2 ay sonra evleneceğim. Her şey aceleye geldi. Doğru düzgün organize edilmiş bir teklif bile almadım. Erkek tarafı benim için hiçbir şey yapmıyor. Evlilik fikri olmadan önce ailesinin de desteğini alarak ev almak istiyordu. Benimle evlenme planı olunca vazgeçti. Elindeki arabayı bana verecekmiş ama ben onu çarparım diye ailesinde olan daha kötü bir araba verilecekmiş bana. Gelin bohçası istediğimi söyledim ne gerek var falan dedi. Onun alacaklarına karşılık o da istiyormuş. Gelinlik fiyatına göre damatlık seçmek istiyor. Pahalı alırsam pahalı alacak gibi. Bir yandan da beni çok seviyor gibi. Yani içimdeki bir his durmam gerektiğini söylüyor. Sizce bunlar normal mi evlenirken?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşırı anormal bir erkek. Bi kere bu cimriden önce sana senin mutluluğuna değer vermiyor. Ne demek ya sen çarparsın benim arabamı sana daha kötü bir araba vericem diyebiliyor ne cesaretle normal bir erkek eşi olucak kişiye demesi gereken sen en iyisine layıksın bişey olursada önemi yok önemli olan cana gelmesin diyeceğine neler diyor kusura bakmada sevgilin tam bir öküz. Gelin bohçası evlenmeden önce her kadına verilmesi gereken bir şey bunu sen istemeden onu da geçtim kaynananın düşünmesi lazım hadi yaşlı kadın aklına gelmedi diyelim nişanlının annesine kendisinin söylemesi lazım. Gelinlik damatlık konusuna gelirsek açıkçası insan 10 kere evlenmiyor hayatında eğer iki tarafta maddi olarak uygunsa gelinin ve damadın gelinliklerini damatlıklarını kendileri seçip istediği beğendiği gelinliği damatlığı alması gerektiğini düşünüyorum öyle sen pahalı alırsan bende pahalı kafasında olmamalı ama iki tarafta kendi beğendiğini giymeli. Ayrıl valla bununla aynı eve girdiğinde a'dan z'ye herşeyin sorunlu olur kaç kurtul bundan.
31 Yorumla
Soran+1 yılÇarparsam arabayı önemli olan benmişim ama ufak araba olmalıymış. Bilmiyorum bana da saçma geliyor. Ben aile evinde ekonomik olarak da istediğim şeye sahibim. Onun parasına puluna ihtiyacım yok ama böyle hissetmek zoruma gidiyor. Uyumlu bir insanım genelde onun cebini düşünüyorum onu istemeyeyim bunu istemeyeyim derken bir de baktım benim için bir şey yapılmıyor. Yapacaksa da karşılığını benden çıkarmaya çalışıyor.
En İyi Cevaplar
+1 yılBence evlenmeden önce herşey oturulup konuşulmalı sırf evlenene kadar veya nişana kadar idare etme, vaadlerde bulunmak günü kurtarır sadece bunu genelde erkek tarafı çok yapıyor. Kimse demesin işte kız çok şey istiyor veya erkek çok şey istiyor vs. herkesin yaşantısı, istekleri, hayalleri, düşünceleri farklıdır saygı duyulmalı..
Sizde eğer içinize sinmiyorsa iyicene düşünün ve karar verin sonuçta nişanlılık dönemi bu yüzden var zaten birbirinizi tanımak, ailelerin tanışması lazım. Evlenip pişman olmak daha zordur hakkınızda hayırlısı olsun.10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılCimri biriyle sevgili olmak evlenmek hatadır para herzaman onlar için daha değerlidir parayı sizden daha değerli görürler öyle çünkü kendileri için hayatları boyunca para değerli olmustur ve olmayada devam edecektir bu cimrilik muhtemelen yetistirilmesinden kaynaklanıyor ailesi büyük bir ihtimal bu sekilde yetistirdi ve asla değiseceğini sanmıyorum, bir yere gitseniz pahalı diye almaz etmez orada rezil olursunuz pahalı olmasa bile ona pahalı gelir size para harcamaz simdi ufaktan harcıyordur ancak simdi den belli ediyor gördüğünüz gibi cimri biri olduğunu.
310 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 965 cevap paylaştı.
+1 yılOnun alacaklarına karşılık o da istiyormuş.
Gelinlik fiyatına göre damatlık seçmek istiyor. Pahalı alırsam pahalı alacak gibi
sen öncelikle bencil düşünüyorsunHem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin
senin durumun bu senden
ben vermem alırım diyorsun olmazsa hemen cimri yaftasını yapıştırıyorsun sen evliliği komple maddiyata bağlamışsın öncelik evleneceğin kişi adam gibi adamsa maddiyatı aşarsın önemli olan huzur ve geçim sen şimdiden geçimsiz olduğunu gösteriyorsun20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
144
Cevap
104Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Simdi siz erkeklerin tarafindan bakmadiginiz icin durum böyle.
Simdi düğün masraflarini kiz tarafi ödese, erkek seçse inanki böyle en pahalisi türünden seyler yasanmaz, bunu bir tek kadinlar yapiyor. En pahalisini aldir mantigi.
