Bundan şikayetçi değilim öncelikle. Ben eşime elbette hizmet ederim bakarım ilgilenirim süs gibi durmak için mi eşiyim sanki. Ancak ben öğretmenim ve bu yıl eşim çalışırken ben hep evdeydim. Hala evdeyim. Bir süre daha böyle olacak durum. Eşim de evde hiçbir şey yapıyormuşum yan gelip yatıyormuşum gibi davranıyor bu kırıcı oluyor sadece. Yemeğini yedikten sonra kahvesini hazır ister. Yorgunsa omuzlarına masaj yaparım boynunu öper şakaklarını ovalarım, hemen her akşam kahvenin yanında tatlısı atıştırmalığı vs olur buna rağmen sanki ona yetmiyorum gibi hissediyorum. Sizce çok mu yüz veriyorum herkes böyle söylüyor. Ben yapmam gereken buymuş gibi düşünüyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Siz herkesin söylediği boş laflara kulak asmayın zira evlilik karşılıklı fedakarlık, anlayış ve hizmete dayanır. Evet hizmete çünkü erkek evlenmeden önce hanımı kendisine annesi gibi baksın ister. Yemeği, ütüsü, temizliği, bulaşığı, çamaşırı kusursuz ve düzenli bı hayat için hayallerindeki kriter tam olarak bu saydıklarımdan ibarettir demeyi isterdim lakin erkekler ister onu ister, bunu ister, şunu ister isteklerinin sınırı yoktur. Hepsinin hayalinde mükemmel eş portföyü vardır. Gelelim iyi habere eşiniz sizi isteklerine cevap vermeyen aradığı mükemmel eş profiline oturtmasaydi sizinle evlenmek istemezdi demek ki onu yaptıklarınızla mutlu ve hoşnut etmeyi biliyor onun şımarmasina izin veriyorsunuz. Zaten sizin yanınızda şımarmasa kimin yanında şımaracak değil mi? Memnuniyetini bu şekilde belli ediyor olması içten içe size beslediği sevginin de bariz kanıtı içiniz rahat olsun sadece biraz fazla alıngan ve hassas olabilirsiniz. Eşinizin her davranışına farklı ve negatif anlamlar yüklemek yerine ona seni daha fazla nasıl mutlu edip şımartabilirim deyin ardından karşısına geçip size vereceği cevaba kitlenin derim. Mutluluğunuz daim olsun.. #Hizmetedenhimmetbulur..
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bende bir görümce olarak yazayım abim Mart ayında üst katımıza evlendi yani aynı evdeyiz ama katlar ayrı kız ana sınıf öğretmeniydi işi uzak olduğu için bıraktı ki zaten pandemiden kapandı abimde muhasebe mesleği o sabahin köründe kalkıp gidiyor işine aksam geliyor her gün annemde tek basina ya diye yemeği o hazırlıyor sabah kahvaltıyı annemle hazırlıyoruz sofra hazır olunca gelip iniyor yiyor aksam da abimin gelmesine yakın hazirliyoruz annemle gelip hep birlikte yiyoruz simdide kilo aldim diye yakiniyor ye ic yat alirsin tabi insan yardim eder bir şey yapar degil mi arada üst kata çağırıyor iste kahve yapiyor karpuz kesiyor falan bundan ben rahatsiz oldum. Otele evlenir gibi oldu hizmetciligini yapıyoruz resmen.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarantinada bunalmış olmalısın kahve tamamda şakaklarını ovmak ya da masaj yapmak kusura bakma aşırı kelimesi bile yetmiyor o sana ne ayrıcalık tanıyor peki o da seni öpüyor mu? teşekkür ediyor mu? Eğer değer bilen, nankör olmayan bir adamsa tabiki hak eder fakat sen bunları yaptığında teşekkür etmeyip, güleryüzlü olmayıp saçma sapan isteklerde bulunuyorsa yavaş yavaş azalt bu tür şeyleri yapmayı evinin temizliğini yapıp birde ocağında yemek olsa yeterli bence bu işler bölüşülmeli ama neyse sen bunları yapsan yeterli kendinden bu kadar ödün verme sende bir insansın seninde ilgiye ihtiyacın var umarım eşinde aynı karşılıkta bulunuyordur.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen ona masaj yapmayı kendim teklif ediyorum, o da hayır demiyor. Masaj yaparken boynunu öpüyorum mesela o da benim çenemi öpüyor saçımı öpüyor karşılık veriyor elimi tutup öpüyor değer bilmese niye yapayım ki
Cevap sahibi+1 yılO zaman güzel bir ilişkiniz varmış ne diyim Allah nazarlardan saklasın sizi değer bildiğine göre takdir edilesi bir adammış sevindim sizin adınıza mutluluklar canlarım
- +1 yıl
Erkekleri kendinize gore yontmaktan vazgecin bir... gorus sahibi.
+1 yılHata tek taraflı değil aslında. Siz o çok yorgun olduğu için ve çalışmadığınız için kendinizi mecbur gibi hissedip bu işi yapmaya başladınız, daha sonra eşiniz buna alıştı ve artık siz bunu yapmak zorundaymışsınız gibi hissettirdi. Bir an da değilde yavaş yavaş bu durumdan kurtulmanız gerek. Mesela ondan su isteyin, veya siz bulaşıkları yıkarken masayı silmesini isteyin. Bunun sizin göreviniz olmadığını anlamasını sağlayın, incinmeden, incitmeden.
11 Yorumla
Soran+1 yılAma o bunları ben söylemeden de yapar ki. Kahvesini de içince rahatlar kalkar dondurma veya meyve getirir varsa yaptığım tatlıdan getirir sunumu o hazırlar. Bulaşık makinesi doldurup boşaltır masa siler o kadar da degil ki. Sadece toz alma süpürge tutma vs gibi gündelik işlere el atmaz yorgun oluyor çünkü.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
107
Cevap
112Cevap
Aile & Toplum konusunda 26,3b cevap paylaştı. evde kalmaya alışma diye yapıyordur
00 YorumlaEşler arasında karşılıklı anlayış, yardımlaşma, hizmet olmak zorundadır. Eğer o işe gidiyor ve eve kısmende olsa yorgun şekilde sönüyorsa yaptığınız şeyler abartılı değil. Yine de bu durum sizin kafanızı kurcalıyor anladığım kadarıyla, size iki altın değerinde tüyo vereyim öyleyse.
1- Evlilikte eşler dışarıdan gelecek olan konuşmaları dikkate almamalı ve kesinlikle onun bunun (kim olduğu önemli değil) lafı için birbirlerinin kalbini kırmamalı ve birbirlerinden şüphe duymamalılar. Yani demem o ki işe dışarıdan sizi fişekleyen insanları susturmakla başla.
2- Eşler hayat arkadaşıdırlar ve hayatı birlikte tek bir bedenmiş gibi sürdürebilmenin ilk kuralı birbirine güven ve hiçbirşeyin gizli kalmamasıdır. Şu anda kafanızı kurcalayan bu düşünceleri yine bir akşam kahve içerken onunla paylaşmalı burada sorduğun soruyu direkt ona sormalısın. Emin ol eğer gerçekten abartılı bir durum var ise bu konuşmadan gerekli dersi alacak ve daha fazla yardımcı olacaktır size.
Saygılarımla...00 Yorumla
+1 yılYa bu ne Allah aşkına yaaa köle mi almış adam kendisine ben hiç sevmem böyle hemcinslerimi ataerkil kadın ruhundan anlamz oksijen israfı kişiler bunlar.
Yemek yapmak ütü yapmak temizlik yapmak zorunda değilsin seven erkek bunu sana emir kipinde aşılamamalı sana değer vermeli yemek olmadığında peynir ekmek yiyip kenara cekilmeli sana hiç bir şey yaptırmaya hakkı yok sen bir bireysin kendinizi bu kadar hizmet yapma zorunluluğuna sokup kendinizi kasmayın.
Her ne kadar desemde bunu kocanın sana hissettirmesi yaşatması gerek.
Ama nerde hemcinslerim in çoğu moloz kütük.
Ve sende onlardan birine denk gelmişsin.
