Kariyer yapıyorum okuyorum vs evlenen arkadaşlarım sürekli otuz da en kötüleri bulur bulamazsın vs diyip duruyor gerçekten öyle mi o yaşta evlilik anormal mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılGec degil. Ülkenin gercegi bu. Eger bir meslek sahibi olmak istiyirsan 30 dan once pek olunmuyor. O kadar kazanip okuyorsun bolumunu mezun oldugunda kaliyorsun oyle. Ne maas var elinde ne baska bir sey. Erkeklerde oyle. Haliyle yuva kurmak zor oluyor. 5 parasiz nasil evelneceksin? Nasil ev kuracaksin. cocuk olursa yanlışımızla nasil bakacaksin ona. Erkeklerde kadinlarda bunu dusunuyor. Okuduktan sonrada cogunlukla kpss ye girip duruyor yillarca. Eger sansliysa az biraz yuksek puan aldiysa 25-26 yaslarinda meslek, maas sahibi olabiliyor en erken.(22 yasinda mezun oldugunu dusunursek) onun disinda üniversiteye gec baslamak, kpss yi gec kazanmak ya da akademik kariyer dusunceleri evliligi geciktirip yaşında gecmesini sagliyor. Cogu aile yasin geçiyor. Okudun bitirdin. Kpss yi de evlenince halledirsin diyor. Her sey zamaninda guzel ve iyi. Mumkun degil evliyken kocanin hizmeti, ev isleri, misafirler derken oturup ders çalışma imkani bulamazsin. Bulursun ama ikisini idare etmek zor. O yuzden kadinlar haliyle kariyer isini yaptiktan, meslegi elime aldiktan sonra evleneyim. Rahat edeyim diye dusunuyor ama haliyle yaşta geciyor. Unubersiteden mezun olduktan sonra işlerimiz hazır olsa boyle sorunlar olmaz. Burda kimsenin sucu yok. Heleki kadinin kariyer istemesinin suçu yok. Bir de cocuk diyorlar. Bu tamamen nasip kismet. 25 yasinda evli olan birinin yillarca cocugu olmayip en sonu 30-35 yasinda hamile kalabiliyor. 30 yasinda evlenende hemen hamile kalabiliyor. Bu konuda ne olacagini kimse bilemez. Sadece yas olarak dogum ve hamilelik zor gecebilir. saglikli olduktan sonra 30 yasinda da cocuk sahibi olunur.
51 Yorumla
Soran+1 yılAma tüm iyiler kapılmış diyorlar
En İyi Cevaplar
+1 yılKaç yaşındasın bilmiyorum ama yaşın 24 25 oldumu eğer evlenmeye değer biri hayatında olursa evlen bence. İlle de 30 unu bekleme. Kariyer yapıp yaşın 30 oldumu şimdi evlenebilirim demenle olmuyo o işler. Bakarsın yıllar geçer 40 bile olursun hala bekarsın. Evlenince de kariyerine devam et. Ben de senin gibi düşünüyordum. 21 yaşında mezun oldum. 25 yaşındayım ne iş bulabildim ne evlendim. Kpss ye çalışıyorum şu an. Benim hesabıma göre mezun olup çalışcakdım 2-3 seneye de evlencektim. Ama hesaplar tutmuyo çoğu zaman
31 Yorumla
Soran+1 yılKarşıma çıkanlar oldu erteledim ama aşırı baskıcı biriydi biri ondan istemedi.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik icin biseylerin tamamlanmasimi beklemek yanlis bence kariyeri onunla birlikte yapmak daha kolay destekcin var okul içinde geçerli okurken de evli olunabilir birşeylerin tamamlanmasını ancak çocuk için beklemek gerek yani çulsuz ken hicbir isin yokken falan evlilik olur ama çocuk ertelenmeli onun dışında evleneceğim kişi kaderdir yani kaç yaşında olursa olsun o kişi veya kişiler ile evleneceksin
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
69
Cevap
100Cevap
Öncelikle 30 yaşına yakın olup, bekar birisi olarak cevap veriyorum bu sorunuza. 30 yaşından sonra insanlar biraz daha seçici oluyor. Daha fazla beklentileri oluyor evlilikten yana. Açık ası birazda geç oluyor. Ama benim pek evlilik düşüncem olmadığından sorun olmuyor ama evlenmeyi düşünüyor sanız yavaş yavaş birini bulsanız iyi olur sizin adınıza. Ama Sizede hak veriyorum. Türkiye şartlarında eğitimi, kariyerdi, birikimdi yaş zaten rahat 30 oluyor. İnsan nasıl 30 olduğunu anlayamıyor😀😀😀Hakkınızda hayırlısı olsun.
30 YorumlaBu herkes için değişkenlik gösterir.
Kimisi için en ideal yaş, kimisi için geç hatta kimisi için erken bile..
İnsanların hayat şartları, hayata bakışı ve hayattan beklentilerinin şekillendirdiği bir şey. Bir de tabi herkesin kendini tamamlayacak doğru insanı bulması mesele.. O insan bazısının karşısına geç, bazısının erken çıkıyor..41 Yorumla
Soran+1 yılBulduğumu sandım bırakıp gitti
+1 yılGerçekten kendinizi asla böyle kısıtlamayın herkes 20 sinde evlenmek zorunda değil böyle bir kaide yok kimisi kendini 18 yaşında hazır hisseder uygun ortam bulur kimisi 30 kimisi 45 kimisi 60 asla anormal değil bu hayatı siz yaşacaksınız neye ne zaman vakit ayıracagınıza çevrenizde karar verirse siz nasıl mutlu olacaksınız el alem her zaman her şeye laf bulur işiniz olmasın işsiz derler işiniz olsun bekar evlenin çocuğu yok çocuğu oldu torun yok kimseyi memnun etmek de zorunda değilsiniz kısmet her zaman bulunur imkanınız var ise o çevreden de kurtulun
10 Yorumla
+1 yılİyiler çoktan kapılmış diye bir film vardı o geldi aklıma...
Her nasip vaktine esir olsa da ben de hala evli olmayan biri olarak söyleyebilirim ki yavaş yavaş geç kaldığı aslında biliyorum.. hayırlısı... otuzdan sonra bir çok yönden daha zor olduğunu düşünüyorum...12 Yorumla
Soran+1 yılKariyer yaptınız mı birde tüm iyiler kapılmış diyorlar doğru mu gerçekten
- +1 yıl
Yine yeni yeniden okuyorum... Hala eğitimime devam ediyorum diyebiliriz...
+1 yılNeden anormal olsun ki herkesin erken evlenecegine dair bir kanun kuralda yok hem evlilik biraz sans biraz kismet işi arkadaşlarının ne dedigine takılma.
10 YorumlaŞöyle bir şey var, bir kadının en ideal evlenme yaşı bence 24/25.. ama herkesin kendi tercihi. Kimse ( çok kaba bir tabir) evde kalmaz..
Sen hedeflerinin peşinden koş çünkü ilerde kazanan sen olacaksın.
Ne güzel işte okuyorsun yapabildiğinin en iyisi yap.. bırak diyen desin.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılbana göre geç ben 26 yasında evlendim cok pişmanım dünyaya yine gelsem 18-19 hemen evlenirim ama kimisine göre de 30erken bilemem benim dünyada yaptıgım en doğru ve gül iş evlenmek
12 Yorumla
Soran+1 yılPeki önerin iz var mı
- +1 yıl
öneri Allahın emri evlenmek kariyer için evlenmek engel değil tabi yani cok fazla var evlenip kariyer yapan bu biraz da yaşam kalitenize dirayetinize kararlılığınıza kapasitenize ve eşinizin desteğine bağlı değişir iyi yani
+1 yılHerşey vaktinde güzel
Kadın için 30'dan sonra evlenme kararı vermek kolay olmuyor
Bir an önce kalbinin ısındığını ve aklının yattığı birisini bulup evlenmeye bak eğer evlilik düşünüyor isen
Değilse 2-3 seneye kadar evlenme kararı vermekte çok zorlanırsın bilesin
Kariyer demişsin de...
Neyde kariyer yapıyorsun?10 Yorumla
+1 yılEvliliğin yaşı mı olur? Kendi ayaklarının üzerinde duramayıp evlendikten sonar kocanın eline bakmak istemiyorsan kariyerine öncelik ver. Elalem hep konuşur işleri bu zaten mk.
50 YorumlaErken geç diye bişey yok ben hala bekarım Belkide 3 kez evlenip ayrılmıştın daha önce evlenseydin Kimin ne dediği önemli değil sen hazirmisin ve kendini evlenmek için hazır hissediyomusun önemli olan o
10 YorumlaDeğil önemli olan erken ya da geç evlilik değil dogru insanı bulmak önemli 20 yasınsa evlenip 5 yıl sonra boşananda var 35 yaşında olup hayatının aşkını bulup ömür boyu iyi anlaşanlarda var yaş önemli değil
10 YorumlaAşkın yaşı kimyası yoktur
Günümüze kadar yazılmış doktrinlerin de üzerinde bir olgudur
Dili dinî ırkı etnik kimliği inancı milleti yoktur
O yüzden yaş olgusuna çok girmemek onu yaşamak en güzelidir10 Yorumla
+1 yılevlilik tamamen kader 30 yaşına yeni girdim nasipse eylülde evleneceğim..
12 Yorumla
Soran+1 yılPeki tüm iyiler kapılı olayı doğru mu
- +1 yıl
yalan senin nasibini senden başkası alamazda yiyemezde sen dua et Allah hazır olduğun zaman o kişiyle ömrünüde gönlünüde birleştirir inşallah yeterki Allah tüm bekarlarımıza hayırlı mutlu huzurlu ömür boyu sürecek hayırlı eşler nasip etsin. bende üzülüyordum yaşım geçiyor diye şimdi ise iyiki bu zamanda evleniyorum diyorum o an göremiyorsun hazır mısın değil misin ama Allah hazır olduğun zaman yolluyor..
Saçma bir düşünce insan ne istiyorsa onu yapar hiç evlenmeyedebilirsin kısmet bu isler mecbur musun hemen evlenmeye bu senin hayatın kimsenin yorum yapmaya hakkı yok
20 YorumlaSanırım bu seni rahatlatır😁😁😁
31 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle değil tam olarka tanımadığın birisiyle hemen evlenmek yerine bir süre bekleyip evlenmek daha mantıklı ayrıca hayatını yaşıyıp mesleğini eline almadan evlenmek bana kalırsa biraz çıkarcılık işi gibi gözülüyor kendi ayakların üstünde durmayı öğrenmeden evlenmek kötü bir şey bana kalırsa
10 Yorumla
+1 yılHayır değil niye kötü olsun eskidendi o şimdiki hayat şartlarıyla aynı kariyer iş güç derken yaş baya gidiyor zaten kim ne derse desin bizler önümüze bakmalıyız allah hayırlısını nasip etsin
10 Yorumla
+1 yılBence geç degil 28-30 arası normal zaten okul hayatıydı iş bulma süreydi kendini düzene sokma süreydi derken yaş 30 a yaklaşıyor eğer kariyer peşindeysen gayet güzel düşünüyorsun 24-26 civarında evlenenlerin eline ne geçiyor aceba bazıları benim görüşümce sıf evlenmek için evleniyor örnek ( ohaa şu evlendi ya vaaay be aynı yaşıtız ben hala evlenmedim-konuştugum bile yok ) diyenler var
10 Yorumla
+1 yılŞu an bir sevdiceğin nişanlın falan varsa hiç geç değil. Yoksa da geç değil. Istersen de hiç evlenmezsin kariyer ve eğitim evlenmekten daha önemli bence. İnsanları dinleme
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 558 cevap paylaştı. Ideal yaş 27, +3, -3, tolerans olur
Birde nasip, kısmet işidir30 Yorumla
+1 yılHayır değil. Erkeni geçi yoktur evliliğin şunu bir anlayalım.
40 Yorumla
+1 yılNasiptir bu işler pazarda karpuz seçmek değil bu iş.
40 YorumlaGeç falan değil istediğin yaşta istediğin kişi ile evlenirsin unutma bunun boşanma faslıda var aceleye hiç gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılEvlen 3 yıl sonrada çocuk yap istiyorsan tabi tam kıvamı daha ne olsun bence en erken 27 yaş evlilik için 👍🏻
10 Yorumla
+1 yıl30 da evlendin kocanla bir müddet aşkınızı hayatınızı yaşamak isteseniz 4 sene 5 sene 37 olacaksın çocuk yapmak için 37 geç mi dersen evet biraz genç o çocuk 10 yaşına geldiğinde sen olacaksın 47 ama senin kendi kararın geç erken demek sana kalmış
11 Yorumla- +1 yıl
30 a 5 ekleyip 37 bulmadım bu arada 5 yıldan sonra çocuk yapıp doğurdun vs djkfkjdfj
- Aşk İlişkileri konusunda 433 cevap paylaştı.
+1 yılBenim için geç ama senin için gayet normal kariyer evlilikten daha önemli o yüzden kafanı kimseye takma
10 Yorumla
+1 yılMerhabalar yaşınız ilerledikçe çocuk doğurma ihtimalleriniz düşüyor ondan dolayı 30 yaş ve üstü evlilik için zor bir dönem diyebiliriz
10 Yorumla
+1 yılevet bulamazsın evlen 30 u 1 ay bile geçsen evde kalmış damgası yiyosun. yarın öbürgün herkesi kıskanırsın
31 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi
Bide yaş ilerledikçe begenmiyrosun kimseyi. Kriterlerin artıyor. Yani evet zorlasiyor
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBenim yaşım 30 olacak benim talibim çok sana hayli hayli çok olur takma kafana
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Hiç bir şey için geç diyemeyiz sadece zararın neresinden dönersek kârdır. Ama evlilik için 25 kadın için 30 da erkek için bence aşılması gereken yaşlar diye bilirim çünkü sonrası daha zor oluyor..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılValla bence de kenara birini bul köy. Kariyerine de odaklan marifet iksiini birden yurutebilmekte.. ama çok zor haberin olsun kariyerli bir site çalışan kadın için haayat tam bir koşturmaca bence. soyle 8-4 bir memerulik bulsaydin ya
00 Yorumla
+1 yıl30 hiç de geç değil. Artık insanlar o yaşlarda evleniyor zaten bence en ideal yaş 25 ve sonrasi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil, sen millete bakma
Rabbim nasip etsin yeter ki10 Yorumla Yok ya alakası bile yok hepsi mupteda aşkın evliliğin yaşı olmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılorası hiç belli olmaz. bunu bir cetveli ölçüsü yok.
10 Yorumla
+1 yılYa değil tabiki ama en güzel yaş 22 den sonrası bakma bende geç kaldım ama
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılBenimde yaşım 30 evlenmedim gecte kalsam ne olcak sanki nasip degilmis takma kafana bosver
10 Yorumla
+1 yılNe alakasi var ayrica evlenmek sart mi lutfen boyle dusunme. Once kendi hayatina bak.
11 Yorumla- +1 yıl
çok acımasız mıyız ne
Erken yaşta evlenende çocukluk ettim pişmanım diyor😅
10 YorumlaHayır geç değil. 30 yaş ve üzerinde evlenen tanıdıklarım var.
10 YorumlaHayır değil? Niye geç olsun insanlar kaç yaşlarında evleniyorlar.
10 Yorumla
+1 yılTabikide geç değil gayet normal bir yaş. Olgunlaştıkta daha iyi kararlar verir insan.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,7b cevap paylaştı. Evlenip napacaksın demode oldu artık dost hayatı yaşarsın
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 14,5b cevap paylaştı. Ben 31 yaşındayım bekarım bu yaşıma kadar hiç sevgilim kız arkadaşım bile olmadı
10 Yorumla
+1 yılKimine gore normal kimine gore anormaldir bence 30 yas idael
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayır geç değil geçenlerde bir tanıdığım 40 yaşında nişanlandı geçen sene de bir tanıdıığım 35 yaşında falan evlendi
10 Yorumla
+1 yılKocayı her yaşta bulursun ama kariyeri bulamazsın. Ne yaptığını bilen, amacı olan insan herzaman iyidir. Umarım hakettiğin yere gelirsin.
00 Yorumla
+1 yılGeç değil ama daha fazla da geç olmasın kadın için doğum yapmak falan sıkıntı Bir taze peynir yemek var bir de küflü peynir
00 YorumlaAnormal tabi. Erkek sekse doymuş olacak. Çocuklar gibi eğlenemezsinniz. Hep çocuk baskısı gelr çevreden. Vs vs
00 YorumlaHayır değil. Eğer istediğin hayatı kazandıysan eşini de sonra bulursun. İş olmadan, kariyer olmadan sırf evlenmiş olmak için evlenilmez.
00 YorumlaBana göre geç bir yaş. Yalnız genelleyemem senin kararın, senin hayatın kendin icin en doğrusuna karar verirsin.
00 Yorumla
+1 yılEvet aynen öyle 30 yaş herşey için geç aksini idda eden modern olma çabasında ruh hastalarıdır. Ne zaman evlencen ne zaman çocuk yapcaksın hadi ilk çocuk okey 2.çocuk ne zaman tabi olursa
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNasip, 20'de evlenirsin kötü çıkar 30'da evlenirsin iyi çıkar ya da tam tersi. Evliliğin bir matematiği yok.
20 YorumlaHer şey nasip, ben de 38'de evlendim ancak şu an yalnızım (4yıl sürdü boşandım) takma kafana
00 Yorumla
+1 yıl40 ına yakın evlenenler var hiç geç değil... Tam güzel zamanı bence...
00 Yorumla
+1 yılKimsenin dediğine bakma hayat senin hayatın. Bekarlık iyidir ;) ;)
00 Yorumla
+1 yılKendilerinin hayatı kaydı evlenerek senin de kaysın istiyorlar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılİkinci bahar için gayet iyi , ama ilk evlilik için geç bence.
00 Yorumla hmmm tabiki hayır 30 lu yaşlardaki kadınları severim
10 Yorumla- Devamını Gör (109)
Devamını Gör(154)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı