İliskimi kurtarmak istiyorum lütfen yardım?

oncelikle iyi geceler herkese. Şimdi biz sevgilimle üniversite de tanıştık yaklaşık 2 yıldır sevgiliyiz hiç ayrılık yasamadik bedenen evet o memleketine döndü ben memleketteyim. Beni aldattı çok kez maddi anlamda yardımcı oldum birine anlatınca bariz seni kullanmis diyor. Cinsel birliktelik yaşadık ben ilk kez onunla yaşadım ve çok ağır şekilde kendimi ona ait hissettim ve ne zaman telefonuna habersiz baksam başka başka kızlarla bulusma ayarladığıni gorsem mesajlarını okusam yıkılıyordum. GecelerdG ağlıyordum her Allah'ın günü sabah efkarlıyım şarkılar dinliyorum böyle baya aşk acisi hemde ilişki devam edrrken. Gorusuyorduk sürekli ama mesafeyi hissediyordum. En son tekrar aldatildigimi öğrendim ama duygusal değil tek gecelik ilişkiler yaşıyor ve üstelik ben bu konuda bile asla yapmam derken onunla ilişkiye giriyordum istedigini bende bulmasına rağmen başkalarına gittiğini gorunce dayanamadim noktayı koyacaktim baya kendimden geçtim normalde sessiz sakin biriyim ama öyle anlarda çok ağlıyorum bagiriyorum vs. Ayrılmak istediğimi söyledim evime gidiyordum bana saçmalama askim şu an saçmalıyorsun iki günlük insanlar yüzünden bizi bitirme söz bir daha bunları yaşamayacaksin falan diyordu ben neyse bir iki sinirlendim sonra yine affettim. şu an ikimizde kendi şehrimizdeyiz. Bana evlilik konusu açıyor ama Alevi oldukları için ailesinin beni çok zor kabul edeceğini ama pes etmeyeceğini sonunda ikna olacaklarını söylüyor. Benim de hep aklıma takılıyor hacı hoca eş dost herkese diyorum Alevi Sünni evlenebilir mi? Aldığım cevap evet dinen yasak değil. Seviyorsa çocuk ailesine rest çeker diyorlar oda öyle ailesini karşısına almaya hazır. Ama nasıl desem biz 10 günde bir konuşuyoruz onda da nasıl gidiyor iyi senin benimde iyi vs hayatında yeni bir degisiklik varsa anlatıyor ben aynı sekil. Neden biz konuşamıyoruz dediğimde yazmıyorsun aramıyorsun diyor ama hep ben yazmak istemiyorum ve genelde bu sessizliği bozup arayan o oluyor. Bu ilişkiyi düzeltmek için ve eski heyecanı yakalamak icin son bir umudum var bana lütfen olgunca ne yapmam ona ne söylemem gerektiğini söyleyin yardıma ihtiyacım var...
İliskimi kurtarmak istiyorum lütfen yardım?