Gizli Üye(18-24)+1 yılBu konuyla alakalı iki tane çelişen söz söylemek istiyorum.
Bir ilişkiye tek sevgi yetmez.
Parayla sevgi olmaz.
Benim düşünceme gelirsek şöyle bir kız ya da erkek fark etmez bir insan aşık değilse evlenmemeli. Hani sırf parası var şöhreti var çok yakışıklı diye değil evleneceksen ilk şartın aşk olmalı.
Aşık oldu sevdi diyelim sonrasında da o kişiyle uyumlu olman gerekiyor. Hayatının geri kalanını geçireceksin sonuçta. Para değil burda anlatmak istediğim. Mesela o çok sosyaldir ama sen sevdiğini her yere salan bir tip değilsindir falan. Yani evlenince eğer kavga edilecek çok konu varsa hayatını kavgalara zindan etmemeli yani.
Para konusuna gelirsek de eğer karşı taraf parası yok diye senin paranı kullanma gibi bir hedefi yoksa yani buna eminsen bir problem yok. Ama arada çok kazanç farkı varsa az olanın fazla olanı kullanmadığına emin olmak lazım.
Özetlemek gerekirse;
Hiç kimse birinin parasına sevgisine vs. muhtaç yaşamamalı. Kendi ayakların üstünde duracaksın ki kimse seni yıkamasın. Evlilik ihtiyaçtan değil sevdiğin için olmalı. Sevsen bile eğer karakterler uymuyorsa da zorlamamalısın. Para konusu da zaten kendi ayakları üstünde duran biri için problem olmaz.21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBenim düşünceme gelirsek diye başlayan paragrafta "Hani sırf parası var şöhreti var çok yakışıklı diye evlenmeyeceksin, ilk şartın aşk olmalı" yazmıştım klavye değiştirmiş
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKonu sahibi aferin. Böyle empati yapman seni bir tık önde gösterir her zaman zamane erkeklerine göre.. Kadın da erkek de düşünmeli bence sonuçta anca beraber kanca beraber. Kadın düşmanlığını anlayamıyorum yuva kurulacaksa her şeyiyle düşünülmeli evcimik oyunu değil bu ciddiyet ister. Şimdi düşünmeden evlilik yapanları da görüyoruz sonu mahkeme koridorlarında çıkıyor.. Sonra yok neden boşandık düşünmesen ilerde sorunlar çıkar işte..
177 Yorumla- +1 yıl
hadi len paragöz kezban seni
- +1 yıl
Birini bilmeden yorum yapma Kezban sen olmalısın mahalle ağzıyla konuştuğuna göre...
- +1 yıl
ben iyi bilirim senin gibi golddigerları sözde kibar kibar konuşan, içten pazarlıklı samimiyetsiz tipler. öyle öyle yersiniz adamın parasını
- +1 yıl
Boşuna dememişler kişi kendinden bilir işi diye... Konuşabilirsin ben kendimi bildikten sonra kendini bilmezlerin sözü zerre ilgilendirmiyor beni.. Goog byy
- +1 yıl
kouşamıyorsun çünkü bilinç altında bu etik dışı davranışı bir kabulleniş yatıyor. O... ya da o... deyince zoruna gitmesi gibi.
çirkinliğinizi göya haklı çıkartıyorsunuz.
hem de böyle saçma sapan gerekçelerle.
Para azalır çoğalır bazı şeyler kaderdir herkes zengin olamaz. - +1 yıl
Hayır, Yanlış anlaşıldı bence.
Allah ilmi isteyene zenginliği istediğine verir. Buna vurgu yaptım.
Beni soruyorsan da orta halli biriyim.
Bu durum aşılmayan bir engebe maalesef, bir ayrımı çok iyi yapmak lazım.
Sadece para için evlenmek ayrı bir olay sevdiğin insanla sevgimiz zehir etmeden güzel ve kaliteli bir yaşam hakkı ayrı...
Bu ince çizgiyi doğru anlayan insan bu konuları konuşmaktan çekinmez zaten seven insan en iyisini ister ve sadece sevginin arkasına sığınıp seviyorsa diye başlayan cümleler de kurmaz.
Evlilik göründüğü gibi bir kavram değildir. Toz pembe hayallerle her şeyi sevginin sırtına bindirmek ilerde o sevginin çökmesine ve evliliğin huzursuz ve tatsızlaşmasına yol açar.
Bence gayet normal bu dediğin bu açıdan bakınca...21 Yorumla
+1 yılKızlar benim annem gibi yapmayın. paraya bakın mutlaka. çocuklarınız çocukluğunu, gençliğini yaşasın
120 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
Açıkcası soru dogru soru ama yanıtım pek de umduğunuz gibi olmayacak.
Bu sorunun mantığı neden soruldugu kısmında haklısınız. Ama dönem olarak artık annelerimizin babalarımızn ya da artık 80-90larda degiliz. Kadınların ekonomik özgürlüğü olmalıdır. Erkeklerin parası daha degerlidir veya hiç bitmez kafasından vazgecilmesi lazım. Aileler kızlarıyla evlendirecekleri veya evlenmek isteyen erkekleri "bu cocuk kızımı rahat ettirsin" mantıgı vardır. Bu mantıgın temeli de ben çok parasızlık çektim kızım aynı zorlukları çekmesin cümlesinde yatar. Ama konu şu ki o zaman sen kızını ticari bir mal gibi işleme tabi tutuyorsun demek oluyor ve buna ek olarak da erkek tarafının kıçında darphane takılı olduğunu düşünüyorsun ya da kendilerine ait para birimleri var falan diye düşünüyorsun demektir. Hayat müşterektir. Sevgililer buluşunca kızlar evlerinde yemek yemeden gelip nasılsa o ısmarlayacak mantığıyla menüdeki en PAHALI yemegi yemek isterler. Seviyorsan onu hesap ödeyemediğinde (illa ki bu da olabilir ) ya da adam icinden ben bu kafeden/restorandan nasıl cıkacagım diye düşüncelere gark etmeden sadece mutlu olmayı hedeflediğinde sanırım dünya cok daha güzel bir yer olacaktır. İnsan olarak hayatın her alanında empati yapmayı öğrenmemiz gerekir. Sevgiliniz adama saçma sapan cocukluk yaparken, düğün alışverişi yaparken kuyumcudaki at nalı kadar yüzüğü seçerken aynını kardeşine yapsalar ne hissederdiniz diye düşünün. Eller görsün diye yaşamayın, eller için yaşamayın eller sizin yaşantınızı sadece 3-5 saniye düşünüyor sonra başka bir insanın hayatının saçmalığı ile kendi iğrenç hayatının üstünü örtüyor. Sevgiler. (uzun oldu özür dilerim )10 Yorumla
+1 yılİlk maddi durumuna bakacaksa, ciddi düşünmesi imkansız zaten. Tamam bu devirde hayat şartları zor ama bu demek değil ki bu zorluğun altında kalırlar. Mücadele edilebilir, çok fazla borç açmayıp ayaklarını yorganına göre uzatanlar güzel bir evlilik ve mutluluk yaşayabilirler. Evliliğin büyük bir sorumluluk olduğunu fark edip, sağlıklı ve destekler nitelikte helal para kazanıyorsa her ikisi de, aç da kalmaz açıkta da kalmazlar. Yeter ki hazıra konma düşüncesini kendilerine aşılamasınlar. Gönüller bir olsun, birbirlerine olan saygı ve sevgilerini eksik etmesinler gerisi hallolur.
2212 Yorumla- +1 yıl
Seni yürekten kutluyor, alkışlıyorum, düşüncelerin den dolayı aileni tebrik ediyorum, demek nesliniz tükenmemiş. Çok sevindim.
