Merhaba. Benim evlilige dogru ilerleyen 6 senelik bir iliskim var. Evlilik planlari kurduk sadece teklifi bekliyorum. bir kac aydir yeni is kurdugu icin cok yogun ve tüm akli iste ve para da. Beni ihmal etmeye basladi ve cok az bulusmaya basladik. bir kac aydir katlaniyordum ama artik dur demem gerekti ve agzima geleni saydim iliskiyi dondurdum. Ne zaman bulusmak icin söz verse isi agir basip yarin bulusucaz söz diyip erteliyor. Onca lafima ragmen haksiz oldugunu düsünmeyip özür bile dilemedi. Sizce ne yapmaliyim? ne iyilikle anliyor benu üzdügünü ne de kötülükle. Evlilik teklifini bukadar uzatmasi da ayri yoruyor beni cünkü aileler biliyor iliskiyi.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bu durumda ne tavsiye verecek tecrübede ne de tavsiye verecek haddeyim ancak psikoloji ile yakından ilgilenirim. Kadın-erkek arasındaki problemlerin çoğu kadının birçok şeyi başkası söylemeden de anlayabilmesi ve bu yüzden karşısındaki erkeğe sorunu söylemeden ondan anlamasını beklemesi üzerinedir. Her şeyden önce bağırıp çağırmak çok nadiren çözüm üretir. Şahit olduğun tüm tartışmaları düşün lütfen. Siyaset, futbol, aile tartışmaları... Hemen hiçbirinde bağırıp çağırmak işe yaramamış, bir taraf diğerinin düşüncesini değiştirememiştir.
Birbirinizi sevdiğinizden eminsen hazırlanıp etkili bir şekilde gözlerine bakarak konuşmak etkili olabilir. Her şeyden önce gerçek bir empati kur. Konuşmada tamamen yapıcı ol. Hepsinden önemlisi "Seni anlıyorum" ve "sana hak veriyorum" gibi cümleleri abartmamak kaydıyla kullan. Onu sevdiğini, onunla bir gelecek hayal ettiğini söyle. Bundan sonra "ve" bağlacıyla ilgisizliğinden muzdarip olduğunu dile getir. "Ama" tehlikelidir. "Seni seviyorum ama bana ilgi göstermiyorsun" olmaz. "Ama", cümlede kendinden önceki kısmın değerini azaltır. "Seni seviyorum, seni anlıyorum ve ilgisizliğin beni yoruyor, lütfen sen de beni anla" gibi cümleler daha kullanışlı olacaktır. Konuşurken elini tutmak gibi fiziksel temaslar oksitosini tetikler ve bu da sana bağlılığını tazeleme etkisi gösterir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Uzun süreli ilişkilerin temel sorununu yaşıyorsun, alışmışlık var çünkü. Her iki tarafta birbirini cepte görmeye başlıyor ve sorumsuzca davranışlar gösteriyor. Bir gün siz gidin erkek arkadaşınızın yanına ve karşınıza alarak her şeyi net bir şekilde ifade edin. Ona bu durumun devam ettiği taktirde, ilişkinizin sallantıya gireceğini belirtin. Telefonda veya mesaj yoluyla bu tür konuları konuşmayın, çünkü her zaman yanlış anlaşılır.
10 Yorumla
+1 yıl6 sene dile kolay. Bu kadar zaman içinde sevgilinizin bir çok huyunu öğrenmiş olmanız gerekiyor. Ne zaman nasıl hareket edeceğini bilmeniz gerekiyor. Yeni bir iş ve yoğunluk gerçekten normal bir durum ve parada hayatını devam ettirmek düğünde istediği şeyleri yapmak için gerekli bir durumdur. Tüm bunları göz önüne alın ve tanıdığınız kadar ile karşılaştırdığınızda ciddi mi yoksa sizi oyalıyor mu çok kolay çözebilirsiniz
00 Yorumla
İşiyle ilgilenen adamlara dokunmayın. Güzel bir geleceğiniz olsun diye çabalıyor ve sen de küçük bir çocuk gibi mız mızlanıyorsun. Kız sen çocuk değilsin, o da baban değil. Şu kafadan bir kurtul ya. Sanki başka kadınlarla fingirdeşiyor da seni boşluyor. Gül gibi adamı kendinden soğutacaksın. Aklına başına al ay :D
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
51Cevap
Bence o kadar sene senin yanında olmuş ve sevgisinden şüphen yoksa biraz sabret olabilir bazen işten yoğunluktan olabilir bu tip şeyler eminim ki seni üzdüğünü anlayıp gönlünü alacaktır biraz işleri hafifleyince ona yanında olduğunu hissettir bir de sen böyle yapınca anlık sinirle fevri kararlar verebilir
20 YorumlaCanım herkesin önceliği farklıdır ekmek parası kazanmak kolay olmadığı İçin işe öncelik vermiştir fakat evlilik konusu çok hassas korkuları vardır çevresinde mutsuz bir evliliğe şahit olduysa düşünüyordur sakin bir ortamda soruları şaşırtmacalı sorarsan asıl fikrini anlarsın😉
00 Yorumla
+1 yılSabretmelisin maalesef. Çünkü evlenmeye doğru gidiyorsanız o da çok çalışması gerektiğinin farkındadır. Evlenince hem kendini hem seni hem de olursa çocuklarınızı rahat ettirmek için. Arada sırada ufak sürprizler yapabilirsin. İşlerinin biraz hafiflediği zaman da tatil için ikna edebilirsin. Ayrıca konuşarak her sorunu çözebilirsiniz.
00 YorumlaKarı kızla takılmıyor, kumar oynamıyor, içki içip takılmıyor, haram peşinde koşmuyor, boş durmuyor.. Bence sabırlı ol.. Ne yapıyorsa kendiniz için yapıyor. Kadın tuz demiş erkek dızzz demiş durumuna gelince de işler tam tersine dönebilir.. Hanım ol bence..
00 Yorumla
+1 yılE düğün yapmak da kolay değil ki. Maddi açıdan tamamen hazır olmayı bekliyor olabilir evlilik teklifi için. Ayrica yeni iş kurdu diyorsunuz bir müddet devam eder bence yoğunluğu. Sadece size değil , kendine ailesine de çok vakit ayiramiyordur zaten. Çok büyütmeye gerek yok gibi duruyor. Tabi doğrusunu siz bilirsiniz😊
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,5b cevap paylaştı. Eger ki bu yogunlugun bir sonu varsa, bir yerden sonra rayina oturacaksa hersey, o zaman simdi deli gibi calismasi normal. Siz kadinlar, ne derseniz deyin, para yoksa, borc varsa sorun yaprsiniz. Ben yapmam demesin kkmse, para kazanmakta kolay degil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİş ve para bu dönemlerde çok önemli düzen kurmasına izin verseydin keşke. 6yıl seni istemese zaten bırakır giderdi bırakmadığına göre istiyor ama fırsatı olmuyor. Anlayışlı olmanı beklediği yerde bir de ağzına geleni sayman kalbini kırmıştır hatta ben olsam soğurdum daha olmaz bizden derdim.
11 Yorumla
Soran+1 yıl5 dakika dami firstati olmiyor? bu dönem 6 aydir devam ediyor hala yogun hala yogun
+1 yılTürkiye de evlenmek artık çok mu kolay saniyorsun😂altınları istemeye geldimi istiyorsunuz? Şimdi çalısmasın benle ilgilensin. Erkek olmak kadar zor bir sey yok ya🙄
35 Yorumla
Soran+1 yılTamam da biz görüsmezsek bulusmazsak nereye ilerlicek bu iliski... insanin sevgisi azalir? o korku da var icimde
- +1 yıl
Iş kurduysa ona yardım et🤔dükkanda boş otursan bile destektir
Soran+1 yılAsil sorun ne biliyormusun? cok dik kafali birisi. Benim ondan su an beklentim hatasinin farkina varsin beni arasin. Bir gündür yazmiyorum ve merak edip de aramadi. Sadece soru isareti yollayip duruyor nerdesin gibilerinden.
Dükkan isi degil maalesef öyle olsa seve seve gidip dururum
Soran+1 yılKi ben de calisiyorum bir yandan
- +1 yıl
Biliyorsun iliskiler sabır ister. Yakinda bu skntı biter evliyken buna benzer şeyler olur😂sürekli ayni seyler. Iki kişinin iletişim bozukluğundan oluyor
Hem kendini hem de adamı neden darlıyorsun ki bu kadar? Eğer gerçekten ciddi bir ilişki ise sizin geleceğiniz için çaba sarf ediyor işte adam. İşine dört elle sarılması gereken bir dönem anladığım kadarıyla sen de sabırlı olmalısın.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle bir dönem de ama herseye vakit ayirabilen kisi bana da 5 dakikasini ayiramaz mi?
- +1 yıl
Empati yap o zaman. Düğün nişan vs gibi durumlarda beklentim yok diyebilir misin? Ailem ve ben altın vs istemiyoruz diyebilir misin? Bir erkek günümüzde maddi olarak tamamen hazır olması gerekli evlilik süreci için. Ve evet gerekirse o 5dk daha fazla çalışır. Sen onun yüreğine bak sadece sana ayırdığı zamana değil. Sevgisinden emin değilsen o zaman başka ama zaman ayırmıyor gibi bahanelerle kendini de onu da yorma.
Soran+1 yılBeklentimin olmadigini coktan söyledim. Iki is birden yürüttügü icin maddi durumu cok iyi... benim tek korkum birbirimizi görmedikce bulusmadikca iliskinin sona dogru ilerlemesi
+1 yılUzun ilişkilerin temel sorunu. Yaşanacak her şey yaşandı ve tükenmeye başladınız. Sen mecburi bir bağlılıksın onun için artık anne baba gibi sevgiliden çok alışkanlık. Üzgünüm ama ben bu kadar sene flört edip evliliğinde mutlu olan görmedim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılOrtada 6 yıllık emek varken ayrılık saçma olur. Sen biraz uzaklaş arama mesaj atma hatta o atınca saatler sonra yaz o seni değil sen onu ertele "senin isin cok yogun canim sonra bulusuruz" gibi. Kaybetme korkusu olursa düzelir.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAnlaşılan adam parayı seviyor hanımefendi tabi sizde para için yanaştıysanız günümüzde ki bayanlar zaten böyle siz yarın evlendiğiniz zaman bu sorunlar evlenince de devam edecek
06 Yorumla
Soran+1 yılPardon da ben 6 senedir yanindayim cebinde 10 lirasi yokken. Son bir senedir isi iyi yürüyor. Bence sen bu ln yargiyla mutlu ve güvenli bir iliski yasayamazsin.
Soran+1 yılÖn yargi*
- +1 yıl
Benden size abi tavsiyesi sizin bu iş olmaz adamın kıçına tekmeyi bas
Soran+1 yılPardon niyeymis?
Soran+1 yıl6 senelik iliskiyi bitirmek bukadar kolay mi?
- +1 yıl
Sen bilirsin yarın seni aldattığı zaman bana yazarsın
+1 yılÇok haklısın bu ne böyle işi bıraksın hatta kapatsın dükkanı seninle ilgilensin biraz. Ayakkabılarınızı kemirirsiniz aç kalınca samanlıkta seyran oluverir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılCanım yanlış yapmışsın gidip karı kızla takılmıyor gezmiyor etmiyor işinde gücünde bir adam keza sizin evlenmeniz de bu işe bağlı oradan geçineceksiniz böyle köstek olma yanında ol destekçisi ol
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kadınları memnun edemezsin şekil A da görüldüğü üzere yarın öbürgün sana ilgi gösterir işsiz kalır sonra para getirmiyor diye ağlar
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 563 cevap paylaştı. 6yıllık ilişki birkaç ay ile zedelenecek ise oho.. ben sevgilimi yeri geliyor 2ay hiç görmüyorum (sadece telefon). Cıngar çıkarmak mı lazım? Öyleyse ben de yapıyım
00 Yorumla
+1 yılBence çok büyütüyorsun. O sizin için bir gelecek için çabalıyor şu an, bir süre ilgisizliğine dayanabilirsin. Sonunda güzel günler yakındır, sabretmelisin.
00 Yorumla
+1 yılYaptıkları yapacaklarının teminatidir derim ve giderim. Iyi düşün doğru karar ver bununla bir ömür geçer mi
00 Yorumla
+1 yılBence ayrılmanız daha mantıklı sen adam için geminin çapası gibi bir şeysin destek olmak yerine engel oluyorsun. En güzeli ayrılın adam yoluna baksın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. 6 senedir berabersin 2 ay ilgi gösteremeyebilir
sabredin bu aşk değildir 2 ay ilgisiz kaldım bitsin demek10 Yorumla
+1 yılBence o ciddi değil durumunu iyice düzeltmeye bakıyor senden de vazgecer
00 YorumlaIşkolik ve parayı ilah bilen insan tipinden midem bulanıyor bırak parası ile evlensin kardeşim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılZaman ver biraz ondan iyisini bulcann ihtimali varsa ayrıl
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı.
+1 yılYeni iş kurmuş az anlayışlı ol. Her dakika mıç mıç olacak değilsiniz.
00 Yorumla
+1 yılYeni iş yeni sorumluluklar. Anlayışlı olmalısın sonuçta ilişkiniz evliliğe ilerleyen bir yolda
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılParayı düşünüyor diye kızıyorsn ama düğünde de dünyaları istersinz bugün evleniyorz dese cebinde 250K parası olmalı sevgisinden eminsen bu dönemde destek ol adama kapris yapma
00 Yorumlaiside onemli yarin bir eksik olsa bu da sorun olabilir
00 Yorumla
+1 yılAileler biliyor ama illaki evlilik teklifi etmesimi gerekiyor?
00 YorumlaDoğru diyorsun en iyisi işi bırakıp senle ilgilensin hatta kapatsın şirketi (!) Bu kadarda olmaz yaa
10 Yorumla
+1 yılMerak ettim işi ne acaba? Bu kadar yoğun olup erteleyecek kadar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyeni iş kurmuşsa heleki şu pandemi döneminde çok normal. ama sende haklısın sonuçta ne kadar işi olursa olsun gönlünü almayı bilebilmeli.
00 YorumlaIs bahanesi boynuzlama canım işi olsa da vakit ayırırdı 6 senelik ilişki ve evlilik yok seni oyalamıyorsa ben de kara ayna değilim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı. 6 yıl nedir ya!!! Adam sogumuştur bile. Evlenince ne paylaşacaksınız
20 YorumlaSeni sevdiğinden eminsen gerisini kafana takma. Nede olsa evlilik yolundasn
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazık çocuk iş kurmuş evlenince rahat edin diye. Dırdır etme. Destek ol.
00 YorumlaBiraz iyi yönden bakmaya çalışsan adam geleceğiniz için çabalıyor..
Bende yaşıyorum bu durumu ne diyim adama sen çok çalışıyorsun hadi görüşürüz mü?
Biraz empati kur en azından.. 😊00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 457 cevap paylaştı. Senin sevgili yeni işle birlikte yeni aşk bulmuş bence
00 Yorumlaİşini kurmuş bir erkeğin kadınla işi olmaz. Evlensen bile çok daha ilgisiz olacak. Ayrılık yolu gözükmüş, geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılFazla sıkma cocuk senin için geleceğiniz için çalışıyordur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılAyrılın. Karakter her zaman aşktan önce gelir. Sakın diğer insanların hatasını yapmayın.
00 Yorumla Bence gerçekten seviyorsa bir yolunu bulur sana vakit ayırır 😓
10 YorumlaSabretmelisin maalesef.
En azından bir söz yapalım vs diyerek hızlandırmayı dene00 Yorumla
+1 yıl6 senelik sevgiliden koca olmaz, zaten bıkmış senden senelerdir istemiyor belli
00 Yorumlabelkide iş yoğunluğundan gerçekten zaman bulamıyordur
00 Yorumla
+1 yılKendin yorulup üzülüyosan son 1 kez konusup bititmelisin bence çünkü bu seni ruhen yoruyor
01 Yorumla- +1 yıl
Bu ilişkiden bir cacık olmaz hanımefendi
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yıl6 sene ne ya bekle sen daha bekle 😀
20 Yorumla
+1 yılValla seni o kadar iyi anlıyorum ki
02 Yorumla
Soran+1 yılSenin durum da mi ayni?
- +1 yıl
Benzer. Sana akıl verebilmek isterdim ama kendim de mahvettiğim için bir şeyleri sadece seni dinleyebilirim o şekilde rahatlayabilirsin tavsiye veremem
+1 yılBence seni istemiyor artık
05 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden evlilik icin zorluyor? ben asla birini zorlayan bir tip degilim. Evlilik bana cok uzakti bundan bir kac ay önce. Ama evlilik icin beni zorlayip annesiyle tanistirmak istedi sürekli. Ve simdi yeni is kurdugu icin vakit ayirmiyor. Ben bunun istemeyle alakali oldugunu düsünmüyorum cünkü bulustugumuzda cok sevgi gösteriyor. Ama fikrine saygi duyarim.
- +1 yıl
Bence zorlama ani fikri değilmiş olabilir yaz bana ya da takip et bişey anlatıcam sana
Soran+1 yılIstemese her gün sevgi dolu sözler yazmaz. Sorun zaten sevgi de degil az bulusmamiz da. Sevmeyen erkek neden kalsin yanimda? neden her sabah ilk uyandiginda bana mesaj atsin? istemeyene kapi orada. Istemiyorum der cikar gider. Ben iliskiyi bitirdigimiz zaman hayir sacmalama demez
- +1 yıl
Seni üzmek istemiyor işte takip et bir sen
Soran+1 yılÜzmek istemiyor mu? eminim kimse üzmemek icin evlenme yoluna girmez. Kimse kimsenin babasinin oglu degil...
Üzmemek icin olsa neden asiri sevgi göstersin? en son bulustugumuzda asiri sevgi gösterdi, sahte olsa anlarim tavrindan gözünden herseyinden
+1 yılİsi yogunsa napsin
adam vakit ayiramiyorsa10 Yorumla6 yıl yetmiş bence ona.
00 YorumlaEvlenme masrafları için çok çalışıyor olabilir mi
00 YorumlaSizin için çalışıyor farkında mısın?
06 Yorumla- +1 yıl
Bence arkadaşa saldırma şu an yürümek için dikkat çekme çabasına sen girmişsin Sun :))
belki su sn evlenmeyi düşünmüyor
00 Yorumla
+1 yılBiraz anlayışlı ol be kızım
00 YorumlaSizin ilişki evlilik mooduna girmiş şimdiden. 😏
00 Yorumla
+1 yılHerkes için işi önceliklidir ama.
00 Yorumla
+1 yılNapsın adam mecbur çalışacak
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılİş yoğunluğu diyorsun bak. Kendin söylüyorsun.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yakında düzelir biraz idare etseniz ne olur
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlendiginde de boyle olacak buyuk ihtimalle.
10 Yorumla- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > İş yoğunluğu yüzünden sevgilim bana vakit ayırmıyor, sürekli erteliyor. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım