Gizli Üye(25-29)+1 yılMuhafazakar erkekle gezebilirsin tozabilirsin eğlence mekanlarına gidebilirsin ama alkol kullanmanı istemez ya da tamam belki saçın açık diye bir şey demez ama şort giymeni çok dar giyinmeni istemez. Kendisi seni sevdiği için seni kabullenir ama ailesi ona baskı yapar sana yansıtmasa bile canı sıkılır ve iç huzurunuz kaçar. Başka erkeklerle olan ilişkilerinde sınırlı olmanı ister yani genellikle böyle olur. Ona göre sen kapalı ve dine bağlı bir eş olman gerekir sen kabul etmezsen canı sıkılır ama seni sevdiği için bir şey diyemez.
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmayacak galiba zorlamanın anlamı yok o zaman kimse üzülmesin
Cevap sahibi+1 yılSiz daha iyi bilirsiniz aranızda olan bir şey
En İyi Cevaplar
+1 yılInsanların heyecanla klavyeye sarıldığı soru çeşitlerinden biri. Aklıma da bir şey getirmedi değil. Bir çok yazan çizen olmuş 🥱 Bu mevzunun aklından geçmesi ne kadar üzücü olsa da gayet normal böyle şeyler düşünmek. Maalesef önemli olan anlaşmak, sevgi diyemeyeceğim iki kişi evlenirken aileler de evlenir. Ayrı bir kan ayrı bir aile oluşur o iki aile birleşmesinden. Bu sebeple normal zamanda insanlar birbirlerine ne kadar anlayışlı olurlarsa olsunlar evlilikte bir takım sorunlar çıkabilir. Ilk olarak bahsettiğin iki gruplandırmak da sevmiyorum. İslam ı benimsemek ve yasamaya çalışmak muhafazakarlık değil bir kısım insanlara göre kendini davranış ve giyim bakımından esnek bırakmak modernlik değil. Dini her yaşıyor gibi görünen Allah'ın kurallarını yerine getiriyor değil; kendini esnek bırakan herkes ise Allah'a karşı değil. Bahsettiğin kişi ve ailesi biraz dikkat ediyor olabilirler fakat bu genel olarak baktığımızda iki sonuca çıkar; ya sana daha çok ilgi gösterilir ya da ister istemez garipsenirsin. Nadir görülen (ihtimal veriyorum) bir seçenek ise gayet normal karşılanırsın. Tabiiki kimseyi artılamak ve eksilemek doğru bir davranış değil. Atalarımıza kulak vermek gerek, her şey dengi dengine. Insanları buluşturmak yerine tercihlere saygı duyup dilediğimiz kadar yakınlaşmak en doğal hakkımız. Ayrıca her insan farklı bir kişilikte olduğu için tercihlerine göre genelleme içerisine dahil etmek pek mantıklı değil. Burada atıp tutmak kolay orada hayatini sen yaşıyorsun. Şuana kadar o kişi ile sen vakit geçirdin. Kararını sen ver kanka. Birilerinin aklı ile yola çıkılmaz yoldan dönülmez. Hele de sanal ortamda düşünmeden ön yargı ile pat pat atan insanların fikirleri hiç kaale alınmaz. Akıllı olmak gerek 🤷♀️
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılNe yani muhafazaklar modern olmuyor mu😅
Bende modern muhafazakarlardanım😀
Ama anladım ne demek istediğini. Eğer bu konuda çok düşüncelerin varsa, pek de istemiyorsun demektir. İki dünyaların ayrı insanıyızı diyip ayrılcağını biliyorum.05 Yorumla- +1 yıl
Ayrı ayrı
Soran+1 yılÇok zor olur muhtemelen ben baskıya ya da ailelerin karışmasına gelemem çok zorlanırım
- +1 yıl
Ama bu karışmaları aileden aileye değişir. Ben nice modern aileler tanıdım çocuklarına söz hakkı bile vermeye gerek duymazlar güya modern, herşeye görüşe saygı duyan aileler.
Sevgilini ve onun ailesini tanımadan karar verirsen yanlış olur.
