Ben henüz okuyorum son sınıfım endüstri mühendisliği okuyorum eşim akademisyen. 8 aylık hamileyim çocuğumuz olacağını öğrendiğinden beri baskıları daha çok arttı. Eşim sadece çalışıyor diye bana laf söylemeye çalışıyor. Bir şey diyemiyorum ama artık çok geriliyorum yanında. Son zamanlarda yanımızda kalıyor doğuma az kaldığı için. Eşime bunu nasıl söyleye bilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılStresli bir hamilelik gecirirsen bebegin de cok stresli olur. Esinle bunu baz alarak da duzgun bir dille konusmalisin. Hatta direkt bizim paramiz bize yetiyor mu calismam gerekiyorsa ben de calisayim diye konuya girebilirsin. Esin hemen aksini soyleyecektir diye tahmin ediyorum. O anda esinden rica et bunu annesinin yaninda da soylesin ve annesinin bu israrlarini seni ne kadar strese soktugunu doguma bu kadar yaklasmisken sadece bebeginin ve kendi sagligini dusunmek istedigini soyleyebilirsin. Ama unutma üslup cok onemli. Sakin, tane tane, haklılığını koruyarak...
011 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız. Zaten şikayet ederek söylemem eşimin annesi en nihayetinde
- +1 yıl
Aynen oyle. Bizler hakli olmak neyse de hakli kalmayi beceremiyoruz.
Soran+1 yılİkizlerime hamileyim birde son günlerim eşim evlenirken dedi okulun bitsin öyle diye
- +1 yıl
Hmm ne guzel benim de ikiz bir kiz bir erkek :)
Soran+1 yılBizimde 😊 Allah bağışlasın 😊
- +1 yıl
Herkesin evladini insallah 😊
Soran+1 yılKayınvalidem sorun çıkardı
- +1 yıl
Hayirdir?
Soran+1 yılEşim konuşunca beni istemiyor musunuz diye
- +1 yıl
Sen de "evet" anlamina gelen cumleler kursaydin. Aaa yeter ama valla kayinvaliden beni darladi. Teyze bi git yaa 😡
Soran+1 yılBeni de yordu
En İyi Cevaplar
+1 yılBence eşine anlat kalmasin kimse ben sırf bunun yüzünden hamileliğimin son ayları nefret dolu geçirdim son ay diye bişey yok suyun geliyor ya da sancın gidiyor ve doğum yapıyorsun sadece eşin olsa yeter diğerleri teferruat git mutlu huzurlu doğumunu yap eşine de annesinin bu yaptıklarını anlat.
08 Yorumla
Soran+1 yılEşimle konuşacağım en başında zaten demişti okul bitmeden çalışmak yok diye araya hamilelik girince üstelik ikiz olunca eşim hepten dedi zaten
- +1 yıl
Tabi ya mümkün öyle bisey siz geciniyorsaniz kime ne o mu bakıyor size cebinize paranızı o mu katıyor sanki ne demek çalış ya çok üzülüyorum vallahi böyle duyunca çocuğunuz için sabırlı olun aman üzmeyin kendinizi ❤️
Soran+1 yılEşimin haberi yok ama olsa çok kızardı. İkiz bekliyoruz bir de
- +1 yıl
Haberi olsun o senin hayat yoldaşın artık yarın bir gün duyduğunda neden söylemedin diyecek sana benzer durumlari yaşadım bende ama hep anlattım aynı gün anlattım yani bebeğim doğdu kayınvalidem bebeğe bakıyor ben ameliyat acısıyla yemek yaptım neymiş ben daha güzel yaparmisim, doğumdan çıktım bir iki saat oldu bebeğimi emzirip yanıma yatiriyorum alıyor brsige koyuyor hastanede dedim ki yanıma koyun öyle daha rahat ediyorum dedim bana dediği şey şu kokuna alismasin delircektim ya ben öyle sinir olduğumu hatırlamıyorum yani ben bu kadının saçlarını sever dizine yatardim eskiden mahvetti benim gözümde kendini eşime de ne olduysa aynı gün anlattım yani sağolsun hep beni destekledi
- +1 yıl
Sende anlat bırak minicik bebeklerinle sen sinir olacağına o olsun sinir o yipransin senin bakman gereken bebeklerin var zor sureclerin var üzülme anlat erteleme bugün anlat eşine
Soran+1 yılHaklısınız eşimle konuşacağım artık zaten çünkü daha fazla yorulmak istemiyorum. Beni çok geriyor son zamanlarda özellikle
- +1 yıl
Doğumda da yanında kim mutlu edecekse seni onunla git orada çok morale ihtiyacın var ve bebeğine onu yanından ayirma kokla op doya doya 9 ayın hasretini çıkarın kimsenin ikinizin ilişkisine karışmasına izin verme mutlu günler diliyorum arkadaşım ❤️
Soran+1 yılSağolun 😊🙏🏻
+1 yılEşin fikir verebilir ama çalışıp çalışmamak senin kararın olmalı. Kayınvalidenle güzelce konuşmanı tavsiye ederim. Eşin çözmemeli bu sorunu. Ayrıca 8 aylık hamile bir kadını kimse işe almaz böyle söyleyebilirsin :)
05 Yorumla
Soran+1 yılHer konuda tavrı aynı kayınvalidemin sadece bu konuda değil. Eşim başından beri zaten dedi okulun bitsin öyle diye. Ne yapacağımı şaşırdım ikizlerimi bekliyorum üstelik ve son günlerimi böyle geçirmek istemiyorum
- +1 yıl
İkiz bebeklere hamile olup kayınvalidenin seni psikolojik olarak yorması gerçekten ilginç. Eşine direk anlat işte. Doğum yapana kadar uzak durmak istediğini söyle
Soran+1 yılEşimle konuşacağım artık
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun
Soran+1 yılSağolun
- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence eşine hiç söyleme , kayınvalidene ne kadar çok çalışmak istediğini , biran önce okulun bitmesini istedigini ve hemen is bulacağını filan anlat , kocanı asla seninle annesinin arasında kalacak bir duruma sokma
05 Yorumla
Soran+1 yılArada kalacak duruma sokmam eşimi ama kayınvalideme ne dediysem ne yaptıysam olmuyor sadece bu konuda değil her konuda böyle tavrı
- +1 yıl
Şahsına hakaret etmediği sürece he he de geç kayınvalidene , kocana yine de şikayet etme sonuçta annesi
Soran+1 yılO yüzden susuyorum ama çok geriyor beni
- +1 yıl
Ah bu herseye maydanoz olan kaynanalar
Soran+1 yılMaalesef
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
15Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEşine söylemen bence çözüme yönelik bir atak olmaz. Bence bu durumu detaylıca tüm düşüncelerini samimice aktararak kayinvalidene söylemelisin. Güzel bir üslupla problemi dile getirmen olumlu olacaktır.
12 Yorumla- +1 yıl
ya da her ikisinin yanında ortak sohbet olarak tatlı dille
Soran+1 yılKayımvalidem evlendiğimizden beri bana böyle davranıyor ne yaptıysam sorunu bir türlü anlayamadım
Aşk İlişkileri konusunda 859 cevap paylaştı. Bence direk söylemelisin. Lafı dolandırmanın bir anlamı yok. Zaten zor bir süreç geçiriyorsun daha fazla zorlastirma.
21 Yorumla
Soran+1 yılDüzgün bir üslupla anlatacağım eşime ikizlere hamileyim üstelik stres yapmak istemiyorum
esini al karsina tatli dille söyle ben 8 aylik hamile halimle gidip calisayim annen öyle diyor dersin
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılAnan bana devamlı baskı yapıyor söyle şuna çocuğu ben doğuracağım o değil beni basılaması hiç hoş değil beni rahat bıraksın de
20 Yorumla De ki senle konuşmam gereken bir şey var de ama müsait bir zamanda söylemeliyim de uygun zamanı bulduğunda anlatırsın
016 Yorumla
Soran+1 yılEşime anlatacağım
Soran+1 yılÇok bunaltmasa söylemezdim ama dayanamıyorum. Düzgün bir dille anlatacağım
Soran+1 yılKayınvalidem bir gün yalnız bırakırsa bizi konuşacağım
Soran+1 yıl1-2 gündür eşim çok erken yatıyor çok yorgun geliyor tadımız kaçmasın diye söyleyemedim ama konuştum
Soran+1 yılSinirlendi biraz konuşacak annesiyle
Soran+1 yılKayınvalidem çok sorun çıkardı
Soran+1 yılOnu istemediğimizi düşündü
Soran+1 yılNe yapacağımı şaşırdım artık
+1 yılHamile kadınsın ne aptal bir kadınmış kaynanan kusura Bakma da karnın burnunda ne yapmanı bekliyor. Allahım cahillerle sınama yarabbim.
