Arkadaşlar ben 20 yaşında bir kizim, elim yüzüm düzgün yani etrafimdakiler çok hoş olduğumu söylüyor ama ben içine kapanık bir insanım bunun sebebide kekeme olmam. Bir çok erkek bana çıkma teklifi falan etti ama ben kabul etmedim. Kabul etmeyi bırakın, yüzüne bakıp konuşamam bile, çok korkuyorum dalga geçerler diye, kendime güven sorunum var sizce bunu nasıl aşabilirim?
Cevabın nedir?
bak sana bişey anlatıyım benimde kekeme arkadaşım var geçenlerde restorana gittik beraber neyse yemekleri söledik lüks bir restora bütün servisi garson yapıyo neyse yemekler geldi arkadaş karabiber istermisiniz beyfendi dedi o başlado ko ko ko ko ko neyse garson başladı koymaya en sonunda bizimki açıldı ko ko koyma diyecektim amg dedi bizi bir gülme aldı tüm restoran yıklıldık en güzel konuşan insandan daha delikanlı sen bakma fiziki görüntüye içi önemli insanın nasıl bizim arkadaş ama D:D::d:D
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bak şimdi, bakırköy cumhuriyet meydanında bir kekemelik kursu var. benim bir arkadaşım aşırı kekemeydi onu götürmüştük yıllar önce çocuk kısa bir süre içinde benden bile güzel ve akıcı konuşmaya başlamıştı. yardımı olacaksa ücreti de çok fazla değil. işini de kısa sürede görürler. sonuçta bir rahatsızlık bu. geçmiş olsun gerçekten.
06 Yorumla
Soran+1 yılçok tsk ederim ben zaten doktora ve kurslara gittim ve gerçekten çok faydasini gördüm, benim sorunum sadece tanimadigim bir insanla konusunca kekeliyorum
Soran+1 yılTanimadigim biri olunca aslinda kekelicem diye çok korkuyorum ve bu yüzden heyecanlaniyorum
- +1 yıl
Ya saçmalamaa kendine güven, çok güven hemde. Çünkü seninle konuşan insanın heyecanlanması gerekir bence. Tabi nankör değilse. Bir insanı daha tanımadan bu kadar heyecanlandığını birileri bilse, ki şahsım adına bu çok hoşuma giderdi ve seni rahat ettirmeye çalışırdım. Anlaşılan seninle bu türden kimse konuşmamış. Yazık onlara!
Soran+1 yılBu güzel yorumun için çok tesekür ederim, umarim bir gün senin gibi düsünen biri çikar karsima.. çok saol gerçekten..
+1 yılkendini güzel bulduğunu söylüyorsun ya da arkadaşlarının öyle düşündüğünü. bence sıkıntı edeceğin hiç bir şey yok ve bunu kendine güvenerek aşabilirsin. neden bir daha yaşayamayacağın bu güzelim günleri kendi köşene çekilerek izlemek yerine tadını çıkarmaya çalışmıyorsun. hayat kısa, kuşlar uçuyor. :)
22 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin ama bu durum beni gerçekten çok üzüyor ve yoruyor. Ama basaricam buna eminim, bende herkes gibi rahat rahat yasamak, konusmak istiyorum. Güzel yorumun için çok tsk ederim canim. :)
- +1 yıl
rica ederim :) :*
+1 yılEvde bağıra bağıra müzik söyle, psikiyatriye git.
https://www.dailymotion.com/video/x182so0_kekemelik-nasil-tedavi-edilir-kekemelik-kekeme-kekemelik-tedavisi-cocuklarda-kekemelik-kekemelik-dua_news
Birde şunu izlemeni tavsiye ederim;12 Yorumla
Soran+1 yılTamam çok tsk ederim, izlicem hemen.
- +1 yıl
Kekemeligin %100 tedavisi varmış :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
44Cevap
kekemelikle ilgili işinin ehli birine başvur ancak duyduğum kadarıyla birilerinin sözünü tamamlamak yerine senin tamalamanı beklemesi konuşmanın gelişmesine yardımcı olmalı.
Kendine güven konusuna gelince bir şeyi istiyorsan hiç düşünme gidip yap düşünmek aklına kötü olasıkları buda güvensizliği getirecektir. bunu dene bir.11 Yorumla
Soran+1 yılDenicem, çok tsk ederim
+1 yıl20 Yaşındayım bende gelen teklifleri hep reddettim senin yaptığın gibi sonra dedimki neden böyle yapıyorumki ilerde yuva kurcam bu yuvanında bir kadını olması şart şimdi geçmişin pişmanlığını yaşıyorum. Ama hiç içime kapanık biri olmadım her ortamda kalkıp konuştum ha kekelerim orası önemli değil dert edersek daha çok artar bir dönem ettim ordan biliyorum. Tüm mesele sakin olmakta hani bazılarında görmüşsündür belki konulurken çok sakinler işte aynen öyle olmayız heyacanlancak bir şey yok :)
00 Yorumla
+1 yılAğzına çakıl taşı veya herhangi bir kac tane küçük taş koy temizleyip sonra konuşmaya başla yarım saat ağzında taşlarla konusmaya çalış ama çıkarma dan bicok filazofda kekemeymiş bu yolla aşmışlar umarım yardımım dokunur :)
14 Yorumla
Soran+1 yılAslinda çok az kekelerim ama tanimadigim biri olunca heyecanlaniyorum ve tutuluyorum :/
- +1 yıl
Tamam işte dediğimi yap aynanın karşısında yap hatta geçer
Soran+1 yılTamam denicem, çok saol canim.
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılBu hayatta elin kolun sağlamsa buna şükür et gerisi yalan önemli olan senin dik durabilmen 20 yaş gencliğinin baharı bu fırsatı elinden kacırma efendi ağırbaşlı bir kız olursan kimse senin canını yakamaz emin ol
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam çok tsk ederim
+1 yılO sorunun sebebiyle dalga geçen insan kişiliksizliğin önde gidenidir zaten çıkıpta napcan.. Çevremde kekeme olan yok ama Caddelerde sokaklarda geçerken 10 günde 1 haftada 1 ayda kekemeliğe son diye ilanlar görüyorum gittin mi oralara?
18 Yorumla
Soran+1 yılGittim ve biraz düzeldi ama zaten ailemle, arkadaslarimla konusunca sorun yok, sadece tanimadigim biri olunca heyecanlaniyorum :/
- +1 yıl
Hatun bir yöntem var ama baya emek vermen lazım olup olmıcagındanda emin değilim..
Soran+1 yılTamam, söylermisin?
- +1 yıl
bulduğun her fırsatta oturup kitap okucaksın içinden..1 ay boyunca hiçkimseyle konusmıcaksın ama sana bısı sordular mı ya da konustular mı içinden cevap vericeksin..1 ay sonra konusmaya başla denemeye değer..
Soran+1 yılBunu yapabilirmiyim bilmiyorum, yani 1 ay çok uzun bir süre, yinede saol tavsiyen için.
- +1 yıl
denemeye değer hatun sen bilirsin.. Bunu bir yerden duydum ama hatırlamıyorum.. Bol şans. Sıkma canını.
Soran+1 yılTamam çok saol..
- +1 yıl
Ayrıca araştırır kesin bir çözüm bulursam buraya link atar ya da yazarım. Rica ederim.
+1 yılKonu eski ama umarım hala aktifsindir
Benim durumumda seninle aynı 21 yaşındayım ve kekemeyim ama arkadaş ortamında veya rahat olduğum bir yerde hiç kekelemiyorum. ama tanımadığı insanların yanında ağzımı bile açamıyorum insanlarla konuşmak istemiyorum mecburen konuşmak zorunda kaldığım zamanlarda ise kısa cevaplar verip hemen oradan sıyrılmak istiyorum anlayacağın senin söylediğin ve şikayet ettiğin durumların aynısını bende yaşıyorum resmen beni özetlemiş sin, merak ettiğim şey işe geçen bunca zamandan sonra kekemeligini halledebildin mi? Nasıl hallettim? Nerede? Bu gibi soruların cevabı merak ediyorum yardımcı olursan sevinirim:)00 YorumlaHayatta kusursuz kimse yoktur seni böyle kabul edecek birini bulursan kaçırma özgüven meselesi ise tamamen sana bağlı bisey yenebilirsin dediğim gibi herkesin bir kusuru vardır.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklisin, bunu yenmeyi bende çok istiyorum, umarim basaririm, çok tsk ederim.
+1 yılZoraki Kral filmini izle. :) Tam senin durumun. :) İyi gelecek sana ve bir fikir kazanmanı sağlayacak hayatın ve durumunla ilgili. :)
12 Yorumla
Soran+1 yılçok tesekür ederim, izlicem :)
- +1 yıl
Rica ederim. :) Umarım hayatında her şey çok güzel olur. :)
+1 yılheyecanını yenmen gerekiyor bunun içinde önce çevrendeki insanlarla bol bol muhabbet et sonra da yeni insanlar tanı ve onlarla da konuşmaya çalış sakince heyecanlanmadan :)
12 Yorumla
Soran+1 yılDenicem, çok saol :)
- +1 yıl
başarırsın eminim, rica ederim :)
Boşver kendine güvensen kekeme olman hissedilmez bile.
Herkesin birşeyleri vardır senin kötü yanında bu olsun.
Ayrıca tedaviside var bu seni çok sıkıyorsa13 Yorumla
Soran+1 yılAslinda ailemle, arkadaslarimla konusunca çok az kekelerim ama bir erkek olunca tutuluyorum hiç konusamiyorum.
Soran+1 yılTamam çok saol
Sevgi icten gelir agizdan gelmez havva. kendine guvenin olsun boyle seyler takma degerli birisi her sartlarsa degerlidir
11 Yorumla
Soran+1 yılçok saol
- 10 Yorumla
Ya çekingenlik yaşmaanın lüzumu yok tamam zorda ALlah vergisi :S Bak anadolu üniversitesinde bir birim var bişeyler okutuyolar falan belli seanslardan sonra düzeliyo. Ve canlı tanıklarıda var yani arkadaşlarımdan
00 Yorumla
+1 yılDalga geçenler beyinsiz zaten. Eğer rahatsızsan tedavi olabilirsin
10 Yorumla
+1 yılbol bol sosyal ilişki kurman lazım karşı cinsle bol bol konusman kıtap okuman vs vs
NOT:Klavyeden konusmak sayılmaz. Burdan herkes konusur.10 Yorumla
+1 yılSağ ya da Sol kulağına pamuk tıkıyacaksın ve bir kaç hafta içinde geçicekdir çocukluk arkadaşım aynısını yaptı ve geçti doktora gitti ve doktor yapmasını önermişti ve sonra ilk okul arkadaşımdada aynı şekilde geçmişti
00 Yorumla
+1 yıliki arkadaşımı bilirim eskiden yaşları şu an 25 civarı aşırı kekemelerdi hiçbişeyleri çok şu an düzgünce konuşuyorlar birisi küçükken köpek saldırınca kekeme olmuş pisikolojik yani.
10 Yorumlakesınlıkle psikiyatri.. guven sorununu en ıyı cozecek adres..
10 Yorumla
+1 yılbir içine kapanıklığın penceresinden atlıyor çiçek feryat fidan;
https://www.youtube.com/watch?v=lH7zv6AlXNI00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim de kekemeydi tedavi gördü iyileşti eğitim Fakültesi'ni bitirdi. Kekemelik tedavisi olan bir durum ve çok kafana takma. Seni olduğun gibi kabul edecek birini bul. Kekemelik bazen daha da çekici oluyor. Rahat ol.
04 Yorumla
Soran+1 yılUmarim senin gibi düsünen insanlar çikar karsima, çok saol yorumun için.
- +1 yıl
Mesela gözleri şehla olan kızlar da güZeldir... Kekemelik blrveksiklik veya kusur değil. Bir ifade zorluğu durumu, kaldı ki kekeme olmayanlar da kendini çoğu zaman doğru ifade edemez. Aslında toplumun çoğu benim gibi düşünür sen kendin fazla büyütmüş olmalısın
Soran+1 yılBelkide, bilemiyorum, çok duygusal bir insan olmamdan kaynaklaniyor olabilir. Yorum için tsk ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
Çok sorun etmişsin. Eğer bu sorununun geçmeyeceğini düşünüyorsan. Doktora başvurmalısın. Kekemeliğin bir çözümü var. Artık her şeyin bir çözümü var
00 YorumlaKekemelik tedavi ediliyo hatta geçen gün gördüm bir yerde yüzde yüz tedavi ediliyo neye takıldın anlayamadım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılTedavisini bilmem ancak ileri seviye değilsen bana göre sevimli olur :-) herkesi reddetme yani ;-)
10 Yorumla
+1 yılKekemelik tedavi yerleri var bir arastir istersen
10 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=4eL4ZJymndk
Mitsah da böyleydi bak artık seviliyor.00 YorumlaBunu düzeltebilmek için kurumlar kurslar var. Onlara başvurabilirsin
00 YorumlaUtanacak hiçbir şey yok eminim seni olduğun gibi seven biçok insan vardır ve dahada olacaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarim :) tsk ederim canim
kardeşim en güzel tedavisi kitaplardır. evde bağıra bağıra günde 1 saat bunu yap 1 ay sonra farkı anlarsın
04 Yorumla
Soran+1 yılçok kitap okurum ama sesli denemedim.
Umarim ise yarar. çok saol kardesim.
Soran+1 yılTamam, tavsiyelerin için tesekur ederim.
İlk 0nce kekeme kelimesini unut. gecikmeli k0nusma.
00 Yorumlakekemeliğin tedavisi var diye biliyorum ve kendi iradenle bile düzeltebilrisin
00 Yorumla
+1 yılAllah dan gelen bir şey neden utanıyorsun. Utanılacak ne var
00 Yorumlakekemelik ten kurtulabilirsin bence dert etme alıştırma yap evde düzelirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarim. Tsk ederim.
Heyecanlaninca kekeliyorsun sen yenmen grek heycanini
05 Yorumla
Soran+1 yılevet, tanimadigim biri oldugu zaman, heyecanlaniyorum ve konusamiyorum
Soran+1 yılDenicem, umarim ise yarar
Soran+1 yılAmin :)
- Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılKursları var bunun denedin mi hiç?
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet denedim ve çok faydasini gördüm, yani günlük hayatimda çok az kekelerim ama tanimadigim biri olunca heyecanlaniyorum, daha dogrusu kekelicem diye korkuyorum o yüzden konusamiyorum.
- +1 yıl
daha önce karşı cinsle yüz yüze konuşmadığin içindir, erkek kuzenlerden yardım iste
Soran+1 yılTamam çok tsk ederim
- +1 yıl
ya da en doğrusu başka şehirde olan bir kuzenin ile skype aracılığıyla çünkü onunla çok az yüz yüze konuşmuşsundur, rica ederim
+1 yılArkadsimda evlendi hic cekinme sarki soyle :-)
13 Yorumla
Soran+1 yılTsk ederim, söylicem :)
- +1 yıl
Oda sarjiyi takilmadan soylerdi sesli okulda
- +1 yıl
Rica ederim
Bol bol kitap oku özellikle çok şiir yaz ve oku
14 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum zaten, çok tsk ederim
Soran+1 yılInsallah benimkide düzelir
Gizli Üye(36-45)+1 yılhecanla oluyor bence alışırsın fırsa ver kekemelik götü bir şey deyilki
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet kesinlikle heyecandan oluyor. Tsk ederim.
Cevap sahibi+1 yılarkadaşım var oda kekeme bazen abi kelimesi hemen çıkar bazenda ben biraz üstüne gitsem 3/5 saniye sürer:).) panik ve hecandan oluyor melesef
eminimki sen şimdi çok güzel şarkı söylersin
12 Yorumla
Soran+1 yılSarki söyleyince kekelemem yani ezber olunca sorun olmuyor.
Bende senin gibiyim tanımadığım kişilerle daha çok kekeliyorum ortamlarda zorlanıyorum
00 YorumlaYa ben sakiz cignemenin kekemelige iyi geldigini duymustum ama
02 Yorumla- +1 yıl
yok artık.
- Aşk İlişkileri konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılkekelediğin kelimeleri kullanma
00 Yorumla Kekemelodi şirinevler.
00 Yorumla
+1 yılInsanlık halı bence rahat ol sıkıntı yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 684 cevap paylaştı. bende kekemeyim arkadasım seni cok iyi anlıyorum
07 Yorumla
Soran+1 yılUmarim bir gün yeneriz bu sorunumuzu kardesim.
Soran+1 yılSenin adina çok sevindim ama bu durum beni gerçekten çok zorluyor ve yoruyor..
Soran+1 yılTamam saol kardesim
Soran+1 yılinsallah
+1 yılBunun cozumu var kurs falan
00 Yorumla
+1 yılBeltek e filan gittinmi ki?
00 Yorumlabu okadar basit bir sorunki. çözerizz
00 YorumlaGec odana sesli bir sekilde bol bol kitap oke
00 Yorumlakitab oku sarki soyle
00 YorumlaTedavisi var bunun.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yıltedavisi var
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026