Evet, bitirir. Geçmişe önem veriyorsan eğer bu tip konuları bir ilişkiye başlamadan önce konuşacaksın. Sonradan konusu açılırsa huzuru kaçar ilişkinin.
sonuçta herkesin bir geçmişi var. kim kimi, siz hangi birini araştıracaksınız. ama bazen öyle oluyor ki sizin didiklemenize, araştırmanıza, kurcalamanıza gerek kalmadan da karşınıza çıkabiliyor. yani araştırmadan da karşınızda pat diye bulabilirsiniz. karşınıza bırakılmış olarak bulursunuz veya. olur öyle arada. yabacakpekbirşeyyokbuna. (facebook twitter instagram olmadan önce insanların kafalarına böylesi musallat olmuş dertleri var mıydı acaba o kısmında gerçekten sizin kabahatiniz yok çünkü. adam kadın saklama gizleme silme ihtiyacı hissetmemiş olabilir. hatıralarını kıymet verdiklerini, geçirdiği güzel vakitleri, güzel bulduğu insanı saklamış olabilir. herhangi bir sebebi olabilir veya herhangi hiçbir sebebi olmayabilir. derin nefes alın sakin olun. geçti. geçecek. geçti. hah tamam😂illa da araştıracam, bakacam, soracam ben diyorsanız araştırın araştırın ama bunu aranızda büyük meseleler, kıskançlık krizleri, ne bileyim kavgalar, tartışmalar, yok yere "ne oldu şimdi acabalar haline dönüştürmeyin. kurcalamayı devamlı hale getirmeyin. tamam biraz kurcalayın da çok uzatmadan bırakın. durup durup kendi kendinizi de yemeyin. olmadık şeyler çıkarmayın. size de yazık, karşınızdaki insana da yazık. paranoyak olursunuz sonra benden söylemesi😂😂😂
Yaşamadığını görmediğin o zamanlar o insanın yanında değildin, o an ki duygularından, düşüncelerinden, habersiz olduğun bir geçmişi kurcalamak ne kadar doğru ola bilir ki. Kimse kusursuz değil, geçmişi kurcalamak yersiz bir uğraştır. geçmişte ne varsa sensizdir ve öyle kalacaktır, ne yaparsan yap. kurcalayan için topyekun bir aptallıktır o yüzden. Benim için benden sonrası önemlidir benim için, benden öncesi beni ilgilendirmez, dediğim gibi kimse kusursuz değil. Söyleme gereği duyarsa müsait bir zamanda isterse kendisi anlatırsa belki dinlerim yoksa ilgilenmem, benden önce olan içinde olmadığım bir hayatı sorgulamaya, kurcalamaya hakkım yok.
İlişkiyi yiyip bitiren en önemli durum, hayatınıza aldığınız insanın geçmişini irdeleyip durmaktır. Geçmiş adı üstünde eskide kalmıştır, o zaman sen yoktun ve yaşanmışları seni ilgilendirmiyor. Bunu çok fazla takan ve umursayan insanlar gördüm. Sadece paranoya belirtileridir, ilk kimin elini ne zaman tuttuğunuza kadar sorgularlar...
Sadece ilişki için değil bir çok şey için geçerli bu fazla kurcalarsan bozarsın. Geçmiş geçmişte kalmalı hangimizin geçmişi çok düzgün ki? kendi adıma konuşacak olursam, geçmişinde hatalarım da çok, güzel ve doğru olan anılarda... Yani şimdi sadece doğru ve güzel olanı öne sürüp, karşındaki insanın geçmişteki hatalarını masaya yatırıp, bunun yüzünden sorun çıkarırsam bu fazla bencillik olur. İnsan önce kendine bakmalı sonra başkasını eleştirmeli. Ama maalesef insanlar kendine bakmadan direkt yargılama ve eleştirme yapmaktan zevk alıyor. Bu şekilde davranmak geçmişe takılıp kalmak anı kaçırtır insana ve an kaçarsa huzur kaçar.☺️
Geçmişi irdeleme problemi, birçok ilişkinin sonunu getiren, her zaman oldukça yıpratıcı bir durum olmuştur. Daha önce sevilmemiş ve sevişmemiş birisi için, daha evvel sevilmiş ve haliyle sevişmiş birisiyle birlikte olmak pek de kolay değildir. Bu durumda sevilmemiş olan kişi, kendini engelleyemeyerek sevdiği insanın geçmişini merak edecek, öğrenmek, öğrenerek kendi yerini kıyaslamak, ne gibi sevildiğini anlamak isteyecek; Onun yaşadıklarına ortak olmak için soracak, öğrenip, onlar gibi olmayacağını tekrar tekrar göstermeye çalışacak; Geçmişi bilmenin daha bir pekişme ve yakınlaşma sağlayacağına inanacaktır. Haliyle sevmiş ve sevilmiş kişi de sevilmeye pek kolay inanıp, güvenemez. Evvelce de yargılanmışsa yahut yargılamışsa kendini yaşadıklarından dolayı, herhangi bir pişmanlık yaşamışsa yahut, geçmişini anlatmak, geçmişiyle tekrar buluşmak, geçmişi merak edene tahammül etmek istemez.
