Görücü usulü evlilik : mantık yoksunluğu. bana göre çok kötü sonuçları olan bir evlilik tercihidir. Elbette istinadi durumlar vardır ancak günümüzde örneği oldukça az. Neden böyle düşündüğümü açıklamak gerekirse; Görücü usulü evliliklerde maalesef normal tanışıp, sevgili olup da evlenen ilişkilerdeki gibi büyük bir aşk olmuyor. Ve bence aşık olmadığın, sevmediğin bir insanla da yıllarca geçinemezsin bu benim için büyük sorun olurdu. Görücü usulü evlilik yapar mıydım? hayır, büyük konuşmak istemem ama hayır.
işte istinadi durumlar dediğim de ikinci cümlenizdeki anlam zaten. yani elbette olabilir ancak ölümlerin, cinayetlerin, aldatmaların çoğu görücü usulü evliliklerden oluyor maaesef bu da bir önyargı doğuruyor.
Görücu usulü olmadığı sürece evlilik düşünmüyorum Bir erkeğe ailesi kız arıyor ordan burdan bir tanıdık böyle bir kız var ailesi falan bunlar diyorlar ailesi araştırılıyor hoslarina giderse kızın ailesine haber veriyorlar kızın aileside karşıdaki aileyi araştırıyor iki tarafta olumlu olursa görmeye geliyorlar kız erkek ve yanlarında biri daha konuşuyorlar bir iç ısınması olursa kriterler uyusursa kız ve erkek usulüne göre bir kaç defa daha görüşuyor anlaşirlarsa Yuzükler takılıyor belli bir nişan sürecinden sonra bir sıkıntı çıkmazsa düğün oluyor herkese hayirlo olsun 😅 benim bildiğim görücu usulü bu şekilde oluyor İslama en uygun olan şeklin bu olduğunu düşünüyorum😊..
Iki kişiyi birbirinden habersiz eve koyup kendi galiba bırakıyorsun tip de bu çıkıyor
Fotoşop.
Saçmalamayı kesmek gerek. Bazı aileler bildiğin kendi eli ile sevgili yapıyor çocuğuna. Anlamak epey zor galiba. Görücü usulü evlilik amacı ile görüşmek anlamına gelir. Her şey ortada yaani kasmayın.
şiddetle görücü usulu tavsiye ederim boşanma oranı en düşük evlilik ler bunlar mahkemelerde en az karşılaşılanlar... usulünce yapılırsa en iyi herkesin rızası alınarak yapılan görücü usulu evlilik sağlam olur
Yeterli derece de tanımak kaidesiyle olumlu bakabilirim. Fakat, sanılanın aksine islam ile bir bağlantısı olmayan evlilik tipidir. Esaslı olan; Önerilme ve tanışmadır. Din ölçüsünden dışarı çıkmayarak, uygun şekilde görüşerek yapılan evliliklerdir.. Sonuç olarak, önemli olan Allah’ın rızası doğrultusunda bir yuva kurabilmektir..
Görücü usulü denince insanların aklına görmeden, tanımadan evlenmek geliyor ama İslam'a uygun olan bu değil. Hatta dinimiz görüp, beğenip, konuşmayı istiyor. Görüşecek iki kişiyi de iyi tanıyan güvenilir bir aracı vesile olur genellikle. Fikirleri, hayat tarzları uyuşuyorsa görüşürler (Tabiki dinimizin izin verdiği ölçülerde). Taraflar karşılıklı olumlu bir kanaate sahipse işler ailelere devredilir. Sonrasında da nişan, düğün vs. olaylar sırasıyla gelişir.
Görücü usulü evlilik yapmayı düşünmüyorum. Daha düne kadar bir anlam da çıkartmıyordum. Taa ki geçen gün bu konu hakkında sorulan bir soruda denk geldiğim görüşü okuyuncaya kadar... Şey demişti biri. Görücü usulü evlilik vasıfsız insanların tercihidir diye. Düşünüyorum, düşünüyorum... Doğru mu değil mi, karar veremiyorum.
Seni ve karşı tarafı tanıyan, birbirine uygun olduğunu düşünenler tanıştırıyor.. O tanışma esnasında kalpler ısınırsa evliliğe doğru gider.. Isınmazsa biter..
Yaparım.. Görücü usulü demek arada olan referans alınan bir kişinin birbirine uygun gördüğü iki bekar insanı evlilik niyetiyle görüştürüp buluşturması ve evlenmelerine vesile olmasıdır. Yalniz burada kişilerin birbirine hakikaten uygun olup olmadığı iyi analiz edilmelidir ki sonradan kimsenin başı ağrımamalı.
Görücü usülü eskiden kötüydü ama artık iyi. Sonuçta geliyorlar istiyorlar istersen evet veya hayır dersin kimse seni zorlamıyor. Hem evet dediğin zaman hemen nikah kıyılmıyo konuşup tanışıyosunuz.
Referansların tanıdık ve dürüst olması durumunda tavsiye edilen kişinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Görücü usulü kız ve erkek için emniyetli bir yolculuktur. Büyük ihtimalle bende bu şekilde evlenirim
Erkek tarafının beğenmesiyle tanışmak amaçlanması. Karşılıklı veya tek taraflı önerilmesi sonucu olan ilişki tipidir. Görücü usulüne soğuk bakmıyorum, hepsi demiyorum ama bazı akrabalarım görücü usulü evlendiler mutsuz olanını duymadım henüz.
Günümüzde kimse buna sıcak bakmıyor aslında güvenilir bir tanışma yönetimi çünkü dışardaki insanlar karakterlerinizi bildiği icin ona göre tanıştırıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kızı tip olarak begenmem lazım onunda beni begenmesi lazım ozaman görücü olarak evleniriz , ama birbirimize medeni olarak anlamalıyız , evlendikden sonra anlaşamaksak sevemezsek zorlamanın anlamı yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynı ben tam benim düşünce karşıma çıkan ilk kişiye basacam nikahı