Hepimizin bir çizgisi vardır bize göre yanlış olan karşı tarafa doğru olabilir ama sizce tanışma sırasında karşı cinse "seni ilgilendirmez" demek doğru mu, yanlış mı?
Tanışma sırasında karşı cinse seni ilgilendirmez demek yanlış mı?
Elbette doğru bir davranış değildir ve hayatta herkes bizim ile aynı görüşte olmak zorunda değildir eğer katılmıyorsak bile seni ilgilendirmez diyerek kalp kırmak saçma olur o zaman ya sessiz kalıp içinde çözecek ya da her görüşe saygılı davranmayı iyi bilecek.
Bu şekilde cevap alacağım bir soru sormam kolay kolay. Yinede herhangi bir şeye böyle bir cevap alırsam arkadaş olma yolunda olduğum biriyse olabilir der geçerim sıkıntı etmem. Ama sevgili olma yolunda ilerliyorsam saygısız bir konuşma şeklidir bu. Seninle alakalı her şey beni ilgilendirir buna karşıysan benimle işin ne diye tavrımı koyarım direk 😪
Direkt " seni ilgilendirmez" demek biraz kabaca. Sadece tanışmakta olduğun biri için değil her için kaba. Daha yumuşatılarak söylenmesinde bir bir sorun olmaz. Neticede hepimizin belli sınırları vardır.
Yanlış. Herkes kendine yakışanı yapar ve sadece tanışma sırasında karşı cinse değil, kimseye böyle bir kelam edilmemeli. Güzel bir dille kırıcılıktan uzak bunu konuşmak istemiyorum lütfen kusura bakma denebilir.
Kabaca bence. Seni ilgilendirmez demek hayatımın hiçbir yerinde değilsin demekle paralel. Yeni tanıştığınız insanlara çok anlam yüklemeyin kadın olsun erkek olsun. Önce insan olup konuşmayı öğrensin değer verilir de sonradan..
Kaba geliyo kulağa , sonuçta hoşlanıyorsunuz ki flört aşamasındasınız. Onun yerine ben hallederim ya da önemli değil , gereksiz , boşver veya ne biliyim başka şeyler bulunabilir. Ama böyle dersen bana şahsen ben kırılırım ve bidaha sana yazmam ~