Aşk - dostluk - iş hayatı farketmeksizin her alanda alttan almamız gereken durumlar oluyor. Peki siz hayatınızdaki olaylarda alttan aldığınızda genelde o kişi için anlayışlı bir konuma mı geliyorsunuz yoksa her zaman yapabilecek cesareti mi veriyorsunuz.David Tutwiler’ın "Homeward Bound" adlı eseri
Alttan almak sizi yüceltir mi yoksa sizin değerinizi düşürür mü?
Alttan almak bence takdir edilesi bir davranış ve karşımızdaki kişinin de bak beni alttan alıyor demesi lazım ona göre güzel davranışlar sergilemesi lazım ama gel gör ki insanlar biri onları idare ettiğinde ezik görüyorlar sanki karşı tarafa hükmettiklerini falan sanıyorlar?
Yine aynı sorunla karşı karşıyayız. Biz insanlara güvendiğimiz için imtiyazlar verdikçe onlar başımıza çıkabilecek kadar güçsüz olduğumuzu sanıyorlar, biz alttan aldıkça saygıdan sevgiden değilde cevap veremeyeceğimizi düşündüklerinden abartıyorlar.
Fedakarlık herşeyde olduğu gibi dozunda güzel. Aksi takdirde kıymeti bilinmiyor ve karşı taraf bundan sonra da hep sizden bekliyor, adeta görev haline gelip yapılmadığında garipseniyor. Bir iki adım attığınızda gelmeyen birine tekrar adım atmak size zarar veriyor sadece.
Karsidaki kisi icin degmiyorsa alttan almak seni düşüruyor bence sen kendince yucelsende karsidaki kisi anlamayinca pek bir anlami yok o yuzden her zmn alttan almak iyi degil yerine gore alttan alinmasi gerekiyor bence.
Malesef yok cunku bilemiyorsun hic beklemedigin insandan beklemedigin seyler cikinca biraz gec taniyorsun gec taniyincadan olan olmus oluyor zaten onceden gorebilseydik belkide yasadigimiz o seylerden bir şeyler cikaramazdik...
böyle felsefik sorular karşısında sigarayı yakıp çektikçe düşünmek, düşündükçe kaybolmak, kayboldukça keşfetmek istiyorum :D seçkin kişileri alttan alırım sadece. hoş diğerleri de zaten umurumda olmaz.
Asla değeri düşülmez çünkü o kadar güzel bişey ki bu bunu herkes yapamaz alttan alamaz bazı şeyleri sineye çekersin ama bazılarında alttan alsinmasi lazım ne olursa olsun yoksa çok kavga çıkıyor gözlerimle şahit oldum
Yüceltir bence. Ama öyle berbat bir devir ki sen alttan alınca karşıdaki sanki sana üstünlük kurmuşta susturmuş havalarına giriyor işte bu beni tilt ediyor