunda sınırlı sayıda sayılmış olan özel boşanma sebeplerine dayanan boşanma davaları şunlardır:
Özel boşanma sebepleri ile genel boşanma sebepleri farklı hukuki sonuçlar doğurur. Bir evlilikte özel boşanma sebepleri varsa, davacı, karşı tarafın kusurlu olup olmadığını ispatlamak zorunda değildir, yalnızca özel bir boşanma sebebi olduğunu ispatlaması yeterlidir.
Halbuki genel boşanma sebepleri varsa boşanma kararı verilebilmesi için hem davacı hem de davalı birbirinin kusurunu ispatlamak zorundadır.
Bu nedenle burada eğer boşanma sebebiniz hem özel hem de genel nedenlere dayanıyorsa davayı özel nedenlere dayalı olarak açmanız daha çok yararınıza olacaktır. Çünkü açıkladığımız gibi burada sadece özel nedenin varlığının ispatı yeterlidir.