03 Yorumla
Soran+1 yılİkizlerimi bekliyorum eşim zaten kesinlikle çalıştırmazdı şimdi ev işi bile yaptırmıyor. Evlenmeden önce de konuştuk okulun bitsin öyle dedi
- +1 yıl
O zaman salla gitsin kaynanayi
Soran+1 yılÇok fazla gerdi beni
- Aşk İlişkileri konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılKayınvalideni suçlayıcı bir şekilde söylersen ters tepebilir ama kibar bir şekilde üzüldüğünü söylersen eşin bence yardımcı olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılYok düzgünce söyleyeceğim
- Aşk İlişkileri konusunda 957 cevap paylaştı.
+1 yılYuh ya hamile kadına bu yapilirmi bide haddi değil o kadar da. Bence güzelce söyle ben artık bu baskıya uzuluyrm dersin
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzelce söyleyeceğim eşime stresli geçirmek istemiyorum son günlerimi
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kayinvalidene mi dert oldu sizin geciminiz? Çok sabırlısın.
03 Yorumla
Soran+1 yılEşim annesi diye bir şey diyemiyorum
- +1 yıl
Hamilesin üstelik doğumuna bir ay kalmış özellikle bu dönemde çocuğuna bak çalışma diyeceği yere hala gözü parada. Bu tiplerin tek derdi para. Doymaz gözleri. Sen sustukça daha çok üsteleyecek. Eşim benle bilerek evlendi önceliğim de çocuğum de bari de tepkisiz kalıyorsun diye hepten üstüne gelmesin.
Soran+1 yılBilmez olur mu bunları biliyor eşim de çok söyledi önce okul önce çocuklar diye. Saygısızlık olmasın dedim hep sustum ama geriliyorum artık
+1 yılKoca benim degil mi
O calisir ben yerim sana noluyor haci de
Sana da kocan baksin de06 Yorumla
Soran+1 yılDiyemem tabii ki
- +1 yıl
Hakediyor ama
Soran+1 yılEşimin hiç bir şeyden haberi yok yanlış anlamaz ama yine de kırılsın istemiyorum
- +1 yıl
Bacim bu kadar iyi niyetli olma bee
Soran+1 yılEşime kıyamıyorum yoksa kayınvalideme cevap verirdim
Soran+1 yılKonuştum eşimle kayınvalidem hep sorun çıkardı
+1 yılOnaneymiş ya ister çalışırsın ister çalışmazsın eşin laf etmiyosa ona laf düşmez bir kere
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte ama geriyor beni
Kayınvalide ile birlikte mi yaşıyorsunuz, durumu eşinle paylaş ve kayınvaliden ile birlikte onu kırmafan konuşunuz
05 Yorumla- +1 yıl
Kirsinlar bence hadsiz mi ne ya
- +1 yıl
Kayinvalide hadsiz
- +1 yıl
Dogru yuva yikmak istemem😂
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılSakince söyle seni üzmesin karnin burnunda çalışmaya mi gidicen
Ne acimasiz insanlar var01 Yorumla
Soran+1 yılEşimle evlenmeden önce de konuştuk bunu kesin bir şekilde okulun bitecek sonra dedi ki ikizlere hamileyim çalışmama izin hayatta vermezdi eşim
Hamilesin kaynanan neyin derdinde... Onun böyle konuları açmaması gerekiyor asıl.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet bu eşimle benim aramda
- Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
+1 yılGüzel şekilde karşına al ve şöyle bundan çekinmek yanlış bence güzel bir yemek olabilir hai ortamı ayarla
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDirekt söyle ama karalayarak değil düzgün bir dille söyle bence
00 Yorumla
+1 yılSöyleme içine kapanmış gbi dvran eşin sorarsa söleme ısrar edecek öyle söle
00 Yorumlaçek odaya olay neyse bir bir söyle zaten gelin kayınvalide ilişkilerinde ortayı bulan kişi kocanız o halleder siz olduğu gibi söyleyin ve stres yapmayın
01 Yorumla
Soran+1 yılEşime söyleyeceğim en mantıklısı bu olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu sinyalleri evlenmeden oncede vermis miydi kayinvaliden
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef
Cevap sahibi+1 yılTahmin ettim. Banada ayni seyi diodu annesi ayrildik. O zmn birakacaktn bunu
Soran+1 yılEşimi çok seviyorum.
Cevap sahibi+1 yılSenn sevdigin kdr karsi tarafinda seni sevmesi onemli. Esin annesini susturabiliosa evet dogru secim yapmissin demektir ama susturamiosa cekecegin var. Ben senin yerinde olsam eger annen hayattaysa onu cagir gelsin
Soran+1 yılEşimin haberi yok ki olanlardan
Cevap sahibi+1 yılBiran once soyle.