Biz erkekler de para havadan gelmiyor.
O izlediginiz diziler var yaaa iki tane imzaya milyon dolarlar kazanıyorlar. Ne is yaptiklari da belirsiz. Siz butun erkekleri boyle mi saniyorsunuz?
Bu evlilik islerinde isler tamamen maddiyata dayaniyor.
Burada erkek tarafina suc bulacaginiza kendiniz ne yapiyosunuz onu gozden gecirin.
Herseyin en pahalisindan aldiniz. Kim odeyecek? Para nasil kazaniliyor haberiniz var mi?
Yarin bu adami borca soktuğunda ceremeyi eşi olarak sen cekmeyecen mi?
Basit bir nikah yaptiniz veya kır düğünü yaptiniz, herkes sizi evlendi olarak tanimayacak mi?
Essek gibi calisip kazandigin parayi onun bunun girtlagina sokmanin ne anlami var?
Bir de yagma ve müsriflik.
Adet adet diye adette olmayan seyleri de istemek nedir?
Bu tür hayirli isleri yokus yapan geninin ailesidir. Evinin ici veya akraba arkadas vs.
Gelelim cimrilik nedir?
Adamin bütün bunlari yapmaya maddi gücü yeter hem de hic sarsilmadan ama yapmaz buna cimri denir.
Bi adami da girtlagina kadar borca sokmak vardir. O da odeyemiycegini düşünüp de yapmazsa bu adama kimse laf uzatamaz.
Ben 3 nişan geçirdim.
Ilkinde iyi öğrendim. Butun masraflar bana geçti. Ben de nice zaman biriktirdigim parami sokaga attim.
Hic calisip kazandiginiz yukluce parayi götürüp çöpe atmisliginiz var mi?
Insanin canini ne kadar yakiyor.
Bu olaya sadece kendi pencerenizden bakmayin.
Gelin damat oturup bi konuşsunlar bence.
Hic kimse evlendiğinde evini 4.4luk yapamaz. Siz aile kuruyorsunuz, baskalariyla yarış yapmiyorsunuz bunun bilincinde olun yeter..00 Yorumla
+1 yılBazı yorumlar gercekten inanilmaz.
Sen butun detayiyla anlatmana rağmen anlamamazliktan gelmisler. Cimri dayanismasi olsa gerek sorun olarak gormeyenler.
Bence çok şanslisin, evlenecegin adamin hayatinizi birlestirmeden once bu ozelliginin farkina varmişsin.
Bir söz var Eli dar olanin gönlü de dar olur.
Cunku onlar icin herzaman birinci planda para vardir. Parayi herkesten herseyden cok seven insan gercekten tehlikeli. Benim teyzem bosanacak yakin zamanda, yeni dava acti. Bosanma sebepleri de esinin cok cimri olmasi.
Herseyin hesabini kitabini yapan adamla bi omur gecirmek mucizedir bence. Sen de insanlarin arkanizdan ne konusacagini dusunmeden hareket edip bu iliskiyi bitirmen gerek gec olmadan.21 Yorumla
Soran+1 yılAslında her şeyin hesabını yapmıyor. Keyif için çok para harcayabiliyor konu ben olunca böyle. Para konusunda dikkat ediyorum her şeyin ucuzu olsun istiyorum sonuçta benim param değil ki istediğmi söyleyeyim. Sevdiğim için hala onunlayım ama napacapım bilmiyorum
Tencere kapak misali olmuş daha çok. Sende menfaatlerini hep önünde tutmuşsun daha kötü araba verecekmiş demen bunu çok güzel gösteriyor bence. Cimri olma konusunda da insan halden anlamalı önce günümüzde har vurup harman savurunca kendini havalı sanan bir insanla evlilik düşünülmemesi gerek. Çünkü Buda bir sorumluluk evin geçindirmek. Seninde onunda gözü ne kadar onu zora sokarım kafasında daha çok menfaat değil de onu nasıl zorlamadan bu düğün yükünden kurtarırım olması gerekir. Yani uymuyorsunuz ayrıl sizden bence ciddi bir evlilik süreceğini sanmıyorum.
25 Yorumla
Soran+1 yılBen onun cebini düşünüp gidip en düşük fiyatlı gelinlik seçiyorum en masrafsız nikahı tercih ediyorum. Elini cebine atarsa ben de atıyorum. Her şeye anlayışla okey demişken böyle anlaşmalı gibi bir durum tuhaf geliyor bana. Maddi durumum iyi oldugu için nasılsa ailesi yapar durumu söz konusu ve bu durumdan rahatsız oluyorum eğer evlenirsek bu durum düzelir mi bilmiyorum
- +1 yıl
Tamam bak sen düşünüyorum diyorsun. Sana ha yüksek bütçeli araba versin altına ha düşük bütçeli bir araba versin ne fark eder. Bu araba bile lükstür aslına bakarsak. Aileni kullanmak için böyle bir şey yapıyorsa elbette evlenmemelisin seni kullanmasına izin vermemelisin ama ben açık sözlüyüm senin de biraz gözün yükseklerde olduğunu görüyorum. O yüzden pek anlaşır mısınız bilmem ama aklını başına topla düşün olur muyuz olmaz mıyız diyerek.
- +1 yıl
Sen gel bu işi biraz değerlendirmeye al , sonradan kimse sana ilaç olmaz , para bekliyeceğinden değil , bir daha şu adamı akıl süzgecinden geçir
Soran+1 yıl@Anlarım3003 haklısınız
- +1 yıl
Bazen bayanlardan nefret ediyorum çok art niyetli olanları var, bazen sizin gibi samimi yaklaşan kadınları görünce şaşıp kalıyorum neye şaşıyorum kıymet bilmeyen mallara şaşırıyorum
Yorumlara bakmaya geldim ve resmen güldüm..
Hemen ayrıl diyen tayfa yine iş başında 👏
İkinizinde yaptığı şey normal değil..
Bunu şu an sen tek taraflı anlatıyorsun ona sorsak bakalım o kişi sizin hakkınızda ne diyecek..
Benim size söyleyeceğim tek şey; çul çaput değil. Kişiye bakmanızdır..
Velev ki haklı bile olsanız bir insan tamamiyle kötü değildir.
Güzel taraflarına bakın, teraziye koyun hangisi ağır gelecek..
Siz dört dörtlük müsünüz?
Herkes evlenebilir fakat herkes aile olamaz.
Açık arayan değil, açık örten, kapatan aile olabilir.
Konuşun.. Her zaman ve açıkca ve herşeyi..
Varsayımlarla hareket etmeyin..
Hayırlısı olsun...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkinizin davranıși da normal değil.. Belki o senden pahalı alabilir ya da sen ondan bur daha büyük sorun var ki sadakatsizlik ve sevgi böyle şeylere engel olur ama tam aksine olmuș sizde.. Ben yan bekarım ama sözlendim. kișiye takimi olduğu halde ida benim kıyafetime uyum sağladın diye ona yeni takim almiștim hediye çokda mutlu oldu bilmiyorum ben mi böyleyim tek.. eski arabayı verecekmiș olsun hic vermeyenlere var sen öğren diye yapıyor belki tabi kıskançlık kötü birşey öyle bisey varsa bir kez daha düșún derim
10 Yorumla
+1 yılNe bu sidik yarıştırır gibi sen ne alirsan oda alacakmış.
Bu kafada bir insanla ömür geçmez.
Elbette ki sevgi evliliğin temeli ama para diyede bir gerçek var.
Iyi düşün taşın yarın boşanmaktansa şimdi nişan atmak daha mantıklı gibi geldi bana...10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 770 cevap paylaştı.
+1 yılHiç normal değil sen bedavaya gidiyorsun burda köy deki kızlar bir sürü altın istiyor ev istiyor evi olmayana sumugunu atmıyor söz istiyor büyük nişan gibi artı nişan istiyor.. artı düğün istiyor gelin alımı ayrı istiyor gelin alımında daha kapı kapatılıyor en az erkekten 1000 TL para alıyor arkadaşları birde zengin istiyorlr ve erkekler paşa paşa yapiyor
30 Yorumla
+1 yılcimrilik allah nezdınde dahı kotu bırsey.. ancak detayda belırttıklerınızde oylesı bır cımrı gormedım ben.. adam aslında sen ne edıyorsan bende o kadar ederım dıyor.. sana lısanı munasıple dıyorkı makul bır gelınlık sec makul bır bohca yap altında ezılmeyelım.. ev işi ise bıraz sıkıntı bu zamanda kirada oturmak buyuk olay ımkan varsa dugunden gelenlerle bır ev alabılırsınız.. egerkı acemı ısen kesınlıkle raba konusundada haklı!
12 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle ki maddi durumu iyi çalışıyor. Ben henüz iş arayışındayım ama ailemin maddi durumu çok iyi. Sürekli benim ailemin maddi durumuyla ilgili ipuçları yakalamaya çalışıyor ve ilerde onlar bizim arkamızda durur gibi şeyler söylüyor. Ev almak istediğni söyleyen kendisiydi ama benimle evleneceği zaman vazgeçti. Üstelik ben yük olmamak için her şeyin en ucuzunu isterken. Beni rahatsız eden bu ve onun maddiyatla ilgili bana soruları...
- +1 yıl
yoo bu konuda keskın ve net olun.. hem bu sıze adınız kadar emın olunkı cok buyuk fırsat sunacak.. ona deyınkı mesela.. bızım adetde kıza mal vermezler! ve ardındada durun.. bakın halıne tavrına.. cok buyuk bır sey cıkabılır altından!
+1 yılBana seni kullanıyor, sağılacak bir inek gibi görüyor gibime geldi. Bu çocuk seni sandığından daha az seviyor. Herşeyi ucuza kapatıp senin çeneni de eski hurda bir arabayla kapatma derdinde. Seni düşünmeyen bencil bir adam daha düğün bohçasını bile hiçe saymış. Hayatına seni 1. Sıraya ve başucuna koymayan bir adamın seni mutlu edeceğini düşünme. Sen hep 3. Planda kalacaksın...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Cimri falan değil tutumlu kendisi ama sen gereksiz yere abartıyorsun ya da artık onu sevmiyorsun ve ayrılmak için bahane arıyorsun. Yorumlar tutumlu insanları cimri diye yerden yere vuranlarla dolu oysa yapmış oldukları eleştiriler ayrımcılık yaptıklarının göstergesidir ve asla o insanları anlayamazlar.
11 Yorumla- +1 yıl
cok haklısın
Yol yakınken vazgeç. Seni sevseydi çıkar ilişkisi kurmazdı. Ailesindeki eski arabayı da vermezdi. Gelin bohçası istediğinde adetlere uygun hazırlayıp gönderirdi. Gelinlik seçimine de hiç karışmazdı. Benim kuzenimin eşi cimri kuzenim için en güzel düğünü yaptı ne dediyse aldı.
10 Yorumla
+1 yılŞaka gibi bir dünya. Kuzum bulunmaz Hint kumaşı değilsin dünyanın merkezindede değilsin. Düğün dediğin bir masraf elbette bütçesine göre yapacak düğünden sonra o borçları sen ve kocan ödeyecek. Sanki Sindirella sin hokus bokus olacakmış tavırlarını bırak geleceğini düşünmek zorundasın mantıklı davran. Hem o gelin bohçası ne taş devri işlerini bırak sade bir hayat sade bir düzen kur huzur ara bence. Köylü kızı kezban mantığını birak
10 Yorumlayol yakınken dönmeni tavsiye ederim. konu bohça vs değil saygısızlık da var işin içinde "eski araba verme vs"
Çok üzülüyorum böyle evleneceğiniz hayatınızı birlikte geçireceğiniz insanı seçerken hızlıca karar verenlere. Sonra ne olaylar oluyor "a bu huyunu bilmiyordum" diyip bakakalıyorsunuz.
Bi büyüğünüzle konuşun bu konuyu10 Yorumla
+1 yılNet soyluyorum cimri insanla hayat gecmez. Bunaltir seni. Dolu dolu yasayamazsin asla mutlu olamazsin. Seni tutup da bir yerde yemek yemege bile goturmez her seyi ucuza getirmeye calisir tum harcamaalarina karisir. Anlasamazsiniz hatandan yol yakinken don derim. Sana adam mi yok be
11 YorumlaNormal değil. Bunlar işi iyice ticarete dökmüş. Benden sana tavsiye, içinde duygu olmayan hiçbir ilişkiye girme.. Arkadaşlık, dostluk, sevgililik, evlilik..
10 Yorumla
+1 yılSakın evlenme yol yakınken vazgeç. Evlenince geçer deme asıl daha kötüsü evlenince olur. Boyle tıp erkeklerle mutlu olamazsın sosyal hizmet uzmanı olarak konusuyrm ssevgi bir yere kadar maneviyat çok önemli ama yarın bir gün maddiyat evliliğinizi bitiriri buda bir gerçek boşanma davalarınin çoğunlukla sebebidir bu zaten.
10 Yorumla
+1 yılAfedersin ama bişeyleri yapmaya poposu yemiyorsa evlenmeye kalkmasın o zaman bu herşeyi bedavaya getirmeye çalışıyor nerdeyse evlilikler 1 kere olan şeyler herşeyin iyisi kalitelisi olsun ister insan bu kendini belli etmiş şimdiden böleyse evlendikten sonra hiçbişey almaz yapmaz bu evine ve sana ömrün ziyan olur kendini ziyan etme bununla bence
00 Yorumla
+1 yılBence bu adamın yaptığı cimrilik değil başka şey gelinlik fiyatına göre damatlık ne ya gelinlik minimum 4-5 bin TL damatlık iyi bir yerden alınsa bile 4-5 bin çok saçma bi kıyas evlenmek için acele etme sen çarparsın kötü arabayı kullan ne demek ya bu adam cimri değil doğru kelimeyi bulamıyorum başka bişi bu
00 YorumlaBak şimdi evliliğe adım altında söz nişan kına bohça ağız tatlılığı gibi merasimlerde erkek tarafı biraz daha eli açık olmalıdır. Nişanlı kızın evine gelirken damat adayı eli boş gelmemelidir ki benim nişanlım her geldiğinde bi paket sigaramı illa alır. Cimrilik yapması onların maddi durmuyla mı alakalı bilmiyorum ama maddi durumu en düşük düzeyde bile olsa evliliğın yarısı zaten düşük geliri olan aileler için borca girmektir. Bu konuyu onunla açık bi şekilde konuştun mu? Saçmalığa bak ya benim istemem oldu nişanlım toptak bastı parası bile verdi. Kız alıyo afedersin manavdan domates biber mi alıyo en ucuzunu seçecek. Evlenince parada saklar senden bu sorry.
00 YorumlaGülüm benim basimdan gecti bosandim. Yol yakinken dön , yoksa hayatinda her alanina cok karisir. Yemek yemege gitmez, alisverise cikmaz. Onun Aileside seni önemsemedigini bu sekilde göstermis. Insanlikdan daha cok Paraya düskün olanlar Mutlu olamiyorlar yasayamiyorlar. Yol yakinken dön. Evlenmeden önce herseyi söylerler ama sonrasi hayal kirikligi. Simdiden bunlari yasiyorsan cocuk olduktan sonra daha cok sorun yasiyacaksin. Kendinden ve Ailenden cok kimseyi sevme, cok ezilirsin.
00 Yorumla
+1 yılNormal dışı kesinlikle evin içine girince reçel yok dersin şeker ye dicek tipte
Hayatını mahvetme sevgiyle cimrilik olmaz
Gizli narsistt olabilir
Sen bunu araştırdn mı gerek iş yeri gerek arkadaş ortamına girdin mi
Bohça meselesi annesinin fikri annesini dinliyorsa da işin zor gerçekten
1 kere değil sen 2 3 kere düşün bunu.00 YorumlaDügün yapmak pahalı oldugu için damadın bu yuzden pahalı şeyleri istemiyordur ve ayrica senin gelinligin kadar damatlik istemesi gayet normal ve bohçayı almaması dugun bile yapmanız aslinda fazla nikah yapilsa ufak bir kutlama olsa yeter bence damadın cimri degil
00 YorumlaCimrilik çok kötü bir şey ilerde parası olmasına rağmen param yok der hevesini kursağında bırakır bunun gibi çooook örnekler verebilirim sana içindeki ses doğru bence hayatının hatasını yapıp kendini bir çıkmaza sokmanı istemem iyi düşünüp karar vermelisin sevgi şüpheye düşürmez düştüyseb ciddi bir sıkıntı var demektir
00 YorumlaSevdiğin insan için araba önemli mi? Gelinlik önemli mi? Sevdiğin kadın sonuçta içinde ukteler kalarak, hayalinden vazgeçerek evlenmesi içine sinecek mi? Seninle sevdiği için mi evleniyor yoksa evlenmiş olmak için mi evleniyor bir sor ona da kendine de.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 510 cevap paylaştı.
+1 yılPek bu durumlara şahit olan biri değilim ama size yapılanlar insana "acaba?" dedirtecek cinsten. Eğer içinize sinmiyorsa evliliği ertelemekte yarar olabilir ileride daha fazla sorun yaşamamak adına. Aile büyükleriniz aklı başında biriyse ( artık nişanlandın dönüşü yok tarzı düşünenlerden değilse) bunu onlara anlatın, bir fikir alın.
00 Yorumla
+1 yılYazık etme kendine bak iyi evliliği olan biri olarak söylüyorum, eşimin ailesi de tatile gitmemize karışır sanki kendileri kazanıyor gibi. Yazık etme ne erkekler var yazık olur sana, git hak edenle ol. Evlenince geri dönüşü olsada zor oluyor. Harap olursun. At nişanı. Aile çok önemli, aile ile evleniliyor unutma bunu sakın, yarın oğlanı doldururlar oda saf gibi uyar. Büyük sorun yaşarsın.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. evlilikte böyle şeyler normal artık... niye diye sorarsan etrafta ne kadar orospuçocuğu varsa düğüne gelecek😏 yorum yapacak canın sıkılcak🥴 amaannn düğün çok mu önemli sanki😬 sen mutlu olmak istiyorsan bi duvak al bir ceket alsın seninki gidin gelinlik damatlık fiyatınca bir lokanta falan kapatın yemekler söyleyin 😂 davulcu tutun altın getircek kim varsa çağırın oraya🥴 yeteer beea
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıldeğil evlenecek adam bunları düşünmez hadi ev pahalı 1 olay ama gelinlik pahalı damatlık da pahalı olacak o kadar paragözse kiralayın gelinlikle damatlığı daha ucuza gelir hatta sana imitasyon bilezik alsınlar 20-30 lira bişi evlenme güzelim gün yüzü görmezsin senin yaptıklarını görmez kendi yaptıklarınıda başına kakar
00 Yorumla
+1 yılBunu hep söylerim. Yaşlılığın tek avantajı tecrübedir. Kalıbımı basarım, 1 sene sonra boşanmak istiyorum, eşim piskopat çıktı diye soru paylaşırsın burda. Tabi oda biriyle evlenecek ve birinin başını yakacak. Ama yanacak baş seninki mi olsun sen karar ver
00 YorumlaHayatta yapılmaması gereken en önemli şey bence bir şeyleri ki bu bütün hayatını etkileyecek bir şeyse asla aceleye getirmemek. Senin nişanlın cimri değil daha çok hanzoya benziyor ve seni çantada keklik görüyor belli. Bence evlilik için bir kez daha düşün, sonuçta bütün bir ömür böyle geçmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiz neler yapabilcekseniz onlari isteyin sizde.
Karsiliginda ev borcuna ortak olmak, ortak araba almak yoksa adamda hakli.
Evlilik demekte erkegin her maddiyati karsilamasj anlamina gelmiyo.
Organize edilmis teklif beklemeniz bile aci bi durum.
3 ay sonra bosansaniz o adam omur boyu nafaka odeyecek mesela ayni durumda kendniz dusunun bi.
Kendi maddiyatniza gore isteklerde bulunun15 Yorumla- +1 yıl
Saçma düşünüyorsun kıza gelin bohçası yapmıyolar istemese eyvallah kız istemiş yani
Soran+1 yılİyi de maddi durumu iyi olduğu halde brnim için elini cebine atmıyor. Bir de benim maddi durumum iyi artık benim durumum iyi diye benimle evlenmek istediğini düşünüyorum. Gelin bohçası konusuna gelince ben isteyince o da istedi saat parfüm falan tuhafıma gitti. Sanki benimle yarışıyor gibi
Cevap sahibi+1 yıl@neslihansndd benim fikrime sacma demek haddinize degil bu bir.
Ikincisi istemis diye yapilmasida zrunluda degil
Ucuncusu cok istekliyseniz karsi tarafada aynisini yaparsniz bu isler tel tarafli degl
Cevap sahibi+1 yılSiz istyosaniz o neden istemesin?
Siz bi kere gelin olcaksankz o da bikes damat oluyo
Demek ki neymis bu geleneklere alismisiz sadce kiz tarfma yapilir diye erkek isteynce tuhaf geliyo.
Istemeyin ozaman veya soyleyin acikca boyle dusunuyorm diye
Soran+1 yılZaten yapacağız ama anlaşma gibi ben bunu yaparsam sen de bunu yap tarzı hoş değil. Ayrıca cebini düşünüyorum o kadar masrafsızım ki buna rağmen bu düşünce bilmiyorum ya
+1 yılBence bu konuyu onunla daha detaylıbir şekilde konuş eğer seni gerçekten seviyorsa senin için değişebilir ama sevmiyorsa değişmez yani değişir dediğim burda şöyle cimrilik huyundan aslında bu konuyu onunla detaylı bir şekilde kibar bir dille konuş ama yok gene olmadı o zaman evliliği reddedersin aslında şimdi burdan böyle yazmak basit ama bunları yaşamak gerçekten kötü lütfen evlenmeden önce baya bir düşün sonra evlendikten sonra pişman olmamak açışından
20 YorumlaEvlendikten sonra çalışıp ödeyeceksen ya da ailende bölüşecekse konuş. 👍 Kimse kimsenin egosunu isteklerini ivirini zıvırini tatmin etmek zorunda değil cinsiyet ayrimi yok. 👍 Bazi yerlerde kiz tarafinada ağır şeyler yaptırıyorlar. 👍 Bence iki tarafta eşit olmalı. 👍
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılzamanla açılır cimrinin tersi olup yine buraya şikayet edersin, bırak adam tutumlu olsun ileriyi düşünüyordur, sen 1 ayı düşünüyon belki adam 10 yıl sonrasını düşünüyor olmalı. cimri olmasında ne olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılBaşka konularda pek tutumlu değil konu ben olunca böyle../
Evlilik teklifi nasıl organize edilir tiyatro mu bu? Gerçek hayatta rol mü yapacaksın? İyi araba kötü araba? Babanın evinden götür o zaman arabanı. Gelin pohçası istiyorsun ama karşılığında o bir şey istemesin. Gelinliği sen pahalı isteyince aynı değerde isterse işine gelmiyor. Bu durumda hanginizin cimri olduğu gayet ortada.
24 Yorumla
Soran+1 yılBen ondan araba talep etmedim ev de etmedim. şu an kendisinde olan imkanları benimle evlenince düşürüyor. Ben buna takıldım. Ben yiyici de değilim. Elini cebine atıyorsa ben de atıyorum. Bir kez olsun kenara çekilmedim. Gelin bohçası isterken ben de ona damat bohçasını hazırlayacağım tabiki. Fakat ben bunların lafını etmiyorum. Ya da ben bohçanın içinde şu olsun bu olsun demezken o demeye başladı. 1. si ben şu an çalışmıyorum ama o çalışıyor. Ailemin maddi durumu çok iyi. Ben de çalışacağım. Ve hatta bunu ona da söyledim çalışacağım diye. Ben ona maaşını sormazken o benim çalışacağım işin maaşını öğrenmeye çalışıyor. Aileme güvendiğini düşünüyorum. Çünkü nasılsa senin ailen bize iyi şartlar sağlayacak havasında. Bilip bilmeden eleştiri yapmayın lütfen
- +1 yıl
şu an olan imkanları evlenince düşürüyor da olabilir. Senin ailenin durumu madem çok iyi o halde sen ona güzel imkanlar sun. Arabadan evden bahseden sensin. Sorduğun sorunun detay kısmında yazdığın yorunların hiç biri yoktu neredeyse. Yazdıklarının tamamından kimin nasıl bir kişilikte olduğu gayet ortada. Dahada seninle tartışamam. Kendini düzelt bence.
Soran+1 yılTartışmanıza gerek yok siz iç güveysi olarak gidebilirsiniz herkesin hayatı kendine
Aşk İlişkileri konusunda 509 cevap paylaştı. Bu ne böyle ya yeni gelini kıskanan elti gibi hareketleri var bence acele etme evlilik konusunda biraz daha uzat bu nişanlılığı baktın hala aynı içine de sinmiyor yolları ayırırsın böyle adamla ömür geçmez
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım ayağını yorganına göre uzatacaksin o zaman zaten 1 saatlik düğün için fazla masrafa girmeye değmez oda en iyisini ister her şeyi kız mi almak zorunda belki bütçesi yetmiyor en pahali şeyi gelinliğe versin artık sofrada onu yersiniz her zman için kolaylastıracaksın işini dedigimi yapmıyor diye ayrılmak istiyor evlenmek istemiyorsan sen bilirsin oda peşinden koşacak değil. Ben burda göremiyorum
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada aceleye geldiyse yandın sen
Cevap sahibi+1 yılKesin altından bi b. kluk çıkar kesinlikle acele etme senin için diyom
Aşk İlişkileri konusunda 670 cevap paylaştı. Niye sen pahalı gelinlik alınca oluyor da o pahalı damatlık alınca mı zoruna gidiyor. Ayrıca daha evlenmeden ne evi ne arabası nelerin derdine düşmüşsün.
12 Yorumla
Soran+1 yılKonu ev araba değil. Evlenmeden önce ev alacağını söylemesi ve evlilik gündeme gelince vazgeçmesi. Zaten o kadar masrafsızım ki. Benimle evlendiği için standartlarını iyice düşürmesine vr maddi durumu iyi oldugu için aileme güvrnmesine bozuluyorım
- +1 yıl
Tamam da evlenmeden önce niye sana ev alıyor onu anlamadım? He oturacak kendi evi yok evlenince oturmak için alacağını söylediyse tamam haklısın. Öyle bir şey yapıyorsa almadan kesinlikle evlenme. Dediğin gibi senin ailenin durumu iyiyse ve bu ona güveniyorsa sende bunu sezdiysen hemen uzaklaş derim. Benim en nefret ettiğim tiptir karısının ailesinin malına güvenenler.
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bence adaletli olur: 'Onun alacaklarına karşılık o da istiyormuş. Gelinlik fiyatına göre damatlık seçmek istiyor. Pahalı alırsam pahalı alacak gibi'. Cimrilikle alakası yok ki. Allah tamamına erdirsin mutlu olun inşallah!
10 Yorumla
+1 yıl8u adamın parası yok gali8a çok sorun etme evlenmek için şunlar yeter kıyafet 8arınak aş 8irde huzur
42 Yorumla
Soran+1 yılMaddi durumu iyi, benim ki de iyi ama insan biraz değer görmek istiyor
- +1 yıl
o zaman cimrilik edemez
Ablamda aynı şeyleri yaşıyor seninle ve bu biraz senin elinde.
Açıkcası tehdit ediceksi onu. Bunu buraya yazdıysan aklından nişanı atmak bile geçmiştir. Ufaktan artık isteksizmiş gibi davranacaksın. Cimrilerse dedikodu çıkmasın diye de korkan bir ailedir diye tahmin ediyorum.
Ya da ciddi olucaksın. Ağır taşı kimse yerinden kaldıramaz.20 Yorumla
+1 yılBenim fikrimce yol yakınken geri dönmelisin. Ama ayrılmak istediğini söylediğinde onu bırakmaman için göz0nü boyamaya çalışabilir kanma bence. Daha iyilerini bulabilirsin. Cimri bir insanla hayat geçmez. Kendin için birşeyler yapmak istediğinde hep parayı düşünücek
10 YorumlaEğer evlenmeye karar verdiyseniz neden “o bana bunu aldı ben ona şunu almam” moduna giriyorsunuz ki? Bence ikiniz kimseye muhtaç olmadan ve bir beklentiniz olmadan küçük tatlı bir düğün hatta nikah yapın. Bu böyle başladıysa sonu güzel bitmez... evliliğinde sürekli “bana bunu almadınız... bana şunu takmadınız” gibi cümleler geçer ve bence bu hiç güzel ve seviyeli değil...
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 884 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle sana karşı mantık evliliği olarak bakıyor zaten aceleyle evleniyorsan mutlu olamazsin bence daha tanimamışsın
22 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın bence de ticari anlaşma gibi bir şey sanırım
- +1 yıl
Erkek tarafı zaten senin için bi sey yapmıyorsa seni beleşe almak gibi bir niyeti oldugunu ya da ailecek cimri olduklarını gösterir bence böyle evlenip mutlu olan görmedim valla. Cocuk da sana karşı anlayışlı değilde hep şart koşuyorsa sıkıntı valla
Cimri değil ki senin gereksiz harcamalarına karşılık önlem alıyor. Düğün için 150 milyar kredi çeker hepsine değersin ama 3 saatlik şeyin kredisini 50 60 ay ödeyip stres yapacağına, faize vereceği para ile seninle tatile gider 😉
00 YorumlaBürün fikirlerin Gibi gibi net bir cevap veremiyorsun sevgisine dahi Senin için bu evrede çabalamayan bir asam be aile varsa karşında ilerde hiç çaba göstermemeyecektir KISACA YOL VER GİTSİN
04 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü ona bu konuyu açınca bana mantıklı sebepler veriyor ama biliyorum ki maddi olarak durumu iyi birini istiyor ki ben de öyleyim. Bu bana tuhaf gelen şey. Ben onun maddiyatına bakmıyorum ama o benim ailemin durumuna bakıyor
- +1 yıl
Maddiyat Tabiki önemli ama sırf maddi olarak iyi diye Bı olumsuzlukları Görmezden Gelmezsin Artı ve eksiklerini Çıkar ağır basan taraf eksi olacaktır Şu zamanda her manada senin üzerine titremesi lazım Ailesininde Ki aileler çok önemli Sana Çeyiz bohçası yapmayan Bir adamla Pöff Salla Kuzum Ya
Soran+1 yılAnnen istemedi ki anlaşmazlıga düşmeyin diye yapmıyor mantıksız aynen
Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı. İşinin gücünüz para ikinizden de bişi olmaz yok gelin bohçasıcyok damatlık bu ne saçmalık böyle mal için mi evleniyorsunuz mutlu olamazsın ayrılın birdahakine aynı hatayı yapmayın
04 Yorumla
Soran+1 yılYani onun yapması gereken her şeyi ben yapıyorum maddi manevi bilmeden yorum yapmayın eleştirmek için
Soran+1 yılBakın anlatamadıgım şey şu. Ben ufak bir şey istediğimde karşılığı maddi anlamda benden çıkartılmak isteniyor. Seviyorum o ayrı ama bu durumdan rahatsız oluyorum
Sende onun bütçesini düşünüp ona göre biseyler alabilirsin belki yeterince durumu olmayabilir o yüzden küçük çaplı şakalar yapabilir. Keşke ev alsaymis araba alınabilir ama ev almak kolay değil... Ve bu hayatta herşey istediğimiz gibi kusursuz olmuyor ne yazzikki böyle olumsuzluklara alış :)
03 Yorumla
Soran+1 yılDurumu çok iyi ondan bunlara takıldım
Soran+1 yılAna kuzusu değil hatta ailesinden biraz kopuk valla anlamadım ben bu işi. Ana kuzusuysa bile çaktırmıyor da olabilir 😄
Canim evlenirsen hata yaparsin adam basta sana degrr vermiyo arabayi carparsan carp senin caninmi onemli arabami bohca meselesine gelince sen soylemeden yapmasi gerek erkek tarafinin ne demek pahali alirsan karsilik olarak pahali alir seni sevdigi deger verdigi falan yok hata etme kiymeini bilen biri illa ki cikar oglan boyle yapiyosa anasi neler yapmaz sana
10 Yorumla
+1 yılŞu wigoru salla onun kendisini ve yorumunu umursama
11 Yorumla- +1 yıl
Hg
İçinde hissettgn yaniltmaz seni..
2li dünya kuracaksan herşey maddiyata göre ortak olmalı
Çok kez şahit oldum ! Sana Tavsiyem İcinde Şunu Keşke Yapsaydm Dedgn Hicbsy Kalmasın..10 YorumlaŞunu hiç anlamıyorum neden sizi üzen insanlara değer vermeyen kisilere bu kadar değer veriyorsunuz sevgi karın doyurmaz bir yerde sevgi biter hayat kısa önüne bak değer verene git seni seveni seç
12 Yorumla
+1 yıladam senle sidik yarıştırıyor hiç fedakar ve samimi bir adam değil bence bir daha düşün hayat geçmez böyle boş bir adamla 😏
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence degil tutumluolmak güzel bişey ama gelin bohcasini gectim biz ablamda aile fertlerine amcasına yengesine bile bohca yaptik
20 Yorumla
+1 yılDüğün pahalı bir durum. Belki de masraflardan dolayı biraz kısmak zorunda kalmıştır...
21 Yorumla
Soran+1 yılOnun maddi durumuna göre o kadar aşağıda şeyler istiyorum ki.. düğün değil nikah ayrıca
+1 yılohaa nasıl da benziyoruz ya soruyu okuyunca ben yazdım sandım. aynı kaderi paylaşıyoruz canım. bunların hiçbiri normal değil ERTELE evliliği... zor biliyorum ama bazı şeyler vardır ki muhakkak olması lazım çünkü sonra kiymetsiz oluyoruz karşı tarafın gözünde. Zaten seviyorlarsa bizim lafımızın dışına çıkmamaları lazım aksi halde SEVGİ ve SAYGI yoktur ve olmuycaktır
00 Yorumla
+1 yılcimriyle hayat geçmez o ne saçmalıkdır herşeyin fiyatına göremi hareket edicek öyle olmas gelenek görenekler var biraz onlara göre gidilir günümüzde herşey nasıl ilerliyorsa normal şekilde olmalı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 984 cevap paylaştı. Araba konusunda size katılmıyorum arabaların ne kadar değerli olduğunu biliyor musunuz siz? Hurdalar olmuş 50 bin
Ev konusunda ve diğer konularda katılıyorum.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. İçinde bir şey dur diyorsa dinle. Evlenince daha da beter olur, ben de yaşadım bunu. Ailesinin lafıyla hareket edenle aile olunmaz. Hayatın sürekli onlarla mücadele etmekle geçer.
00 YorumlaSeven insan için para çok önemli olmamalı maddi durumu kötü olsa bile bunu sana uygun dille anlatmaya çalışmalı bohça gibi ufak bir şeyde de senin hevesini kırdıysa kusura bakmada boşver sen onu ilerisini düşün yarın bir gün bebekte olursa çok sıkıntı çekersin
00 Yorumla- Devamını Gör (188)
Devamını Gör(233)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Nişanlımın içinden çok cimri biri çıktı. Evlenmekle hata mı ediyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler