Sahi aşk bu kadar güçlü bir duygu mu? Şöyle oturup bir düşündüm (ki normalde hiç melankolik konuları oturup düşünün biri değilim) aşk gerçekten anlattıkları kadar herşeyin üstesinden gele biliyor mu? Açıkcası son zamanlarda aşkın kimseye iyi gelmediğini görüyoruz. 4 ciftten sadece 1 mutlu. Kalan herkesin ya yalnızlığa tahammülü yoktur, ya da hayatını sıfırdan başlamaya cesareti ve o yüzden evliliği/ ilişkiyi sürüdürüyorlar ( tamam 1 cift gibi mutlu olanlarda var illaki negatif düşüncede asla değilim). Hani derler ya aşk karın doyurmuyor. Hiç düşündünüz mü belli sahiden de öyledir?
Sizin burada verdiğiniz örnekler aşk değil ilişki. İkisi tamamen farklı şeyler, mesela iki insan birliktedir ama aralarında kesinlikle aşk yoktur, sadece bir ilişki vardır. Yalnızlıktan kaçar veya rahatını bozmak istemez ilişkiyi yaşamaya devam ederler; oysa aralarında aşk yoktur.
Aşk bir çılgınlık halidir
İnsanları deli eder ve sarhoşluk gibidir, genelde altı ay kadar sürer ya da 1 sene, sonrasında yerini başka duygulara bırakır.
İnsan aşık olduğu zaman her şeyi yapmaya hazır bir deli gibidir... Aşk dünyadaki en büyük adrenalin halidir, eşi benzeri yoktur.
Selamlar. AY
Adil Yıldırım’a ulaşıp kendisine direk sorularınızı sormak ve kendisinden daha detaylı yanıtlar almak için ADİL’E SOR uygulamasına üye olabilirsiniz
Benim düşüncelerim bu konuda biraz farklı.. Bir insan evliliği neden ister sevdiği adamla huzurlu bir şekilde hayatını devam ettirmek. Peki huzur için neler gereklidir; Karşılıkli sevgi, saygı, ilgi, empati yapmak ve anlayışlı olmak, sadakatli olmak hoşgörülü ve vicdan merhamet sahibi olmak.. Böyle bir insanı seviyorsan bir ömrü birlikte geçirebilirsiiin. Ben " evin araban var mı " tarzı seyleri saçma buluyorum. İnsan yaşamını devam ettireceği kadar gelire sahipsee kimseye muhtaç değilse sorun yoook varsın evin gösterişli olmasın yeter ki "huzurlu ve mutlu " olsun. Kapının önünde bir arabanız olmuş olmamış çokta önemli olmamalı nihayetinde parayı verdikten sonra bütün taksiler senindir veya araba kiralayıp işini halledebilirsin. Yaşamdan zevk almak sevdiğin insanın değerini bilmek gerekir.. "" Beklentileri ne kadar aza indirirsek hayattta mutluluğu o kadar çok yakalayabiiriz. "" Hayat standartları sana bazı şeyleri sunmayabilir fakat elinde olanlarla da yetinmeyi bilmeli insan.. Gösteriş meraklısı ve yarış içerisinde olmamalı. Her zaman söylerim "Allah ;az verip aratmasın, çok verip şaşırtmasın.." Nihayetinle "sağlık ve huzur " her şeyden önce gelir... Dünya malı Dünya da kalır.. önemli olan tadını çıkartarak huzurla yaşadığın Hayat'tır..
Kimin aşık olduğuna bağlı ya da kime aşık olduğuna ben aşık olursam mesela engel falan tanımam, dağları birleştirir köprü yaparım ayağının altına mesafelerin önemi kalmaz...
Estetiksiz düzeltirim ağzını, burnunu ve çarpık bacaklarını dış güzelliğin önemi kalmaz... Şiirler yazar sevgi sözcüklerine boğarım ve egosundan eser kalmaz... Ama aşık olmayacak kadar kendi mi çok seviyorum. 😬☺️
Cinim diyerek benden dilek dileyecek gibisin sanki 😬 ilk dilek hakkında sanırım sözlerine alınmam neyse son dileğini iyi kullan bari cininn alınmasın 😂😂
Hayır kuruyor, bende de kuruyor zaten mesele kurup kurmaması değil etkisinin boyutu önemli.. bu soruyu sana neden sorduğumu da düşün biraz seni gözlemlemedim site de nasıl görünüyor hiç bir fikrim yok sadece bir sebeple yönelettim biraz düşün anlarsın 😉
Farkındayım, direkt yekten söylerim ama kabul etmeyeceksin kesin dediğimi ama sana küçük bir hikayeleme yapabilirim. Bir gün bir peri varmış ve bu peri meyve ağaçları içinde dolaşırken gözüne çok ilginç bir meyve çarpmış hemen dalından bir tane koparmak istemiş ağaca sormadan elini uzatı vermiş ağacın dalına... Ağaç perinin meyve yemek istediğine bir şey dememiş peri meyveyi almış tek hamle de hapur hupur yemiş... Peri olduğu için ağaçtan kendinden bir şey istemesini beklemiş ağaç sadece gülümsemiş peri de yediği meyveyi kusmuş gitmiş 😂😂😂
@Hatyüs hem romantik hem narşist diye sınırlandırmazsın beni.. Aynı zamanda komik, eğlenceli ve düşünceliyim. Ama tüm bu özelliklerime rağmen üst düzey bir mütevazılık var. Mükemmelliyetçi yapımın Bana kattığı şeyler bunlar yorulursam yardım edersiniz benim yerime şımararak 😂😂
Şuraya dip not falan mı düşşek KS de şaka ciddi ne anlamayan çok insan var şimdi bu yorumu ciddiye alabilirler.☺️
Ahahaha cok iyi yaaa 😀😀 bayıldım ben bu kafaya acil bana da lazim :) bu arada cidden zeki biri oldugun cok belli diğer özelliklerin okadar fazlaymış ki okuyana kadar unuttum kusura bakma 😀
@Hatyüs sitede tanımadan mesaj atabilen ilk kadın olmak istedin. Atabilseydin gerçekten çok daha havalı olacaktı.. Bak sana bir güzellik yapıp, seni havaya sokasım geldi. Kafa dengisin gibi sanki 😂😂
Ayy sagol ya senden bunları duyunca kast sisteminde sınıf atlamış gibi hissettim gibi kendimi :) insanlarin birbirine soru sormalari icin illa ki tanışmaları mi gerekiyor? Ben senin ilgi alanın olduğunu düşündüğüm icin boyle bisey yapmak istedim ayrıca normal bir konuşmayı yanlis anlamayacak zekada ve olgunlukta olduğumuzu dusunuyorum :)
@Hatyüs espiri yapıyoruz şurda alınmayacak kadar zeki ve enerjik birini bulmuşken biraz abanamak istedim herkese şaka yapılmıyor biliyor musun neyse sorunu sorman için dağları birleştiriyorum şimdi 😂😂
Ahh biranda kendimi ferhat ını bulmuş şirin kadar şanslı hissettim sen benim icin dağları mı birlestiriyorsun kıyamaammm :) :) alınmak ne ya cocuk muyum ben ya da ezik mi 😀
Aşk olsun ama 1 bardak çay getirip, simidime krem peynir süreceksin, belki küçük lokmalar halinde sen yorulma diye hazırlarsın... Zeytinleri çekirdeğinden ayırırsın en fazla bu kadar bunun için ben kölemiyim denir mi hiç😬😬
Gıcık olduğuna göre sabah kahvaltıyı kesin yapacaksın demektir. Kadınca diye bir dil var ve o dile Göre gıcık oluyorum diyen bir kadın sana en sevdiğin tatlıyı bile yaparmış. Yeri gelmişken siparişi versem mi şimdiden ya da dur gözün korkmasın baştan 😂😂
Aşkın Ne olduğunu bilmediğin ne kadar da belli ;) aşk ❤️ sarmaşık kökünden gelir. Sarmaşık bir ağaca sarılıp ağacın özsuyunu emerek yavaş yavaş büyür. Büyüdükçe ağacın güneşini kapatır yani büyümesinden daha yavaş şekilde ağacı öldürür. Aşk aslında bir yokoluştur hemde yavaş yavaş bir yokoluş 👍
Bu dediğin gerçek aşklar için geçerli. Gerçek aşksa eğer evet herşeyin üstesinden gelebilir. Ama kendimizi kandırmayalım artık gerçek aşk yok. Bahsettiğin o mutlu görünen 4 çiftten biri de belki çevresine rol yapıyordur. İnsanlar doyumu fiziksel şeylerde aramaya başladığından beri her kavram gibi aşkın da içi boşaldı maalesef..
Aşk hissettiğin bir duygu değildir, olamaz çünkü aşk yoktur. Sen sadece aşık olduğunu hissedersin ama bu beyninin hormonlarının etkisiyle sana oynadığı güzel bir oyundur sadece.
Merhaba Bu durum o kadar karışık ki kişiye göre karaktere göre sevgiye göre değişen bir durum ama şu var ki gerçekten seven ve aşık olan insanlar çok direnir her şeyin üstesinden gelmeye çalışır çünkü insan aşık olunca akla mantığa göre değil kalbe duygularına göre hareket eder.
Gelmiyor işte yaşamayan da anlamıyor ki evlilik için ve onu sürdürmek için para şart ve sağlam güzel bir işi olmalı kişinin yoksa ev geçindirememek kötü..
Aşk sevgi... Bunların hepsi hikaye hepsi masal... Fikir uyumu inanç uyumu kültür uyumu yoksa ilişkiler sağlıklı yürümüyor. Ben bu yaşıma kadar bunu öğrendim
Gerçekten seviyorsan eyer karşında hiçkimse veya hiçbirşey duramaz. Gerçek aşkı şuana kadar yaşayamadım ya da doğru insan karşıma çıkmadı ama elbet çıkacak.
Aşk karın doyurmaz çünkü yemek değildir.😂 Yemek yeme düşüncesi ile aşık olacaksalar hiç olmasınlar.😀 Mutlu olma konuna gelince: İnsanlar hiç mücadele etmeden, internetten sipariş verir gibi her şey kendiliğinden olsun, kargoyla ayağına gelsin istiyorlar. Hayatta hiçbir şey kolay elde edilmez. Kolay elde edilen şeyin değeri olmaz. Aşk fedakarlık ve mücadele İster, sizde bunları göze alır ve çabalarsanız tabiki sevdiğinizle her şeyin üstesinden gelirsiniz zamanla.
Aşk gerçek ise herşeyin üstesinden geliyor. Aşk, iki kişinin birbirini mutlu etme savaşıdır. Bir taraf mutsuz ise zaten orada aşk yoktur. Günümüzde ise aşk milyonda bir anca bulunuyor.
Yarım saat öncesine kadar geldigine inanıyordum şu an inanmıyorum kimse vazgecilmez değilmis arkadaşlar bir anda göte tekmeyi yiyebiliyorsunuz boğazınızda düğümle kala kalıyorsunuz benim gibi
gelir ama doyumsuzluk var insanlarda yetinmeyi. bilmiyorlar hep daha gucluyu iyi hayati arama pesindeler.. sabirsizlik var ustesinden gelinecek asklari yasamayanlarda
Karşılıklı gerçek aşk varsa çoğunlukla gelir ama herşey derken ucu açık bir soru mesela ne insanın bile üstesinden gelemeyeceği sorunlar oluyor gel gelelim ki aşk iki kişinin söylediği bir bestedir ve ikisinde notaları iyi bilmeli yani %50 şansın var
Merhaba,
Sizin burada verdiğiniz örnekler aşk değil ilişki. İkisi tamamen farklı şeyler, mesela iki insan birliktedir ama aralarında kesinlikle aşk yoktur, sadece bir ilişki vardır. Yalnızlıktan kaçar veya rahatını bozmak istemez ilişkiyi yaşamaya devam ederler; oysa aralarında aşk yoktur.
Aşk bir çılgınlık halidir
İnsanları deli eder ve sarhoşluk gibidir, genelde altı ay kadar sürer ya da 1 sene, sonrasında yerini başka duygulara bırakır.
İnsan aşık olduğu zaman her şeyi yapmaya hazır bir deli gibidir...
Aşk dünyadaki en büyük adrenalin halidir, eşi benzeri yoktur.
Selamlar.
AY
Adil Yıldırım’a ulaşıp kendisine direk sorularınızı sormak ve kendisinden daha detaylı yanıtlar almak için ADİL’E SOR uygulamasına üye olabilirsiniz