Mesela bir örnek: Hoşlandıysam çabuk soğuyabilirim ama aşık olduysam platonik de devam edebilirim.
Sizde bu nasıl işler?

Ben kendimden örnek vereyim. Hoşlansam aşık olurum. Yani hoşlandığım insana aşık olabilirim. Aşk, artık yok o eskide kaldı diye düşünüyorum. Eskiden insanlar daha birbirlerini severdi. Şimdikiler hep gününü gün etmek, vakit geçirmek, eğlenmek vb. nedenlerle kızlarla oynuyorlar. Birde artık sevmek strateji oyununa benzemiş ya, arkadaşım mesela sevgilisi aramadığı zaman merak ediyorum diyordu. Ben de ara diyordum önce o arasın diyordu. Erkekler de daha güzelini bulunca başkasına gidiyorlar. vb anlatsam bitmez. Cidden artık aşk var mı yok mu? Bilemiyorum
Aşık olmaktansa birisini yavaş yavaş, tanıyarak, özümseyerek sevmeyi tercih ederim Aşk; bağımlılıktır Hoşlantısı ise karşındaki insana sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle bağlı kalmaktır İkisi arasında uçurum fark var dostum ve ben özgürlüğü, yaşama sevincini, muhabbeti seçiyorum Aşık olacaksam gökyüzündeki yıldıza, masum bir kedinin tüylerine, ormandaki ağaca, kısacası evrene aşık olmayı tercih ederim Herhangi bir insana değil..
Teşekkür ederim 😊🙏
Aşk ile hoşlantı yı ayıran en temel farklardan birisi Aşk artık hoşlantı da daha ileri boyutu olan bir şeydir yeni artık karşı tarafa olan hislerinin tamamen seni esir alması olaydır hoşlantı ise Bugün herkes herkesten ya da Herkes her şeyden hoşlanabilir hoşlantı yani ilk beğeni diyelim ilk görüşte beğenmek
Hoşlanmak demek daha yeni tanışmışsındır ve zaman geçiriyorsunuzdur. Aşk ise iki tarafında birbirlerini sevdiği duydu bütünlüğüdür. Herkes hoşlanıyor fakat kimse düzgün bir şekilde birbirini seçemiyor :)
Sevemiyor*
Cevap
4Cevap
Ask yoktur hoşlanma sevgili olmadan önceki evre karşı tarafın konuşması harketi tavrı gülüşü bakışı hoşuna gider bununla ilerisini düşünüp der sevgili olr kral
Yazılmış binlerce kitabı, şiiri, şairi, filmi yok sayıyorsun yani :) Yaşamadan inanmayanlar kulübüne hoşgeldin.
Hoşlanmak çok basit birşey bence, etkilenmek sadece. Aşk bambaşka, onu herkes yaşayamıyor. Şimdi herkesin ağzında aşık olmak var ama öyle basit değil o iş. Aşk fedakarlık ister, hasret ister, vakit ister...
Aşk bağlanmaktır gözü başkasını görmemektir başka bir şey düşünmemektir, hoşlantı icin bunlar geçerli değil
Hoşlanmak onun bazı hareketlerinden elektrik almaktır. Ama aşk kusurlariyla dogrusuyla yanlisiyla o insanı sevmektir.
Aşk diye bir şey yok kimse benden kıymetli değil ki 🤨
Saplantı, bağımlılık ve aklından çıkaramama, onu görünce miğdene kramplar girmesi kalp atışlarının tavan yapması, şehvetten kesilip sadece duygusal yoğunluk yaşamak vs.. tabi herkes için farklı olabilir ben kendi açımdan söyledim
Hoşlanma aşkın yanında hafif kalır
Aşk nikah masasına hoşlanma rakı masasına götürür
Aynı anda aynı duyguları hissedebiliyor olmak
Aşka inanmıyorum
Okonulari kapadik
Vazgeçememek
Aşka inanmiyorum
O karnındaki heyecan
Sende var mi peki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?