Selam,26 yaşındayım ve yaklaşık üç senedir özel sektörde çalışıyorum. Ayrıca üç buçuk yıllık bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz. Evlenmek istiyoruz. Sevgilimde özel sektörde çalışıyor. Yıllardır KPSS'ye çalıştım ve hiç kazanamadım. Bu yüzden şu an çalıştığım yerde kalıp kariyerimde yükselmeyi düşünüyorum. Fakat ailem sorun çıkartıyor. Evlenmem icin illa devlet sektöründe çalışmam gerekiyormuş, evleneceğim kişi de devlet sektöründe olmalıymış. Özel sektöre güvenilmezmiş işten çıkartınca boşanırmışız. Annem diyo ki babanla biz öldüğümüzde işin olmazsa kötü yola düsersin kocan seni bosar falan diyor. Devlete atan kendini sağlama al diyor. Bıktım artık ya. Sevgilimin ailesi böyle düşünmüyorken ailemin sorun çıkartması beni çok üzüyor. Evlenmek ve mutlu olmak benim hakkım değil mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ailen bunları seni düşündüğü için söylemiş ben onu anladım ama biraz fazla üstüne gidiyorlar. Sonuçta böyle bir durum başınıza gelse bile birbirinizi seviyorsanız gerçekten (ki ciddiyiz dedin hani olay ortada) o kötü durumların üstesinden birlikte gelmesini de bilirsiniz. Ayrıca özel sektörde çalışmana niye karışıyorlar onu da anlamadım doğrusu. Hani ailen seni düşünerek bir şeyler söylüyor ama haksızlar. Kararınızda net olduğunuzu ailene göstermek zorundasın yoksa evlenemezsin. Baktın ona rağmen mi inat ediyorlar? Gizlice evlenin ablacım. Sizi tutan mı var? Kaç yaşında insanlarsınız. Baskı yapmaları saçma yani.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılailen kotulugunu ıstemıyor bunda anlasalım once.. belkıde senı ozellıkle basarılı olmak ıcın motıve etmeye calısıyorlar! hanı kazanda sonra evlen.. win-win yani.. ayrıca bosanınca kotu yola dusecek bır kız oldugunu dusunmelerı sanada pek guvenmedıklerını gosterıyor! her bosanan yosma olsa bugun ulkenın yarısı yosma olurdu.. cok yanlış bu ısler kas yapalım derken goz cıkartmıslar.. sen kararlı durursan enınde sonunda seslerını kısacaklar ve kabul edeceklerdır.. bak bır hanım arkadas vardı sevdıgıyle evlılıgıne karsı cıktı aılesı! sonra hızlıca evlenmezse kadınsal bır rahatsızlıgı olacagını soyledı.. neredeyse aılesı gıdecektı cocugu ıstemeye.. az aklını kullan;)
00 Yorumla
26 yaşındayım yazmışsın yani istersen gidip sevgilinle evlenebilirsin. Gerçekten seviyorsan ve mutlu olacağını düşünüyorsan ailenle konuş ama ciddi bir tavırla. Ben sizin onayinizla olsun istedim ama karşı da çıksanız evlenmek istiyorum dersin. Getir sevgilini tanıştır, belki görürlerse önyargıları kırılır biraz.
00 Yorumla
+1 yılAileni ciddi şekilde al karşına konuş..
Evlenmek için şartların olgunlaştığını çalıştığın sektörde yerinin sağlam olmasa bile oradan ayrılsan bile iş bulacağını söyle..
Eminim sizde benim yanımda olun de..00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
35Cevap
+1 yılSeni öyle iyi anlıyorum ki özellikle şu KPSS ile ilgili bir şey söylemek istiyorum Ben de bu sene gerçekten aşırı derecede bir çaba sarfettim adeta varımı yoğumu harcadım yani şimdiye sonuçları bekliyorum ama tabii iç açıcı bir sonuç gelmeyecek Onun da eminim hadi iç açıcı bir sonuç gelse bile düzen gerçekten çok kafir bir duzen ve her zaman için torpil işliyor Şimdi gelelim evlenememe olayına günümüzde Evet maalesef aileler böyle evliliklere de fazla müdahale eder hale geldi sevdiğine değil de onların layık gördügü birisiyle evlenmeni istiyorlar Yani bu konuda emin ol yapılabilecek çok fazla bir şey yok aileni karşına alacaksın oturup konuşacaksın yapacak inan hiçbir şey yok Keşke sana bu konuda bir fikir verebilsem
02 Yorumla- +1 yıl
@bjjjjkbb benim matta 18 bos var sozellerim iyi matta 12 netim var
+1 yılMerhaba,
Çocuk musun yoksa 26 yaşında mısın? Kendi kararlarını veremiyor musun? Ailenin karışmasına neden izin veriyorsun? Onlar mı evleniyor?
