Sadece bu sitede gördüğüm görüşler üzerinden sordum. Hani 18-22 yaş evlilik hakkında çok yorum yapıyor. O yaşta daha okumaları gerekmiyor mu? İş güç düşüncesinden önce evlilik yorumu nasıl oluşuyor acaba?

Sadece bu sitede gördüğüm görüşler üzerinden sordum. Hani 18-22 yaş evlilik hakkında çok yorum yapıyor. O yaşta daha okumaları gerekmiyor mu? İş güç düşüncesinden önce evlilik yorumu nasıl oluşuyor acaba?

Kişinin liseyi bitirmesi zaten 18 yaşında oluyor. Baktı üniversite kazanamıyor özel bi yerde işçi olarak çalışıyor. İşçilik yorucu ve zor gelince hemen zengin koca ya da yakışıklı maddi durumu iyi erkekleri gözlerine kestirmeye çalışıyorlar. Denk gelirse de izdivaç konusunda iyi erkekler tamam diyorlar ama bazı kızlarda arkadaş çevremden biliyorum sadece erkeklere yatak arkadaşı olarak kalıyorlar. Zaten Kişinin 20 yaşında arabası olsun evi olsun kendi başına olması imkansız. Erkekte aile arabası ya da aileye ait başka evlerde hangi kız denk gelirse takılıyor öyle. Kızların gerçekten okumaya ihtiyacı var yoksa kendi başına millete meze olurlar
Çünkü rahatının peşinde diyelim annem de meraklı olsa belki de evlendirirlerdi ama annem hiç meraklı değil evet der evet oda evlenecek ama teyzelerime hasta oluyor mu? çünkü hasta olmayınca doğurganlık bitiyor ya zaten annem değişik bir tür bakalım ne olacak halim çok merak ediyorum
Her şeyi araştırabildiğimiz için bazı konularda yorum yapmak da istiyoruz. Bu illa evlenme niyeti taşımıyor. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu erken yaşta kavramışız demek ki ne güzel işte.
Sanmam. Benim gördüklerim daha çok flört ve sevgili arayanlar. Kariyer daha önemli tabi ki ama liseye kadar düşmüşken sevgili derdi.. çok da şaşırmamak gerek
Cevap
43Cevap
Evet, yeni nesil daha hevesli ve otun sanıyorlar evliliği...
Öyle boş işlerle uğraşıyorlar gereksiz
Bence yeni nesil ile alakası8 yok ama tek derdi evlilik olan kadınlar var maalesef.. saki hayat amacı buymuş gibi ya da bunu tamamlamak için yaşıyormuş gibi davranıyorlar.. toplum cahil işte.. çünkü bunu başarı sanıyorlar.
20 yaşındayım şu 1 hafta da 9 tane arkadaşım evlendi nişanlandı. 1 sene de 40 arkadaşım evlendi kuzenlerim 21 yaşında evlendiler. Ben de sadece sap bir şekilde mutluluklar dileyip lunaparka falan gidiyorum pamuk şeker aldım diye seviniyorum ulan o sorumluluğu nasıl alıyolar bilmiyorum lan daha küçüğüm lan küçük benden karı olmaz lan olgunluk gelemedi birde cesaret etmeleri ayrı bir olay 12 arkadaşımın çocuğu oldu 1 veya 2 yaşında ya da yeni doğum kafayı yicem ben de daha bilgisayar oynayayım ben evlenmeye kalksam çocukları 10 yaşına girecek hsjakakwkwkwkw.
Yeni neslin evliliğe düşkün olduğuna inanmıyorum. Aksine, daha çok eğlence, zevk, sefa düşkünü oldukları kanaatindeyim. Bu konuda çevre ve özellikle sısyal medya çok etkili. Gençlerin özellikle kişiliğini bulmakta zorlandığı, kim olduklarını anlamada güçlük çektiği bu dönemlerde, çevre ve kendi düşünce yapıları doğrultusunda fazlasıyla bana göre anormal, kendilerine göre normal davranış ve düşünce içine giriyorlar.
Zamanla bu düşünceleri değilecek, karakterleri oturacak ve bahse konu evlilik düşünceleri işte bu dönemlerde ağır basacaktır.
Onlar evliliği cocuk oyuncagi goruyor ve evlenmelerindeki tek sebepte rahat rahat sabag aksam birbirlerine cakmak icin bir kac sene sonra birbirlerinden sıkılıp ayrılıyorlar cok var boyle arkadasim 30una bile daha gelmeden boşanmış cocukla ortada kalıyor
Çünkü daha evliliğin ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu bilmiyorlar.
Yeni nesilin evliliğe düşkün olmasının en büyük sebebi sebebi, biraz da sosyal medyada gördükleri mutlulukları gösterişten ibaret olan evliliklerden kaynaklanıyor. Evlenince onlar gibi mutlu, eğlenceli, anlayışlı evlilikleri olacak sanıyorlar.
26 yaşında bir z kuşağı olarak erken evlenme taraftarı hiç olmadım. Erken evlenmek isteyenler genelde sekse kolay ulaşmak ve daha özgür bir hayat yaşamak istedikleri için evleniyorlar. Aynı zaman da aileden kurtulmak içinde evlenenler var. Aldatmalar bu yüzden çoğalıyor işte. Kafa yapısı oturmamış insanlar evlenmek istiyor. Evliliği yürütemiyorlar.
Yeni nesil herşeye düşkün artik. Biz onların yaşındayken yaptıklarının çoğunu yapmıyorduk , zamaneeee gençleri sjdj
Bizim ki yine burada 🤣 her yere gidiyor maşALLAH bu ne hız
@barbar8888888888 bizimki derken? Siz kimsiniz
Geçenlerde seni yorumlarda gördüm de ben işte kullanıcıyım
Şimdi bunun yaşla yeni nesille alakası yok baskıcı bir toplumdayız evlilik ve koca parası yemek coguna cazip geliyor evlilik dıye tutturanların geneli öyle gercekten sevip sayıp evlenmek isteyene sözüm yok bence en güzeli yuvanı yerini bilmek ne erkek ne de kadın için daldan dala konmak akıl karı değil ziilk zorlukta kapıya da kosmamak lazım 🦾
20'li yaşlarında evde kaldığını düşünenler var ki bu çok saçma. Evliliği hayatın en önemli olayı olarak görüyorlar. Kimse okuyup kariyer, meslek sahibi olayım derdinde değil. Kafa olarak bu kitleyi anlayamıyorum ben.
Aynnen yaa şu an okuyayım adam akilli mesleğim olsun ilerde kimseye muhtaç kalmayayım diye didiniyorum bunlar nasıl bu yaşta evlenebiliyorlar hiç anlayamiyorum
Birader bu istatistik raporunu neye göre hazırladın. Âq yeni nesil sorumluluk almayı sevmez. Anlık ilişkileri severler. Sevgili olup çata pata yapıyorlar ayrılıyorlar. Ortaokulda başladı artık bkire kız yok neredeyse. Git gözünü seveyim sadece konya nın bi tane mahallesine göre türkiye istatistiği yapma
Anca düşünürler hocam öyke küçük yaşta evleneni artık nadir görüyoruz ama düşkünler mi gerçekten evliliğe evet öyleler belki eski zamana göre çok daha takıyorlar kafaya. Nedeni de şu artık sosyal medyada filmlerde vs çiftleri görünce diğer her şeye özendikleri gibi buna da özeniyorlar yoksa geride mi kalacaklar ahahaha
Öyle galiba. İşin tuhaf yanı, etrafta iyi referanstan çok kötü örnekler varken böyle düşünmeleri.
Bu jenerasyondan biri olarak söylüyorum. Flörtleşmedik insan bırakmayıp kıyafet değiştirir gibi sevgili değiştiren yaşıtlarım evlilik ve aile kurmaktan bahsediyor. 18 sitelerde nudeları olan kız sevilip kıskanılmaktan bahsediyor ben anlamıyorum cidden gerçekten anlamıyorum bu insanları. İşin en komik yanlarından birisi de evlilik kriterleri the weeknd dinleyip star boy olmak dövme yaptırmak piercing takmak... yazıkkk hiç bir şey demiyorum
Erkeklerin niye öne sürdüğü malum cinselliğe ulaşmanın en kısa yolu olarak görüyorlar. Kadınları bilemiyorum
Evliliği de batırdılar ya adetleri gelenekleri herşryi çiğnediler popüler kültür yüzünden bunların hepsi
Yeni nesil iş güç kariyer yapmadan işin zorlugunu bilmeden karı koca gibi oluyorlar anasını satim evlenmeden birlikte oluyorlar aslın y kusaginda çok mevcud bizde onlarda bizden örnek alıyor biraz bizim kuşak az değil
Çevreye gore değişir. Ben 20 yaşımdan beri isterdim. Ailem engel oldu egitim engl oldu. Yas 29 shshhdhd ailem yuzunden evlenemedim. Ama nasipse yaza
Bence hiç değil saddov. Ki biliyor musun hemen evlenmektense düşünüp kendilerini gerceklestirmeleri aşırı cesur bir karar.
Kesinlikle öyle. Benden küçük çok kişi yuva kurdu 2 senedir hayretle izliyorum. 😂
y kusağindan öncesi ve sonrası daha hevesli aceleci sanki
Aslında aileden kaynaklı bizim evliliğe düşkün olmamız benim ayrı eve çıkmak gibi hayallerim vardı ama ailem müsade etmedi. Evlenmeden ayrı eve çıkamazsın Sen evlenene kadar özgür olamazsın evlenene kadar bizimle yaşamak zorundasın vs böyle aileler yüzünden maalesef ki evliliğe doğru adım atmaya başlıyoruz. Şimdi büyüklerime soruyorum burada ki. Neden böylesiniz?
Bence evlenmek isteyenler daha az ki ben buna karşıyım evlenmek bence en doğrusu bu kötü zamanda hem okuyup hem evlenen insanlarda var ben gayet normal karşılıyorum.
Erkeklerin bu tür yorumlar yapmasının nedeni "bakın kızlar biz ciddi düşünüyoruz, yarı yolda bırakmayız" izlenimi vermek.
Kadınlarınkini bilmiyorum.
aslında tek eşliliğn ne kadar iyi olduğunu düzgün bir ilişki olduğu zaman bunu hayat boyu sürdürmek
ç
n evlenmek istemeleri bence normal
Evliliği aptalca ve gereksiz buluyorlar çünkü herşeyi 15-16 lı yaşlarda fazlasıyla yaşamaya başlıyorlar. Para ve popüler bir hayatı merkezlerine koymuşlar.
Kızlar evlilik için can atıyor erkekler sorumluluk almaktan kaçıyor artık
Ay evet ya çok meraklılar, özellikle kızlar, okul okiyim çalışayım diyen yok hepsi koca bulup evlenme derdinde
Hayır, şimdi ki nesil zinakar olmaya daha yakın bakıyor gözlemlerime göre.
Sanki düşkünler bi önceki neslin mutsuzluğunu görmüyorlar yaşasın buyursun görsünler diyelim e başarılar.
Devlet eliyle yeni evlenenlere sağlanan kredilerden faydalanmak isteyen çok olunca manzara gayet doğal.
Yok nasıl evlensinler erkekler düşünmüyor fazla kızlarda zengin arıyor hepsi tapu kadastro gibi artık evlilikler
O kesim paralı birini bulalım da kyk borcumuzu falan iteleriz en azından diye düşünüyorum yoksa hepsi özgürlük peşinde...
Buradakiler absürt kişilikte olanlar ztn abi evlilik ısrarları normal usjsj
Evet bir çoğu eğitimsiz bireylar ayrica 18 yasinda evlilik nedir yaa
Baktik ki okumakla bir yere verilmiyor hayata atılmak daha mantıklı geldi
sadece heves edıyorlar ve evliliğin ismine hayranlıkları var
burada önemli olan yaş değil ya doğru insana denk gelebilmek
Aksine yeni nesil daha geç evlenmek istiyor, o gördüklerin azınlık
Aslında okumaya düşkün.. ve evlilik düşmanları, nikahsız yaşamaya meraklı
O nesil değilim ama bende evliliğe sıcak bakıyorum doğru insan olsa
Okuyupta kapıcı mı olacaklar sanki zengin koca hepsinden iyi
Artık okumanın da boş olduğunu düşünen bir nesil var maalesef ki
Öyle duruyor ama herkesin yaşamı yaşantısı kendine.
Ne evlilik düşüncesi olacak onlarda. Hele kadinlarda... Para avcısı koca peşindeler
Ben bu nesilden değilim beni katmayın hocam
Valla ben evlilik hiç düşünmüyorum açıkçası eğer birinden hoşlanırsam ve ilişkim olursa bile evlenmem beraber yaşarım ama yine evlenmem evlilik çok ciddi
bence tam tersi daha az evlenmek isteyen var. hem ekonomik şartlardan dolayi hem aska olan inancin azalmasi hem de hayatinjn sonuna kadar birine bagli olmanin verdigi gerginlik diye dusunuyorum
Erken evlenmek sünnettir hocam. İmkan olsa herkes evlense keşke ne yapalım iki günlük dünya yarınımız belli değilken başka şeylere mi bakalım sonra gençlik nereye gidiyor diyorlar 😂
Hayır öyle değil benimde yaşım küçük, yeni nesil eğlenmeyi seviyor yani anlık ilişkiler ömürlük isteyen çok az sayıda.
Evli olup sorumluluk almak isteyen hem okuyup hem calisan aile destegi alan insanlar var
Zengin koca bulmak daha karlı bu devirde😬
nesil berbat bir gidişatta herkes yuvasını kurmak istiyor sevdiği kişiyle temiz biriyle valla elimden gelse evlenicem.
Bence evde kalıcam Korkusu ve özgür Olabileceğini düşünüyorlar ama bence Çok boş Düşünceler. 25 yaşındayım ve evliliği asla Düşünmüyorum
Tüm arkadaşlarım evlenirken ve bazılarının çocukları bile varken benim atanmak için kendimi yırtmam detayı.. 😃
Millet evlilik düşünüyor ben hâlâ alttan derslerimi nasıl verebilirim onları düşünüyorum 😂 artık level atlamaliyim 😂
Bence tam tersi yeni nesilin çoğu evlilik düşünmüyor başka şeyler düşünüyor hepsi bu
Herkesin hayatına kimse karışamaz amma ve lakin ki öyledir
Hayir evlilik denen şey bir ömür törpüsü büyük konuşmak istemiyorum ama evlenmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?