Allah sabır versin ne diyim40 YorumlaYaptığın Hizmet Güzel Birşey Ama Eşinim Bunu Gereklilik Değilde İçinden Geldiğini Yaptığını Düşünüp Oda Sana Çok İyi Davranmalı. Mesela Sen Omuzlarını Okşuyorum Diyosun Sen İsteyince Oda Seninkini Ovar Mı, ya da Sen Hasta Olunca Dur Şunuda Ben Yapayım Der Mi. Bir Dene Kendilerini Derim. O Seni Bunlarla Yükümlü Görmemeli Yeri Gelince Teşekkür Etmeli ya da Seni Romantik Bir Yemeğe Çıkarmalı. Çünkü Senin Gibi Kadın Sayısı Çok Az. Normalde Günümüz İlişkileri Şöyledir
Erkek; Löööv Garı bir Gayfe Yap
Kadın; Gaaah Gendin All.22 Yorumla
Soran+1 yılMutfakta ultra bir becerisi yok makarna ve çorba bilir sadece bir de kızartmayla salata. Hastayken çorba yapmıştı kışın da adaçayı yapmıştı dışarıdan geldim üşüdüm diye
‘Süs gibi durmak için mi eşiyim sanki' şu lafından sonra sana açıklama yapmak için insan kendini bile yormamalı🤷♀️. Sen baştan evliliği kadının kocaya hizmet etmesi gibi görüyorsun, sen zaten baştan kabullenmişsin bu iğrenç zihniyeti. Kusura bakma eşin olacak adam evine, hayatına bir eş değil köle almış. Birde memnun olmuyormuş diyorsun, yerinde kim olsa bunların üstüne çıldırır o adamın nankörlüğüne iki çift laf ederdi. Ne olur senin gibiler üremesin ya, sizin gibilerin zihniyetine doyduk, daha fazla böyle insanlar görmeyelim.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı.
+1 yılBence kimseyi takmamalisin ılk önce burdan başla. Ve evlilikte bazi şeyler gizli kalmalı Neden etrafına anlatıyorsun ki ! Çeken var çekemeyen var tabi yaptıkların da çok hoş gerçekten şu yaptığını simdiki kadınların %90 ı yapmaz millet takmış kafaya kadın erkek eşitliğini. Kutluyorum seni ancak esinin davranışlar da pek hiç değil bunu ona soylemelisin içine atma sorun varsa güzelce şöyle sana guzel davransın kiymetini bilsin zor bulur senin gibisini. Ben ayrıldım benim esim calismiyordu haftasonu bana temizlik yaptırıyordu akşam çay demlemeye eriniyordu bana yaptırıyordu sen meleksin melek
18 Yorumla- +1 yıl
Yani iyi mi yapmış anlamadım alnından öpmek genelde başarılı bir şey için olur 🤔😊
- +1 yıl
Ne alaka şimdi
- +1 yıl
Beyni olmayan bir femnst kanka. Zihniyet nasıl olurmuş söylesin bakalım
- +1 yıl
@LorianaD umurunda olmasın, beyinsizsin hahaaaa
- +1 yıl
Kizim sen ne içtin ya söyle de Biz de kullanalım neyin kafasini yasiyorsun Biz kadınları hor görmüyoruz
+1 yılEşin çalışıyor ve sen çalışmıyorsan bazı hizmetleri vermeni normal karşılarım ancak, masaj, ve sıra dışı istekleri romantizmin dışına çıkarak bencilce istiyorsa egosu yüksek bir tip demektir.. Aklını alman lazım... Haddini aşmasın.. Yavaş yavaş sana saygısızlığa doğru ilerliyor.. Demek ki hiç çalışmıyor olsan sana eş değil, hizmetçi gözüyle bakacak.. Sorun bahsettiklerinde değil, temelde.. Eşinin sana verdiği değeri tekrar sorula.
12 Yorumla
Soran+1 yılMasajı ben kendim yapıyorum çok yorucu bir işi var çünkü eve geliyor şaftı kaymış oluyor yorgunluktan açlıktan kıyamıyorum bebek gibi bakıyorum ilgileniyorum
- +1 yıl
O halde sorun yok... :)
+1 yılHalinden memnun demekki sen bundan şikayet etmezsen daha çok böyle davranmaya devam eder sorununun çözümünü buralarda ararsın oda böyle davrandıkça senin de sesin çıkmıyor belli ki eşin diye de zaten herşeyi yapıyorsun daha ne bekliceknsen bildiğin evin hizmetçisi gibisin onun da bunları yapması gerekir kendini ezdirme eş demek sadece bunları yapmak değil o çalışıyor diye de ağa paşa senin sahibin değil kendine değerin kendine saygın olsun biraz
20 Yorumla
+1 yılHizmet ederim, bakarım, süs gibi durmak için mi eşiyim sanki nedir ya. Kadınsın sen, onun hizmetçisi değil. Tabii ki evde iş paylaşımı yapacaksınız ama bu onun kölesi olduğun anlamına gelmiyor ve her şeyin fazlasını yapmana rağmen seni yetersiz görüyorsa sıkıntı var. Kadınsın diye her yükü sen taşımayacaksın. Dik dur biraz.
21 YorumlaYa deli misin allah aşkına çalışmıyorsan çalışma kimseye hizmet etmek zorunda değilsin sen özgür bir kadınsın ister çalışırsın ister çalışmazsın önemli olan huzur sen üzerine düşeni fazlasıyla yapıyorsun yemeğini temizliğini yapıyorsun ki istemezsen onu da yapma çünkü bişeyi mecburiyetten yapmak iğrenç bir şey severek isteyerek yapmalısın bir de üstüne kahvesiymiş masajıymış alıştırmayın kimseyi böyle sen bir bireysin ya evli de olsan karşılıklı nezaket gerekir kadınlık evlilik böyle bir şey değil iki gün sonra hizmetçi gibi görür seni yazık olur
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşansın da semerini yesin denir. Kusura bakma da senin gibiler yüzünden türkiyede erkekler kadını hizmetçi kız çocuklarını hizmetkar sanıyor. Senin yetiştirdiğin erkek çocukta babası gibi olduktan sonra öküz nesli nasıl tükensin. Yapmak zorundaymış. Birde öğretmen ya yazıklar olsun diyorum. Köle olmuş birde okudu m diyor. Çıldırmamak elde değil.
57 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl30 senedir bunun savaşını veriyorum kızlar. Evlenmedim bu yüzden. Okumuş cahillere ayrı bir gıcığım birde böylesi olunca doğruyu yazmayı kendime ve hem cinslerim adına borç bildim.
Cevap sahibi+1 yılBiz birlik olursak boş erkek zihniyetini yeneriz. Birde içimizdeki erkek düşkünlerini temizleyerek.
Cevap sahibi+1 yılBence kadının cahil olması toplumdaki cahil olanların sayısını arttırıyor. Kadın cahilse çocukları da kocasıda cahil demek. 1 kadın eşittir kaç kişi ediyor ama kadın kendini hiç gibi görüyor. Ne kadar yazık!
Aile & Toplum konusunda 819 cevap paylaştı. wow acaip ilgi gosteriyorsun her aksam tatli mi olur 😀 Dikkat et de kilo almayin. Bence az da o sana baksin. Sen de evde is goruyorsun, sadece bir donem evde kaldigin icin kendini belki boslukta hissedebilirsin bu normal ama esini bence boyle alistirma.
01 Yorumla
Soran+1 yıl76 kilo evlendi şu an 81😂
Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı. İş bölümü yapılabilir. Mesela eşin çalışıp sen çalışmadığın için boş vaktin daha fazla, bundan dolayı evde yapılması gereken şeyleri sen yapabilirsin.
Ama yok yemekten sonra kahvesi hazır ister, masaj ister bilmemne... Bu tamamen magandalık...
İş bölümü yapmak ile cariye olmayı birbirine karıştırmayın lütfen.
Sen de bir an önce is bul, ne öğretmenisin bilmiyorum ama online ders vermek gibi bir şansın varsa bunu yap, kendi paranı kazan , kendine laf söyletme, cariye de olma.10 Yorumla
+1 yılÇok yüz veriyorsun... belli bir süre sonra senin kendi isteğinle onu mutlu etmek için yaptığın herşey sanki mecbursun olayına donuyor... ben yasadım bizzat... şu an o bana aynısını yapıyor ama malesef boş... oturup konuş bunu güzellikle ona anlat... belki ben orda eksik yaptim... sen yapma güzelce konuş... anlayacaktir illaki
14 Yorumla- +1 yıl
@46cb46 kızın aklını bulandırma tokat atmasi doğru değil ama bu yüzden de ayrilamaz evliler yuva kolay kurulmuyo
Eşler arasında sen ben olmamalı her ne kadar çalışmıyorsan bile sana sürekli hizmetçiymişsin gibi davranması güzel birşey değil. Sen ona masaj yapıyorsan bir günde kendisinin bugün ev işlerinde yorulmuşsundur hayatım diyip sana iltifatlar da bulunup masaj da yapabilir yani bir yerinden birşey eksilmez. Biz erkeklere çocuk gibi muamele etmeyin herşeyi kıvamında yaşamak lazım yaşatmak lazım
10 Yorumlane güzel ya tamda olması gerektiği gibi. sen bu aşağılık iğrençlerin söylediğşne bakma allah herkese senin gibi eş nasip etsin (iyi kalpli olanlara) bu aşağılıkları dinlersen bunlar daha neler neler söylerler emin ol her biri dışarıda saygı bile görmeyen insan yerine bile konmayan insanlar burda gelip böyle aşağılık yorumlar yapabiliyorlar
10 Yorumla
+1 yılNormal bir şey yapıyorsun aslında. Kıymetini biliyor ve teşekkür ediyorsa sorun yok. Yok etmiyorsa bunu yapmayı kes ve dile getir.
20 Yorumlaeşin içten içe kıskanıyor sen mışıl mışıl uyurken işe gitmeyi akşam gelmeyi falan ondan huysuzluk ediyor bence 😂
kötü niyeti yoktur eminim ya da seni kırmak istemiyordur.
belki de ikinizde önceden çalışan insanlar olduğunuz için birbirinize ilgi gösterememişsinizdir evde o da sen evdeyken keyfini çıkarıyordur00 Yorumlaİki kişide bir şeyler yapmak zorunda ama bu zorundalıkları aranızda nasıl bölüştüğünüzü bilemeyiz tabi. Şuanki durumda, Senin o elektrik faturasını ödemediğindeki tepkinle onun senin yemek yapmadığın günkü tepkisi bir olmalıdır. Böyle paylaşmışsınız... ama küçük de olsa rahatsızlık duyuyosan bu sorumluluk dağılımından sende çalış ve ev işlerinide paylaşın herşey eşit olsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen hasta olup bakıma muhtaç olduğun zaman eşin sana hizmet edip rahat ettiriyor mu? Sıcak bir çorba kaynatıp içiriyor mu? Kötü gününde yanında mı? Bu sorulara "Evet" diyorsan birde yaptığın hizmetler için teşekkür edip eline sağlık diyorsa sonuna kadar devam et ;) hakediyor.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı. Bunlar hizmet değil ya da sen öyle görme sonuçta eşin. Yeri gelir erkekte yemek yapar. Yeri gelir sen hasta olursun o seninle ilgilenir evin düzenini sağlar. Yani eş daha ötesi yok. Belki anlaşmazlıklar olacaktır ama bir taraf illa alttan alması gerekir.
Sen burada bekar ve boşanmış kişilerin ahkam kesmelerine bakma. Ailenin kıymetini bil ayrıca yaptıkların fazlasıyla yeterli, Allah mutluluğunuzu bozmasın10 Yorumla
+1 yılKarşına geç konuş bakalım yani biraz fazla imtiyazı var beyimizin sanki
çalışması gerekiyor evde evde nere kadar00 Yorumla
+1 yılEski evlilik çeşidi işte. Annelerimizin modu bu. Bunu Türkiye genelinde yaz seni yuhlarlar. Halinden memnun köle zihniyeti. Sarı inek hikayesini duydun mu hiç. Onu oku belki sende sarı ineğini bulursun
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO hiçbir iş yapmayıp, senden hizmet etmeni bekleyemez. "Kocamdır yaparım, evin işini kadın yapar" diye bir şey YOK. Aynı evi paylaşıyorsanız sorumlulukları da paylaşacaksınız. Evet belki o işe gidiyor, sen evdesin diye boş vaktin var, birkaç işi sen tek başına yaparsın tamam. Ama erkek diye ona hizmet edilmez. Bütün evin işini tek başına yüklenip ona hizmet etme, saçmalık.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbakin siz eşinize yapmaniz gerekeni uzeeinize duzen görevlerj biliyorsunuz onunda gorevlerini bilip farkinda olmasi yerine getirmesi lazim is bulamayabilir her insanin donem donem basina gelebilecek seyler bunlar ama en azindan insan biraz çekimser olur uzulur sizin ustunuze fazla gelmez bu zamanda sizin gibi birini bulmak gercekten cok zor allahim yardim etsin ablam ev icinde huzursuzluk zor heleki bu huzursuzlugu tek tarafli yasiyorsaniz daha zor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılya inanır mısın aynısını uaşıyorum desem aynısııııııı. Bir gün tatlı bişey yapmasam ikinci gün bişeyler olsaydı keşke diyor. Sabah kahvaltı akşam yemek çay.. Benimkisi bide hiç konuşmuyor hiç ama. Yani ben laf atıyorum şakalar falan bunaldım inanır mısın okullar açılsın diye dua ediyorum. 2 kişiyiz yemek yapıyorum mesela 2 gün aynı yeöeği yedik 3. Gün ya hep mi aynı şey diyor. Öküzle evlendiğimi yeni öğrendim
09 Yorumla- +1 yıl
Yazık size valla 😬🤪
Cevap sahibi+1 yıl@hipokratizm şaka gibi dimi işte diolar ya aynı eve girmeden bilemiosun düye. Derdim aşktan gözünüz kör oluo evlenince görüosunuz diye yok vallahi dvlenince değerin kayboluo bide dioki eşim benim kadar kolay insan zor bulursun
- +1 yıl
Bizdede durum aynısı senden farklı değil ☺️
- +1 yıl
Öğretmenlerin daha şanslı olduğunu sanırdım
Cevap sahibi+1 yıl@hipokratizm eşim şanslı tabiki kendi altınlatıma kadar kendim aldım ben :) düğün istemedim nikah yaptık. abimin eşi ev hanımı yemin ederim benim kadar yemek yapmamıştır. Ailemde farketti çok kızıolar. İnsan bir akşam gelir yemeğe çıkarır öğretmen kız verdik el üstünde tutacak yaptığına bak diye
- +1 yıl
Bence sen fazla fedakarsin canım
- +1 yıl
Ben bütün bunların üstüne bide nöbet tutuyorum
Cevap sahibi+1 yıl@hipokratizm evlilikte şunu öğrendim kadının erkeğin öküzü yok yemin ederim. Abimde evine çiçeklerle gelip yemek hazırlıodu bnde bir tık değişiğine denk geldim hiç ama hiç evlenmeden önce birraz da belli etmez mi :))
- +1 yıl
Görücü musunuz ;)
Sana dayatılan bu. Eşine dayatılan da hizmet beklemek. Ve evet fazla şımartmışsın. SAnki çalıştığında bunları beklemiyor mu sanıyorsun? Sadece şimdi daha çok beklentisi var. Normal değil saygı dolu bir davranış hiç değil.
10 Yorumla
+1 yılGayet yeterli..
Eşin biraz şımarmış..
Anasının evinde bunu yapamazken senden fazlasını bekleyemez..
Az şükretsin..
Evlenemeyenler, evlenip eşini görmeyenler, eşinden güler yüz bile görmeyen binlerce erkek var..
#Vesselam10 YorumlaNapalim yani sen çalışmıyorsan o çalışıyorsa bu ona hizmet vericeğin anlamına gelmiyor başlarım kahvesine çikolatasına kalksın kendisi alsın.
Sen onun hizmetçisi değil eşişin.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 44,6b cevap paylaştı.
+1 yılYüz verirsen böyle olur. Ağırdan sat kendini. Unutma sen onun eşisin, hizmetkarı değil. O senden bir şey bekliyorsa o da sana bir şeyler katmalı. Tek taraflı olmaz evlilik. İki tarafta fedakar olmalı ve en önemlisi saygı olmalı.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılsen öğretmensin maaş alıyorsun yani ortak yapmanız lazım ev işlerini seni kullanıyor ver eline süpürgeyi sarı bezi ne safsın kızım senin maaşın var ezdirme kendini
20 Yorumla
+1 yılEvet bence çok yüz veriyorsun. Evdeki kadınların en büyük problemi, yaptığı işin görünmemesi. Sanki o iş yerindeyken sen evin içinde biraz da orada oturayım, dur azıcık da buraya uzanayım diye geziyorsun zannediyorlar.
00 Yorumla
+1 yılAslında üstünüze düşeni yapıyorsunuz. Onu memnun ediyorsunuz yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla. Sorumlularınızın farkındasınız. Niye memnun olmaz ki? Yaptıklarınızı azaltın, belki anlayacaktır gösterdiğiniz ilginin kıymetini 🌺
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yani sen gerekeni yapıyorsun aslında fakat evde olduğun için daha fazlasını istiyor demek ki ama çok yanlış çalışmıyorsun diye geceni gündüz edemez yani beyefendi kusura bakmasın keyfinden çalışmıyorsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 489 cevap paylaştı.
+1 yılEşin de aynı şekilde sana davranıyorsa sıkıntı görmem ama bu çok fazla. Her gün masaj, kahve falan hayat arkadaşı mı alıyor yoksa hizmetçi mi? Bir gece de kalkıp o kahve yapsın desem kesin yapmaz, alışmış rahata.
00 Yorumla
+1 yılYok artık asla yapmam. Benim aksine eşim yapar bana. Sen alıştırmış şımartmışsın. Ben ve eşim çalışıyoruz, karşılıklı yaparız eşin biraz bencil bence alıştırma asla. Tepkini de koy güzelce. ev işinin zorlukları da var sonuçta.
00 Yorumlaİcinden geliyor ve yapiyorsan bence sorun yok yuz vermeyle alakasi yok.
Tutki yuz buldu bunu senin gorevin saymaya basladi bir anda kesersin
Neye benzer biliyormusun
Zenginlikten fakirlige dusmusluge benzer.
O insana acirsin.00 Yorumla
+1 yılSen payıma düşeni yap gerisini o düşünsün. İlgi adı altında da fazla imtiyaz verme.
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunları kendi isteğinle yapıyorsan hiç problem yok yüz vermekde değil, hatta, ilişkinizin kuvvetliği bağlılığı açısından çok çok iyi. Burada önemli olan kısım, onun kırıcı davranışları nelerdir ve sana, ona yetmediğini düşündüren etkenler nelerdir?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar hayatlarını paylaşmak için eş olurlar birbirlerine hizmet etmek için degil. Tabiki iş paylaşımı yapılmalıdır ama ev hanımı olmak bile baştan aşağı bir iş daha fazla bekledigi bir sey kalksın kendisi yapsın nesine yetmiyor olabilirsin ki.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
+1 yılBana eşim böyle davransa üzülürdüm. İzin vermezdim böyle davranmasına. O da biraz abartmış. Yani yapılır bunlar tüm gün evde olmak çalışan insana göre daha az yorucu olacaktır ama sürekli sürekli istiyorsa hizmetçi almış kendine demektir.
00 Yorumla
+1 yılÇOOOOK YÜZ VERİYOSUN. Çalısmaya basladığında hala bunu senin vazifen olarak görmeye devam edecek. Motor becerileri olmayan spastik engelli veya homo eractus değilse kalksın yapsın. Yapamıyorum diye bisey yok amsalak değil heralde.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi ablacım evlilikle ilgili tavsiye verecek konumda değilim ama bana göre rahatsız olduğun bir durum varsa bunu kendisine anlatmalıdır başkalarının lafları ile dolduruşa gelmenelisin çünkü onunla aynı evi aynı hayatı paylaşan sensin başkaları değil yani kesinlikle konuşarak halletmeye çalış rahatsız olduğun durumu
03 Yorumla- +1 yıl
Ablacım bu arada gelen yorumların çoğu hep çatışma yaratacak yönde kesinlikle eğitimli birisi olduğunuz için tavsiye etmem insanlar konuşarak anlaşmalı
Soran+1 yılBurda hiç tanımadığım biri eleştirdi hakaret etti veya burun kıvırdı diye evliliğimi baştan şekillendirecek değilim sadece abartıya mı kaçıyorum diye düşünmüştüm ancak kaçmıyormuşum yorumlarda evliliği eşe hizmeti yardımı desteği kölelik olarak gören yanlış özgürlük anlayışı benimsemiş bir sürü insan var. Biz eşiz iyi günde de kötü günde de. Benim eşim polis ne gecesi var ne gündüzü bu gece nöbette mesela. Hakkı değil mi güzel karşılanmak? Kafası dolu stresli geliyor eve o stresi yorgunluğu ben almazsam kim alacak? Tüm gün itle uğursuzla uğraşan adama bugün de kahveyi sen yap veya kalk toz al demem benim vicdanıma ters. Ben çalışıyorsun bile en geç 16.30 da evde oluyordum onun kadar yorulmuyordum sonuçta.
- +1 yıl
Taktir ediyorum seni ablacım. Helal olsun Rabbim bir ömür mutluluk nasip etsin inşallah
Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. Bence öyle kocaya hizmet etmek için evlenmemeli okey yemeği falan yaparsın ama hizmet etmek gibi düşünmemelisin herşey beraber olmalı sen ona yardım etmelisin o sana eşit olmalı diye düşünüyorum.
10 Yorumlaçok yüz vermişsin tabiki... şu pandemi döneminde evde olan kadının totosu bir dakika yer görüyor mu acaba? sen bir de çalışıyormuşsun hiç düşünemiyorum. elbette önce yapıcı olup bir konuşma yoluna giriş yap sonrasında devam ederse seninde biraz rest çekmen lazım. halledilemeyecek bir problem değil ama çok taviz vermemek en iyisi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. kısmen normal ve doğru da kendini çok kaptırma ama. Mesela neden adama özel masaj salonunda gibi davranıyorsun her akşam? Biraz da pas verme bence gereğini yap ama aşırısına alıştırma
10 Yorumla
+1 yılEvet malesef bazı erkekler yapıyor bunu evdesin senin işin bu diyorlar güzelce konuş hizmet etmek için evlenmedim de yardım et de bazen yapma hergün yap yap bir gün yapmayınca adın kötüye çıkar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSana neden böyle düşündürttü ki? Kahvesini hazır istemesi normal ama Her şeyi sen yap gibi emir kipiyle mi konuşuyo
20 Yorumla
+1 yılBiz ablamla sohbet ederken kahve ictik, dalmisiz. Enistem camiiden geldi bakti masada tepsi duruyor aldi mutfaga goturdu. Biz dedik toplariz diye, simdiye kadar durmazdi toplayacak olsaydiniz dedi 😂
00 Yorumla
+1 yılHayat müşterek elbette, değişen zaman ve konumalara göre eşlerin yapacakları değişir. Şu an işiniz olmadığı için eşinize ve evinize daha alakalı davranabilirsiniz ve bundan geri kalmayın derim. Yani bunları yapınca kadınlık değerinden birşey kaybetmediğiniz gibi kazanırsınızda. Kimileri yıkıcı konuşmalar yapıp ara bozucu fikirler verebilir, aldırmayın.
00 Yorumla
+1 yılÖyle davranıyorsa ayıp ediyor. insan evine tabi ekmek getirir. Erkek adamın görevi bu. Sen de zaten yemeğini kahvesini yapıyormuşsun daha ne olsun. eşinde suç var. ayıp ediyor cidden.
00 YorumlaBende buna tavım ya. Ev hanımlığını ve iş hayatınıda yaşayan biriyim. Ev işten daha zor yemin edebilirim üstelik kanıtlarımda. Sen abartıyosun eşinde suistimal ediyor
00 Yorumla
+1 yılBence eşinle konuşmalısın sen zaten yapman gerekeninden fazlasını yapmisin bunu diyim geç karşısına konuş etrafı boşver herkesin ağzından bir laf çıkar 🙄🙄🤦♀️
00 Yorumla
+1 yılSen doğru olanı yapıyorsun eşinde şımarıyor biraz belli yanimemnun sende sıkıntı yok merak etme bazen biz yemek çok guzel olmuş demek yerine bu ne biçim yemek böyle deriz 🤗🤗
00 Yorumla
+1 yılSen ondan çalışıp eve para getirmesini beklediğin zaman sen de ondan hizmet talep etmiş oluyorsun. Hayat müşterek, evlilik müşterek... O para getirsin sen ye, ev işini de ona yık. Ne âlâ memleket.
00 YorumlaÇalışmıyorsa bir kişi
evde yardım edebilir
ama onu götür bunu götür şunu getir emir
değil10 Yorumlaşunun yarısını yapan kadına canını verecek adamlar var şöyle denyoları nerden buluyorsunuz
20 YorumlaAyaklarini falanda yika memnunmusunz hunkarim falan de..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılNormal bir şey yapıyorsun aslında. Kıymetini biliyor ve teşekkür ediyorsa sorun yok. Hayatınızda başarılar
00 Yorumla elini verip kolunu kaptırmak bu olsa gerek :) şaka bir yana neye alıştırırsan öyle gider valla ona göre fazla yüz vermemeye bak :)
00 Yorumla- Devamını Gör (159)
Devamını Gör(204)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim çalışmadığım için evde kendisine hizmet bekliyor. Bu normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler