Müslüm GÜRSES ne güzel demiş; -Son pişmanlık neye yarar... O kadar çok duydum ki pişmanım bundan sonra çok farklı bir insan olacağım ve her şeyi telafi edeceğim kelimesini. Ve daha bu vaadedilenleri yapanı görmedim, pişman olunacak bir şey yapılmışsa ve genelde bir daha bir daha bir daha yapılır. Affedip devam etmek senin naifliğine bağlı...
Bir atasözü vardır ya Lafla peynir gemisi yürümez diye burada her zaman için katılırım Tamam şöyle bir şey vardır ki pişmanlık Evet bir insan için olması gereken bir erdemliktir doğru ama yaptığı hatayı göre değişir ne yaptı Eğer aldatma gibi ihanet gibi büyük bir hata yaptıysa ve bunun için pişmanım Beni Affet diyorsa bu karakter meselesi olduğu için ben bunu asla affetmem Zaten ben değil aklı başında olan hiç kimse affetmez ama böyle ufak hatalar yapıp da pişmanım Affet diyorsa ama yine altını çizerek söylüyorum o küçük hatalar da bir daha tekrarlanmak üzere söylüyorsa affedebilirim tabii
Seviyorsam.. evet buna izin veririm.. Madem ki çaba sarfetmek istiyor.. bir şeyleri tamir etmek istiyor o halde ne kadar çabalayacak.. bunu kendi gözlerimle görmek isterim.. Affedip affetmiyeceğim göstereceğim çabayla eş değerdir.. Kimse dörtlük değildir. hiç kimse kusursuz değil.. Bence herkes ikinci bir şansı hak eder.. üçüncü şansı vermiyeceksin
Pişmanlığını belki samimi bulurum ama döner bir bakarım kendime bende ne kadar kalmış o ne kadar götürmüş o hatası.. Ve bende ne kaldıysa ona göre hareket ederim..
Affetmemi gerektiren biri yok. Pişman olmasına da gerek yok. Yaşadık sadece... iyisiyle kötüsüyle yaşadık. İçten ve samimi olarak tekrar yaşamak isteği iki tarafta da var ise, denemenin de kimseyi öldürmediğini düşünüyorum.
Kin tutmayı bilmem Kırılırım belki ama kin gitmem Hep deniyor muyuz zaten şu dünyaya misafiriz diye Bu kdr geçici ve yalan bi yaşantı için insanlara ömürlük kin tutmanın mantığı varmıdır?
Ömrümü yiyen ve yemeye devam et kız bunu bana 2-3 kez söyledi. Her seferinde şans verdim. İlkinde yaralayan insana ikinci şansı verirsen öldürür. Ben ölmekten beterim o yüzden.