Depresyon da iken evlenen var mı yani sevdiği biri bile olsa sonrasında ilgi kaybı falan olunca evliliği yürütmede sorun olur mu böyle bir durum yaşayan var mı
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Depresyonda ani karar vermek ya da geleceği ilgilendiren seçimler yapmak genellikle pek doğru değildir. tabi ki ne kadar süre depresyonda olunması ve şiddeti de önemli. ve ayrıca o insanları düşünmemelisin sen doğru olanı yaptın üzülmesi gereken onlar sen değilsin.
Rica ederim sende iyi ki varsın her zaman dinlerim 😇
Evet duygusal boşlukta verilen kararlar sağlıklı karar değildir. Yağmurdan kaçarken doluya tutulursun
Ve ilgiye zaafı olur kolay kaldırılmaya müsaittir
Ama şu da var ilaçları bırak. Bu depresif halini sevgi ve ilgi de iyileştirebilir ama doğru kişi ise
Ailevi sorunlardan dolayı mi ilaç kullaniyorsunuz
Evet. Ayrıca sevdiğim biri vardı onu seviyordum ama bana sürekli kaçalım diyordu bende depresyon sürecindeydim kaçmak zaten mantıksız geliyordu çünkü kaçmak için bir sorun yoktu düğünü dert etti dedim eğlence tarzı küçük bir şey olur yok dedi önce kaçırcam dedi garantiye alcam dedi bende dedim ortak yol bulunur yok dedi kaç kaçmadım kaçmayan insan da seviyorum demesin dedi kaçan birini buldu kaçırdı evlendi
Iyi kurtulmussun evlenmek için evlenmiş olurdun
Hâlâ seninle konuşuyor mu
Bilmiyorum artık seviyordum ama dediğim gibi düğünü sorun etti çok para istiyor çok masraf yaptırıyor bana demiş birincisi bir kızın hayali düğün ayırca eğlence yapcam dedi tamam dedim yine kaçırcam dedi taktı kaçırmaya gerçekten adam gibi gelsin istesin Allhım yaa ailem verirdi
Bence kurtulmuşsun o öküzden. Bırak ne hali varsa görsün
Ne bos insanlarmış yaa bırak muatap bile olma
Gerçekten ben muhatap bile olmuyorum hep onlar bana ulaşmaya çalışıyor hatta annesi ile konuşmayı aldatma olayından sonra hatta annesi dedi kızım onu hatırlatır seninle konuşmam konuşmayalım dedi bende tamam dedim sonra iki hafta sonra annesi aradı kendi derdini anlattı bana konuşmak istedi falan konuştuk çünkü derdi olan birine git diyemem dinledim tavsiye verdim sonra bu çocuk ve kız ondan engel atmışlar bana bende geri engel attım bitti gerçekten ergen ergen haraketler yapıyor çocuk kız zateb ergen 17 yaşında
Bence böyle bi hataya düşmeyin.Çünkü insanlar depresyondayken onları kurtarıcak zannettikleri şeyi bir kaçış olarak görürler ve bu süreç bittiğinde kendinizi daha zor bir durumun ortasında bulursunuz fakat bunu anladığınız zaman iş işten geçmiştir.
Cevap
6Cevap
Evlilik iyi yürürse depresyon da büyük oranda ortadan kalkabilir. Ben depresyon ilacı kullanırken evlendim. Evlendikten 10 ay kadar sonra hayatım düzene girdiği için ilacı yavaş yavaş bıraktım. 2008 yılından bu yana hiç ama hiç ilaç kullanmıyorum. Zaten gerekte görmüyorum. 5 sene boyunca sürekli ilaç kullanmış idim.
Tam tersine boşanma olayı neredeyse yüzde 90 ın üzerinde sizi depresyona sokar. Benim bu yazımı okuyanlardan boşanacaklar , boşanmayı düşünenler varsa depresyon için önlem alsınlar. Yoksa boşanan kişinin kişiliğine , karakterine göre o kişiyi az ya da çok depresyon vuracaktır. Buna kesinlikle emin olun. Hatta bazı zayıf karakterlileri çok feci vuracaktır. İntihara kadar gidebilir.
%90 evet yaratır, sadece evlilik değil depresyondayken herşey sorun yaratır, değil böylesine ciddi meseleler yaratmasın! Bu yüzden depresyona giren kişilerin ilk ve tek önceliği tedavi olmak olmalı, depresyondayken hayattan manalar çıkarmak ciddi kararlar vermek planlar yapmak vs. hepsi saçmalık, beynimiz herşeyin kontrol merkezi, kolunuz bacağınız rahatsızlanırsa planlar yapmaya devam edebilirsiniz fakat beyin rahatsızlandığında orda duracaksın işte, önce sorunu çöz sonra hayatına devam et, aksi taktirde hayata dair çoğu şey yanlış bakış açısıyla zehirlenir ve bu zehirler de yıllar sonrasında bile sorun olarak karşına çıkıp depresyonu hatırlatabilir.
Ayrılık sonrası veya depresyondayken karar vermek özellikle böyle hayatı etkileyecek bir konu da karar vermek doğru olmaz diye düşünüyorum.
Hayır
Bu sadece o anın verdiği kaçoş yoludur emin olun, sonrasında pişman olacağınız riskli yollara sapmayın
Gönlünüze yatıyorsa amenna ama size uymafığı halde kendinizi gönülsüz bi şekilde bu karara zorlamayın
Bir anlık karar tüm hayatınıza mal olabilir
Depresyonda iken duygusal davranıp yalnız kalmamak için bazı kusurları görmezden gelebilirsin. Aklın ve mantığını toplayıp sakin bir şekilde alınacak bir karar bu çünkü hayatını etkileyecek
Profesyonel yardim al tedavini ol sonra evlilik dusun
Ben depresyondayken evlendim ama sonradan fark ettim. Eşim beni seviyor ama benim duygularım sürekli değişiyor. Depresyondayken doğru karar alamayız. Bir anlık hisle seviyorum sanıp evlenirsen ilerde cook sıkıntı çekersin.
senı seven ınsan varsa senı her seyınle kabul eden seven sorun yaratmaz saygı hosgoru olmalı muhakkak
Depresyondayken evlenme hayatin boyunca depresyondan çıkamazsın. Güle oynaya evlenenler bazen mutsuz oluyor bu ne cesaret.
depresyonlu kafayla hiçbir karar alma aldığın tüm kararlardan pişman olursun
Evet. Duygusal boşluktasın. Yanlış kararlar alabilirsin bu dönem.
Yaşa da gör...
Yaratır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Depresyonda olan biri evlendiğinde ve tedavi ile düzeldiğinde evliliği kötü değil iyi etkilenir. Çünkü depresyonda iken bir insanla evlenmeye karar vermişse düzeldiğinde o insan gözüne daha iyi görünür. Çünkü depresyon hayatı olumsuz gösteren bir hastalıktır.
İnsanlar bu hastalıkta iken yaşamdan zevk almazlar
Sevdiklerinden uzaklaşırlar, kendi içlerine kapanırlar, bir şey yapmak istemezler, alıngan olurlar, cinsellikten uzaklaşırlar.
Sonuçta evliliği zorlaştıracak neler varsa bunları yaşarlar ve evlendikleri insana da yaşatırlar. Bu yüzden insanlar depresyona girip tedavi olmadıklarında boşanmalara kadar giden durumlar ortaya çıkabilmektedir.
Ancak evlenmeden önce depresyonu olan bir kişi depresyona rağmen evlenmiş ise o tedavi olduğunda evliliğe daha sıkı sarılacak, sevdiği insanda daha çok sevgi gösterecektir. Depresyon normalde kalıcı bir hastalık değildir. Ancak zamanında tedavi edilmediğinde kronikliği uzun yıllar sürebilmektedir. Böyle durumda da yukarıda bahsettiğim belirtiler ortaya çıkar ve evliliği zorlaştırır bu yüzden evlilikte depresyon varsa tedavi edilmelidir. Yoksa sorunlar büyür ve çözümü zorlaşır.
Hocam görüşünüze saygı duymakla birlikte katılmadığım noktalar olduğunu söylemeden edemedim, depresyon ve depresyondan çıkmak insanı sadece mutsuzluk ve mutluluk olarak 2 kavram değişikliğine uğratmaz bildiğiniz üzere, verdikleri kararlarda seçici olamama, kendine uygun şeye karar verememe veya aldığı kararlar konusunda umursamazlık da depresyona dair özelliklerdendir, bu durumda depresyondaki bir bireyin sağlıklıyken hiç de kendi stili olmayan bir mont seçtiğini düşünelim, o mont kişi kendi asıl benliğine tekrar büründüğünde aynı gözle görülmeyecektir, depresyon dönemini hatırlattığı için sevmiyeceği gibi asıl benliğine döndüğü için “ben bunu nasıl almışım yahu” diye de düşünebilir, evlilikse bir mont almaktan çok daha ciddi ve çetrefilli bir konu, bu durumda karşı karşıya kalınan tehlikenin boyutunun bir mont hüsranından çok daha büyük olması şaşılacak bir durum olmasa gerek.