+1 yılBöyle bir durumda Eğer bir taraf istiyor Bir taraf istemiyorsa Bence konuşularak orta yol bulunabilir Sonuçta Evet herkesin her istediği her zaman olmuyor ama dediğim gibi yani uzlaşma ile bunların her şekilde halledilebilecek seni düşünüyorum zaten şu an ekonomik olarak Türkiye şartlarını düşündüğümü zaman düğün gerçekten çok masraflı bir iştir Yani bir tek mi nikah bile yeterli diye düşünüyorum Bu tabi benim şahsi fikrim Çünkü gerçekten insanları Şu an cebinde para çok yok yani harcamalar bir o kadar var ama işte düğünde hayatımda insanın bir sefer oluyor ama yani bunu konuşarak orta yolu bulunabilir
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok gözel düşünüyorsunuz mükemmel yazmışsınız emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık katılıyorum 😅
Bence de nikah ve aile arası bir yemek daha iyi olur 😅
Hayırlısı bakalım bakacağız artık 😅
Gönlünüzce olsun 😅- +1 yıl
Tesekkurler 😂😊
Soran+1 yılRicalarrr ve teşekkürler 😅
En İyi Cevaplar
+1 yılYani. Benim fikrim daha önemli tabi ki sonuçta ben evleniyorum ama malesef Türkiye de aileler her olayın içine giriyor. Netice ne oluyor sürekli müdehale etmeye çalışan gelin ve damat tarafları birbirine giriyor ve evliliklerin bitmesine bile sebebiyet veriyor. Hayırlısı olsun herşeyin bunlar basit meseleler. Keyifli akşamlar.
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok gözel düşünüyorsunuz mükemmel yazmışsınız emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık. Kesinlikle katılıyorum her türlü 😅
Benlik sıkıntı yok. Ben bir Allah'ın kuluna laf söz ettirmem aile dahil de karşı taraf önemli 😅
Üçüncü şahıslara yasak 😅
Girilmez 😅
Amin inşaAllah 😊
Evliliği iyi ya da kötü yapan sadece eşlerdir. Kimi eşler yeryüzünde cenneti kimleri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir 😅
- +1 yıl
Zaten olması gereken de budur. Aileler çocuklarının arkasında durmalılar aralarında değil. Keşke herkes bunun bilincinde olabilse. Burada da iş evlenecek olan bireylerde bitiyor. Kendilerini ve fikirlerini savunup bunu uygun bir dille ailelerini de kırıp dökmeden ifade edip kabul ettirmeliler. Sonrası zaten kolay. En başta anlayış, saygı ve hoşgörü geliyor. Keyifli geceler. Mutluluklar.
Soran+1 yılDimi bence de her türlü. Keşke keşke ah ah. 😅
Aslında hepsi benim suçum hatam çok kullandırdım kendimi!
Valla kırılacak bir şey yok aslında! Ben savunurum zaten her türlü de ben savunurum. Herkes savunamaz savunmuyor belki de savunamıyor. Hem insan ailesinin de mutlu olmasını gönlünün olmasını istiyor. Aslında her şey kolay ve de zor olabilir. Çünkü kolayı zor zoru kolay eden kişilerdir. Kolaylaştırınız güçleştirmeyiniz müjdeleyiniz ve nefret ettirmeyiniz. Hadisi şerif..
Valla bende hepsi var ve de fazlası her türlü de 😅
Para biraz 😅
Hayırlı sabahlar ve mutluluklar.
Teşekkür ederim...
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten düşüncelerim bu yönde. Sırf şatafatlı bir düğün için o kadar borcun altına girmeye gerek yok, maddi durumumuz olsa bile hiçbir şeyden memnun olmayan akrabalarla harcamak yerine evimiz için harcarız.
Soruya gelince sade ve olabildiğince az insan çağırarak bir düğün organize ederdik.13 Yorumla
Soran+1 yılÇok gözel düşünüyorsun 😅
Evet evet bence de her türlü 😅
Akrabaların canı cehenneme zaten benlik sorun yok 😅
Gönlünüzce olsun 😅
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler, sizin de. 🙂
Soran+1 yılEyvAllah 😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Ailemin karışacağını sanmıyorum evlenen benim. Daha çok kız tarafı düğün olsun falan diye istiyor genelleme yapmayın tabi ama benim gördüğüm oyle düğün yerine daha farklı şeyler olabilir arkadaşlar yakın çevre arasında bir yemek mesela. Evlendiğim gibi borcun altına girmek istemem. Evliligin iyi gitmesi düğüne bağlı değil bence. Ama herkesin fikri alınmalı ben böyle düşünüyorum ailemde bu şekilde düşünür çünkü insanlar artık evi bile zor alıyor artık.😌
13 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ev almak zor yaşamak da zor insanlar daha da zorlaştırıyor maalesef kolaylaştırmak varken!
Tabiki herkesin fikri alınmalı iki tarafında gönlü olmalıdır. Bence de düğün bahane hemen hemen her şey bahanedir. Evliliği ilişkiyi iyi ya da kötü yapan sadece birbirini seven iki kişiye bağlıdır. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir işte...
