Bakire olmayan sevgilimle evlenmeyi kabul etmeme rağmen ailesi istemeye gittiğimiz zaman bizlerden 10 tane bilezik, 400 kişilik düğün salonu istediler! Ev, beyaz eşyayı falan hiç konuşmuyorum bile damat tarafı olduğumuz için yatak odası dışında hepsi bana ait... Şimdi bu örf ve adetlerimize lafım yok ancak bütün bu istekleri örf ve adetlerimizde olan bakire kız istese lafım olmaz ama sevgilim bakire olmadığı için bu kadar istekte bulunma haklarına sahip değiller zaten bu yüzden sevgilimle ayrılma noktasına geldik... Ya durumu ailesine söyleyecek ya da bu iş biticek... Bu arada ailesinin bakire olmadığından haberi yok.
Bakire olmayan sevgilimin ailesi 10 tane bilezik, 400 kişilik düğün salonu istedi! Neden böyle adaletsizlik yapıyorlar?
Niye bakire olmamasını vurguladın sürekli? Ayrıca karşı taraf da belli bir seviyede maddi durumu varsa bilezik de ister düğün de. Konuşur anlaşırsın iki taraf da fedakarlık yapmayınca olmaz zaten herkes yoluna gider. Bu şekilde durumunu anlatman sürekli bakirelik olayını vurgulaman çok gözüme battı. Zaten o kız da damızlık dana diye alıyor seni böyle ilişkiye bu tarz ilgi gayet yerinde.
Psikolojik rahatsızlığın var sanırım. Bakire olmamasına rağmen bilmem ne istiyormuş. Bakire olunca baş tacı mı olucak? Her istediğine razı mı olucaksın? Olma kardeşim. Sen bakir misin? En az 100-200kez ilişkiye girmiş birinin bakire kız istemesi beni çıldırtıyor. 2. el eşya mı bu değeri mi düşüyor? Mağarada mı yaşadık haberimiz yok bizim. İsteyen istediğiyle ilişkiye girebilir. Şu an o kıza acıyorum. Umarım biter her şey. Gelişememiş tek hücreli idiot seni
6
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kızın yaşı 30 benim gibi eli ayağı düzgün sorumluluklarını bilen birini bulmuş beni seviyor bende onu ama geçmişinde yaptığı hatalarının bedelini ödeyemem! Devamlı eşşek gibi çalıştım düzgün bir yuvamız olsun diye ve şu anda krediyle daire alacak durumdayım güzel bir yaşamımız olsun diye ama ailesinin isteklerini isteklerini karşılayacak durumumda değilim ve ailesi bu istekleri yerine gelmeden bu işin olmayacağını söyledi! Bu durumu ailesiyle paylaşırsa rahatlıkla evlenebiliriz onun dışında oluru yok...
Bu arada güzel sallamışsın kişiliğime laf etmişsin! Herkes herkesle ilişki yaşayabilir diyorsun batı hayat tarzını benimseyen bir millet olma yolunda ilerliyoruz buraya kadar hepsi güzel ama iş evlenmeye gelince hepiniz örfcü adetçi oluyorsunuz peki o nasıl oluyor? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama! Hadi hepsini geçtim ailesi örfcü adetçi olabilir nişanlım peki Nice niye ne yaparsanız yapın ben evlenmeye kararlıyım diyemeyip boğun eğdi o nu kimse konuşmuyor! Zaten herkes işine gelince modern işine gelince örfcü adetçi oluyor...
Ailesi bakire olmadığını bilmiyor birincisi. İkincisi kız zorla mı kabul ettiriyor sana kendini de kızı "bakire değilsin ama yinede seni alıyorum" iması vermeye çalışıyorsun? Sizin gibiler eğitilmez...
Yanaşmıyor ki... Batı yaşam tarzını yaşamaya gelince mangalda kül bırakmayanlar iş evlenmeye gelince örf ve adetçi oluyor! Yani anlayacağın işlerine gelince avrupalı işlerine gelince örfcü adetçi oluyorlar... Madem ki seviyor anne ve babasına kafa tutsun tabi yerse...
Kızı zorla mı veriyorlar? Bakire olmayıp dübürünü teslim etseydi haberin de olmasaydı bu iş fark edermiydi? Karşılayacak gücün yoksa bunun olur yönlerini kız ve ailesi ile konuştun mu herşeyden önce sen bu konuyu kafaya taktın ise bu kişi ile evlenip de kızın başını yakma bari..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok kötüsünüz. İstekleri o kadar da çok değil bakire olmaması 2 tane bilezik hakettiği anlamına mı geliyor. Bence evlenmeyin siz sen çok üzersin bu kızı
3
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
10 tane bilezik, 1 takı seti fiyatından haberin var mı senin? Benim bunları karşılayacak gücüm yok, aileside örf ve adetlere çok önem veriyor... nasıl olacak bu iş? Eğer olayı ailesiyle paylaşırsa rahatça evlenebiliriz...
Ailesiyle paylaşırsa evlenebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Nişanlınız söyleyebilse söylerdi değil mi? Ayrıca anne babasının bilmesine gerek yok size yani ileride eşi olacak kişiye söylemiş dürüst olmuş daha ne yapsın? Ayrıca evlenme işi öyle bir çeyrek altın 3 bilezikle olmuyor. Sorunuzda bakire olsa alırım hallederim demişsiniz şimdi gücüm yok diyorsunuz? Bence bunu nişanlınızla konuşun ama bakirelik mevzusu olarak değil deyin ki benim maddi gücüm çok yok ailenle de oturup konuşalım bu işi tekrardan diye. Kimsenin gururunu kırarak üzerek halledilmez bu iş
Ailesi gelenek göreneklere çok önem veriyor onun için bu işin oluru yok! O zaman ne yapalım? Bitirmek mi lazım? Yani 200 bin tl düğün masrafı yaparsam nerede oturacağız nasıl yaşayacağız kimse bunu düşünmüyor! Onun için bu olayı ailesiyle paylaşmaktan başka çaresi yok, yoksa zaten bitecek...
Kabul etmiyorum böyle bitmesini! Sonuçta ekonomik olarak durumum olmadığı ve sevdiğimin geçmişinde yaptığı hatayı kapatmak için kaybeden olmak zoruma gidiyor... Zaten bunu ailesiyle paylaşamıyorsa ve ayrılmayı göze alıyorsa diyecek lafım yok...
Sevdiğin senden ayrılmak istemiyor bence. Sadece adet diye düşünüyor. Konuş ailesiyle birbirinizi sevdiğinizi söyleyin ve biraz anlayışlı olmalarını söyleyin. Haa öyle altınsız takısız vermezler onu da söyleyeyim. Sadece biraz şartları hafifletsinler. Ki senin sevdiğim için feda olsun demen gerekiyor.
Bu kadını zamanında hoplatıp zıplatmışlar, ağzına belki içine bos*lmışlar, kalçalarına tokat atmıslar, elleri baska adamların penisini tutmuş şimdi sen bu kadına nikah kıyacaksın ve onu zamanında hoplatanlar 1 lira masraf etmedi sen milyonlarca lira masraf edeceksin. Ailesi bilmiyormus patlak olduğunu.. şimdi siz yalandan bakirelik simgesi kırmızı kuşakta takarsınız.😅 kuşağa baktıkca kuşağın düğününü kimler kimler çözdü düşünür kafayı yersin. Sal gitsin bu patlak karıyı.
Ne alaka bakire değil diye isteği olamaz mı bakirelikle ne ilgisi var iyice saçmaladın karı değil köle arıyorsun sen sanırım
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yahu kardeşim ben bakire olmayışını sorun etmiyorum, ama örf ve adetlerimizde nasıl ki kız isteme altın alma varsa bakirelikte bunun bir parçasıdır! Benim sadece krediyle bir daire alma durumum var ailemin bu kadar masrafın altına girecek durumuda yok nasıl olacak bu iş! Bende bu olayı ailesiyle paylaşıp sorumluluğu almasını istedim konu budur..
Bakire değilse ve bunu ilerde sorun yapacaktıysan neden evlilik noktasına getirdin işi? Ve ayrıca o kız satılık mı? Veya altın bakire olup olmamaya mı bağlı? Hepiniz ayrı ayrı tuhafsınız
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaşam tarzına gelince hepiniz batı hayatını örnek alırsınız iş evlenmeye gelince hepiniz örfcü adetçi olursunuz! Peki o nasıl oluyor? Birde örf ve adetlerimizde nasıl kız isteme altın alma olayı varsa bakirelikte bu işin bir parçasıdır eğer bilmiyorsan etrafındakilere sor... Hadi onuda geçtim benim bakireliği sorun ettiğim falan yok ama bu istekleri karşılayacak durumumda yok... Bende durumu ailesiyle paylaşmasını istedim rahatlıkla evlenelim diye...
peki bakire sevgilini 10 bilezik ve 400 kisilik dugun salonuna satarmıydın yani bunları hak eden bekaretmi :)
2
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Beni yanlış anladın abicim, bana örf ve adetlerle diretiyorlar ya bende diyorum ki bekarette bu örf ve adetin bir parçasıdır onu anlatmaya çalıştım... Madem ki batı yaşam tarzına benimseyen bir millet olma yolunda ilerliyoruz o zaman iş evliliğe gelince kimse örften adetten bahsetmeyecek! Kaldı ki benim bu istekleri karşılayacak durumum yok onun için olayı ailesiyle paylaşmasını istedim rahatlıkla evlenelim diye...
istekleri karsilayacak durumum yok dersin bunu herkes takdir eder. fakat madem bekaret orf adet öyle ise sende örfe adete gore davranmiyorsun... gakat bunu hatununa soylediysen hic yakismamis haberin olsun umarim mutlu olursunuz.
Istemeye gittikten bir kaç sonra haber yolladık, küçük bir yapalım dedik altın yerine krediyle daire alalım dedik kabul etmediler illa ki büyük bir salon ve 10 tane bilezik olacak dediler! O zaman vazmıgeçelim ne yapalım? Bu işler öyle hayırlısı neyse o olsun demekle olmuyor! Bir tek ailesiyle bakire olmadığını paylaşırsa kabul ederler...
Oh ne güzel dünya öyle vazgeç demekle herşey iki günde unutuluyor değilmi? Demek ki paralı biri olsaydım hiç bir sorun yaşamayacaktım! Batı yaşam tarzını yaşamaya gelince dünyayı ayağa kaldırmasını bilenler iş evliliğe gelince hepsi örfçü adetçi oluyor! Eee madem ki seviyorsun o zaman ailenede kafa tutacaksın durumum yok diye vazgeçmeyeceksin...
Sen kendi açından öyle görüyor olabilirsin ama sen bide bana sor bu durumu nasıl yaşadığımı... Halbuki ailesine deseki ben bu adamı seviyorum evlenmek istiyoruz biraz diretse belki bu iş olacak ama kolayı seçip onların ayağına gidiyor...
Yahu bana diyor ki takı ve düğün işini hallet elini taşın altına koymuyor... Şaşırdım bende... Belki bana göre değil deyip vazgeçmek lazım bilmiyorum artık... Ama evlilik iki tarafında fedakarlık yapması demek değil mi? Yani ailemde vazgeç falan dedi bilmiyorum ne yapmam gerektiğini...
Sen bu kadını savunanları boş ver. iki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler. samanlığı başkalarıyla seyran edip de sana bu kadar bedel ödetiyorsa zaten gönlü yoktur sende
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Manken gibi çok güzel diye kendilerine hak görüyorlar belli ki
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kızın bekareti seni ilgilendirmez istemiyorsan alma
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok ya kimi ilgilendirir o zaman? Kocası olacaksam herşeyi beni ilgilendirir...
Bakire olmamasina ragmen ne? Cinsellik icin mi evleniyon sanki. Bakireligi onemseyecek kadar geri kafali olmayin be
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Boş boş konuşuyorsun ama neyse... o zaman sana bir soru... Sen senden önce 5-10 erkekle cinsellik yaşamış kızın ailesinin örf ve adet deyip 10 tane bilezik istemesine 400 kişilik düğün salonu dayatmasına evet dermisin ekonomik durumun olmamasına rağmen? Demezsin... devam ediyorum batı yaşam tarzını yaşamaya gelince problem yok ama iş evliliğe gelince herkes örfcü adetçi oluyor o zaman bende bakire olmayan nişanlımın sorumluluk almasını ve ailesine karşı dik durmasını beklerim ve bu benim en doğal hakkımdır diye düşünüyorum! Ailesine karşıda batılı gibi davranıp boğun eğmemesini isterim ve sevgi için elini taşın altına koyması gerekir...
Bakirelik farkli. Bakireligin gram onemi yok. Onda bir anlasalim. Bilezik konusunda durumunun olmadigini bildigi halde israrla istiyosa defolsun gitsin. Ayril. Ileride cok canin yanar.
Isteyen o değil ailesi ama benim durumum maalesef müsait değil... Benim nişanlım bu adamla evlenmek istiyorum demesini beklerdim ama diyemedi ve isteklerini yerine getirmeden ailesinin razı olmayacağını söyledi... Benim beklentim ailesine karşı durup takı falan istemeden sade bir düğünle evlenmek istemesini söylemesiydi ama yapamadı! Benim zoruma giden nişanlım batı hayatı tarzı yaşamış olması ama iş ciddiyete ve evliliğe gelince örfcü adetçi olması çok zoruma gitti! Herkes işine gelir şekilde davranıyor...
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Bakire olmayan sevgilimin ailesi 10 tane bilezik, 400 kişilik düğün salonu istedi! Neden böyle adaletsizlik yapıyorlar?