arada kendi fikirleri değil... her zaman kendi fikirleri.. ve idealleri olmalı bir kadın ın... Erkek egemen bir toplumda bu zaruriyettir. Ne kadar düşlerse bir insan, hayal ederse, gerçeğe bir adım daha yaklaşır aslında... Yürümeye ilk başlamamız gibi... düşe kalka öğreniyoruz yaşamı, mesele düşsek te kalkabilmekte, inanabilmekte, ve inandıklarınızı realiteye yaşamın yapı taşı haline getirebilmekte. Bu sebeple sürekli alttan alan dan öte, kendi kararlarını verebilen, ve yılmayan bir kadın idealim olmuştur hep... Kimisi hep bahane üretir.. Kimileri ise hep çözüm.. alttan almak hep yeni bahane ve sorunları da beraberinde getirir. Mutlaka tartışma ve gerginlikte ilişkide de mola vermek gerebilir, belkide birbirini insanlar anlayamadığında bu zaruri dir.. Çünkü kırabilir ve incitebilirsiniz, boşyere... Neden bunu yapasınız ki.. Düşünsel olgunluk burda aslında devreye giriyor, bu da sadece yaşla mümkün değil. Hayata ne kadar hazırlandığımız ile iligili olsa gerek.. Birde İlişki Hayatın diğer telaşeleri, stresi, toplum baskısı insanları hepimizi mutlu olmaktan alıkoyuyor... Mesele birarada yürütebilmekte ; sorumluluklar, mutlaka değerler ve sevgi ile... Kimi zaman ise üstüne gitmek gerekir... Sizi aslında çok sevdiğini hatırlatmanız gerekir.. Ümid ederim, tüm sevenlerin, sevgisi herzaman üstün gelir..
Sürekli benim dediğim olsun diyecek kadar bencil değilim. Tabiki ağırlığı olmalı yanımdaki erkeğin. Düşüncesine saygı duymadığın birini koluna takmak saçma. Ama benim fikirlerimi önemsemesi vs tabiki çok hoşuma gider aynı şekilde iki tarafın da birbirine karşı sorumlu ve anlayışlı olmaz gerekiyor
Arada kendi fikirleri olmasın daima kendi fikirleri olsun ve kendi fikirlerinide çatır çatır savunsun. Her dediğimi kabul eden, mantıklı mı mantıksız mı diye sorgulamayan insanları sevmiyorum bu sadece eş, sevgili için de geçerli değil koyun psikoloji ile hareket eden pasif ve onaylayıcı insanlarla anlaşamam en sevdiğim insan türü her koşulda kendi fikirlerini savunan ama bunu mantık çerçevesinde tartışmasını bilen benim düşüncelerime de saygı duyan kişidir. Diğer türlüsünü sevenlerin kendi açığını bu şekilde kapattığını düşünüyorum.
Eşim dahi olsa haklı olduğu yerde kendini ifade etmeli. Haklı ise sonuna kadar savunmalı. Benim için erkek mağrur olmalı. Dışarıdan bakıldığında dağ, köklü çınar gibi. Ama içinde yufka yürek taşıyan biri. Ve ben de o çınarın destekçisi olmalıyım. Ben de huzur bulmalı. Sığındığı liman olmalıyım
Sürekli alttan alan, boyun eğen bir insan olsun istemem hayatımda. Kendi kararları, fikirleri olmalı hayatıma alacağım insanın. Ayrıca her istediğime evet diyen kişi samimi gelmez ki bana. Her şeye evet diyen kişiyle yola çıkılmaz 🌺
Karşılıklı saygı sevgi olursa güzel olur elbette anlayış sağlayacağımız noktalar olacaktır sabır edeceğimiz anlar olacaktır eşlerin birbirini anlaması gerekiyor öfkeyle değil de sevgiyle her şey bence güzel olabilir 😊
İstemezdim, Benimle aşık atabilmeli.. Altan alan sürekli pfffff... ve Susunca daha çok sinir olurum..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben genelde yarı yarıya alttan alırım. Mesela sinirli mi, böyle iletişim kuramam ben senle ortak paydada buluşamayız bu şekilde biz derim sakinleşmeden gelme yanıma derim sakinleşince gelir konuşur. Ama beğeniyor bu huyumu