Soran+1 yılKonuşacağım artık
Gizli Üye(25-29)+1 yılKocan akademisyenmiş maddi sıkıntınız mı var birde bazı insanlar sorun çıkartmayı sever
10 Yorumla
+1 yılKayinvaliden değil eşinin ne düşündüğü senin için önemli olmali bence
09 Yorumla
Soran+1 yılEşim hamileyim diye zaten istemiyordu çalışmamı ki mezun da olmadım
- +1 yıl
E o znn kayinvalideyi dinleme boşver ne derse desin duymamazlıktan gel
Soran+1 yılÖyle olmuyor maalesef canımı inanılmaz sıkıyor
- +1 yıl
Tatlım sen de onun gibi cvp verirsen tartışma çıkar ve eşinle de sorunlar yaşayabilirsin kaynanan yüzünden hem de hamile halinle eşinle aranı bozmamak lazım bebeğe yazık kaynamamdır ne derse desin nasıl olursa olsun eşimin annesi diyip yutmaak lazim bence
Soran+1 yılYutuyorum hep de sabrettim ama son zamanlarım ve üzerime üzerime geliyor artık
- +1 yıl
Hamile olduğun için biraz duygusal davranıyorsun anlayabiliyorum ilgi sevgi bekliyorsun onu da anlıyorum ama bazen hayatta her şey istediğimiz gibi olmuyor ve kaynana gelin atışması hiç bitmez çalışma konusu bitse başka bir bahaneyle gene sana sataşır
Soran+1 yılİkiz taşıyorum bir de zaten zor bir dönem dersler çocuklar derken iyice yoruluyorum. Üstüne kayınvalşdem beni daha da yoruyor. İlgiyi vs geçtim eşim zaten çok ilgili bir adam ama neden yamş niye yapıyor
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun kanka
Soran+1 yılSağolun
Bu sorunların bitmeyecek.
23 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle hatta biri bitecek biri başlıcak😂
- +1 yıl
@sams7v 👍👍👍
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yahu kocan değil mi açıkca söyle
08 Yorumla
Soran+1 yılSöyledim ama işte tatsızlık olsun istemedim sabretmeye çalıştım
Soran+1 yılSöyledim eşime zaten
Soran+1 yılKauınvalidem sorun çıkardı
Soran+1 yılOnu istemediğimizi düşündü
Soran+1 yılBiraz iyi davransa neden istemeyelim onu. Benimde yapımda yok yapamıyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 937 cevap paylaştı.
+1 yılKaynanan tam bi cadi karı ya
08 Yorumla
Soran+1 yılÖyle de demek istemiyorum ama beni çok gerdi son zamanlarda
- +1 yıl
Hamilesin hic mi acimasi yok yurusun gitsin
Soran+1 yılBana en başından beri böyle davranıyor benimle sorunu ne anlayamıyorum
- +1 yıl
Kıskaniyor oğlundan bence bakma sen ona bebis kız mi erkek mi
Soran+1 yılBiri kız biri erkek
- +1 yıl
Ay ne kadar güzel ya ikizler 😍
Soran+1 yılİkizler evet 😊
- +1 yıl
Oğlunu gelinlerinden kıskanan anneleri anlamıyorum. Siz mi altına yatacaksınız oğlunuzun ne bu çekememezlik diyesin geliyor vallah. Allah sabır versin kardeşim
- Aşk İlişkileri konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılHayatında kaç gün çalışmış bir sor kaynana
10 Yorumla Paaat diye söyliyim mi?
00 Yorumla
+1 yılAnan beni horluyor bey ev hanımıyam diye de
00 Yorumla
+1 yılAkademisyen maaşıyla iki aile geçinir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir güzel ağzına geleni say bunlara iyilik yaramaz Allah in belalari yaa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO niye kaliyo.. anneni iste.. bu halde mi caliscak missin
00 YorumlaBurada bize söylediğin gibi söyleyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılesinle konusarak da coze bilirsin
00 YorumlaVay ya zengininde fakiriinde aynı dert var
11 Yorumla
+1 yılKayinbaban sagmi
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Belliki bilmedigin problemeri var
Derdi onumu almiş
00 YorumlaDirek soyle
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılyazık ya cidden
00 Yorumla Hadsizliğini herkesin içinde yüzüne vur
00 Yorumla
+1 yılOnaneymiş
00 Yorumla
+1 yılsevgilin olmak isterim
00 Yorumla
+1 yılMecbur değilsin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ses kaydı al. Gönder
00 Yorumla
+1 yılEşinle oturup konuş.
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kayınvalidem çalışmıyorum sadece eşim çalışıyor diye bana laf söylüyor. Eşime bunu nasıl söyleyebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler