Neden onu tüm bu yaptıklarına rağmen özlüyorum affetmek istiyorum?

Biz bununla tanışalı neredeyse 1-1.5 sene oluyordur. İşi dolayısıyla tanıştık. Bir gün instagramda fotoğrafımı beğendi bende takip isteği attım sonra o dm attı falan derken flörtleşmeye başladık. Aynı mahallede oturuyormuşuz meğer :) 1 ay kadar yazıştık herhalde sonra buluşmaya karar verdik. Kahve sözüm vardı onu ısmarladım bi parkta oturduk kaç saat sohbet ettik. Daha önce flörtleri olan biriyim ama ciddi anlamda bi ilişkim olmadı hiç. Böyle yanında kızardım ettim çok heycanlandım gözünün içine bakıyordum onun. Lise 1 den beri böyle bir şey hissetmemiştim. Neyse 1 hafta sonra tekrar buluştuk tüm bunları ve daha fazlasını bildiği halde o gün beni ilk kez öptü. Hayatımdaki ilk öpücüktü. Öpmesini istemediğimi bahsederken o birden öptü ona rağmen tepki vermedim. Bence çok hızlı oldu. Ona kızmadım günü bozmadım hatta izin verip ben de onu öptüm. Neyse sonra beni evime bıraktı. Arabada önce pişman olduğunu söyledi saçmalama falan dedim. Sonra plan yapmaya başladı bak buraya falan gidicez edicez diye iyiydik yani. Anlatmadığım ama iyi olduğumuzu belli eden detaylar var neyse eve girdim bir daha ne yazdı ne aradı. Akşama doğru yazdım bir iki cümle yazdı sonra cevabımı görüldü bıraktı. Ertesi gün yine ben yazdım aynı şey oldu. Ertesi gün en son sorun ne diye sorduğumda bi sorun yok işlerle uğraşıyorum falan dedi öyle diyorsan sorun yok dedim görüldü bıraktı. O günden beri görüşmüyoruz. Normalde dünyanın en anlayışlı insanıyımdır cidden yazmazsa aramazsa takılmam etmem ama öptükten sonra böyle davranması normal değildi. Beni çok üzdü. Bir daha ne ben yazdım ne o yazdı. Bu olaydan 1 ay kadar sonra yüz yüze geldik hiçbir şey yokmuş gibi benimle konuşmaya çalıştı. Hatta hadi sor bir şey soracak gibi bakıyorsun dedi. Yanındaki diğer çalışanla beni kıskandırmaya çalıştı gözleriyle onu gösterip durdu. Hiçbir şey yapmadım işimi halledip oradan ayrıldım. Ama merak ettim doğru da olsa yalan da olsa neden böyle bıraktı. Bana deseydi ki seni sevmiyorum, görüşmek istemiyorum ya da başkasından hoşlanıyorum ya herhangi bir şey deseydi yalan ya da doğru istemesem de bitirir ve ona saygı duyardım. 2 hafta önce gaza geldim sürekli neden diye zaten düşünüp duruyordum sadece neden yazdığım bi mesaj attım saatler sonra görüldü attı. O kadar çok kırıldım ki ondan her şeyi beklerdim ama bu kadarını beklemezdim :) Hala düşünmeden duramıyorum. Sürekli ağlıyorum gözlerim mosmor, kilo verdim, içim buruk. Mesajıma cevap verseydi affetme potansiyelim çok yüksekti iyi ki cevap vermedi. Mantığım bunun doğru olmadığını biliyor ama kalbime söz geçiremiyorum sanki. Öptüğü için mi diyorum kendime ama yazıştığımız zaman bile deliriyordum ona. Sizce neden bu durumdayız? Beni haketmediğini bile bile her gün onu düşünüyorum.
Neden onu tüm bu yaptıklarına rağmen özlüyorum affetmek istiyorum?