Yalnız yaşamak, yalnız, kimsesiz kalmak ve yalnız ölmek sizi de ürkütüyor mu?
Yalnız yaşamak çoğu insana cezbedici gelebiliyor.. Ancak onlar sahip olduğu yanlış ilişkilerin, sahte arkadaşlıklardan aldıkları yaralardan öyle düşünüyor..
Ancak insan yalnızlığa göre yaratılmamış.. Hep bir kişi bile olsa yanında birini arar..
60-70 yaşındaki insanların deli gibi evlilik istemesi sadece yatak odası münasebeti için olamaz değil mi? Hastalandığında bir ses, bir bardak su, bir çorba yapacak birine hep ihtiyaç duyar..#Vesselam
Yalnız yaşamak, yalnız, kimsesiz kalmak ve yalnız ölmek sizi de ürkütüyor mu?
Dediğiniz gibi insan fıtraten başka kişilerin varlığına ihtiyaç duyuyor. Tam tersi de insanı tedirgin ediyor. Yalnız yaşayıp ölmek kişinin tercihiyse sonu mutlaka bir pişmanlıktır bence. Ama Allah'ın takdiri böyleyse tevekkül etmek düşer. Yaşamın da ölümün de her şeyin hayırlısı olsun diyelim 😊
Bunu kim bilebilir ki kimi yalnız bir yaşam sürerken bir mucize ile kalabalık içinde geçirir son demlerini Kimi bunca cevrem eşim dostum akrabam varken ben mi yalnız kalıcam desede bedeni soğumuş bir şekilde bulunabilir Bunu düşünerek yaşamıyorum kimseyide mutlu son için yanımda tutmuyorum Yalnızlığıda tatmayı severim Uçsuz bucaksız sofralardaki muhabbetide🤷♀️
Yaşlı insanları tanıdıkça korkutuyor çünkü hepsinin ortak noktası (aksi olsada bazıları😅) yanında birini istemeleri biriyle sohbet etme ihtiyacı duyuyorlar insanların onları yanlız birakmalari artık birseye yaramadiklarini düşündürüyor galiba boylr hissetmek düşünmek istemem..
Hayatımın belli bir döneminde aşırı asosyaldim Şu an bile içime kapandigim oluyor bazen oyüzden başa cikamiyacgim bir durum değil en fazla kendi kendime konusurim😂 Ama dedigim gibi yanlız kalmak istemem😊
Dedem yalnız öldü. Yakınındaydık ama yanında değildik hiç birimiz. Kilitli kapının arkasında saatlerce kalmış düştüğü yerde :( o kadar acı ki tarif edilemez.
Ölümü düşünmek başlı başına ürkütücü. Yani bu dünyadan daha güzel olduğu kesin ama günahlarım aklıma gelince korkmamak elde değil. Zaten ölümü düşününce her şey sırayla aklına geliyor. Gece vicdanınla baş başa kalıyorsun ahir zamanın gündelik meşgalelerinden kurtulunca ahiret hayatını düşünüyorsun. Yani böyle şeyler ve fazlası diyebiliriz.