Benim de aklımda o vardı aile arasında yemek eğlence tarzı bir şey nikah sonrası hayırlısı 😅
Bana da karışmaz karışamazlar zaten 😅
Görüşün için teşekkür ederim 😊
Soran+1 yılEyvAllah amin inşaAllah cümlemizi hayırlı geceler dilerim. 😊
+1 yılDüğünü istememe sebebim, durumumun zayıf olması ise, karşı tarafa uygun bir dille, "düğün olduğu takdirde, masrafın büyük kısmının, hatta hepsinin, onlardan çıkacağını" belirtirdim. Buna rağmen istiyorlarsa, maşaallah😅 Hoş, ben kızım, zaten her halükarda masrafın çoğunu erkek ödiycek de... 😅
14 Yorumla
Soran+1 yılHımm diyorsun 😅
Valla ben insanlardan bıktım usandım kaçabildiğim kadar kaçıyorum 😅
Ailem ve Rabb'im canları cehenneme 😅
Para da önemli ama borç harç halledilir bir şekilde 😅
Ayağını yorganına göre uzat demişler 😅
Hehehe tabi ya oh mis size göre hava hoş sjsjs
Amin, Gönüller bir olsun, gerisi hoşgörü ile halledilir:)
Soran+1 yılAmin inşaAllah kesinlikle katılıyorum hayırlısı 😅
İyi akşamlar 😅- +1 yıl
İyi akşamlar:)
Bu zor bir durum ne ailemi kirmak isterim nede sevdigim adami ortayi bulmayi calisirim hani tamam evlencek olan benim belki ama bende sonucda onlarin evladiyim beni yetisdirmisler bu güne getirmisler tek istekleri evlatlarinin dügününü görmek ise bulunur bir ortasi elbet kirmak icin bir neden degil kücük mütevazi bir dügün olur herkesin gönlü olurdu herhalde
13 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel yazmışsın emeğine yüreğine gönlüne sağlık Kır Gülü haklısın katılıyorum kesinlikle. Bende aynı şekilde hayırlısı bakalım. 😊
İki tarafta ortayı bulmak istiyorsa her türlü olur olmalı lafta kalmazsa 😅
Benim her türlü gönlüm olur 😅
Soran+1 yılRicalarrr ve teşekkürler 😊 amin inşaAllah 😊
+1 yılArkadaşlar artık birtakım tabuları yıkmanın zamanı geldi. İşin maddi boyutu bir yana gerçekten çok saçma geliyor bana. Ortalama bir düğünün maliyeti ( sadece eğlence kısmından sözediyorum) 25-30 k ları bulabiliyor. El ele tutuşup gidip yurtdışında balayı yapın ne bileyim evinizin ihtiyaçlarını karşılayın veyahutta gidin Afrika'da çocukların rahat ulaşabilmeleri için su kuyuları açın. Ama millet gelip iki göbek atsın diye çalgıcı ya çengiciye o paraları kaptirmayin. Neymis Neymis ilk defa evleniyorumda benim hakkım moduna girmeyin. sonucta o borcu gene siz ödeyeceksiniz. Bir gelinlik alıyorsunuz ve sadece bir kez giyiyorsunuz. Ha evlensem bir daha yaparmıyım? Eşim isterse mecbur :)
13 Yorumla
Soran+1 yılHehehe haklısınız kesinlikle katılıyorum emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık Bende yaparım mecbur 😅
Çok teşekkür ederim :)
Çekirde bir ailem var; kararıma saygı duyacaklardır. Elaleme karşı düğün mentalitesinden ziyade mutluluk odaklı düşünürler benim için.
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim de aynı şekilde geniş bir çekirdek aile 😅
Aile saygı duyar da karşı tarafın ailesi 😅
Gönlünüzce olsun 😅
Mecburen aile der yaparsın. Emekleri çoksa üzerinde, yanında olan bir ailenin isteğini çok görmezsin ister istemez sadce sade bir şey istiyorum dersin daha az insan veya ona göre orta bir yolla her iki taraf da mutlu edilebilir
13 Yorumla
Soran+1 yılHımm 😅İllaki emekleri çoktur ailelerimizin genel olarak 😅
Çok görmüyorum görmem zaten buna hakkım da yok😅
Hayırlısı bakalım olur inşaAllah gönüller bir olduktan sonra bence de orta bir yol bulunur
Soran+1 yılAmin inşaAllah 😅 Hayırlısı bakalım daha çok var 😅 Cümlemizin güzel geçsin 😅
+1 yılYani bence bana kalırsa o adamla sadeve bir kez evleniyorsun ne olursa olsun herşeyin en iyisini hakkediyorsun yani düğün yapmak belki baya maaliyetli falan ama büyüklerinde gönlü olsun diye çok büyük bişey yapmadan daha az masrafli birşey yapabilirsin
211 Yorumla
Soran+1 yılHımm diyorsunuz 😅
Bir olur son sonsuzluk olur inşaAllah..
Ya ama insanlardan bıktım usandım hayatımı sevdiler. Menfaatçi ve çıkarcı insanlar..
Büyüklerin gönlü olsun tabi ki olsun da hayırlısı 😅
İki aile arası 1000 km olsa nasıl olur 😅- +1 yıl
Yani bencede :) hem çok eğlenceli hahahahaha
Soran+1 yılEvet eğlenceli yalan yok 😅 Gönlünüzce olsun
- +1 yıl
Ben nedimeyim kinalara gidiyoruz genellikle ve ciddi anlamda çok eğlenceli herşey kesin yapmalısın yani
Soran+1 yılHımm 😅 Hayırlısı yap demek yapmalısın demek kolay 😅
Yapmak da kolay da günümüz şartları 😅
Teşekkürler 😅- +1 yıl
Yani sonuçta bir kez yaptığın birşey bu zor olduğunu biliyorum ama organizasyon falan tutarsan yükün hafifler çoğu şeyde diğer türlü halledilmicrk birşey değil yani bı göz açıp kapanincaya bitiyor hayırlısı olsun mutlu olun ınsallah
Soran+1 yılSorun para sadece 😅
Yaşamak para ile su para ile her şey ateş pahası ve dahaa da pahalılaşıyor 😥
Şimdiye kadar hep bu yüzden erteledim kendimi ve erteledim yıllarca...
Çok şükür mutluyum anlık olarak henüz hayırlısı sağolsun amin inşaAllah- +1 yıl
Doğru söylüyorsun para biraz sıkıntı oda halledilir valla 😅
Soran+1 yılAh ah keşke kolay olsa hallolsa şimdiye kadar ertelemezdim kendimi gerçi hepsi benim suçum kullandırdım kendimi moralim bozuldu anasını satiym 😅
Haydi git artık mutlu günler dilerim 😅- +1 yıl
Sanada :) a
Soran+1 yılEyvAllah
Evleneceğim insanın ailesi düğün istiyorsa bunu evleneceğim insanla konuşurdum. Sonuçta konuşup anlaşmışız kendi ailesini kendi ikna etsin evlenmeden papaz olmayalım :D
11 Yorumla
Soran+1 yılBak bak bak diyorsun 😅 Haklısın valla 😅
Aşkımın canı sağolsun 😅
+1 yılÇiftler kararlıysa aileler sonunda razı edilebilir gibi geliyor bana. En azından kendi ailemden yola çıkarak söyleyeyim, ben sade bir nikahla işin içinden çıkabilirim :))
Salon, mekan vs. kiralamadan bahçe veya köy evinde de az masrafla ufak bir eğlence hazırlanabilir tabii.13 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet bence de razı edilir edilir de mesele ikna etmek değil. İçinde kalmasın buruk olmasın olmadı demesin 😅
Üzülürüm yoksa 😅
Aklımda nikah sonrası aile birkaç yakın ile yemek eğlence vardı şimdiye kadar😅
Evet evet olur olur olur inşaAllah 😅
Teşekkür ederim, herkes için öyle olur umarım :))
Soran+1 yılRiccalar ve teşekkürler amin inşaAllah 😊
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılTek taraflı bir karar olmadığı için karşı tarafla Bş anlaşmaya varmak zorundasınız sebebini güzel bir dille anlatın anlayış göstereceklerini düşünüyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet bence de düşünmüyorum da inanıyorum küçük bir umut hayırlısı bakalım 😅
+1 yılBana göre düğün boşuna masraf demek sırf akrabalarım evlensin diye ne kendime ne de gelecekteki eşime kredi çekip hadi düğün yapalım demem, ailem isteyebilir ama onların düşünceleridir, benim düşüncelerim ayrıdır. İnatçılık değil ama benim düşüncelerime saygı duyması gerektiğini bilirler o yüzden hayır yapmam.
11 Yorumla
Soran+1 yılBana göre de boşuna masraf! 😅
Pek akrabam da yok zaten olsa da umrumda değil 😅
Bıktım insanlardan 😅
Tabiki karşılıklı saygı duymalı 😅
Ne güzel 😅
Gönlünce olsun
Ailem çalgılı düğün istemiyor zaten bende düğün komple istemiyorum en iyisi nikah kimse karşı gelmez sanırım tek sorun böyle bir aileye sahip bir bey bulmak skskdks
11 Yorumla
Soran+1 yılBende istemiyorum da aşkım önemli 😅 aşkım da istemiyor da ailem ister diyor😅
Sonuç olarak istenmiş oluyor 😅
Nikah sonrası aile arasında yemek güzel olur 😅birkaç yakın arkadaş kardeş falan filan 😅
Benden demesi boş boş beklemek istemek ile olmaz. Kader kulun çabasına bağlıdır. Nasip kısmet sensin. Şans kişinin kendisidir. Çaba lazım.
Gönlünce olsun 😅
İki aile ikna olduktan sonra, iki insanın arasında halledebileceği bir meseledir. Nikahta yapılabilir. Şayet bir gün nasip olursa bende nikah yapma taraftarıyım. Nikah sonrası iki aile arası güzel bir yemek olur tamam. Gösteriş için değil mutlu olmak için evlenmeliyiz varsayımına göre konuşuyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok gözel düşünüyorsunuz mükemmel yazmışsınız emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık. Kesinlikle katılıyorum her türlü 😅
Benim aklımda da o vardı😅
Gönlünüzce olsun 😅
+1 yılAilemi ikna ederdim. Ben düğün istemiyorum ailem de düğün istemez ama sevgilim düğün istiyor. Düğünümüzü nerede yapacağına kadar karar vermişken mecbur yapılacak galiba o düğün
13 Yorumla
Soran+1 yılKeşke aşkı şey olsa 😅
Ben erkeğim 😅
Düğün erkek tarafına aittir😅
Huzur ve mutluluklar dilerim 😅
Siz neden istemiyorsunuz?- +1 yıl
Sevmiyorum gereksiz masraf olarak görüyorum ya bir düğün kaç para
Soran+1 yılBende sevmiyorum insanları da sevmiyorum bıktım usandım bence de gereksiz 😅
Gönlünüzce olsun 😅
+1 yılBende düğün yapmak istemiyorum ya arada konusu açılınca anneme diyorum böyle birşeyi kesinlikle unut diyor😕
Tanımadığım akrabalarima yemekli bir Mevlid yapıcam gibi görünüyor 😑😑13 Yorumla
Soran+1 yılBende istemiyorum eskiden isterdim ancak zaman içinde soğudum insanlardan bıktım usandım 😅
Akrabaların çoğunu abimin düğününde gördüm tanıdım 😅
Şimdiye kadar neredeydiniz😅
Hayırlısı bakalım gönlünce olsun 😅- +1 yıl
Amin Sağol☺
Seninde gönlünce olur inşAllah..
Soran+1 yılEyvAllah sende sağol 😊
Amin inşaAllah 😊
Düğünü çok gözümüzde büyüyoruz orta halli bir şekilde olursa takılar karşılıyor sonuçta diye düşünüyorum ama hiç durumu yoksa nikahtan da giderim kalbi güzel olsunda 🙂
13 Yorumla
Soran+1 yılGenel olarak evet büyütüyor. Ancak görünen köy misali ayağını yorganına göre uzat demişler.. 😅
Hehe ne güzel tüm mesele bu zaten kalbi güzel olsun her şey hallolur orta yol bulunur gönüller bir olsun 😅
Gönlünüzce olsun 😅
Soran+1 yılEyvAllah...
+1 yılFazla uçmayın yorumlarda. Başınıza geldiğinde farklı düşünebilirsiniz. şu an ufukta biri yoksa ve evlilik düşünceniz yok ise bu yorumların hepsi geçersiz.
13 Yorumla
Soran+1 yılUfukta var hayırlısı 😅Zaten her türlü aşkımın dediği olur 😅
- +1 yıl
Ozaman Allah mutluluğunuzu daim etsin 😊
Soran+1 yılAmin inşaAllah cümlemizin 😊 İyi akşamlar
+1 yılBen düğünleri sevmiyorum ama karşı taraf isterse madem yapsınlar bir düğün için o kadar gereksiz harcama yapmak istiyorlarsa yapsınlar.
27 Yorumla
Soran+1 yılBende sevmiyorum ya😅 İnsanları da sevmiyorum 😅
Hehehe aşkım istiyorsa ailesi yapacak bir şey yok yaparız ulan 😅- +1 yıl
Zaten kız istiyorsa erkeğin yapmıyorum deme şansı yok mecbur yapılacak o düğün djdhd
Soran+1 yılHehehe aynen öyle valla o kadar 😅of ulan of 😅
- +1 yıl
Eski bir üye misin ya ismini hatırlayamadım ama o musun diye merak ettim
Soran+1 yılBenzetenler oluyor 😅Eski değilim 😅
- +1 yıl
AA tamam o zaman konuşmayı benzettim sadece, iyi akşamlar 😂
Soran+1 yılHeheeh 😅İnsan insana benzer 😅İyi akşamlar fgfjgjfjfjfjf
+1 yılOrta yol bulunur da düğün sevmem cancağızım. Bu benim sattım olur ve istedikleri şekilde gidebilirler.
12 Yorumla- +1 yıl
Şartım olur.
Soran+1 yılHehehe ne gözel 😅 Bence de orta yol bulunur her Daim 😅
yani isteyebilirler fakat ben istemiyorsam onları mutlu edecek başka bir şeyle gönüllerini almaya çalışırdım sanırsam ama gerek kalmaz ben biraz zor evlenirim zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı bu da olabilir 😅
Ben zaten her türlü alırım gönüllerini de sevdiğimin gönlü olsun içinde kalmasın 😅
Gönlünüzce olsun 😅
+1 yılEğer ben istemiyosam yapmam, yakın dostlarım ve ailemele küçük bir kutlama yapardım ki gönülleri dr olsun.
13 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı olabilir 😅 Gönlünüzce olsun 😅
- +1 yıl
Teşekkür ederim eğer evlenecek olursam-ki zor- şöyle kumsalda bir yerde gösterişsiz doğal bir şey yapardım sonra da eğlencenin dibine vururdum, denize filan atlatırdım davetlileri😂
Kumsal gösterişsiz filan ba ba ba ba 😅
Doğal dimi tabi tabi 😅
Olur inşaAllah 😅
O zaman bende kırlarda gösterişsiz filan yaparım doğal olur 😅şelale filan vardır göl atlarız göle hep birlikte sjsjsjd
Güzel bir dille anlatır, ikna etmeye çalışırım. Her iki tarafında gönlü olsun maksat..
İnşallah yoluma taş koymazlar 😊😊13 Yorumla
Soran+1 yılBende bende elimden geldiğince tabiki iki tarafında gönlü olsun da en çok aşkımın gönlü olsun 😅
Amin inşaAllah 😅 Gönlünüzce olsun 😅
Soran+1 yılEyvAllah sizde sağolun amin inşaAllah 😊
+1 yıl3-5 saat deli dana gibi halay çekilecek diye hayata borçlu başlamak gerçekten mantıklı geliyor mu bu insanlara anlam veremiyorum
15 Yorumla
Soran+1 yılÇok gözel düşünüyorsun 😅
Ya insanları sevsem neyse de sevmiyorum bıktım hayatımın içine ettiler 😅 soğudum 😅
Hiç mantıklı değil ama aşkım isterse 😅
Mantığın da canı cehenneme sjsjsj- +1 yıl
Bide en güzelini bile yapsan kusur bulur bu insanları memnun da edemezsin ama aşkın istiyorsa durma tabi jdşdjd
Soran+1 yılİllaki kusur bulmak isteyen her türlü bulur ne olursa olsun laf söz ederler de laf söz edenlerin de canı cehenneme 😅
Öperim valla hepsini çok pis kim kime iş koyuyor 😅
Menmun mutlu etmek istediğim sadece aşkım olur gerisi umrumda olmaz 😅
Vakti gelince hayırlısı 😅- +1 yıl
Yürü bee 🎉
Soran+1 yılEyvAllah 😅Her türlü 😅
Gönlünüzce olsun mutlu günler dilerim 😅
Ailem her şeyden önemli bir orta yolu bulmaya çalışırdım onların istediği gibi olmazdı tabi eğer istemiyorsam, sade bir şeyler olabilirdi
17 Yorumla
Soran+1 yılAile benim için de çok önemli. Ailem ve Rabbim hiç kimsem yok. Her şey ailem için ancak imkanlar da göz önünde bulundurulmalı. Orta yol olabilir.😅
Az biraz 😅
Bence de olur olur da işin içine mesafeler girse mesela 1000 km 😅iki aile arası😅
Soran+1 yılMesela sanal bir tanışma aranızda şehirler var 😅otobüs 13 saat araba 10 uçak 1 saat 😅
Farklı şehirlerde oturuyoruz falan😅
Mesela sen Trabzon o İzmir 😅
Soran+1 yılKolayı zor zoru kolay eden kişilerdir. Kolaylaştırınız güçleştirmeyiniz müjdeleyiniz ve nefret ettirmeyiniz hadisi şerif..
Her şeyin bir kolayı ortası vardır bulunur yeter ki iki tarafta anlayışlı olsun..
Kim bilir belki de 😅 Neden olmasın ya da olsun😅
Kader kulun çabasına bağlıdır Nasip kısmet sensin şans kişinin kendisidir 😅
Boş boş beklemek istemek ile olmaz çaba lazım 😅
Bulunur bulunur her türlü bakacağız artık 😅
Gönlünce olsun 😅
Soran+1 yılEyvAllah senin güzelliğin 😅 Mutlu günler dilerim 😅
+1 yılBen ne diyorsam o olur. Kimse için düğün gibi saçmalığa alet olamam.
15 Yorumla
Soran+1 yılOf of of 😅 Dediğim dedik 😅
Ben olurum aşkım için her bok olurum alet olurum sjsjssj- +1 yıl
Hiç sevmiyorum kendinden taviz veren kendini ikinci plana atan insanları 😄
Soran+1 yılHehehe normalde bende sevmem hiç tavsiye etmem hep derim önce sen önce biz hiç kimse vazgeçilmez ya da bizden daha değerli değildir de 😅
Ben yaparım veririm 😅İlle de aşkım ille de aşkım sjsjdj- +1 yıl
Vıcık vıcık 🤦♀️😄
Soran+1 yılHiç fark etmez her türlü 😂
Neden istemediğimi söylerdim. Ama yine kararlarından vazgeçmek istemiyorlarsa büyüklere nasıl engel olabilirim ki
15 Yorumla
Soran+1 yılEngel olmak istedikten sonra her türlü de engel olunabilir 😅
Diye düşünüyorum 😅
Soran+1 yılAnca geldim çalışıyorum 😅
Hayat benim hayatım ben mi evleniyorum yoksa siz mi bana bırakın ben istemiyorum falan filan işte 😅
Bahane mi yok 😅
Düğün parasını siz mi veriyorsunuz sjsjsjs
İnsanlardan bıktım falan filan lanet olası menfaatçi ve çıkarcı pislikler sjsjsj
Soran+1 yıl😅😅😅
Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı. Yahu yaparım düğünü o zaman ne olacak 2 3 saat katlanırız.
11 Yorumla
Soran+1 yılHeheh katlan katlan ah ah 😅Bir de bizi düşün 😅
+1 yılYapmıcam, kendi aralarında yapsın onlar düğün ksldf.
11 Yorumla
Soran+1 yılHehehe 😅Olmaz ki😅 Hayırlısı
+1 yılMecbur yapardım az masraflı olmasına özen göstererek
11 Yorumla
Soran+1 yılFani dünya gelip geçici öleceğiz nasılsa 😅
Mecburiyet yok da aşkım için seve seve gönlü olsun 😅
Gönlünüzce olsun 😅
- Aile & Toplum konusunda 696 cevap paylaştı.
+1 yılYapmam. Sadece nikah yeterli. Düğünlerden nefret ediyorum 😡
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet bence de yeterli nikah sonrası yemek de olabilir 😅
Bende bende çünkü insanları sevmiyorum lanet olası pislikler menfaatçi ve çıkarcı nankörler sjsjjs
Gönlünce olsun 😅
- Aile & Toplum konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılAilem o konuda destekleyeceğini düşünüyorum. Düğün boşa masraf. Ona harcanan para ile ev dizilir.
16 Yorumla
Soran+1 yılAilem beni de destekler de karşı tarafın ailesi 😅
- +1 yıl
Kız ile ben istemedikten sonra diyecek bir şey yok. Karşı tarafın ailesi çok istiyorsa yapsın düğünü kendi aralarında oynasınlar 😄
Soran+1 yılHehehe Allah'ım Allah'ım olmaz ki😅
Hayırlısı bakalım 😅
https://youtu.be/EIV3BU5vnZc
Olur olur 😄
Sağol, Senin de gönlünce olsun 😄
Soran+1 yılOlur inşaAllah amin sağolasın sevdiğim bir parça 😅
Hayırlı geceler- +1 yıl
İnşallah, Hayırlı geceler :)
+1 yılOrtak bir kararara varılır elbet. Evleniyor san hayırlı olsun 😀🌸🌸
13 Yorumla
Soran+1 yılTabiki gönüller bir olsun yeter ortası bulunur 😅
Düşünüyorum 😅 Düşünüyordum 😅
Hayırlısı amin inşaAllah 😊
Gönlünce olsun 😅- +1 yıl
Sağol seninde gönlünce olsun 🌸
Artık bir davet bekleriz 😀 bende sevdiğimi alır gelirim bir çeyrek takarız 😀👍🏻
Soran+1 yılEyvAllah sende sağol amin inşaAllah 😅
Hayırlısı bakalım 😅
Düşünmen yeterli 😅
Mutluluklar dilerim 😅
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılSadece nikah yeterli olur. Ama birtanecik prenses kızları var o düğün olurdu yani:))
13 Yorumla
Soran+1 yılHehehe olur olur 😅
Bence de nikah ve sonrası aile arasında yemek yeterli olur 😅
Teşekkür ederim:)
Soran+1 yılRicalarrr ve teşekkürler 😊
+1 yılAilemin dediği olur onlar istiyor diye gider gelin masasında 3 4 saat otururum
11 Yorumla
Soran+1 yılVay anasını tıpkı aşkım gibi 😅
Bende aşkıma bırakıyorum 😅
- Aile & Toplum konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yılAile arası küçük, minnak bir düğün töreni düzenlerdim
11 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel olabilir mantıklı 😅
+1 yılNikah en iyisi. Çok düğün istiyorlarsa kendileri 2. kez evlensinler.
11 Yorumla
Soran+1 yılHehehe öyle olmuyor 😅
Nikah iyidir sonrası aile arasında yemek 😅
+1 yılYapmam 😅. Ailemin her sözünü dinleseydim oooo. Ben ne istersem onu yaparım.
111 Yorumla
Soran+1 yılSevdiğinin ailesi isterse 😅Bende dinlemem her sözü 😅 Milletin akıl vermesinden bıktım burnum boktan çıkmadı sjsjsjsj
- +1 yıl
Kızın ailesine isterse. Ödeyecekseniz yapalım derim 😂. Ozaman ben değil onlar düşünsün
- +1 yıl
Yapmam abi. Dünyanın en aptal şeyi dügun. Millet kıçını atıp kurtunu döksün diye 100 bin harcayanam
Soran+1 yılHımm o olmaz yakışmaz yahu öyle şey denmez 😅
Peki sevdiğin de istiyorsa ailesi istediği için 😅
O zaman ne yapacaksın 😅
- +1 yıl
Kız istiyorsa ozaman yapacak bişey yok. Ama ikimizde istemiyorsak hiç bir güç yaptıramaz. Mantıklı bı şekilde herkesi toplar bir araya anlatırım. İsteyen kabul eder isteyen kabul etmez. Ben nikahı basarim geçer giderim 😂
- +1 yıl
Ben deliyimdir yaparım. Kimsede umrumda olmaz 😂
Soran+1 yılDimi kız istiyorsa yapacak bir şey yok😅
Ah ah keşke öyle olsa 😅
Hayırlısı bakalım bende akıllı değilim zaten deli dolu çocuksu her türlü 😅
Kimse umrumda değil zaten aşkımdan başka 😅- +1 yıl
Kız istiyorsa mecbur ağa. O onun hakkı. Ama onada anlat mantıklı bı biçimde. De bak böyle böyle bu parayla evimizi alırız az borcumuz olur. ya da su ihtiyacımizi gideriz. Evlenince yanımızda kimse olmayacak. Biz bize yetmemiz için bu para lazım bu işimize diye. Eminim anlayacaktır.
Soran+1 yılHatundan yana sıkıntım yok anlar anlayışlıdır benim aşkım da 😅Ailesi girince işin içine hayırlısı bakalım 😅
Tabiki en doğal hakkı. 😊
Gönül ister hepsi olsun olsun da imkan meselesi reis 😥
- +1 yıl
Anlıyorum. O yüzden aileler yaşamayacak sizin hayatınızı siz yaşayacaksiniz.
Soran+1 yılİzin verirlerse yaşarız 😅
EyvAllah 😅 Hayırlı geceler dilerim 😅
Ailem isteklerime karışmaz. Onun ailesinin çok müdahale etmesini istemem.
23 Yorumla
Soran+1 yılBenim ki de karışmaz da onun ve ailesinin gönlü olsun isterim 😅
Soran+1 yılAşkım öyle düşünmüyor😅Hem ailesi o kadar büyütmüş beslemiş 😅 Aşkımı ve ailesini kıramam
Düğün istemiyorum. Aşırı ve gereksiz bir masrafa gerek yok. Olur da ailem isterse ben/biz istemiyoruz derim kabul ederlerse ne mutlu bize ama kabul etmezlerse küçük sade bir şekilde öylesine adı düğün olan bir şey yapılabilir.
17 Yorumla
Soran+1 yılBende bende bende 😅
Olur olur madem olmuş oluyor tam olsun anasını satiym ya hep ya hiç ortasını sevmiyorum 😅
Soran+1 yılYok valla aşkımın gönlü olsun içi buruk olmasın aklı kalmasın ailesinin de gönlü olsun anasını satiym 😅
Önce aşkım sjsjsjss
Soran+1 yılHe o zaman başka 😅 Aşkıma canım her şeyim feda 😅 Hayırlısı bakalım 😅
Soran+1 yılAmin amin inşaAllah 😅
Yo ye camon her türlü sjsjsjssj
Aile önemlidir gerekirse gönlünü hoş etmek için covid-19 u bahane et kız tarafından 15 20 kişi erkek tarafı 15 20 kişi bir kutlama yemeği gibi bir şey yapın orada küçük bir müzik eşliğinde oynama ile herkesin gönlü hoş olur :)
13 Yorumla
Soran+1 yılMesele de o zaten gönülleri hoş olsun en çok da aşkımın gönlü 😅 Hayırlısı bakalım
Gönlünüzce olsun 😅
Soran+1 yılRicalar ve teşekkürler. 😊
Amin inşaAllah Allah razı olsun 😊
Sevdiğimi alır yıldırım nikahı kıymaya giderim reis.
13 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel amaa ya onun ailesi istiyorsa😅
Soran+1 yılİkna edebileceğime inanıyorum ama bu seferde buruk kalır diye üzülüyorum içinde kalır filan hayırlısı EyvAllah bende huzur ve mutluluklar dilerim😅
+1 yılmadem istiyorlar yapsınlar 😂 düğün yapmak için bana ihtiyaçları yok
13 Yorumla
Soran+1 yılHehehe haklısın 😅Lanet olsun of of of 😅
- +1 yıl
güncellemeyede cevap vereyim 😄 gelin istiyorsa yaparım, gelin istemiyor ama ailesi istiyorsa zikimde olmaz
Soran+1 yılValla önce aşkım sonra ailesi 😅
İkisi de çok önemli 😅
EyvAllah hayırlı geceler 😅
+1 yılÖncelikle; gayet sakin bir şekilde düğün istemediğimi ifade ederdim... Israr etmeleri halinde; oldukça ağır konuşarak uygun ayarı verirdim...
15 Yorumla
Soran+1 yılOf of of ayar vermek de sıkıntı yokta aşkıma kıyamamm olmaz 😅
- +1 yıl
Evleniyor musun? hayırlı olsun... 🙂🙏
Soran+1 yılNiyet var düşünüyorum ama zamaan var amin inşaAllah 😊
Hakkında hayırlısı olsun... 🙏
Soran+1 yılAmin inşaAllah cümlemizin
+1 yılBen evleneceğim eşimi zora sokmam. Düğün falanda istemiyorum sade bir nikah yeterli sonrasında yemepe gidilir sonrada herkes evine
12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel, kolaylaştırmak varken zorlaştırmak zora sokmak saçma zaten 😅
Bence de yeterli 😅
Amiiiiiiiin... Ah bide geleydi beyfendi
+1 yılBen o tarz ortamları sevmiyorum ve düğün yapma gibi bir düşüncem de yok karşı taraf çok istiyorsa masrafları üstlenerek bir düğün düzenleyebilir 🤷
11 Yorumla
Soran+1 yılBende sevmiyorum insanları sevmiyorum menfaatçi ve çıkarcı insanlar bıktım 😅
+1 yılDugun herse senden senin dedin olmali dugun istemiyosam yapmam karsi tarafin ailesiylede konusur isi baglarim hayirli olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılHımm 😅Ne güzel 😅
Amin inşaAllah cümlemiz için 😅
Gönlünüzce olsun 😅
+1 yılGeri kalan hayatı aileleriniz değil siz yaşayacaksınız. Bence ikiniz nasıl istiyorsanız öyle yapın. Boşuna maddi sıkıntıyada girmeyin.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın, hayırlısı bakalım ancak aşkım ailem isterse yapacak bir şey yok diyor 😅
Onun gönlü olsun içinde kalmasın buruk olmasın 😅
Ben istemiyorum çünkü insanlardan bıktım
+1 yılMedeni insan düğün nişan olmadan da bir yuva kurabilir. Nazik ve ikna edici güzel bir dille aileyi vazgeçirebilir
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet bence de her türlü hayırlısı bakalım 😅
Gönlünüzce olsun o iş bende inşaAllah 😅
+1 yılBanada düğün yapmak çok saçma geliyo ama bir yandan da güzel olur ama kim ugrasicak o kadar yapmazsam herkeste konuşur boşver evlenmicem 😹
13 Yorumla
Soran+1 yılHehehe bence de saçma yahu insanlar menfaatçi ve çıkarcı hep bir kusur bulur laf söz eder zaten sevmiyorum insanları 😅
Tabi güzel olur orası da var 😅
Bağırmak çağırmak oynamak of of 😅
Hayırlısı gönlünce olsun 😅- +1 yıl
Sağol seninde 😹👍
Soran+1 yılEyvAllah 😅
Yakınlarıma yemek daveti verirdim bu arada da düğünü yapmazdım. Yemek vermek daha az maliyetli düğüne göre.
15 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız daha az maliyetli olur, mantıklı ama kız tarafı ille de düğün derse 😅
Soran+1 yılHımm hiç sanmıyorum ama bilmiyorum da yok yok olamaz..
Hayırlısı bakalım 😅
Gönlünüzce olsun 😅
Soran+1 yılEyvAllah amin inşaAllah 😊
+1 yılKarari kendim veririm. Istersem dugun yaparim istemezsem yapmam buna kimse mudahil olamaz
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim de kendi kararım önce aşkım 😅Her türlü her şeye müdahil olabilir
+1 yılAilemi dinlemem ve gerçekten ama gerçekten düğün yapmicam aşırı netim bu konuda
11 Yorumla
Soran+1 yılHımm 😅
Hayırlısı bakalım gönlünüzce olsun 😅
Kendi bildiğimi yapıp düğünü yapmam güzel bir nikah yaparız tamamdır o para bize kalır
11 Yorumla
Soran+1 yılHeheh para varsa zaten iyi kötü sade hafif çok kalabalık olmayan bir şekilde olabilir 😅 Gönlünüzce olsun
+1 yılKüçük bir davet verir o şekilde konuyu kapatırdım...
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet Evet mantıklı ama yapamam olmaz 😅
Gönlünüzce olsun 😅
+1 yılFırsat bu fırsat aslında coronayı bahane edip evlenmek gerek en sevmedigin dügündür
13 Yorumla
Soran+1 yılHehehe Corona moroona bitti gitti düğünler başladı yahu sjsjssj
- +1 yıl
Bu konuda aileni ikna edersin dügün yapmayalım ki virüs kaparız geçen haberlerde izlemedinmi gelinle damada corona bulaşmış
Soran+1 yılAilemden yana sıkıntı yok ve de olamaz 😅Sıkıntı karşı tarafın ailesi 😅
Gönlünüzce olsun 😅
+1 yılAy bana kalsa ben nikahıma pijamalarımla gitmek istiyorum. Müsade etmezler 😂
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah Allah o kadar da olmaz yahu 😅
Gönlünce olsun 😅
Ben de damatlık takım hiç sevmem he onu hiç düşünmedim anansını satiym 😅- +1 yıl
😂😂
Düğün boşuna masraf, o yüzden nikâh en iyisi bir şekilde ikna ederim o nikâhı yaptırırım
11 Yorumla
Soran+1 yılYaşadıklarım neticesinde bana da boş geliyor 😅
İnsanların canı cehenneme 😅
İnsan değiller ki😅
Aklımda aile ve birkaç yakın arkadaş kardeş arası nikah sonrası yemek vardı 😅
İkna etmek zor değil de gönlü olsun hoş olsun aklı kalmasın 😅
+1 yılailemi dinlemem tabi ayrıca ben zaten düğün yapmamayı düşünüyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılEskiden düğün yapmak isterdim ancak yaşadıklarım beni insanlardan soğuttu bıktım usandım! Canları cehenneme artık istemiyorum da gönlümün sultanı isteyince 😅
Yapacak bir şey yok 😅 Gönlünüzce olsun- +1 yıl
günümüzde düğün yapmanın mantığını anlayamıyorum zaten düğün evliliği duyurma eylemidir günümüz teknolojisi ile bunu kısa bir mesaj ile dahi yapabiliyoruz yani yapmak istemememin sebebi bu
Soran+1 yılBazıları elalem ne der diye düşünür😅
Mantık yok bence mantıklı gelmiyor da 😅
Hayırlısı bakalım 😅
Kim istiyorsa o ödesin parasını o zaman
25 Yorumla
Soran+1 yılHehhe ama olmaz ki😅Ayıp ayıp 😅
Soran+1 yılOlmaz işte 😅
Bende çekemem abla umrumda da değildi de aşkım umrumda onun umrundakiler de umrumda ailesi de umrumda 😊
Soran+1 yılTamam tamam ben hallederim Sen merak etme ablacığım 😅
Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Masraflari da onlar karsilasin o zaman
18 Yorumla
Soran+1 yılDüğün erkeğe aittir 😅
Soran+1 yılYok yok da aşkım için var aşkım istiyorsa var anasını satiym gönlü içi kalmasın buruk olmasın 😅
Nikah ve sonrası aile birkaç yakın arkadaş arası eğlence kutlama bence de iyi 😅
Soran+1 yılKolayı zor zoru kolay eden kişilerdir 😅
Evliliği ilişkiyi aşkı ve sevgiyi iyi ya da kötü yapan sadece eşlerdir. Kimi eşler yeryüzünde cenneti kimi eşlerde cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir!
Sevginin gücü sınırsızdır ama sevmesini bilene hakkını verene!
Birbirini seven iki kişi arasında ki mutsuzluk huzursuzluk uyumsuzluk bahanedir
Kolaylaştırınız güçleştirmeyiniz müjdeleyiniz ve nefret ettirmeyiniz
Eş önemli eşe eş olan önemli
Her şeyi her halükarda kolaylaştırır kolay ederim o iş bende 😅
Soran+1 yılHehehe yazdıklarımı da yaşatırım her türlü 😅 EyvAllah senin güzelliğin
- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat