Ne kadar severseniz sevin insansınız, hataları bir yere kadar görmezden gelebilirsiniz. Bir müddet sonra ne kadar uğraşırsanız uğraşın göze batmaya başlayacaktır ve siz mutsuz olmaya başlayacaksınız. Sevgi fedakarlık varsa güzeldir.
Hayır asla böyle bir sevgi türünü doğru bulmuyorum bana göre bu sahtelik içerir... İnsanız hata yaparız, hiç birimiz mükemmel değiliz önemli olan hataları görmezden gelerek birini sevmek değil onu hataları ile sevebilmeyi becermektir.. Yani tabi ki büyük hatalardan bahsetmiyorum hatalarını da kırılmasın aman üzülmesin diye görmezden gelmek yerine bak burda hatalısın diye bilmeli insan samimi bir sevgi bence böyle olmalı diğer türlüsü biraz çıkar ilişkisine dönüyor. Şöyle de bir gerçek var. Hatalarımızın yüzümüze vurgulması hiç birimizin hoşuna gitmeyecektir, bunu onu suçlamak, küçük düşürmek ya da yargılamak için değilde yapıcı bir dille bak burda hata yapıyorsun bana sorarsan bu şekilde yapma demek her zaman kazandıracaktır. Seven hataları görmezden gelen değil o hatanın üzerine giden ve düzeltmek için elini uzatandır...
Affetmek ALLAH a mahsus Çok büyük boyutta hatalara asla şans vermem umrumda olmaz Ama diğer hatalarda senin hatan demem bizim der elimden geleni yapar telafi ederiz destek olurum unutturur bir daha hatırlamasini sağlarım Sürekli yüzüne vurmam doğruları gösterir ogretirim sabirla ve sevgi ile
Hataların boyutu çok önemli kendine yaptığı belki başkasına yaptığı hataları göz ardı edebilirsin belki ama Siz tüm kalbinizle onu seviyorsunuz herkesten herşeyden sakınıp fedakarlıklar yapıyorsunuz uykusuz geceler geçirip yıllarınızı harcıyorsunuz sevgi için ve o kalkıp okadar sevgiyi emeği hiçe sayıp sizin kalbinizi ruhunuzu alt üst edecek hatayı yapı veriyor siz olsanız basit bir özrü kabul edermisiniz varsayalım ettiniz tekrarı nezaman olacak diye her gününüz endişeyle geçecektir
Saçma sapan seviyorsanız öyledir belki ama doğru düzgün seviyorsanız değildir. Sizin farketmesini sağlamanız onunda düzeltmek için tüm samimiyeti ile çaba göstermesi olduğu olabildiği kadarınmada birlikte sebat etmeniz demektir. Buna " BİZ " olmak deniyor ;)
Kim olursa olsun hataları görmezden gelemem. Üzerine konuşulur tekrar yapılmaması hakkında istişare edilir. Hata affedilecek boyutta ise affedilir. Kısmen ufak şeyleri normalde kabul edemese de insan sevince görmezden gelebiliyor.
Aslında görmezden gelmek değil sevince o hatalı göremiyorsun. Aşkın gözü kör dedikleri de bu olsa gerek. Seni herkes uyarır, onun yanlışlarını söyler sende görürsün ama beynin ve kalbin sevgiden o kadar uyuşmuştur ki farkına varamazsın
Bana kalırsa illaha hata yapılacaktır ya sen ya da o ama hata yapıyorsa bunu saklamıcaksın ya da yalan söylemiceksin dürüstce hatasını söyleyip nedenini açıklarsa ona göre anlayış gösteririm. Ama bu hata tekrarlanırsa bu zaten hata olmaz seçim olur.
Seviyorum diye niye hataları görmezden geleyim ki. Ben görmezden gelirsem başka hatalara da kucak açmış olurum. Görmezden gelemem ben hata yapmıyorsam sevdiğim kişi de yapmayacak.
Gelirim dediği saatte gelmemekle, git dediğim yere gitmemek arasında hiç bir gerilim yaratıcak giderim bak yaptıracak fark yok , onu affedince kendimi affetmetmiyorsam sonuç o yok
Bazı ufak hataları görmezden gelmek diyebiliriz. Hata büyükse ve affedilmiş ise, hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Ya da mecburiyetten affedilmiştir..
Hayır sevnek istediğiniz insanin kusurlarını ortbas ettikçe yok kırılır yok su olur yok kaybederim diye düşündükçe ileride dahada büyük sorunlar ortaya çıkıyor en çok mutsuz olanda gördüğü halde konusmayan olur
Öyle bir yanlışa sakın düşme. Sevmek yanında olmaktır, destek olmaktır, değer vermektir. Yanlış yaptığında sürekli affedilmez ve buna da sevmek denmez.