,
Alevi sünni evliliğine aile nasıl ikna edilir?
,
benim teyzemin kızı sunni birini seviyordu teyzem çok serttir bizden biriyle evlengirmek istiyordu kuzenimi ama o ısrar etti dediği şu anne ben kacmak istemiyorum kacmicam bu evden gelinlikle çıkacam siz beni ona vereceksiniz sen de hassas kısımdan git kaçmak zorunda birakmayin de
merhaba arkadaşlar evet biz sünnilere göre dinimize göre bir alevi ile bir sünni birlikte olursa altına bir kiremit koysan o kiremit eriyene kadar yıkansanda kirin çıkmaz ama iki çeşit alevi vardır biri gerçekten alevidir yani öyle boy abdesti nedir bilmezler falan ama bazı aleviler boy abdestini alır namazını kılar allahın emirlerini yerine getirir alevi diyince akla ilk gelen boy abdesti falan almayanlar gelir ama nasıl biz doğduğumuzda ailemiz sünni diye sünni diye bilindiysek alevi olanlarda alevi olarak bilindi eğer sevgiliniz zaten temiz bir insn olmasaydı birlikte olmazdınız yapmanız gereken bunları ailenize anlatmak temiz biri olduğunu belirtmek
Benimde bir sevgilim var 9 aydir beraberiz o alevi diye ailem izin vermiyo bizi zorla ayirmak istediler babam ya o ya biz dedi bende tabiki ailemi sectim simdilik ama sevgilimden ayrilamadim hala beraberiz ailem ayrildik saniyo :(
Bizde simdilik boyle dewam ediyoz ama bilmiyorum sonumuz ne olcak ondan asla vazgecmem gerekirse ailemi karsima alirim :/ ama bu alevilere karsi olan ön yargidan nefret ediyorum ya hepimizi allah yaratti hepimiz insaniz muslumaniz bu ayrimcilik niye
Off off bilmiyorum ama Allahtan hic umudumuzu yitirmedik o büyük o goruyo elbet yardim eder bize
Bende yeniyim bilmiyorumki simdi bir deneyin mesaj yazmayi olcakmi?
Hmmm ben de buraya az once katildim malesef daha pek anlamadim :)
Cevap
4Cevap
Aleviler Sünniler gibi iğrenç insanlarla evlenmemeli. O tertemiz insanlara din tüccarları yakışmıyor.
Sevgilinden bir an önce ayrıl. Alevileri de kirletmesin senin ailen.
Dostum bende aleviyim lakin söylediğin çok yanlış insanları mezheplerine göre dinlerine göre ayırmamalıyız her kesin inancı kendinedirki sünnilerdende çok iyi insanlar vardır arkadaşlarımdan biliyorum lakin evliliklere karşıyım Buda sadece ileride çıkacak sorunları düşündüğümden
ama ben burada evlılıge karsı mıısınız ya da ayrılalım mı dıye sormadım nasıl ıkna ederım dıye sordum hakarete varan sozlere gerek yoktu anlıcagın ayrıca ben alevılerı cok severım bırcok tandıgım da var yapatıgın davranıs benı hayal kırıklıgına ugrattı bı alevıden bunu beklemezdım gercı ınsnları ınancına gore ayırmam ıyı kotu dıye once ınsan olmalı
Off offf ayni dert bendede var 5 yildir konusuyoruz sevgilimin ailesi izin vermiyor ben aleviyim diye nasil ikna edicez bilmiyorum. Sevgilim ikna etmeye calisiyor ama ailesi yok diyor baska birsey demiyor
Aştınız mı sorunu?
bence bu riske girme ayrıca benim görüşüm tabi sünninin alevi ile evlenmesi pek doğru gelmiyo bana
aynı durumu yasadım ikna büyüsü yaptırdım kurtuldum... calistigim hocanın medyum ali. com sitesinde iletişim bilgileri yazıyor bakmak istersen
alevilik mezhep değil ki, ne fark eder ikiside müslüman
iyi dusun iyi karar ver sonra aiyleni karsına al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?