Arkadaşlar sırf soru sormak fikir almak için hesap açtım, yaptığım kıskançlıkların mantıksız ve yersiz olduğunu biliyorum ama engelleyemiyorum.
Ünideyim, 1 buçuk yıllık ilişkim var. Önceden kıskanç değildim, daha doğrusu bastırılabilir dozdaydı. Ama şimdi bir de arada mesafe olunca daha kötü oluyorum. Erkek arkadaşımın geçmişte bir kez cinsel ilişkisi olmuş onu çok takıyorum. Beni seviyor çünkü 7 aydır bunu haftada 3 4 kez söylüyorum ve sürekli anlayışlı davranıp beni geçmişinin şu anda olmadığına ikna ediyor ama ayrılmayı düşünüyorum.
Bunun dışında hiçbir sorunumuz yok ve bu yüzden ayrılırsam karaktersiz gibi hissederim, ne yapmalıyım?
Ünideyim, 1 buçuk yıllık ilişkim var. Önceden kıskanç değildim, daha doğrusu bastırılabilir dozdaydı. Ama şimdi bir de arada mesafe olunca daha kötü oluyorum. Erkek arkadaşımın geçmişte bir kez cinsel ilişkisi olmuş onu çok takıyorum. Beni seviyor çünkü 7 aydır bunu haftada 3 4 kez söylüyorum ve sürekli anlayışlı davranıp beni geçmişinin şu anda olmadığına ikna ediyor ama ayrılmayı düşünüyorum.
Bunun dışında hiçbir sorunumuz yok ve bu yüzden ayrılırsam karaktersiz gibi hissederim, ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Hemen herkes içinde bulunduğu ilişkide sık sık geçmişe takılır, anın keyfini çıkaramaz ve geçmişi irdeleyip ilişkiyi yiyip bitiren bir durum haline getirir. “Retroaktif kıskançlık" (kısmen geriye dönük kıskançlık ya da retrospektif kıskançlık olarak da bilinir), partnerinizin cinsel veya romantik geçmişi üzerine gösterdiğiniz sağlıksız ilgi anlamına gelir. Geçmiş olaylara takılıp kalmanın aslında gereksiz bir durum olduğunun siz de bizzat farkındasınız fakat yineleyen olumsuz düşünceleri engelleyemiyorsunuz.
Erkek arkadaşınız siz henüz duygusal bir birliktelik içerisinde değilken geçmişte bir ilişki sürdürmüş, yaşananlar yaşanmış ve ilişki son bulmuş burada direkt olarak sizi ilgilendiren mutsuzluğa sebebiyet verecek bir durum gözlemlemiyorum.
Bir kişinin ilişki manasında geçmişinde neler yaşadığını, hatta bunun cinsel olarak nasıl yaşandığını bilmek ilişkiyi iyi bir yere götürmez. Duygusal yıpranmaya, paranoyalara ve güven bağının zedelenmesine sebep verir.
Geçmişin sizi yıpratmalarından kurtulup ilişkinizdeki pozitif yönlere odaklanmanız dileğiyle.
Sevgilerimle,
Psikolog Deniz Yel