Evlenemiyorum bahane, evlenmek isteyen evlenir her türlü! Kendini kandırma, cesur ol biraz cesaret!
Ailen boş konuşuyor!20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılYalnız ailen eksik söylemiş: "İnşallah tez zamanda depremler olur zelzelelere karışırsınız yer gök bir olur dağlar denizlere kavuşur inşallah çaresizlik içinde kalırsınız Allahım atlar sokakları basar yürüyecek yol bulamazsınız çukurlara düşersiniz warlocklar evinizin içine kadar girerler istila ederler" deselermiş tam olurmuş.
Şakayı bir yana bırak gerçekten çok şom ağızlı bir ailen var kusura bakma. Sana tavsiyem direkt evlenmekten çok söz, nişan gibi aşamalara ikna et aileni en azından zaman kazanırsınız bu arada belki sınava falan da sıkı çalışır yerleşirsiniz orası size kalmış20 Yorumla
+1 yılPara olmadan gercekten hicbirsey olmuyor ama saglık huzur oldumuda parada kazanılır illaki ailende bir yerde gercekten haklı ben eskiden asla memur olmam derdim elimede cok imkan da gecti olmadım memur olacagıma özeli zorlar cok guzel paralar kazanırım dedim bir sur sıkıntılı maceradan sonra cok guzel paralar kazanmayada basladım ama sıkıntı hic bitmiyor ozelde bir sure sonra yoruluyor insan gözü parada görmüyor garanti arıyor huzur arıyor ama herkes memur olacak diyede bir kaide yok huzu ve saglık oldumu hersey olur moral bozma ac içini güzelce
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 510 cevap paylaştı.
+1 yılAilelerin sadece kendi düşünceleriyle düşünüp işleri bozması oldukça sinir bozucu. Evet bizim iyiliğimizi istiyorlar ama her şeyin bir üslubu vardır ne demek yani biz öldüğümüzde kötü yola düşersin. Senin bir mesleğin var kardeşin, akrabaların vardır neden kötü yola düşesin ki. Hem evliyken kötü yola düşülmeyeceği ne malum ki haberlerde bir ton enteresan haberler görüyoruz. Devlete atanınca devlet tarafından dokunulmazlığa mı erişiliyor anlamadım gitti.
30 Yorumla ailen seni sevebilir düşünedebilir ama çok abartıyolar. sen işini düzgün yapda gerisi mühim degil bence..
hemm onlar bu yaşlarına kadar nasıl yaşadılar?
benim amca oglum fetocu diye mesleginden men edildi. kii hiç bir suçu yokken
yıllar önce bütün ögretmenlere küçük çocuklara egitim bagaşı diyip bi 50 tl para almışlar. lisede sayısal bölümde birinciydi sen düşün yani ahaytta hiç bişeyin garantisi yok00 Yorumla
+1 yılŞimdi iki tarafa da bakarsak ailen de haklı sen de haklısın. Ailenin, senin geleceğini düşünmesi normal ve ailen söylediklerinde haklı. Ama sen de haklısın artık gerçekleşmeyecek bi şeyin peşinden koşmaktansa çizdiğin yolda devam etmen gerekiyor. Umarım aileni ikna edebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılTürk aile kültürünü çok sevsemde söz konusu evlilik olunca saçma katı kuralları olması ve devlete g. t daya ne olursan ol kafasını hiç sevmiyorum. Ne olursa olsun arkandayım dese her şey yoluna girecek. 26 yaşındayım evde kaldı diye adım çıkacak diye gaz ver belki evlenmene izin verirler.
04 Yorumla- +1 yıl
Devlete g. t daya ne olursan ol diye eleştirmişsin de özel sektörde kim hakkı olan maaşı alabiliyor? Kim kıdem tazminatının alabiliyor? Kim adam akıllı maaş alabiliyor? Bak bir korona oldu özel sektörde çalışanların çok yüksek bir kısmı işsiz kaldı. Adam sigorta bile yatırmıyor. Ben öğretmenim. Bizim özel sektördeki halimiz daha beter. Devlette öğretmenlik yapıp özelde de gizli gizli çalışan var. Böyle bir ülke Türkiye. O yüzden devlette çalışmak isteyen ya da devlete gir diyen aileye kızmayın. Özelde her şey güllük gülistanlık değil. Keşke dediğiniz gibi olsa. Özelde de imkanlar devletteki gibi olsa. Öğretmenler sayfasında öğrencilerine bilgisayar başından ders anlattıkları için öğrencilerine whatsapptan ders notu gönderdikleri için sürekli öğrenci ve velilerle telefonda konuştukları için çok yorulan öğretmenler var. Bir görsen ne biçim yakınıyorlar. Ama özeldeki öğretmen akşam saat 10-11'de sınav yaklaşınca canlı ders veriyor. Soru çözüyor.
- +1 yıl
@SorupGidicem350 tercih meselesi sorununuz anlıyorum, empati de yapabiliyorum ama kişi hür iradesi ile de karar verebilmeli.
- +1 yıl
O konuda tabi ki haklısınız ama devlette çalışmak isteme sebebi de küçümsenmemeli. Keşke özel sektör devletteki kadar iyi olsa. Hele ki özel okulda sırf öğrencisiyle arası bozuldu diye işine son verilen öğretmenler var.
- +1 yıl
@SorupGidicem350 küçümsediğim şey devlette çalışanlar değildi yalnız. Zor bir dönem geçiriyorsunuz galiba. Özelin zorluğunu az buçuk biliyorum savunduğum şey bu değil
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılSenin anne babanı ikna etmek damat adayının görevi ciddi olan akıllı olan ikna eder tam 11 ayımı aldı ama ikna ettim ben kıza aileni ikna et diyen adamdan koca olmaz
15 Yorumla- +1 yıl
Nasıl ne için ikna ettin abş
- +1 yıl
En son babasının lafını kıramayacagı bi arkadaşını buldum onu da tanıyan eski belediye başkanına rica ettim o ona gitti oda kızın babasına son hamlem buydu
- +1 yıl
Eee şimdi evlisin demi hala inşallah
- +1 yıl
15 sene olmus
- +1 yıl
😂😂😂 Maşallah 👏👏👏
+1 yılAilen seni karaktersiz yapmış. Çoktan yollu olursun demek istemiş. Resmen hakaret. Özelde yükselen onlarca insan var. Git evlen bas nikahı. Hoks aiş uzar.
11 Yorumla- +1 yıl
Yoksa iş uzar.
+1 yılYani biraz abarışlar😂 ama haklı oldukları yanında var özelde garanti yok hele Türkiye'de hiç yok. Kendini çok geliştiren insanlar bir tık daha iyi olsada zorlana bilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 845 cevap paylaştı. Beni işten atsalarda kocamın bir ekmeklik parası olur bende yetinmesini bilirim
Eğer o işten atılırsa yeni iş bulmasınıda bilir bende paylaşmayı bilirim siz parayı dert etmeyin de00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAilen sağlam işin olsun diyo ama memur olmakta kolay değil ayrıca eşin işten çıkınca hemen boşayacaksa zaten evlenme ailene çok bakma evleneceğin kişiye bak
00 Yorumla
+1 yılbir bakıma haklı eşin işsiz kalırsa direk boşarsın çünkü kadın milleti aşka falan bakmıyor cebinde para yoksa adam yerine koymuyor.
10 Yorumla
+1 yılHakkimiz degil bacim
Babalar her zaman her seyin dogrusunu bilirmis, hep iyiligimizi istermis, sanki biz kendi kotulugumuzu istermisiz gibi!!!10 YorumlaAilem yanlış düşünüyor. Ayrıca kötü yola düşersin ne demek bir insan kızına nasıl olurda böyle birşey söyler?
00 Yorumla
+1 yılCiddi bi şekilde annenle konuş o babanı ikna eder. Evde mi kalayım de Korkut onları psikolojim bozulur böyle de. Yazık ya
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 790 cevap paylaştı. Memleketde ne manyaklar var sanki devletin garantisi var rızkın devletten degil Allah dan geldigini bilselerdi böyle olmazlardı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 884 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl bi mantık ya devlet işiyle mi evleniyorsun sanki. Hiç çocuğu seviyormusun hoşlaniyor musun demek yok. Ailenin zihniheti cok saçma
00 Yorumla
+1 yılaşk için savaşmak gerekir aşk o zaman aşk demektir yani sevgilin için aileni karşına alman lazım ayrıca reşitsin kendi kararlarını da verebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen tam paronayak gelecekte olup olmayacak şeylerin garantisini kim verebilir? Belki ikinizde devlet memuru olunca sana ihanet edecek ya da başka kötü bişey olacak. her dakka bu kafayla yaşarsak ohooo
00 Yorumla
+1 yılsenin aile alınma biraz psikopat ne alaka özel sektör kotulemek 21yyda
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen yobazlıktaaa nirvana. ne demek kötü yola düşersin. Ne pis fikirliler Erkek olsam kusura bakma ama senin ailen ile akraba olmak istemezdim..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGece herkes uyurken pencereden merdivenle in ve kaç sonra 3-4 güne geri dön, gerisi gelir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru söylüyor ailen, kimseye güven olmaz bu devirde, kendini sağlama al
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılKendilerince iyiligini dusunuyorlar ama bu senin hayatin yanlislar da dogrular da sana ait olmali.
00 Yorumla
+1 yılÖzelde çalışıp evlenen çok var ailen elaleme nispet yapmak için statülü istiyor
00 Yorumla
+1 yılNeden böyleler ya.. çocukları bile olsan bu senin hayatın saygı duymaları lazim
00 YorumlaYani ohaaaa kırk yıl düşünsem böyle aptalca bahaneler aklıma gelmez yani
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 460 cevap paylaştı.
+1 yılValla bizimkilerde tuhaf. Annem kimseyi kabul etmiyor
00 Yorumla
+1 yılNfoxöslxöxowöd kusura bakma özür dilerim güldüğüm için ya hayat senin karar senin bir iki kere ailenin rızasını almaya çalışırsın olmuyorsa mutlu olacağın şeyi yaparsın git evlen zaten onlar da bir süre sonra kabullenirler
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,7b cevap paylaştı. Kesinlikle hakkın. Söyle sevgiline ailesi seni istemeye gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçma bir düşünce bence senin mutlu olmani istemeleri lazım ama şu var aile onayı olmadan evlenmek olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılboşanmaya kadar geldiyse iş boşanırsın. ölüm değil ya ucu. boşanırsın diye en baştan evliliğin önü mü kesilir. 26 yaş da tam yaşı yani
00 Yorumla
+1 yılDevlete atanana kadar yaş 35 olur o lafı siz 20 yaşındayken söyleseydi ona göre bir işe girseydiniz ya da okuysaydınız. Bence sizi evlendirmemek için yapıyor.
10 Yorumla
+1 yılSeninle aynı yaştayız. Benzer durumlardayız. Ben sadece çalışmıyorum. İşsizim özel sektörün durumunu da kendi mesleğim için biliyorum. Devlete girmeden de evlenmeyi düşünmüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKonuşarak halledebilirsin ama keşke sevgili olmasaydın
00 Yorumla
+1 yılAnnenler seni düsünmüyor ya da geri kafalılar o yola düşmek isteyen biri ailesi olsa bile düser işle alakası yokk
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbi bakıma doğru demiş ama çok ta paranoya davranmıslar bence esin seni her şartta evini gecindirecek düzere bi konumu olmalı ömür boyu çalışacak değilsin bunun hamileliği var daha tek başına evi gecindiremeyen erkekler boşanıyor çünkü
10 YorumlaO mantıkla memur olmayan kimse evlenmemeli. Girişimciler patronlar falan da
20 YorumlaDevlette çalış, işin garanti olsun, çünkü yarın ne olacağı belli olmaz. Sonuçta bin yıllık ömrümüz var (!) Garantici olmak gerek. Ailen çok haklı (!)
00 YorumlaSenin ailen böyle baskı yaparsa manitanda senden soğur yavaşça bence kaç evlen
10 Yorumla
+1 yılKeşke yardımcı olabilsek ama bu sorun genelinde var.
00 Yorumla
+1 yılAileyi boşver kendi yolunu çiz herkes birgün toprak olacak hayatını yaşa
00 Yorumla
+1 yılÇok katılıyorum sana. Ben de bu yüzden ciddi bir ilişkimi bitirmek zorunda kalmistim
00 Yorumla
+1 yılLan sektör ne eskiden sektör mü vardı eskiler insan değil mi
00 Yorumla
+1 yılGidin nikah basın onlar oturduğu yerde otursun
30 YorumlaOnlar seni yollu yapmışlar bile akla zarar
30 YorumlaAilenin psikolojik problemleri var bence
15 Yorumla- +1 yıl
Sen olsan ne yapardın😅
- +1 yıl
Çok güzel düşünüyorsun 😊
Sevginin gücü sınırsızdır ama sevmesini bilene hakkını verene her türlü 😅
Bende itina ile kaçırırdım😅
Kesinlikle katılıyorum gönlünce olsun... - +1 yıl
EyvAllah 😊
Aşk İlişkileri konusunda 670 cevap paylaştı. 80 milyon devlette mi çalışıyor.
10 Yorumla
+1 yılAileni Kırmızı Odaya davet ediyorum
10 YorumlaNe alaka okumuyan işi olmuyan kötü yolami düşüyor
125 Yorumla
+1 yılkendi kararlarını kendn ver sonuçta sen evlencen
00 Yorumla
+1 yılAslında mantıklı da mantıksız da
00 YorumlaGayet hakkın gelsin istesinle bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk fakir herhal de.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYok artık düşüncelere bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmek her zaman mutlu olmak mıdır?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhadi ordan et ailenin MK.
20 YorumlaSktr et gitisn
10 Yorumla- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Ailem yüzünden evlenemiyorum, orta yolu bir türlü bulamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler