Şu virüs illeti bitince yapalım düğünü diyorum ama illa pandemide olacak diyor. Amacı ne olabilir? Nikah istiyor, düğün yapmak istemiyor. Masraflardan kaçmak mı derdi?
Pandemi olur veya olmaz düğün için asraf yapmak nedir yaaa? Ben dızlak parlak bi takım elbisede o gelinlikle saçında 2 kilo sprey yüzünde 5 kilo boya ile millet kıçını kıvırtsın diye düğün yapmam. Ki yapmadık da zaten. Gerçekten gereksiz bi masraf. Gidin o parayla balayını Bodrum'da değil İtalya'da yapın, evinize çamaşır makinesi 3 liralık değil 5 liralık iyisini alın. Böyle değerlendirin o parayı 4 saat bile değil bak. 19:00 da başlıyo ve 23:30 bitiyo. 3 buçuk saat için düğün salonu, fotoğrafçı, pastacı, ıvır zıvır bugün 10-15 bin TL en az. Basit bi otel odasında kalmayın gidin kafanıza göre apart villa tutun o parayla ohhh havuzlu falan. Hayatınızı yaşamak istiyosanız hayatınıza harcayın. Gelinlik damatlık bile saçmalıktır hatta benim için.
Şu an öyle gözüküyor :) Şu an düğün yapmak gerçekten mantıklı değil alınan önemler sonrasında. Pandeminin devamlılığını ve süre belirsizliğini göz önüne alırsan bir yandan mantıklı gibi nikah yapmayı istemesi yaş da geçiyorsa.
Ya allah aşkına düğün yapmak için mi evleniyorsun? Adam ısrar ediyor. Ya pandemiden sonra hayır ben istemiyorum artık derse? İşte doğru zamanda doğru insanı kaçırıyorsunuz sonra ağlıyorsunuz. Zaten yeterince naz yapmışsındır. Ne olacak düğün yapıca millet evine gidecek çok güzel bir düğündü mü diyecek yooo? Gelinin de gelinliği ne kadar absürttü, damarda kısa boylu bodur bir şeymiş zaten, az pasta yedikte karnımız doydu diyecekler. Aklını başına toplasan iyi olur
Ahshhhaa bence öyledir ama şimdi tabi düğün isterseniz soğuma sebebi ben düğün istemem bana her türlü olur bi imza atsam da olur kutlasam da olur düğün yapsamda düğün olmasa da bi yerim eksilmez ama ben bile bi düşünürüm yani ne gerek vardı gibisine belli etmesinler bari ya kötü oluyo cidden paradan kaçmayınız 😂🙏
Ben olsam kabul ederdim o kadar düğün masrafı bence israf. Artık evlenmek yuva kurmak içinde değil de millet eğlensin bizde o şatafatta bol bol fotoğraf çekilelim havasındalar. Evlen sevdiğin adamla annem ne uzatıyorsun işte hem paranız cebinizde kalır güzel bir balayına gidersiniz hayatınıza borç harç olamadan bir sıfır önde başlarsınız rahat edersiniz. Hiç düğün olmasın demiyorum onu bende kabul etmem sadece güzel bir akşam vakti bir akrabalar gelsin takılarını taksınlar yesinler içsinler fazla masraf etmeye gerek yok. Bak benim en yakın arkadaşım evlendi kocası diyor ki sadece nişan için 150 bine yakın masraf yapmışlar. Şaka gibi ya... Bana kalırsa biraz mantıklı düşün ve eşine hak ver.
Masraftan kaçsa zaten evlenmez. Pandemi var der bahane üretir evliliği erteler Evlenmek bir evin sorumluluğunu yüklenmek bir erkek için en büyük masraftır. Bir düğünle iş bitmiyor.. Asıl düğünden sonra masraflar başlıyor.. Hayat pahalı.. evin faturaları.. mutfak masrafı.. özel ve kişisel ihtiyaçlar.. bir de çocük oldu mu.. çocüğun ihtiyaçları kendine güveniyor.. demek ki ev bakıcak evin yüklünü sırtlanacak güçü kendinde bulmuş olmalı ki evlilikten kaçmıyor.. bir an önce olsun istiyor
yav adam evlilige borça girmek istemiyo ya da elindeki parayı kaybetmek istemiyo , en dandik dügün 50bin liradan fazla. düğün şartmı millet göbek atsın , sen gelinlik giy diye dünyanın parasını vermeye mecburmu? sen karşıla bütün masrafları kendi cebinden o zman çok düğün istiyosan
Yoo bana kalsa bende düğün yapmak istemiyom ama masraftan kaçtığım için değil abudik gubidik şeylere masraf harcayacğıma kendime harcarım düşüncesiyle zaten bıraksanız erkekşer yapmaz akıl var mantık var siz kafanızda ne kuruyosanız size çok özel bi şey gibi geliyo 150 bin 200 bin lirayı kendime eşime harcasam daha mutlu olurum
Eğer böyle bi bakış açısındaysen seninde amacın masraf yapmak gibi düşünülür. Önemli olan beraber aynı evde yaşamak değil mi ne bu düğün takıntısı anlamıyorum. Boşa masraf bunlar gerçekten. Düğüne harcayacağın parayla eşinle güzel bi tatile çıkarsın pandemiden sonra
Olabilir mantıklı da altın getirecek çok çevreniz yoksa öyle yap gitsin ben anlamıyorum kizdaki düğün merakını ben tek çocuğum asla düğün yapmak istemiyorum. Nikah yaptım. Yetti ama ailem sürekli düğünde olacak diye beni sıkıştırıyor. Tek cocugumuzsun falan gelinlikler içinde görelim bilmem ne sacmaliklarina giiriyorlar bktm bu düğün konusundan ya keşke yapmak istemese bizimkilerde
Düğünleri sevmiyor olabilir bende sevmiyorum. Hemen evlenmek istiyor olabilir. Bütçe sorunu vardır. Bunu sevgilinle konuşmalısın illa ki düğün olacaksa bütçesi kısıtlıya sende yardımcı olmalısın. Düğün yerine eve eşya almak bence çok daha mantıklı.
Zaten 3 gunluk dunya onunda iki gününü salak özenti adetlerle heba etmeyin virüs geçecekmiş bu daha fragman hersey yeni başlıyor ne virüsler gelıyor daha yarın birgün ekmek bulamayacan düğün diyor daha
Takı nafaka dolandırma amaclı bikaç aylık sahte evlilik yapar kadın. Güvenmiyor masrafı az tutmak istiyor vurup gidecegşnş biliyor. Sen takısız olmaz de
Düğün yapmayın zaten Fuzuli masraf öyle adama nikah basılır
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ya kuzum dedikoducu teyzeleri ağırlayacaksın bir pasta kesip 2 saat salınacaksın diye erteleme düğününü oraya yatıracağın parayı evine yatır ya da balayına git sevdiklerinize bir yemek verirsiniz yeter
Bence çok doğru bir karar ben olsam bende pandemidem yararlanırdım. Kırk göbek akraba pasta yiyebilsin, gelsinler onun bunun dedikodusunu yapsin diye niye ödemesi yıllar sürebilecek bi borca gireyim ki?
Anlayışlı ol bence. Ülke ekonomisi oldukça kötü ki pandemi sonrası bu durum pandemi sonrasında daha da kötüleşecek. 5 saatlik eğlence yerine, nikah yapmanız daha iyi.
"Masraflardan kaçmak mı?" gibi saçma bir soru görmedim hiç. Hayır yani evlensen ne olacak? Eninde sonunda evlenmeyi düşünüyorsunuz. Onca masrafa gerek yok. Tatlı küçük bir nikah da sevenleri bir eder.
Tabiki düğünden kaçmak istiyor.. demek ki düğün yapsa maddi sıkıntısı çok olucak.. onun değil kendinin ne yapmam istediğine bak bacım sen bu iş eni köyü 1 kere oluyor
Evet varmış demekki aa ben varım. ilerde de çok masraflı olmamak şartıyla evlenişimi kutlamak istiyorum bütün sevdiklerimle birlikte eğlenip dans etmek istiyorum