Sevgi önemli ama saygı da önemli. Saygının olmadığı yerde sevgi tutsaklığa dönüşür. Saygı olduğunda içinden bir şey geldiği zaman bile “Hop, bir dakika, bunu böyle yapmayacağım, çünkü saygılıyım” diyorsun. Böylelikle özgüven, saygı, güven yerine yerleşmeye başlıyor...
Sevgi herşeye yeter mi? Saygı görmediğiniz sevgi devam ettirilebilir mi?
Yüreğimiz yeter desede realite de yetmediğini görürüz. Çünkü sevgi maalesef ki saçma sapan geleneklere, saçma sapan öğretilere yetmiyor. Gene sevmeyen bir yüreğe ve bencilliğe yetmez. Mesafelere, umutsuzluğa en çok da sevdalandığınız yüreğe yetmez.
Saygı sevgiden daha önemli bence. Ben karşılıksız sevdim ama karşımdaki insan sevgime bile saygı duymadı. Çünkü kendisi saygısız birisiydi. Saygı her şey demek. Arada sevgi olmasa bile saygı varsa zaman içinde sevgide oluşuyor. Ama sevgi var, saygı yoksa o var olan sevgide bitiyor. Her şeyden önce saygıya önem veriyorum 🌺
Bazen öyle seversin ki seni sevmesine gerek kalmaz karşındaki insanın. Saygı duysa yeterlidir. Sende ki sevgi ikinize de yeter artar bile.. Yalnız ne zaman ki kendini çekersin, düşeceği boşlukta saygıdan eser kalmaz. Böyle bencil bir ilişkide zaten çıkmaz bir sokağa girmektir sevmelerden bahsetmek.