Ben diyorum ki, hep. '' Nooope. '' Ama bilincimin altında bir yerlerde bunun cevabı '' Yaaasss! '' Çünkü biriktiriyorum, biriktiriyorum bu tarz şeyleri. Hatta o anlattıkça kendimi üzüyorum ve bu hüzünden zevk alıyorum. Devam eden mazoşizm kendi kendimi melankoliye bağlayıp tabureyi ayağımın altından ittirmeye kadar varıyor. Bu aşamada genelde yatakta acıdan kıvranıyor halde olurum ya da dışarıda at gibi koşturuyorumdur. Herhalükarda aşk acısı çekiyordumdur ve bunu o an sevgilime belli etmesem de ilerleyen vakitlerde diyeti elemana ağıra mal oluyor.
Herkesin geçmişinde bir takım yaşanmışlıklar olabilir. Birini sevdim deyip bir yola çıkmışsanız artık o kişinin geçmişini kurcalayıp durmak doğru değil. En başından sorulur o ayrı fakat bu tür şeyler artık maziye gömülmeli ve bugüne ve sonrasına bakılmalıdır. Mazi bitmiştir çünkü, kimse bunu değiştiremez. Ve karşınızdaki insan eğer bugün sizin yanınızda ise zaten mazide yaşadıklarının yanlış olduğunu anlamış ki sizin yanınızdadır. Yok eğer bahsettiğiniz ilişkiler kısa süreli gelip geçici hevesler ise zaten bu tür şeylere asla taraf değilim..
Necip Fazıl geçmişi hakkında soru soran ve eskiden alkoliktin karı kız zina gırla şimdi gelmiş Müslümanlık satıyorsun deyince Üstat koymuş kapağı oracıkta. “ Ben geçmişimi çöp olarak addettim sen karıştırıyorsun, biliyormusun çöpleri yalnız KÖPEKLER karıştırır. Adammmmmmm :)
Geçmişinden rahatsızlık duymayan biri bile böyle bir çaba içerisine giren insanın sorgu suallerinden bıkar ve karşısındaki insandan soğur diye düşünüyorum. Çünkü yaşanmış bitmiş ve ben o defteri kapatmışım ki artık sen varsın değil mi, önceki sayfalarda ne yazdığını merak etmek çok boş. Böyle boş şeylerle vakit harcayan insan da beni kendinden soğutur haliyle. Zamanla aşkın o ilk heyecanı, ilk etkileniş kaybolur.
Beraber olacağımız insanın geçmişini bilmeden geleceğe sağlam adımlar atabileceğimizi düşünmüyorum. Bu nedenle baştan tüm geçmiş konuşulmalı sırlar, bilinmezlikler ortadan kaldırılmalı iki taraf birbirini iyi tanımalı bence. Böylece sonradan gizli saklı şeyler ortaya çıkıpta ilişkiyi, yılları, verilen emekleri mahvetmez. En baştan herşeyi bilince iki tarafta ona göre davranır ve istenmeyen durumlar varsa gerekirse ilişki başlamadan bitirilir. Böylece kimse zamanını boşa harcamış olmaz😪😪
Hayatınıza birini aldınız diyelim 21 Ağustosta 🙂 21 Ağustostan sonrası önemli olmalı sizin için. Ondan öncesini silmelisiniz. Ne kadar az bilirseniz o kadar huzurlu olursunuz. Çünkü kalbinizde o insana karşı sevgi doğduğunda geçmişinide kıskanacaksınız.
Bir kere konuşursun sonra ilelebet kapanır. varsa kendine uymayan şeyler karşıda hoşçakal dersin. böyle olmalı. geçmiş değişemez pek muhabbete açık bir konu değil bu. kabul ettiysen de ölene kadar susacaksın. gecmişte fazla yaşanmışlıklar varsa böyle olmalı. yoksa zaten konuşacak birsey yok.
Hayatımdaki insan konumuna gelecek kişiyi her şeyiyle kabul etmiş olmam gerekiyor, buna geçmişi de dahil. Eğer o kişi hayatımdayken geçmişiyle alakalı yeni bir şey öğrenirsem, tartışma nedenimiz bana bunu neden daha önce anlatmadığı olur.
Tanıştıktan bir süre sonra oturulur geçmişler hakkında konuşulabilir ve taraflar birbirlerine karşı dürüst olurlarsa bunun konusu sonradan açılmaz zaten. Ama taraflardan biri durduk yere deşmeye başlarsa bişeyleri hem ortada güvensizlik belirtisi olur hemde tartışmalar çıkabilir.
Aşkı tabiki bitiremez fakat çok şüpheci bir yaklaşım olur ve karşı tarafı yorar. Geçmişe dair bazı detayları bilmek tabiki doğal fakat sürekli geçmişin izini sürmek hastalıklı bir hal alır. Bir noktada geçmişi bırakıp geleceğe yönelmek gerekir.
Kişiden kişiye ve ilişkiden ilişkiye değişir. Tabiki insanlar birbirlerini tanımak için geçmişleri ile ilgili sorular sorar. Bu isin sonunda iki kişiden birinde kuruntu başlarsa, sürekli karşısındaki kişinin dürüstce anlattığı mazisini ısıtıp ısıtıp önüne koyuyorsa bu durum nereye kadar devam edebilir? Lanetler okunur o anlatılan güne ve duygular ölür.
Bir insanin gecmisini niye kurcalarsin ki? Daha dogrusu ne bulmayi bekleyerek bunu yapiyorsun.. eski sevgilisini mi? Eskiden sisko olup olmadigini mi? Bulunan konu her ne olursa olsun gecmiste kalmis ve bugun ile alakasi olmayan bir konu. O yuzden boyle hareketler yapip ne kafa bulandirmak lazim ne de rahatsizlik vermek
Herkes geçmişi kurcalarsa kimse yeni bir ilişki yaşayamaz tabiki herkesin yaşanmışlıkları var yeni bir ilişkiye başlıyorsanız bunları hiç sorgulamayın huzursuzluğa hiç gerek yok
Sadee sorarım gecmisini ama beni ilgilendirmez eger kurcalarsam altında baska seyler cikabilir ve guzel gidecek iliskimizde sorunlar cikabilir ondan tercih edecegimi sanmıyorum
Tanışıp, ciddi düşünülüyorsa asıl geçmişi umursamamak bitirir, neticede bizi biz yapan bir nebzede geçmişimiz ve geçmiş tek aşk/cinselikten ibaret değildir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ben araştırdım pişman değilim ama güven sıkıntısına sebep oldu bazı öğrendiğim şeyler ama öğrendiğim içinde pişman değilim kafamda soru işareti olmayacak önğme bir şey çıkıntığı zaman ben biliyorum diyecem bilmesem daha büyük sorunlara yol açar
Geçmişte olacak bişeyden dolayı değil ama güvensizlik hissi oluşması ve gereksiz baskıcı tavır karşıdaki kişiyi soğutabilir. Aşkı da bitirebilir haliyle.
evet bence. geleceğe odaklanmak gerekiyor, geçmişten tecrübe kazanmak yeterli çok takılmamak gerekiyor. bahsettiğin karşıdaki kişinin geçmişi ise şayet, bunu kesinlikle kabul etmen her ne olursa olsun iki tarafı da mutlu eder.
Geçmiste ne yaptiklarina bagli bence. Geçmisten bazi seyleri bilmemiz gerek ki o iliski de eski ama olumsuz olanlar tekrarlanmasin. Gerçi çogu insan geçmiste yasadiklarini üstü kapali veya yalan yoldan anlatiyor.
Geçmişimi kimse kurcalayamaz valla, kurcalamak isterse yolu gösteririm. Öyle saçmalık mı olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Elbette bitirebilir. Aşık olduğumuz bir insanın bir zamanlar bir başkasına ait olduğunu düşünmek, onunla zaman geçirdiğini hatırlamak bile sinir bozucu. En azından benim için öyle.
Kesinlikle bitirir, çünkü güvenmediğini düşünürüm dolayısı ile güvenmeyen biri ile birlilkte olmak zaman kaybından başka birşey değildir bence. Merak ettiği birşey varsa bana sormasını tercih ederim
Geçmişi kurcalamak aşkı olumsuz etkiler. O anı ve geleceği düşünmek yerine sürekli geçmişe gidip gelmek sizi ve karşınızdakini yorar. Kürt bir atasözü der ki: "Tışte çu nede du" Yani , "Zamanı geçen şeyin arkasından gitme" . Eski bir siyasetçinin dediği gibi , "Dün dündür, bugün bugün." Unutmayın yarın da yarındır. Her şey vaktiyle güzeldir. Geçmiş sizi yormasın...
Geçmişini bilmediğin birini tanıyamazsın yeterince sürprizlere tahammülüm yok ben garantiye bakarım zaten sınınleyken bıle aldatan tıpler var gel de bunlara güven adiler
Fazla üstlemem konuşmak isterse dinlerim, lakin benimle olduktan sonra da ufak tefek bir hatası olursa onu dağ yaparım. Ve ilişkimiz de sonlanmış olur.
En İyi Cevaplar