Kendini nasıl huzurlu hissedeceksen öyle yap
Soran+1 yılYorum için teşekkür ederim. Şu zamana kadar herşey iyi gidiyordu geçen hafta beni ailesiyle tanıştırmak istedi ben o zaman anladım zaten annesi çarşaflı peçeli bir kadın üzerine çok geldi ama saygıdan birşey demedim sevgilimde ailesinin yanında hiçbir şey demesi bana o kadar ezilmeme rağmen sadece benim ailem ve ben böyle insanlarız işte dedi daha öncede bana müdahale etmeye çalışmıştı ama izin vermemiştim sanırım bu iş olmayacak
- +1 yıl
dinle ilgişli bir konu değil. muhafazakar. geleneklere ve eskiye baglı demek. haliyle nispeten modern'İn karsılıgı. modern tam karsılamıyor bir tarafta , özgür düşünce ve yenilik varken. bir tarafta gelenekleri korumaya calısan bir fikir var.
aslında iki genel akım biri muhafazakarlık digeri liberalizm
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenme onunla. Boşanabilirsiniz. Sen rahat yetiştin, kültür uyumsuzluğu olur. Ailesi her şeye karışmak isteyebilir. Yani o aile içinde rahat edemezsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u +1 yılYol yakınken yol vermelisin bu insanlarla anlaşılmıyor genellikle. Kendin gibi modern seni kısıtlamayan sana saygı gösteren ve değer veren birini bulmalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi ne seni ne de onu tanımıyoruz. Ama düzgünce oturup konuşmak en mantıklısı bu konuda. Mesela ailesi ne kadar muhafazakar, ne kadar dindar. Bunlar önemli hususlar, senin rahat davranış ve hallerin onları rahatsız eder mi. Yoksa normal mi bulurlar. Kafanızda olan tüm soru ve gözlemleri bu şekilde bakarak bulabilirsiniz. Muhafazar olduğu için senin bazı hareketlerine aşırı tepki verecek muhtemelen. Yani alkole, gezmeye ya da ne bileyim bunun gibi şeyler. Bunları evlenmeden de anlaman mümkün. Ama her açıdan zor bir süreç, özellikle de ailesel yönden daha sıkıntılı durumlar olacak.
16 Yorumla
Soran+1 yılYorum için teşekkürler ailesi ile tanıştık pek memnun olduğum söylenemez işin oluru yok
Cevap sahibi+1 yılHadi ya anladım. Hiç mi oluru yok, yani seni mutsuz edecekse olmaması daha iyi zaten. Çünkü senden önemli bir şey değil. Bir ömür mutsuz olacağına böyle erkenden bitsin. Sen ne düşünüyorsun?
Soran+1 yılKonuşup kendine uygun birilerini bulmasını söyleyeceğin keşke baştan söyleseydi benim zamanımı boşa harcadı
Cevap sahibi+1 yılNe kadardır berabersiniz ki? Bir de ailesi aşırı mı kapalı, yoksa hani normal mi? Çarşaflı falan aşırı İslamcı kesim ise zaten olmasın.. sen zorluk yaşarsın
Soran+1 yılAnnesi çarşaflı peçeli bir kadın babasıda o tarz kıyafetler giyiyor
Cevap sahibi+1 yılAnladım. O zaman evet, biraz daha senden uzak durması senin için iyi olur. Hayır böyle olduğunu bile bile neden seninle olduysa. Saçmalık... Neyse daha önünde güzel zamanlar olacaktır, ayrıl gitsin. Senden değerli değil
+1 yılToplumsal olarak bilinç altımıza yerleşmiş ön yargılar muhakkak ki böyle düşüncelere dalmamıza sebep olabiliyor. Muhafazakar veya değil modern veya değil ilişkilerde aslolan şey iyi anlaşmak, arkadaşlık, ve aşk! Bu denklemi kurabildiğimiz zaman aradaki farklılıklar ne kadar uçlarda da olsa önemli olan tek bir şey var oda karşımızdaki insanı sevdiğimiz Gerçeğidir. Bütün SORUNLAR aşılır yeter ki siz birbirinize sahip çıkın, dünyadaki tek erkek o tek kadın senmişsin gibi yaşadıktan sonra aşkınızı, elbetteki her konuda ortak noktalarda buluşursunuz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBi defa ifade yanlış muhafazakar olan modern olamaz mi ya da modern olan muhafazakar olmamalı mi bi defa sizin insanları ayrıştırıcı bir zihin yapınız varsa sizinle evlilik mutlaka sorunlu geçer eşinin anlayış seviyesi kadar güzel bir evlilik yaşarsın... Öncelikle on yargılarından bi çık sonra dusunelim... inançla ilgili kısım senin kendi bileceğim is seni bu halinle kabul ediyorsa sorun yok demektir onun acisindan
70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence buradaki insanlari dinleme, belkide senin icin dogru insan o dur bilemezsin. Benim kuzenimde senin gibi bir kizla evlendi, ailesi felan surekli kiz cok acik diyordu oda onu ben oyle sevdim size karismak dusmez diyip susturdu hep. Şu an evlendiler ve gayet mutlu duruyorlar kimseye bir sey dedirtmiyor kizda kendini sevdirmeyi biliyor kultur farkida olsa gayet iyi entegre oldu ailemize.
belkide bur dan bir kac insan olmaz dedi diye mutlulugunu elinin tersiyle iteceksin14 Yorumla
Soran+1 yılAma işte benim sevgilim öyle değil geçen tanıştım ailesi ile annesi peçeli çarşaflı bir kadın bana bir ton laf söyledi ben saygından birşey demedim sevgilimde bizim aile de ben de böyle insanlarız illa ayak uydurursun dedi beni değiştirmek istiyor ama ben adapte olamam
Cevap sahibi+1 yılOzaman is degisir elbet, seni boyle sevdiyse niye simdi degistirmeye calisiyor sacmalik. Ozaman gitsin zaten oyle olan kizlari sevsin.
- +1 yıl
Hadi eşin korudu diyelim sorun bitmedi ki sorunu sen değil eşin sirtlanmis olacak o ezilecek yorulduğu noktada sana yansıyacak hatta o korursa seni bunu görmezden mi geleceksin. Yapmayın hocan o adama da sana da yazik
- +1 yıl
Yorumları okudum adapte olamammdiyorsunda ne halt etmeye soruyorsun... Evlenirsen netice ortada peceni takıp hayatına devam edeceksin işte adam zaten söylemiş başka dersin ne anlamadımkiiii
+1 yılDevam edersen hazırlan zorluklara eşin oncelikle gusül der sonra namaz der dua der sen yapamıyorum dersin oda cehennnem der ramazan gelir bir ay gece kalk yemek hazırla der uykum var ersin bayram der sapır şupur op der kurban bayramı kasap olursun evi kokutursun kafayı yersin aklın varsa kaç kurtul dengi dengi ne çalan davulu bul arkadasim
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılbunu kendi ilişkinize ne kadar yanıtınızla ilgili bir şey bu, eğer o kişi yeterince aile baskisina uyacak bir kişiliğe sahipse zor olur kültür ve bakış açıları ilişkide çatısmalar yaratabilir eğer güzel anlayışı bir bakış açisina sahipse bu tolere edilebilir ama aile çok müdahale etmemeli ederse o evlilik olmaz
11 Yorumla- +1 yıl
yani bu durumda ne onu ne kendini uz ayrılmak daha sağlıklı gibi
+1 yılAşırı muhafazakar ise çok yaşarsınız. Sabah uyanmak bile istemezsin. Seviyesini ve bakış açısını bilmiyorum. Ailesini ve kendini gözlemle. Fikir sahibi olursun. Gene de emin olamazsan güzel bir ortam hazırla. Küçük bir toplantı yap. Sohbet edin ama biraz toplantı havasında olsun. Açık açık çekincelerini anlat, soru cevap yap. Sonunda devam edebilir gibi gelirse sana anlaşma yaparmış gibi bitir sohbeti.
10 Yorumla
+1 yılSevgilin muhafazakar diye neden rahatsız oluyorsun ki? Namaz kılan, yalan, hırsızlık gibi şeylere dikkat eden biri demek ki muhafazakar tanımına bunlar giriyor. Bu seni mutlu etmeli. İkiniz de kendi inançlarınıza göre bir arada yaşayamazsınız. Gerçekçi olmak lazım baksana rahatsız etmiş şimdiden denş8. Gerçekten sevseydin pek sorun etmezdin.
26 Yorumla
Soran+1 yılOnu da benim namaz kılmamak oruç tutmamam rahatsız etmemeli. Ayrıca örtüye falan da giremem
- +1 yıl
Sevgilin sana örtüye gir diye bir baskı, ısrar vb. Şeyler yaptıramaz zaten buna hakkı yok ama ortak bir paydada buluşamıyorsanız zaten ayrılmalısınız. Aileler de önemli. Her ne kadar iki kişi evlenecek olsa da birbirinizin ailelerini göreceksiniz ve muhtemelen örf, adet gibi farklılıklar da vardır. En iyisini sen bilirsin tabi.
- +1 yıl
@manyakmıdırnediryaa bence aslında ayrılmak istiyor ama kılıf bulamıyor bir türlü, baktı içine gireceği hayat sorumluluklarla, kurallarla dolu, bekarken her kafasına estiğini onunla evlendikten sonra yapamayacak yol yakınken dönmenin hesaplarını yapıyor
Soran+1 yıl@müendisbey boş konuşmama biliyorsun ki
- +1 yıl
ben gerçekleri konuştum neden rahatsız oldun ki evladım :)
Soran+1 yıl@müendisbey ilişkim hakkında ne biliyorsun ki gerçekten bahsediyorsun
+1 yılOlmaz, kafafan böyle düşünüyorsan bitmiş zaten modernlik ayrıcalıktır düşünmek vs köyde veya aile baskıdı altında yetişmiş erkekle olamazsın daraltır kısıtlar seni kendi çapında birini bul
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
- +1 yıl
Müslüman sayılmam demeni herkes anlamaz bu sitede, araştırmışsın geliştirmişsin kdndini neyin ne olduğunu biliyorsun, çevreni genişlet klasik erkeklerde bu düşünceleri bulamazsın daha kendini grliştirmiş bakış açısı geniş aile baskısı olmayan kişiler ile çok daha mutlu olursun.
+1 yılçok güzel bir söz var avrupada erkek ve kadın evlenir türkiye de ise aileler evlenir sorun yaşamak istemiyorsan öncesin de bunu eşin olacak kişi ile konuş derim tartışma sadece güzelce anlat derdini suyuna git için bir nebze olsa rahatlar belki
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılÇok sorun yaşarsın uyum sağlayamazsın sonra baskı falan başlar sen itiraz edersiz derken olay büyür.. O kadar muhafazakar olsaydı yanlış anlama da seni tercih etmezdi kendine uygun birini seçerdi demekli çok önemsemiyor
20 Yorumla
+1 yılÖnemli olan zihinlerinnruhların gönüllerin anlaşması fikirler farklı olabilir. Fakat işinniçine ailer girdşği için aile evlliği yapıldıgı için sorunlsr huzursuzluklar oluyor
Bu aradaYarım kalan aşklar ne kadar güzel bir ikli harika bir dizi😉🙂00 Yorumlabaya sorunlarınız olur ailesi nasıl insanlar tam olarak?
aileyi takma eğer tek sorun buysa.
ama müslüman bile değilimde dedin.
iki farklı dünya görüşü.
normal şartlarda kesin boşanırsınız.
ama ilişkiye yansıtmazsanız eğer helal olsun.
ama bu çok zor...02 Yorumla- +1 yıl
Niye zor
+1 yılAynısını bende yaşadım. Imam ogluydu üstelik o da benim gibi moderndi ama ailesi her seyime burnunu sokar di. Zorla kapatmak istediler. Bende yapamadım nişanı attim
30 Yorumla
+1 yılCanım güzel hayatımı nasıl moka çevirirm başlıklı soru , şimdiye kadar rahat yaşamış bi kadınsın zorun ne de kapalı kutuyla uğraşasın kendini eğitsen anası bacısı bitmez denginle ol mutlu ol
10 YorumlaKatı kuralları oluyor ve buna dayanabilir misin kimse dayanmaz bence yol yakınken vazgeç simdi sorun olmasa belli etmese bile sonradan sorun çıkarabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen modern değil serbest yetişmişsin, modern muhafazakarlarda var çünkü. Üstelik sen onun öyle olduğunu bilerek sevgili oldun iş evliliğe gelince mi sorun oluyor. Her muhafazakar baskıcı olmaz ama eğer çok açık giyiniyorsan, alkol falan alıyorsan bunlara karışır izin vermez.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. İnanılmaz zorlular yaşar ve hatta şiddet bile göre bilirsin ve hayatın kararır sakın ama sakın bir hata yapma.. Cemaat kulu olanlardan uzak dur.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. hiç iyi ve sağlıklı bir durum değil...
seni kapatmaya çalışacalar, özgürlünü kısıtlayacaklar...
evlilik zaten özgürlüğü kısıtlar ama onlara dayanamıyacaksın...
boş ver kendine göre birini bul...
en azından iletişim sorunun olmaz.10 YorumlaKimseye müslüman degilim demezsen sıkıntı olmaz sadece giyimine vs laf ederler ama kimse icin de kendinden ödün verme
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBi süre sonra kapan, namaz kıl, böyle giyme, aile gelenekleri vs seni rahat bırakmaz
Sende dengini bul sonradan üzülme10 Yorumla
+1 yılGiyinimine karışırlar. Sana söylemezler eşine söylerler sonra huzursuzluk başlar. Eşinin akrabaları seni eleştirir. Bu vb. sorunlar yaşayabilirsin.
10 YorumlaBugun geldimiz noktaya bak acıyorum bu insanlara , birbiriyle uyum saglayamıyor saglayamayacanı ogrenmeden sevgili oluyor sonra vay efendim boyle boyle..
16 Yorumla
Soran+1 yılKendisi çok normaldi benim gibiydi ailesi ile tanıştıktan sonra ortaya çıktı
Soran+1 yılAilesi şalvarlı çarşaflı peçeli tipler benim de öyle olmamı istiyorlarmış cemaatçiler
- +1 yıl
Nasıl buldun o çocuğu bu kafayla merak ettim😀
yarın sıkılırsın rahata alışkan insan sıkıya gelemez ;)
20 Yorumla
+1 yılKılık kıyafet yaşam tarzı akşam geç saatte eve gelme felan der seni namusu zanneder aşırı sahiplenir sıkar nefes aldırmaz git kendini köprüden at daha iyi. Dövme yaptırsan ya da piercing taktırsan dik dik bakar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılbu zevki ( ayrılma durumunu ) ona birakmadığın icin tebrikler :)
zaten bir muddet sonra sana aynı konusmayı o yapacaktı :)
sevgiliyken muhafazakarlıgı unutan i... neler evlenecekleri zaman akıllarına getiriyorlar :)00 Yorumla
+1 yılKafa yapısı önemli diğer her şeyden önemli hatta hayat boyu bir kişiyle olacaksan... İnsanlar değişirle yola çıkacak biri değilim zararlı alışkanlık bıraktırmak gibi düşün. Zararlı alışkanlığı olan biriyle sevgili olunmaz. En olsan arkadaş olunur.
00 Yorumla
+1 yılOlmayacak duaya amin deme diye bir söz var senin için hayırlısı neyse o olsun eşin seni sevdikten sonra her şeyine katlanmak zorunda ailesine laf söylenmemesi gerek seni sevip koruyacak savunacak olan kişi eşin
00 YorumlaBana kalırsa büyük sorunlar yaşanır. Uyumsuzluk aşk bitince ağır basar, ve çekilmez olur... Neticede insan ilk çekimler bittikten sonra, aklıyla hareket etmeye başlar.
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılBaya bi yaşarsınız gibi sonuçta davul bile dengi dengine ayrıca muafazkar olduğunu söylüyorsunuz ancak o kadar dinine düşkün biri Müslüman olmayan biriyle nasıl evlenecek onu çözemedim
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 304 cevap paylaştı. Bence hemen ayrılmalısın yoksa sonun ö*üm bile olabilir bazi salak insanlar eşini sevgilisin böyle nedenler yuzünden öldürüyor
14 Yorumla
Soran+1 yılMuhafazakar diye mi?
Soran+1 yılÖyle biri değil aslında ama ailesinin dolduruşuna gelebilir haklısın
+1 yılmuhafazakar tipler başı kapalılara bakmaz senin gbiiler bakar ya ben de bunu anlmıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılModern biri bile dindar ailenin anlaşması çok zor. Hele ailesi sürekli abuk subuk adetler ve sebepler nedeniyle arkandan eşini doldurur
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBir insan hem modern hem muhafazakar olabilir. Ancak "modern" tanımı da şimdi kişiden kişiye göre değişen bir kavram haline geldi. Herkes farklı tanımlıyor.
00 Yorumla Müslüman değilsen nesin peki. İki farklı dünya görüşüne sahip insanların uzun süre bir arada yaşaması nerdeyse imkansız. Evlenirseniz ço kısa sürede mehkemede buluşursunuz ben öyle düşünüyorum
00 YorumlaHer alanda çok fazla sorun çıkacaktır. Mesela sen açık giyinmek isteyeceksin karışacak ki ailesi de illaki laf eder. Ha sen ben dayanırım diyorsan bilemem
00 Yorumla
+1 yılBu evlilik olmaz ozelkikle muafazakar birihayatta sana uymaz eger gercekten kendini bu yonde yetistirdiyse fakat sen ona uyabilirsen cook mutlu evlilik olur ama sende zaten uyamazsin
00 Yorumlanasil müslüman sayilmazsin. ve modernden kasıt nedir 🤔
17 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman değilim modernden kasıt daha rahat bir insan diyelim
- +1 yıl
Araştırmış, kendine dayatılan şeyi sorgulamış ve kendi düşüncelerine uygun yaşamayı benimsemii demek. Madem müslümansın başkasının dinini sorgulama hakkını nerden buluyorsun? Dinine davet edebilirsin ama onu sorgulayamazsın.
Soran+1 yılHayır erkeklerle daha çok konuşmak değil. Bana karışımlarını sevmem bireysel bir insanım evliliğime müdahale istemem kıyafetime karıştırmam türban tak namaz kıl oruç tut falan denmesine de gelemem
- +1 yıl
Biraz garip yazmışım evet ama bu sitede öyle insanlar var ki artık ayırt edemiyorum. Soruyu soran kişi adına da sevindim doğru bi karar almışsın yolun açık olsun.
- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılTaban tabana zıt iki karakter nasıl oldu da bir araya geldiniz... oluruz diyen yanılır davul dengi sözü her durum için geçerli...
10 Yorumla
+1 yılKültür farklılığı evliliklerde sorunlara yol açar. Ben bu evliliğin sonunu şimdiden görüyor gibiyim. Boşanırsınız, yürümez 🌺
10 Yorumla
+1 yılEsin senin inancina sen onun inancina karismazsan bir sey olmaz bu yuzden evlenmeden bunu konuşmalısın
00 Yorumla
+1 yılBöyle sorunlar yaşamak istemiyorsanız kendinize göre biriyle olun. Yoksa anlaşabileceğinizi düşünmüyorum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 493 cevap paylaştı.
+1 yılYani eğer sevgilin sana karışmıyorsa bir ihtimal olabilir bu seferde ailesi karışacaktır. Bu kararı sen vermelisin iyi düşünüp
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Gerçek muhafazakar ise devamlı günah sevap diye sorularla karşılaşırsın, yok düzem muhafazakarı ise her yol mubah dır.
00 Yorumla
+1 yılBence anlasabildikten sonra sevdikten sonra sorun olacağını sanmiyorum
014 Yorumla- +1 yıl
Yorumları okudum sen kimseye bakma sevdiginle konuş orta yolu bulun
- +1 yıl
Sen ona sinirlendi de çocuk senle zorla mı konuşturdu seni sen kendi isteğiyle konuştum yazık sizin kafanizdan olnlara yurt dışında gavurlarla evlensenize siz bu ülkenin erkeklerini hak etmiyorsunuz.
Soran+1 yılBaşta belli etseydi. Ben ailesi ile tanıştıktan sonra anladım bana kapanmamı söyledi önceden çok açık fikirli biriydi şimdi beni değiştirmeye çalışıyor
- +1 yıl
Dinimizde açıklık yok biliyorsundur oda seni öyle istememiş aranızdaki durumu bilmiyorum sen müslüman değil misin bu fikirleri neden kabul etmiyorsun
Soran+1 yılDeğilim o biliyordu buna rağmen sorun etmedi ben de pek sayılmam dedi ailesi ile tanıştıktan sonra değişti
- +1 yıl
Cocuk öyle demesi e rağmen sonra ailesiyle seni tanıştırdı o zaman cocuga ailesi kapansın dedi çocukta sana söyledi eğer müslüman değilsen çocuk seni müslüman yaparsa çok büyük sevap işlemiş olur ama çocuk hoppala züppe tipse sana kapan demisse yanlış sana tavsiyem icinden ne geliyorsa onu yap inşallah müslüman olursun saygılı bir kız olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
Çocuk müslüman gibi yaşamayın sadece baskı yüzünden sana kapan demisse olmaz öncekendisi düzgün müslüman olup sana örnek olsaydı belkide sen kendin müslüman olup kapanacaktır böyle mi oldu yoksa çocuk hakiki müslüman namazinda niyazinda olan biri mi yoksa Müslümanım deyip sadece pafta mi müslüman nasıl di senin yaninda
Soran+1 yılÇocuk olmadığı biri gibi davrandı ailesi ile tanıştırınca beni değiştirmeye çalıştı zamanımı çaldı ben müslüman değilim herkesin dinşne saygılıyım ama onunla benim gibi olduğunu düşündüm kendisi öyle dedi. Durduk yere hooop kapan derse ben afallmakta kızmakta haklıyım karar versin beye inandığıma kendi dengini bulsun
- +1 yıl
Olsun ya üzme kendini oda senin gibi kendin gibi dinsiz mi sandın onuda demekki senin yanında hakiki müslüman gibi davranmamis üzme kendini saygılı kızsın gönlüne göre bulursun inşallah türk musun yabancı mi
Soran+1 yılTürküm öyle davranmadı öyle olduğunu söyledi neyse teşekkür ederim yorumun ve saygın için ilk başta yargıladın ama durumu bilmediğin için öyleydi sanırım.
- +1 yıl
Evet öyleydi yabancı mısın türk musun diye sordum sakın yanlış anlama merak ettim sadece hala çocuğu seviyor musun
- +1 yıl
Sakın yanlış anlamadan sonra virgül var orada karışıklık olmasın
Soran+1 yılHayır sevmiyorum hatta çok sinirliyim
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun Allah'tan hayırlısını işte ama müslüman değilsin galiba inşallah hakkında hayırlısı olur
+1 yılBenim ailemde sosyetik kayınvalide dindar insan eşim açık gidince dikkat ediyorum kalbi kırılmasın yinede
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 978 cevap paylaştı.
+1 yılSeviyorsanız birbirinizi sorunlar yasamazsınız. Modern yetişmeniz aile ilişkilerini bilemeyeceğiniz anlamına gelmez.
00 Yorumla Kıskanma, yasaklama, eğlence ev düzeni gibi cok şey.
Ben yasadım test ettim, evlilikte farkli kültürler uyum sorunu oluyor02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi ya
+1 yılMesela senin kapanmani evden dahi cikmamani isteyebilir yani ne kadar kapalı olduğuna bağlı seni kısıtlayabilir bence bunu bizle değil onla konuş ve kendinden asla taviz vermeyegini belirt
10 Yorumla
+1 yılmodernlik ve muhafazakarlik zit anlamli seyler mi ki?
11 Yorumla
+1 yılBu tür şeyler evlilikleri çok etkiliyor yol yakınken vazgeçerdim ben olsam
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılyakında başlar kapan başını ört onu giyme bunu konuşma otururken dikkat et ıvır zıvır, şimdi belki bunlar kıskanıyor diye hoşuna bile gidebilir ama bir süre sonra emin ol hayattan soğursun
00 Yorumla Aşırı muhafazakarsa kesinlikle uzak durmalısın. Hayatınızı karartmayın.
00 Yorumla
+1 yılOlmaz ya zıt kültürlerde yetişmiş iki insani bir ömür boyu düşün
Ama çok seviyorsan birdaha düşün00 YorumlaHiç bulaşma o işlere derim Farklı dünyanin insanlarısınız çok üzülürsünüz
00 YorumlaSorunlar olur elbette ama anlayışlı olursanız gayet güzel yürür bir problem çıkmaz.
00 Yorumla
+1 yılTam tersi durum olsa olabilirde ikiniz zor uyarsınız.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 666 cevap paylaştı. baştan uyuşmazlığı görmek tedbir almak ilerde mutsuz olmanı engeller
00 Yorumla
+1 yılMuhafazakar derken nasıl muhafazakar? Kendine muhafazakar diyen yeni nesil gayet rahat oluyor da.
01 Yorumla- +1 yıl
Onunla sorun yasamazsin ailesi ile yaşarsın tahminimce muhafazakar dediğin Osmanlı tuğralı akci ya da ülkücü mulkucu bir şeydir onlardan her türlü hayır gelmez de dinle de bi ilgileri yoktur yani öyle
- Devamını Gör (94)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat