X ve y kuşakları 16-17 yaşına gelince evlilik düşünürmüş ama şimdi artık bu yaş ilerledi yok okuldu işti falan derken 25 gibi bir yaş oldu. Herkes aynı yaşta evlenecek diye birşey yok ama şu an ki 17-18 yaşındaki insanların çok çabuk evlenip çocuk yapma isteği beni şaşırtıyor. Çevremde 17 yaşında kendi rızasıyla sözlenip evlenen tanıdıklarım var gayette mutlular ama zor olmaz mı? Rahat baba evinden çıkıp evlenmek sorumluluk almak zor değil mi? Biraz önce böyle bir tanıdığımın hamile olduğunu öğrendim ve daha 19 bile tam olmadı. Bir yandan güzel bir yandan zor bir sorumluluk.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAslında oluyor şöyle girmek istiyorum Z kuşağı evliliğe meraklı mı Evet meraklı ama evliliğim ciddi bir sorumluluk gerektirdiğini mesela bilmiyorlar hele ki şu an yeni nesil Ben zaten burada hep söylüyorum kesinlikle ve kesinlikle Aşk ilişkisini gerçek manasını bilmeden kendileri sevgili yapıyorlar mesela kendilerine sevgili yaptıktan sonra karşısına daha iyi birisi çıktı zaman acımasızca terk edebiliyor galiba onlar evliliği böyle zannediyor Oysaki evlilik gerçekten sorumluluk isteyen bir müessesedir yani kimse yanlış anlamasın hepsini genellemiyorum Çoğu Z kuşağı bunu bilmiyorsan ki
44 Yorumla- +1 yıl
Evet daha doğru düzgün sevgili olmayı beceremiyoruz. Ben de bu kuşaktan oluyorum ben de çok olgun birisiyim ama bazen dengesiz düşüncelerim olabiliyor.
- +1 yıl
işte zaten genellemedim yukarda bazıları dedim yani olabilir tabi çünkü yeni nesil internet çağında büyüyor bununda eksiklikleri var
- +1 yıl
Büyük çoğunluğu senin söylediğin gibi evet. Önceden 17 yaşındaki kız evlenince herşeyin üstesinden gelebiliyormus şimdi ise o yaşta çocuk tutmayı bilmeyen insanlar var zor yani her konuda zor
- +1 yıl
çünkü çağ değişti babam anlatırdı eskiden biz derdi tahtadan bişeyler yapardık diye araba yaparlarmış mesela ayakkabı tabanı yaparmış ama şimdiki nesil öyle mi rahatı bozulmasın yeterki
En İyi Cevaplar
Bu kişiden kişiye değişir. Bilinenin aksine belli bir yaşa geldikten sonra evlenmek daha zordur. Kendi karakterin, kuralların net bir şekilde oluşmuş oluyor. Sonra kendine uygun birini gel de bul.. Ama genç yaşlarda, 18-19 öyle değil. Bu yaşlarda evlenenlerin birbirine göre şekil alması çok daha kolay. Birbirlerine daha kolay ayak uyduruyorlar. Daha enerjikler, zorluklara daha rahat direniyorlar. Bu yaşlar kendi hayatını kurmak için küçük yaşlar değil aslında. Eğer 18 yaşında biri evlenmek istiyorsa bence evlenebilir, sonuçta genç de olsa yetişkin bir birey. Hem eşiyle birlikte eğleneceği de bir sürü zamanı olmuş olur elinde. Evlendik hadi çocuk yapalım hemen yaşım geçiyor derdi yok. Ha ama evlenmek istemeyen genci bunun için teşvik edip aklını çelip evlendirmek oldukça yanlış, orası ayrı..
11 Yorumla- +1 yıl
Evlilik hangi yaşta olursa çok zorluklari oluyor. Severek oluyorsa bu zorluklar her şekilde atlatılır.
+1 yılBen 18 yaşındayim evlilik düşünüyorum sorumlulugunu alabileceğimi de düşünüyorum aynı zamanda açık öğretimden okuyorim evlensem dahi okulumu okumaya devam ederim zaten onun dışında rahat baba evi demeşsiniz baba evinde kızlar hiç temizlik yemek ütü yapmıyor mu?
Benim evlilik istememin sebebi erken yaşta Anne olmak yaş ilerledikçe çocuklara karşı tahammülsuzluk oluşabiliyor (insan çabuk yorulmaya başladığı için) erken yaşta Anne olup cocuklarimi en iyi şekilde eğitmek yetiştirmek istiyorum..
Evliliğe yaş biçmek bana saçma geliyor bazısı 30 yaşına gelir o sorumlulugu alacak durumda hissetmez kendini veya o olgunluga erişememiştir bazısı ise 18 yaşında evliliğin sorumluluğunu alabilecek kadar olgunlasmistir..311 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ama genele bakacak olursak benim dediklerim daha doğru. Ne güzel bu olgunluğa erişmişsin senin hayatin senin tercihlerin, umarım doğru insanla hep mutlu olursun ama sırf çocuk için mi istiyorsun?
- +1 yıl
Bu biraz yetişim tarzına bağlı benim çevremdeki arkadaşlarimin geneli 17 18 yaşında bu olgunluga erişmiş oluyor ama sosyal medyada denk geliyorim bazen 20 21 yaşında kız çocuk gibi davraniyor oyüzden evlilik için önemli olan kimlikteki yaş değil davranış yaşı bana göre
Tabiki sadece çocuk için istemiyorum ☺ ahır zamandayiz zina edenlerin sayısı çokça artıyor zinaya bulasmadan temiz bir yuva kurmak istiyorum ve Eş imanın yarisidir imanimin yarısını bulup onunla birlikte ahirete daha sıkı bir şekilde hazırlanmak istiorum onun dışında Anne baba kardes dost ne kadar yanında olsada eş çok farklı birşeydir bir derdim sıkıntım olduğunda sirtimi yaslayabilecegim biri olsun istorim aynı şekilde bir derdi sıkıntısı olduğunda onunda sırtını yaslayabilecegi kişi olmak istiyorum... Böyle daha bir çok neden say say bitmez 😊😊 Rabbim hepimizin gönlüne göre hayırlı bir es nasip eder inşAllah 😊 - +1 yıl
Umarım herşey istediğin gibi olur.
- +1 yıl
Amin☺ seninde istediğin hersey Hayırlı bir sekilde olur inşallah :))
- +1 yıl
Ya benim bir önyargım yok sadece daha öncelikli planlarım var ondan sonra düşünürüm ama nedense kötü seyler yaşayacakmis gibi hissediyorum
- +1 yıl
Tabiki herkesin önceliği evlilik olmaya bilir herkes aynı hayatı yaşamak zorunda değil 😊 önce okulunu bitirmek veya başka birşey yapmak istiyorsan onu yaparsin evlilik nasop işi zatrn
Böyle hissetmende etken olan birsey var mı? Durduk yere geliyorsa şeytan vesvese veriyor olabilir ya da gelecek kaygısı duyduğun için öyle hissediyor olabilirsin güzel düşün guzrl olur inşallah ☺😊 - +1 yıl
Evet önceliklerim farlı bir de ben zora gelemiyorum o yüzden biraz geç isterim. Vesvese değil de çevremde şiddet olaylarını gördükçe evlilik korkunç gelebiliyor bazen
- +1 yıl
Zora gelemiyorsan bekle tabiki kendini hazır hissetmen çok önemli
Şiddet cinayet aldatma boşanma olayları herkesi korkutuyor ama korkarak bir ömür yaşanmaz ki eş seçimi çok önemli zaten çok dikkat etmek lazım araştırmak tanımak lazım eş adayını
Ben sana asla şiddet gormezsin vs diyemem kendime de diyemiyorum sadece çok dikkat etmemiz lazım ve Allah korusun şiddete marus kalırsak asla sessiz kalmamamiz lazım - +1 yıl
Ses çıkarsak ne olur ki. Psikopatlar bizden uzak dursun da yeter. Nasip herşey nasip cidden
- +1 yıl
Susup oturmak daha kotuya..
Haklısın Rabbim nasibimiz güzelleştirsin inşallah dua etmekten başka yapacak birşey yokk - +1 yıl
Teşekkür ederim ☺
+1 yılTespitinde bir yanlışlık var. X kuşağı erken yaşta evlendi evet çünkü o zamanlarda okul okumak lükstü. Y kuşağı evlenme meraklısı değildi ve birçoğu evlilik yerine kendini kariyerine adadı (mesela ben). Yani Y kuşağını yanlış biliyorsun. Z kuşağı ise aşırı tembel ve hazıra konma arzusu içinde olduğu için okumak ya da çalışmak yerine evlenmek daha kolay geldi. Kızlar kocam bakar kafasında, erkekler annem babam destek olur sahip çıkar kafasında. O yüzden Z kuşağı bu kadar evlenme meraklısı
32 Yorumla- +1 yıl
En iyi yorum 👍
- +1 yıl
@Bisorumolacakkkkkk teşekkürler :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
50Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAslında oluyor şöyle girmek istiyorum Z kuşağı evliliğe meraklı mı Evet meraklı ama evliliğim ciddi bir sorumluluk gerektirdiğini mesela bilmiyorlar hele ki şu an yeni nesil Ben zaten burada hep söylüyorum kesinlikle ve kesinlikle Aşk ilişkisini gerçek manasını bilmeden kendileri sevgili yapıyorlar mesela kendilerine sevgili yaptıktan sonra karşısına daha iyi birisi çıktı zaman acımasızca terk edebiliyor galiba onlar evliliği böyle zannediyor Oysaki evlilik gerçekten sorumluluk isteyen bir müessesedir yani kimse yanlış anlamasın hepsini genellemiyorum Çoğu Z kuşağı bunu bilmiyorsan ki
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. evlilik fikri genç yaştaki kızlarda olgunlaşıyor genelde.
buda evde kısıtlanan özgürlük isteyen psikolojisine sahip kişilerde oluyor.
aileden uzaklaşıp kendi evine geçince istediğimi yaparım kimse bana karışamaz mantığı ile oluyor.
erkekler ise tam tersine evlilikten kaçarlar çünkü erkeklerin evliliği özgürlüğüne vurulmuş pranga gibi algılanır genelde :)21 Yorumla- +1 yıl
Yani evet ama bahsettiğim kişilerin aileleri çok iyi olmasına rağmen bu istek oluşmuş. Sanırım doğamız gereği bir yaştan sonra vücut istiyor anne olma isteği geliyor
evet normal ve bu hep böyle gidicek. çünkü insanların hepsinde üreme ve soyunu devam ettirme içgüdüsü var. ve muhtemelen bu içgüdü vücut kendini doğuma hazırladığı zaman başlıyor. kadınlarda annelik içgüdüsü vs oluyor o bunlar normal şeyler. ama şu dönemde zihinsel olarak 20 yaşındaki biri bile gelişmiyor tabii ki sakıncalı çünkü topluma faydasız bireyler yetişiyor sonra. ama normal dediğim gibi. sadece bazıları bu içgüdüyü bastırıyor
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bu durum kızlarda çok fazla oluyor farkındayım
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaba evi rahat da koca evi zindan mı. ne loyor ki koca evinde. o dediğiniz z kuşağı yımırte kırmayı bile bilmediklerini övünerek söylüyorlar. evlenince eve kocaya hizmet olayı bitti yok artık. şimdi baba ev, nden daha rahat. her işi yapan erkek cinsi türedi
24 Yorumla- +1 yıl
Rahatlığa kavuşmak için istiyorlar yanii 😅
Cevap sahibi+1 yılrahatlamak ne demek herifleri muma çeviriyorlar. babalarına öyle yapabilirler mi. baba evinde nedimeyken koca evinde kraliçe oluyorlar. ben o sünepe heriflere çok acıyorum
- +1 yıl
Neden sünepe diyorsun ya artık ne güzel kadın herşeyi yapar on yargısı kalkıyor ne güzel eşlerine destek oluyorlar
Cevap sahibi+1 yılhayır orda kast ettiğim kadın her şeyi yapsın herif kıçını ayırıp yatsın değil ki. olayı abartan kadınlardan bahsettim. eşitlikçilerden değil. mesela anasının evinde yatağını bile toplamayan herifler evlenince yatakların altını bile siliyor. bu sünepelik değil mi. çünkü anne merhamet eder birşey demez beklemez
Ya gercekten ben kendi ayaklarında durmak yerine evlenen kızları anlayamıyorum cidden s alaklık başka bir şey degil bu devirde. Ne derdin var ki senin? Kendi ayaklarının üzerinde dur evlen ne acelen var? Benimde bir cok tanıdığım evli hic biriyle görüşmüyorum salaklık baska bir sey degil benim icin.
30 Yorumla
+1 yılKolaycılık :) zengin koca bulayım parasının üzerine yatayım hayatımı garantileyim düşüncelerinden oluyor kendi ayakları üzerinde duramayacak kadar tembeller çünkü aldatıldıklarında anlarlar hiçbir erkeğe güvenmemek gerektiğini
33 Yorumla- +1 yıl
Zengin koca çocuklarla neden uğraşsın ki. Hem çevremde gördüğüme göre çok da zengin kişiler olmuyor ve öyle oldu diye de aldatılma neden olsun ki. 30 yaşında evlenen de aldatılır 20 yaşında olan da.
- +1 yıl
Yani çok zengin olmasa da kapasitesiz insanlar bir an önce evlenip çocuk yapayım istiyor hayaller yok hedefler yok, her an herkes aldatılabilir. Adriana lima bile aldatıldı kadının tek başına ekonomik gücü olması gerek okuması gerek
- +1 yıl
Evet artık aldatma moda oldu herkes aldatilabilir
onlar eskidende vardı. biz onlara y4rr4k aşkı için evlendi diyorduk. arada bir görüyorum lise de benden alt dönep olup abim ablam gibi duran, hayattan bezmiş çok kişi var. keşke azıcık akıllarını kullansalardı. 18 de evlenmek ne ya
39 Yorumla- +1 yıl
Ya aile zoru olmadan kendi isteğiyle evleniyorar birşey de demek istemiyorum da baba evi her zaman daha rahattır
- +1 yıl
İşte ortaokuldaki arkadaşımın sözlendigini öğrendim. Zaten kız ortaokulda ben ev hanımı olup anne olmak istiyorum diyip dururdu yani y4rr4k merakından değildir.
- +1 yıl
o herkeste öyle olmuyor işte. rahat olmayanlar evleniyor. sırf aile baskısından kaçmak için. benim öyle ex im vardı. oradan iyi biliyorum. daha kız beni yeni tanımasına rağmen evlilik hayali kuruyordu. bazıları evliliği kurtuluş bir yandanda kolay bir şey olarak görüyor. sanki evcilik oyunu
- +1 yıl
Ailelerinin de buna güzelce bir şey söylemeleri lazım. 18 cidden çok erken en azından 20 olsa biraz daha iyi
- +1 yıl
Arkadaş arnavut, babasının evinde de resmen bir anne gibiydi baklavalar açar el işiler yapıp satardı. Çok zorlanmaz heralde
- +1 yıl
Öyle Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılMallar gerçekten. Ne kendini geçirecek bilincteler ne de manevi güçte. Hayatta hiçbir şey yaşayıp görmemişsin üstüne bir de çocuk yaparsin. Sonra da kızım ben yaşayamadım hayatı koca meraklisiydim sen yaşa demeye başlarlar bunlar. Bir insanın daha kendisini geçindirecek maddi -manevi gücü olmadan böyle bir işe kalkışması sadece kendisinin hayat beklentilerinin olmadığını ve cahil aynı zamanda da vizyonsuz bir toplumdan geldiğini gösterir.
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKim hangi yaşta hazır hissediyorsa o zaman evlenebilir, benim de çevremde bana nazaran genç yaşta evlenen insanlar çok ama %99'u okulu bırakmış insanlar. Iş şaibeli, okul yok bari evleneyim hayatıma bir amaç girmiş olur önemsenirim mantığıyla hareket ediyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi adıma konuşmak gerekirse 16-18 yaş aralığımda benim de bu tarz hayallerim ve isteğim vardı. Sevdiğim insanla ister istemez bu hayalleri kurup ona göre yol almaya çalışıyordum. Zaman geçtikçe düşüncelerim değişmeye başladı, şu an evlilikten daha önemli önceliklerim var hayatta.
Fakat evlenen, sözlenen arkadaşlarım çokça mevcut. Mutluluklar diliyorum onlara..10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 319 cevap paylaştı. Bana da daçma geliyor. Genelde evliliklerinden mutsuz yürüyor zaten. O yaş çocuk şu an, evlilik sorumluluğunu taşıyamaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Hayırlı insanlara denk gelelim
+1 yılTuhaf aslında. Evlilik öyle aman amanlık bir şey değil ki. Neyini istiyorlar anlamıyorum...
26 Yorumla- +1 yıl
Ya deme öyle. Güzel ama doğru kişiyle doğru zamanda olmalı.
- +1 yıl
Olabilir tabi. Ama büyük kumar...
- +1 yıl
Maffediyor?
- +1 yıl
Yok yazım yanlışına takıldım
Oldu bitti kontpiyede kaldığım bir durumdur lakin ben 30 unda evlenen biri olarakta tavsiye etmem
14 Yorumla- +1 yıl
Evlenmek kötü birşey yanii
- +1 yıl
Kaç yıldır evlisiniz
+1 yılBen hâlâ 5 yaşında gibi takılıyorum, belki de geri- zekalı olduğumdandır ama :ddd bu tiplerin de pek iyi bir kafa yaşadığını zannetmiyorum.
32 Yorumla- +1 yıl
@Luucie hahahaha yalnız değilim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende sırf zina yapmamak için evlenmek istiyorum aslında erken evlenmek gerek hadis bile var
31 Yorumla- +1 yıl
Yani onla bunla gezip dolaşacağına nikah olması daha iyi ama ne bileyim günümüzde 20 yaşındaki bir iz bil hala çocuk gibi olabiliyor.
Evlenmek nedir mqqk ya bırak özgürlüğünü yaşa o yaştaki çocuk ne bilir ben 24 üm kendimi çok cahil çocuk buluyorum daha ne istediğimi bilmiyorum karakterim oturmamış bide ergenlikten yeni çıkmış bir erkekle evcilikmi oynıycam sqqerrim evliliğin dalağını taşağğını
10 YorumlaEvlenen ne hayrını görmüş kardeşim. Çoğu insan toplum baskısı yüzünden evleniyor, bir de üstüne tüy diker gibi çocuk yapıyor. Z kuşağı evliliğe meraklı değil yoksa... Yeni nesil daha farkında önce okuyacak çalışacak para kazanacak sonra doğru bir insan varsa evlenir. Yoksa da çok elzem değil.
10 Yorumla
+1 yılNe var bunda insanların evlenmek istemesi ne güzel 18 yaşında orda burda gizli seviseceklerine evlenip helalleriyle sevişirken gayette güzel evlenmek istemeleri
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılYaşadıkları toplumun dayattığı fikirlerin ürünü bunlar hep. İsteseler de, istemeseler de.. Evlilik hayalleriyle büyüyor çoğu... Gerek ailesi, gerek çevresinin etkisiyle.
10 Yorumla Z kusagi tuketim ve keyif kusagi... ailesi evlendiriyor onlari. İsterler tabi. İlgi odagi olsun, sifir esya bir ev damizlik bir es. Ama yuvasini kendi yapmayan da yeri geldimi koruyamaz.
10 YorumlaEğer evliliği yurutemezsem bosanirsim en kotu düşüncesiyle beyinlerine sokuyorlar boşanmayı bosanmakda onları cesaretlendiriyor eskiden evlenildimi bir zorlukta bosanilmazdi şimdi öylemi
10 Yorumlaaıle baskısında kacmak ısteyenelr yapıyor bence bu tur evlılıklerı
222 Yorumla- +1 yıl
Şaka falan de lütfen
- +1 yıl
Cemaatçi olduğu için mi böyle yapmışlar anlamadım
- +1 yıl
Onu anladım da adet olmuyor diye dövmek ne ya.
- +1 yıl
O zihniyetleri hala devam ediyor mu
- +1 yıl
Amaçları ne ya anlamıyorum. Önceden erken evlilik varmış ama 8 daha da çocuk :(
- +1 yıl
Bir de bu insanlar cemaatçi. Bunların hepsi pislik oluyor
- +1 yıl
Haklı mı haksız mı anlayamadım 😂
- +1 yıl
Yani günah her yaşta günah olur da torunu yaşındasın 😅. Neyse konumuz bu değildi
- +1 yıl
Olabilir de kadın ateist mi sanki. Kendi açından bakma
Gizli Üye(30-35)+1 yılben hiç evlenmeyi düşünmüyorum ciddi ciddi bende evlilik fobisi falan var herhalde
21 Yorumla- +1 yıl
Olabilir ya
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılZ kuşağıyım ama ben ve yaşıtlarım da evlenmek istemiyoruz daha çok. 30 larda anca.
30 Yorumla X ve y kuşağı tek eşli idi şimdi kiler ise herkes le yatıyor yaş 30 olunca paralı erkek arıyor çünkü alete doymuş aşk aramıyor
30 Yorumla
+1 yılEvlilik ve anne olmak cok guzel seyler ancak dunyanin en zor seyleri. İkisi de sabir fedakarlik istiyor.
10 Yorumla
+1 yılHerşey o zamanlar daha güzel ve hayatın realitesinden bağımsız olduğu için bişeyler konusunda karar vermek daha kolaydır bu dönemler için 👍🤠
10 Yorumla20 yaşımdayım yaşıtlarımın evlendiğini duyunca çok şaşırıyorum
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBende farkettim bu durumu.
Zor oluyordur elbette, ben yanlış buluyorum.20 Yorumla Z ve y kuşağı nedir ya. herkez evlenmek ister bunun kuşakla alakası yoktur. seven herkes evlenip birlikte olmak ister. cok bilimsel yaklaşılıyor sevgi evlilik muhabbetlerine. olay basit seviyorum evlenmek istiyorum onunla.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn iyisini yapıyorlar. Bizim. Kuşağa bakiyorlar böyle de sap sap yaşanmaz ağa diyorlar erkenden kafesleyip doguruyorlar.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@bastien99 sagol aslanim
Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Neden şaşırtıyor? o kadar aşklı meşkli dizi varken gençlerin aklı direk oraya gider.
10 Yorumla
+1 yılKadına pekte sorumluluk yok gibi aksine rahatlık sanki
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılInsan omru kisaliyor ondan heralde anlamadim degisik bir furya basladi
10 Yorumla Anormalcan Türkçe konuşsana, Z kuşağı da ne robot musun yoksa cep telefonu modeli misin?
10 Yorumla
+1 yılGercekten zor bence sorumluluklarını dusunmeden oyle kararlar veriyolar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bence z kuşağının buyuk bir kisminin evlilik düşündüğünü hic zannetmiyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 864 cevap paylaştı. Ya benim kuzenim evlenecek aynı yaştayız ne diyorsun. Ekonomi öyle bir hal aldı ki okumak istemeyeni direk evlendiriyorlar.
03 Yorumla- +1 yıl
Zorla olmasa bile kafalarına o düşüncsti sokuyorlar. Evlenmezsen evlenir koca eline bakarsın diyip diyip dururlar.
- +1 yıl
İyi kötü bölüm olsa bile muhakkak oku kardeşim
Evliliğin ne oldugunu bılmıyorlar bence cıddıye aldıkları hayatı soylenemez çok çabuk kandırılmaya müsaitler
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. İnsanlar görmediklerini gördükçe ve beyni boşaldıkça ne yapacaklarını şaşırıyorlarda ondan.
10 Yorumla''Ğ'' kuşağı olmadığına göre çok normal yani. '' Z'' kuşağı cafe ve özenti kuşağı evlilikleri watsap üzerinden bitebilir bile. Ben kuşaksız ilan ediyorum kendimi zaten. Gökkuşağı olmaya varım tertemiz
10 YorumlaEvlilik sisteme köle yetiştirme mekanizması, kadının nafaka tuzağı ve erkeğin hapishanesidir. Bermuda şeytan üçgeni yani...
11 Yorumlaevlilik düşen 18-30 yaş arası ciddi olanlar yazsın !
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılZ kuşağının en büyük şanssızlığı kopya mutluluklara merak salması. Tv'deki saçma sapan diziler sayesinde bunlar oluyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılCinselliği legalize etmek için hepsi. Yoksa evlenince ev araba dağıtmıyorlar
10 Yorumla Aslında oluyor şöyle girmek istiyorum Z kuşağı evliliğe meraklı mı Evet
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİstekli hepsi doğal olarak çok sevişmek istiyorlar bu yüzden
00 Yorumla 17 yasında olup evde kaldım diyen bir kuzenim var
30 Yorumla
+1 yılBen meraklısı değilim valla 😂 ✌
10 YorumlaNormal değil herkes evlilik delisi olmuş nedense
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Tam tersi bence Z kuşağı avrupayileşecek.
10 YorumlaHer zaman vardı o tipler sen yeni farketmişsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılMerakli oldugunu sanmıyorum ama neyse
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aslında olması gereken bu.
10 Yorumla
+1 yılBelli yaştan sonra geçiyor o😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 44,6b cevap paylaştı.
+1 yılBunlar hep Netflix...
10 Yorumla @kandass13 gibiler. Ergen daha ablası buyuyemediler
00 YorumlaBence evlensinler dışarda eli şeyinde gezmesinler 😁
00 YorumlaZ kuşağını yeni öğrendim yavaş olun
14 Yorumla- +1 yıl
Benim sayemde
- +1 yıl
İşte diyorum ya benim sayemde
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenin de yakın adamların başını
10 Yorumla - Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026