Bugün kötü haberleri üst üste alıyorum. Sabah evli ve 2 çocuğu olan tanıdığımdan bir mesaj aldım. Güzel giden bir evlilikleri vardı fakat erkeğin ilişkiyi bitirmek istediğini ve sebebinin “ona artık aşık olmadığı” olduğunu söyledi. Sizce eş seçiminde öncelik aşık olmak ve sevmek mi olmalı? Aşk üzerine kurulan evliliğin bitme ihtimali daha mı yüksektir?
Aşk üzerine kurulan bir evlilik bitmeye mahkum mudur?
Öyle bir şey denilemez. Evlilikleri aşk bitirmez, aşık olduğunu zannetmek bitirir. Sevgi bitirmez, sevdiğini zannetmek bitirir. Günümüzde herkes bir şekilde seviyor, herkesin ağzında bir sevgi söylemi var. Oysa zalim zalimce seviyor, bencil bencilce. Seviyorumlar havada uçuşsa dahi gerçekten hisseden sayısı çok az. Bu yüzden de gerçekle yüzleşme noktasına gelindiğinde samimiyetsiz sevgi sözcükleri anlamını yitiriyor.
Merhaba, Aşk üstüne kurulan bir evlilik bitmeye mahkûm değildir..
Ona artık aşık değilmiş, neden?
Aşk bitmez tükenmez bitirilir tüketilebilir, bitirmeyelim, tüketmeyelim!
Aşkın gücü sınırsızdır ama aşkı bilene hakkını verene!
İki taraf elinden geleni üstüne düşeni yapıyorsa aşk her türlü sonsuzluğa açılır ama iki kişiden biri eksik az yapıyorsa yapması gerekenleri yapmıyorsa biter, normaldir!
Evliliği ilişkiyi iyi ya da kötü yapan sadece kişilerdir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir...
Yanlış anlamayın ama evlilik dünyada oynanan en büyük kumardır bana göre. Oturup düşündüğünüzde sevgilinizin olduğu zamanları düşünün, mutlaka ayrılmak istediğin bıktığın tahammül edemediğin zamanlar oluyor. Evlilikte de bu böyle, tek farkı nikaha atılan imzalar sonrası resmiyete dökülen bir ilişkiyi gözden çıkarmak daha zor oluyor ve insanlar ayrılmak isteselerde ayrılamıyorlar. Buna çevrendeki insanlarda dahil, boşanan kişilere hep farklı gözle bakılır. İşin içine birde çoluk çocuk girerse, eşin sana hayatı zindan bile etse geri dönüşün olmadığını düşünürsün. Doğru kişiyi bulup mutlu evlilik sürdürenlerin oranı % kaçtır sizce? İstisna diyebileceğimiz kadar az bence
Aşk bir ilişkide evlilikten bir temel sayılamaz.. Sevgi saygı güven gerekiyor bir evlilikte. tabi karşıdaki kişiyi hissetmekte önemli yorgun mutsuz öfkeli olduğunu hissedebiliyorsan bu evlilik olabilir.
Aşk nedir birisine hayran olmak birisiyle hep birlikte olma dürtüsü yani aşk aslında sonu ne belli olmayan fırtına... Ama aşk bitince sevgiyle dolu bir liman olmalı hayat demekki sevgi eksikliği var o kişilerde aşktan ziyade..
Başka ne üzerine evleniliyor anlamadım. Bitmisse his yoksa sevgi yoksa saygı yoksa niye devam etsin ki. Hissetmiyordur eskisi gibi. Hissetmiyor diye devam etmek zorunda mı? Gayet normal. Kimse kimsenin tapulu malı değil. Hiçbir şeyin de garantisi yok hayatta.
Ne varsa eskilerde varmış dedirtiyor insana, eskilerin sadakatinin hastasıyım. Ota çöpe evlilik bitiriyorlar. Bu evliliği bitirmek için bir sebep olamaz, iki de çocuk var ortada. Aşk sevgiye evrilir, evlilikte paylaşılan o kadar çok şey var ki değer mi heba etmeye. Yeni mi anlamış aşık olmadığını, evlilik değil bu, evcilik.
Bence doğru bir karar olmuş ve dürüst bir şekilde ifade etmiş kendisini. Hayatın her anı bir risk, eğer risk almaktan korkuyorsak evden hiç çıkmayalım.
Sadece anlamsız bir şekilde aşığız diyorlarsa evet bitebilir. Birbirlerini iyi tanıyorlarsa, beraber konuşacak ve yapacak çok şeyleri varsa, birbirlerine sadece aşk değil saygı ve sevgileri de varsa birliktelikleri uzun sürer. En azından saçma sapan nedenlerle bitmez. Bitse bile saygılarını kaybetmezler, iyi ki onu tanımışım derler. Arkasından düzgün konuşurlar :)
sonsuz aşk diye bir şey yok zaten, önemli olan sevgi ve saygıdır. eğer sevgi sayginizi kazanmadan bir kişiyi bazı nedenlerden dolayı örneğin yakışıklı veya güzel, makam mevki vs gibi özelliklerden severseniz yoğun yaşanılan duygular korelmeye başlayınca böyle sorunlar çıkabilir
O adam, ona aşık değilse o zaman başka bir kadınla düşüp kalkıyor demektir. Bunun izahı bu. O yüzden boşanmak istiyor. Aldatma durumunu kamufle etmek isteyen kişiler şu 3 cümleyi çok kurarlar; 1. Bu ilişkinin heyecanı kalmadı. 2. Artık sana aşık olmadığımı farkettim. 3. Sorun sende değil bende NOT: Seksi üzerine kurulmuş evlilikler günlük, aşk üzerine kurulmuş evlilikler ömürlüktür.
İnsan tabiki aşk üzerine evlilik kurar fakat bu hayatta sonsuza kadar giden aşk yok bence. Aşık olarak evlenirsin ama evlenmeden önce asıl insanın kendine sorması gereken soru bence; "Ben bu insana ömrüm boyunca; sadık, sevgi ve saygı ile kalabilir miyim?" olmalı diye düşünüyorum. Öyle basit ufak tefek şeyler için evlilik bitirmek hem vakte, hem karşındaki kişiye hem de olan çocuklara yazık.
Aşk hep kavuşmayı bekler.. ulaşılmazı ister.. Evlilikle sonuçlanan bir aşkta , aşk bitmeye mahkum edilir.. Çünkü artık hep bedenen hemde ruhen iki kalp ve iki beden buluşmuş ve bir bütün olmanın rahatlığı çökmüştür.. her iki tarafada.. Sonuç olarak evliliği bitiren asıl etken aşkın bitmesi değildir.. Evliliği bitiren aradaki sevgi ve saygının bitmesinden kaynaklanmaktadır..
Yani üzücü bir haber ver üzüldüm... Tabii ki aşık aşık olmak güzel şeyler ve evliliğin içinde barınması gereken şeyler ama birazcık realist olmak lazım aşık olduğumuz kişi mükemmel biri olmayabilir bizim hoşumuza gitmeyecek şeyleri olabilir bu gibi şeyleri artı eksi yaparak şartları düşünerek aşık olsak dahi sevsek dahi evlenip evlenmemiz gerektiğini düşünmek lazım bence kalp iyidir ama mantık önemlidir.
Görücü usulü evlilikler sağlıksız derler aşk evliliği çok mı sağlıklı, hayır , yöntemi nasıl olursa olsun evvela insan seçiyoruz, adamlardan seçmeliyiz.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aşk üzerine yaparsan aşk bitince biter mantık üzerine yaparsan mantık bitince biter görüntü üzerine yaparsan görüntü bitince biter. Her evlilik bir gün biter bitmiyorsa ya bir taraf ya da iki taraf dış etken taradından baskı altındadır ya da bitme zamanı gelmeden bir taraf ölmüşdür
ask peşinde koşan insanlar tarafından kurulursa evlilik evet biter. cunku ask bitince bir diğerine geçilir sonra o da bitince bir diğerine bu böyle sürer eyecenli derler ama aslinda yıpratıcı ve yorucu olur. oysa bir damla manevi yönü olan insan derin düşünse sevgi de sevgili de sırf bu dünyada beraber olmak için midir düşünür anlar. sorun aşkla evlenmekten mantikla evlenmekten değil mesele kişinin kafa yapısında vesselam.
Aşk , mantığı köreltir. Aşk çok tutkulu bir duygudur ve çok tehlikelidir. Kesinlikle evliliklerin %60 i mantik üzerine kurulmalıdır. Sevgi olmasın demiyorum sevgi de diğer yüzdelik dilimi. Ama evlilik ciddi bir konu ve mantığın daha ağır basması lazım bence
İlk etapta aşkla başlayan ilişkiler, sonrasında mantık evliliğine dönüşür. Evlilik aşkı öldürür mü, evet öldürür. Aşk ulaşamamanın verdiği dayanılmaz acıdır.
Şimdikiler evliliği oyuncak zannediyor. seviyoruz birbirimizi hemen evlenelim diyorlar. sonrada soğudum, olmuyor bilmem ne birsürü bahaneyle ayrılıyorlar. onların ki aşk değil yani. insan aşık olunca karşısındakinden hiç bir şekilde soğumaz. zamanla sevgiye dönüşür, daha çok bağlanır..
Aşk bitmez ama sadece aşkta olmamalı aşk demek herşey demek merhamet demek sevinmek hissetmek özlem duymak saygı duymak demek. açıkçası sevin sevişin :)
Bence sevgi ve karşılıklı saygı olduktan sonra aşk o kadar mühim değil. Çünkü insan aşık olduğunda mantığını kullanmaz. Ama insan birine sevgi duyarsa bu sonsuz sürebilir bu yüzden savaşmadan sevişin
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onemli olan insan olması ve sevmektir görücü diye iyi çıkacak hali yok
AŞk eğer gercekten cınsel objeden öteye gecmişse o aşk bitmez ama mal, mulk, güzellik, seksilik, yakışıklılık, makam gibi seyelr aksdan once geldiyse o zaman kısa omur olurrr
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne olsun, sosyal medyadan birini bulur. Aşk meşk dediğin 3 gün sürüyor.