- +1 yıl
@small_boss iki kız çıktı böyle düşünen yorumlar felaket ötesi
- +1 yıl
İki çıktıysa daha iyiymiş, ben birine bile şaşırdım kardeşim.
- +1 yıl
EİG,, bence ,,
- +1 yıl
Hepsi çöp bunların yemin ederim bu iki kız hariç hayat mücadelesinden haberleri yok koç büyütüyorlar evde
- +1 yıl
Varlıklı kişi de bos insan olmuyor, Böyle bir hanim kız ile evlenir zaten ,
- +1 yıl
@patiencestone ne alaka şimdi
- +1 yıl
Cokk fazla alakalı,,
- +1 yıl
Gençler dalaşmayın, Bu kızı da kaçırmayın ;)
- +1 yıl
@patiencestone biz varlıklı insan boş mu oluyo dedik niye sadece varlıklı insan bu kızla evlenecek ayrıca kız zaten fark etmez diyo helal kazanç diyo ne tuhafsınız harbiden
- +1 yıl
@orusburus aylık bin TL yi kim veriyo en aşağı 2.300 TL zaten asgari ücret garson bile 3.000 alıyo peki enflasyon 2 tık yükselse ülkede bu da gayet olası 6 bin alanlar 3 bin almış gibi para değersizleşirse ne olucak herkes sevdiğinden vaz mı geçecek bunun adı sevgi mi yoksa enflasyona göre sahte sevgi mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeeense kızlar çıkıp "nolursa olsun ben onu seviyorum çalışır bakarım aileme" demiyor hep erkekten bekleniyor ama bu düşünce eskide kaldı artık herkes farkında bunun gerçekten iyi kariyeri olan erkekleri ayartip evlenemeyince de kuduruyorlar. Biz erkekler olarak sonuna kadar haklıyız ne zaman ki karşı tarafta bizim onu sevdiğimiz gibi koşulsuz sever o zaman deriz ki herşeyim feda olsun ona ama kendi ayağı üzerinde duramayan, güçsüz , hayatı bilmeyen bir kadın için kimse yıllarca emek verdiği şeyleri paylaşmaz, paylassa da o evlilikte erkek üstünlüğü olur çünkü o kadın o adama yamanmak için evlendiğini adamın kendisi de bilir ve eşine saygı göstermez eninde sonunda bosanirlar. Dikkat edin Müge anlı tarzı programlarda kadın kişisi hep cahil cuhela oluyor gidip başkasına falan kaçıyorlar nedeni basit, kendi ayaklarının üstünde duramadiklari için hep bir başkasına yamanmaya çalışıyor erkek bir zayıflık gösterdimi hemen hop başkasına böyle kadınlarda ne karakter var ne başka birşey zaten aklı fikri olan hür bir kadın kendini bir erkeğe yamamaz ne yapar eder kendi hayatını kendi idame ettirir yapamıyorsa da çabalar çünkü gururludur kendine parazit olmayı yediremez
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir erkek cebindeki paranın bakılması yanlış eğer gerçekten sıkıntı çekeceğimiz düşünceler içersinde ise başlamadan biter sebebi de basit 5 yıl sonra bu öğrendiğim meslek dalında kendi işimi kuracağım şu an 4bin lira kazanıyor o bana bakamıyor diyebilen zihniyetsizler 15 den başlayan fiyatlar kazandığımda aynı vizyonda mı olurlar?
O zaman emin ol kapımı çalacak aç köpek sayısı leş sayısından fazla olacaktır.
Benimle zorluklara göğüs geremeye aciz hiç bir tanrının kuluna merhametim yok. Sevgi bu değil. Para mutluluk olduğuna inan yol alsın erkenden.
Düşünmüyorum evlilik herkesin yalanları sıktı türk kadını bulunmaz hint kumaşı değil sadık olmayı daha becremeyenler para maddiyat konuşuyor.
Çok iyi bıçak tuttuğum gibi ortamın düzenine de önem gösteririm. kadına ihtiyacım yok ailem olmasını herkes gibi isterim ama o şanslı kişi Türkiye sınırları içinde değil.
Nafaka için yapılan evlilikler
Aldatmalar
Çocuk sevmesini bilmemezlik
Ruh hastalıklarınız
Bakımlı olmayı dış güzellik sanmanız.
Bir beyefendinin sabrının demleri
Sağlık hep arka plan. Allah kınasın ne diyeyim.
Huzurlu sadık sağlıklı yuva arayan yok nefsimi nasıl hoşnut ederim parası olsun hem yerim hem arkadaşlarıma hava atarım beni el üstünde tutar böyle devam sonra neden şiddet neden aldatmalar 😘 doğru yoldasınız.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü türk kadınının büyük bir kesimi hepsi değil evleneceği kişiyi banka kasası olarak görüp , geleceğini garantiye alma çabasında bulunmasından ötürü ... Ha bir tek parayla da bitmiyor zaten ... Erkeğin yaptığı ya da çalıştığı yerde işinin kalıcı olması gerekiyor onu da hesap ediyorlar... Türk kadınının büyük bir kesimi eşim bana baksın , ben, gezdirsin , ihtiyaçlarım için ödemelerimi yapsın ben çalışmayım akşama bir yemek yaparım yeter kafasında oldukları için bu tür şeyleri sorun ediyoruz... Bana kalırsa kadının bu konuda hiçbir hakkı yok... Nasıl erkek çalışıyorsa evlenmeyi düşünenkadın gidip çalışacak , kendi parasını kazanacak cebine koyacak... Kendi ihtiyaçlaını bir noktada kendi karşılayabilmeli... herşeyi evlendiği erkeğe yıkan bir kadın benim gözümde acizin , maddiyatçının önde gidenirdir ve bu kişiler bir noktada da hırt çıkarıp boşanarak erkeği de nafaka ödemeye mecbur bırakırlar... Çalışmayan , kendi ayaklarının üstünde durmayan kadın boş beleş gereksiz kadındır ve ancak avucunu yalar yad a parası olanları da enayi gibi sömürür... Çalışan , kendi kendisine yetebilen gerçekten evliliğin ne olduğunun farkına varan , hayat müşterektir diyen kadın başımın tacıdır.
00 Yorumla
+1 yılBizim ülkede yeşilç * dramı çok seviliyor. Zengin kız fakir erkek olayları falan, o kadar seviliyor ki gerçek hayattan bazen tamamen kopuyoruz ve dünyanın nasıl döndüğünü bile unutuyoruz. İsteyen istediği kadar inkar etsin fakat bu sadece bir dizi konusudur. Yazan arkadaş tamamen haklı, hiç kimse maddi durumu kötü biriyle evlenip hayatını maddi sıkıntılarla geçirmek istemez. Bir çok kişi bu durumda "o zaman erkeklerde baksın" diyor, tamam baksın zaten. Ben erkek olsam, ben de meslek sahibi işi gücü olan maddi durumu iyi bir kadınla evlenmek isterdim, bu yanlış değilki.
70 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBabaannem derdi ki erkek kuzenlerime hanım tuz isteyince kıçın cız etmesin ona göre çalışın okuyun.. neden dedim bunu çünkü aşk meşk iyi hoş güzel ama evlilik müessesine adım atınca bir süre sonra bitiyor ne yazık ki ve hayat parasız idame edilmiyor o saatten sonra..
100 Yorumla
+1 yılErkekler nasil cocuklarinin annesi olacak kadinin bakire olmasini temiz bir gecmise sahip olmasini istiyorsa kadinlar da cocuklarinin babasi olacak adamin duzgun meslek sahibi maddi durumu yerinde gelecek vadeden biri olmasini beklemesi gayet normal. Para avciligi ile ilgisi yok bunun. Ailesine maddi sikinti yasatmayacak es istemek baska daha iyisini bulana kadar yolunacak kaz aramak baska. Kendine hayri olmadigi gibi aile kuramayacak kursa da hayri olmayacak himbil heriflerin kendi ezikliklerini ortmek icin kadinlara camur atmasi normal. Kiz babasi olunca kinadiklari seyi herkesten once bunlar yapacak. 😀
416 Yorumla- +1 yıl
@harun1478 ne alaka
- +1 yıl
@harun1478 evet
- +1 yıl
@harun1478 Bizim sorunumuz evlenecegimiz adamin durumunu duzeltmek istemeyip tembellik yapmasidir. Yoksa her erkegin durumunun kotu oldugu zamanlar olabilir. Duzgun kadin da bu zamanlarda sabretmesini bilir. Tabi durumunu duzeltmek icin cabalayan ailesini surundurmek istemeyen duzgun erkek olursa. Oyle benim durumum yok ulke bu halde kadin da calissin bilmem ne demekle olmuyor. Cocuk olunca ne olacak? Kadin calisinca kim bakacak? Bakici zaten kadinin maasinin cogunu alacak. Ne anlami kaldi? Erkekler kadinlari suclamak yerine kendilerini sorgulasinlar. Acaba kiz babasi olsalar kendileri gibi birine kiz verirler miydi? Bazi seylerin ilerisini dusunup ona gore karar vermek kimseyi kotu bir insan yapmaz.
- +1 yıl
@harun1478 Kimse fazla beklenti icinde degil erkekler fazla beklenti gibi algiliyor. Erkege dusen esini ve cocugunu kimseye muhtac etmemek mevzu bu. Bunu uzun sureli yapamayan adam ya ailesini katlediyor ya da mahkemelerde surunuyorlar. Bazi goruslere bakinca bu hale dusecek birkac erkek tespit ettim. Erkekler saniyor ki yati kati olsun diyoruz. Boyle beklentileri olanlar da var ama cogunluk degil. Burada atip tutan erkekler cogu gercek hayatta kiz istemeye gitmek icin kendine guvenemeyen kisiler. Dedigimiz seyin dogru oldugunu onlar da biliyorlar da islerine gelmedigi icin buralarda nefretlerini kendilerince kusuyorlar iste.
İstedikleri kadar yanlış anlasınlar, maddiyata bakan bir kadın mantığını ileri süren, yalnızca bugünü değil ilerisini de hesap eden kadındır. Anlık yaşanan duygularla, yok o beni seviyor, yok biz para olmasada aşığız birbirimize' diyenlerin de nasıl yere çakıldığını gördük. Bu dünya da işler vasıfla, parayla, icraatla yürüyor bunu artık anlayın.
90 Yorumla
+1 yılbir yerde hak veriyorum size sonuçta manevi duygular da bir yere kadar hayatı idame ettirmek de önemli... bazı dengeleri var bence de evlilik işlerinin herkes için şart olmasa da... kimi için sevgi anlaşmak daha önemlidir kimi için rahat bir yaşam... kimi aşk evliliği ister kimi mantık kimiyse birinden biri eksik olursa olmaz der hem mantığına yatsın hem aşık olsun ister... huzuru mutluluğu nerde nasıl bulduğu nasıl bir hayat istediği kişiliği gibi bir çok faktör... olabildiğince denk olunsa her anlamda güzel olur aslında da..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler sürekli tek derdi kendine para harcatıp, aptal yerine koymaya çalışan, para avcısı kadınlara denk geldiği için tüm kadınları aynı kefeye koyuyor.
Haliyle ilerde hamilelik-çocuk olduğunda tek maaşla geçinemeyiz diye düşünen kadınlarda arada kaynıyor.
O yüzden evleneceğim kişinin maaşı bir tık fazla olmalı diyen kadınların söylemi yanlış anlaşılıyor.86 Yorumla- +1 yıl
Bir tık azla yetin be ablam üçün beşin hesabıyla sevgi satın alınıyonuz
- +1 yıl
Ben yetinirim ama çocuk olduğunda nolacak?
- +1 yıl
Ülkedeki gençlerin yarısından fazlası üniversiteli olsa dahi asgariye çalıştığına göre umarım aradığını bulursun
- +1 yıl
@RaSkKOlNiKoV Hayırlısı
- +1 yıl
Bu arada ne kadar maaştan bahsediyoruz size göre merak ettim
- Aşk İlişkileri konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılGenelde erkekler anı yaşar. Ama kadınlar hep iki adım ilerinisini düşünerek hareket eder. Kadın beyniyle erkek beyni bir değil. Ve bu yüzden de hep problem yaşanır. Kadın maddiyatla ilgili bşy konuştuğu anda para göz die itham edilir. Halbuki alakası yoktur. Kadın geleceği düşünerek hareket ettiği için çok yönlü gözlem yapar.
80 Yorumla
+1 yılNeden doğru anlaşılsın ki. Hayatını tek başına idare ettirmeye bile gücü yetmeyecek insan bir başkasına yapışıp yaşamasın bir zahmet. Madem bir evlilik var ortada o zaman kadında o aradığı uğruna ölüp bittiği "ZENGİN" erkek kadar zengin olmalı. Ben adalete inanırım sen ne kadar iyiysen karşında ki de o kadar iyi olmalıdır. Yani maddi durum ikisinin de aynı olmalı. Sözüm sadece para avcısı insanlara. Çulsuz gelip milletin parasının üstüne oturmasın kimse. Kendi emeği olmayan paralar üstünden hayaller kurmasın
11 Yorumla- +1 yıl
Al benden de o kadar. En büyük zaferi koca bulup çocuk yapmak olan parazit hayatı haddi bilmek sanan hemcinslerim, inanın kendine yetmek daha büyük zafer. Davul dengi dengine... Hayat müşterek... Her koyun kendi bacağından... Aynı değiliz ama eşitiz. Lütfen iki cinste bunun ayırdına varsın.
+1 yılEmpati yapman cidden mükemmel birşey, ekonomik durum mutluluğu ve evdeki huzuru tabi ki etkiler. Kadın erkek eşit bunda hem fikiriz her iki tarafta eve para getirebilir buda doğru ama çocuk olduktan sonra işler değişiyor, geçim sıkıntısı bakım masrafları ve eve giren tek maaş şu an ki şartlarda tabi ki mutsuzluk getirir eve, ciddi düşündüğünüz insanlar bunun bilincinde olmalı, geleceğe yönelik planları olmalı, herkes çocuk yapar ama önemli olan ona bakmak öyle kuru soğanı ortadan böler yerik masalı yok hayatta. Eski şartlarda evet çocuk büyütmek kolaydı ama bu dönemde şu an ki şartlarda çocuk büyültmek bile paradan geçiyor. İş sadece evlenmekle bitmiyor :/
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen rahat bir hayat yaşayarak büyümedim, geri kalan hayatımda güçlü birisi olmak istiyorum, beğensem bile parası ve statüsü olmayan birisine bakmam, benim için statü ilk sıradadır, statülü olan birini de severim zaten, aşk diye birşey olmadığı da aşikar , sonun da insancıl birisi çıktı, teşekkürler🙂
622 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@rızıo ben öğretmenim cicim
Cevap sahibi+1 yılÇalış derse çalışırım
Cevap sahibi+1 yılBeyim güçlü olsun ki yanında durayım, güçsüz birini ne yapayım
Cevap sahibi+1 yıl@rızıo artık hukukçularında mimarlarında vs.. doktorluk dışında çoğu meslekte atama sıkıntısı var, zaten belirli bir statüm var özel okulda öğretmenlik yapıyorum, artı sevgilimde senin gibi burada onun bunun görüşlerine yorum yaparak zamanını geçirmiyor, sen haline yan
- +1 yıl
drcihat ulan spor yapmak kötü bişeymi tabıkı top kosturdum ve senın çalısarak sahip olamacan seylere sahıp dr bozuntusu kaç trilyonluk mülkum var ev arsa dükkkanlar senın salak oldun ortada senın gıbı salakların parasını yemek mübah git meslektasınla evlen enayı ya da geçliğinde çok abazaydın sanırım biraz fare kovala
Cevap sahibi+1 yılZamanında kafelerde gezmiş gelmiş Herkese dil uzatıyot
Cevap sahibi+1 yıl@rızıo cahill
- +1 yıl
Hahaha 😄 kötü bir şey olduğu için söyledim ben, vaktini boşa harcadığından söyledim. Her şeyi paraya bağlama çocuk 😉. Çalışıyorum hala da 2 sene sonra Amerikad olup da yıllık 300.000 dolar kazandığım zaman da istediğim her şeye sahip olurum. Bana çalışarak sahip olamayacağın şeyler diyor yaa 😃😃 yazık sana sen benim gibi bir yerlere gel de sonra insanlara cevap verirsin.
Abaza olduğumu nereden çıkardın? 🙄 Cidden tedavi olman lazım.
Cevap sahibi+1 yıl@rızıo seninle uğraşamayacağım hadi 👋
Belediyeci- +1 yıl
Sen kendine saygın yok, baya kız seni reddetmiş sıkma canını 😉 hepsi geçecek.
Hayata bakış açını değiştir bu düşünceye hiçbir kadın dayanmaz. Para için mi gidiyorum Amerikaya? Ben senin gibi vizyonsuz değilim çocuk :) İTÜ elektrik mühendisinden bana ne? Ben ÖSS ilk 300'e, TUS'tada ilk 200'e girmiş biriyim. Sen doktorlukla dalga geç zavallı bir yerin kırılsa doktorun karşısına geçip ağlarsın 😂 sıkma canını doktor amca seni iyileştirir. Vizyonsuz - +1 yıl
Cidden sen sıkıntılısın senin mal varlığın beni ilgilendirmiyor burada mal varlığı hakkında konuşan sensin. Okuduğunu anlamada ciddi sıkıntıların var az önce yazdıklarımdan abaza olduğunu çıkardın şimdi de bilip bilmeden bir zihniyete hakaret ediyorsun yazık sana umarım düzelirsin evde kalmış çocuk :))))
Sen ayda 1000$ maaş alacaksın ben amerikada aylık 25$ dolar alacağım yazık sanaaaa 😃
Cevap sahibi+1 yıl@rızıo sevgilim subay , o kadar küfürden sonra istersem mesajları ona gösterip üzerine salayım ne dersin
Cevap sahibi+1 yılG. eri zekalı cahil edepsiz olacaktı
Cevap sahibi+1 yılParam var diyor zengin olsa burada niye kavga edecek , yürek yemiş mübarek
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMaddi duruma bakması yanlış çünkü kendisi de kazanabilir çalışarak ya da okuyarak neden her şeyi erkeklerin üstüne yıkıyorlar bence erkek kadına bakma zorunluluğu yok evlendiysen karının da senin de kazancın birleştirilip ortak rahatça yaşanması lazım.
22 Yorumla- +1 yıl
Yok öyle bişey bu çok yanlış bir düşünce kadında evi geçindirebilir onlarda da bu kapasite var. Kadın size yemek yapsın kadın sizin cinsel ihtiyaçlarınızı karşılasın tek bunu isteyen erkek köle istiyordur eş değil. Kadın da kendi ayaklarının üstünde duracak çalışacak eve katkıda bulunacak bir elin nesi var iki elin sesi var.
+1 yıl@drcihat hafız madem eşitiz bizim de haklarımız var diye cırlıyorlar, onlar da en az bizim kadar sorumluluk sahibi olup, kendi paralarını kendi kazanacaklar, hayattaki ''gerçek'' sorunlara zorluklara karşı zırlamadan dik durmayı öğrenecekler, eşit haklar yanında eşit sorumlulukları da getirir, yoksa öyle sözde feministliği babam da yapar...
12 Yorumla- +1 yıl
feministlik yapıp ''biz kadınız, herşeyin altından kalkarız, güçlüyüz, eşitlik istiyoruz'' diyorlar ya, ama icraate gelince, erkeğin evi, arabası var mı, işi maaşı iyi mi diye didik didik ediyorlar, yani hem ayranım dökülmesin hem de bir taraflarım dürtülmesin düşüncesi var çoğunda...
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabi ki maddiyat önemli.. Ben kalabalık bir ailede doğdum büyüdüm.. Başta maddiyat olmak üzere her sey sıkıntı.. Yıllarca kendime ait ne bir alanım en basitinden bir yatağım bile olmadı.. Giydiğim her sey eskiydi her sey eksik.. Hep bir boynu büküklük hep kırgınlık.. Simdi ben evlendiğimde neden aynı sorunları tekrar yaşayıp harap olarak yaşadığım hayatı çocuklarıma da yaşatayım neden bedbaht, boynu bükük, mutsuz, eksik bir hayat vereyim o çocuklara
42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlamam tabi ki hele de kendi gördüğüm mutsuzluğu çocuklarımdada görürsem daha da mutsuz olurum.. Öyle maddiyat aşığı biri olarak algılamayın ama eskilerin dediği gibi maalesef samanlık seyran olmuyor.. Neler neler görüp duyuyoruz
Gizli Üye(25-29)+1 yılAşk diye bir şeyin varlığına inanmadığmdan benim için en değerli şey para⭐erkekler çirkin kadınla evlenmek istiyor mu? hayır. biz bir şey diyor muyuz onda? neden ileride çocuklarım zorluk çeksin ki? Benim gibi büyümelerini istemem,çünkü hayellerim parasızlıktan yarıda qaldı. kızlar aklınızı kullanın. bu devirde her şey para
90 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz! Kanaatkar olmalı! Fani dünya mal mülk gelip geçici!
Para önemli önemsiz demiyorum ama çok da önemli değil!
Geçinecek kadar yeteri kadar yeterli!
Toplumun canı cehenneme! 😅
Geri kalanı yalan dolan boş! 😅00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sende bir A-NORMALLiK Mi var cihat? sen kadınmısın karşı cinsi savunuyorsun?
Sen PARAN için sevilmeyi kendine hak olarak görüyorsan seni tutan yok.. devam!
Paran biterse azalırsa g.. tekmeyi vurur başkasının sevgilisi karısı olurlar sende rahat edersin iyi mi? Bu , karın olunca onun hakkı ! paran biterse seni satacak! sakın sonra gelip burda ağlama sayıp sövme çünkü HAKETTiĞiN ve SAVUNDUĞUN BU ! = Kontürlü Aşk.. Öyle sağlam YAĞCILIK yaptınki kızlardan -10- numara puan aldın ! aferin sana __________________PEKi kızlar ! bakın bakalım.. PARASI için sevmeyi kafaya koyduğunuz bu erkekler buzamanda sizle evlenecek mi? ya da evlenecek ADAM bulabilecekmisiniz?
:-))) işte soru ve detay bu ! .. siz PARASINA göre erkek sevmeye/aramaya devam edin. yatıp yatıp kullanıp kullanıp atılacaksınız ve cihatta burda sizi savunacak :-)))00 Yorumla
+1 yılİnsanoğlunun doğasında bencillik yatar. Bu sebeple hiç kimse ( özellikle yurdum kadını ) akıbetini bir insanın vicdanına merhametine bırakmasın. Çalışın, başarın, kazanın ... Alnınızdan akan teri silerken başarabildiğinizi görmenin hazzını hiçbir koca parası vermez. Ki ben parayı çok severim lakinnnn her parayı değil " hesabını kimseye vermek zorunda olmadığım parayı " aşırı severim. Çünkü parayı veren hesap sorma hakkını bulur kendinde. İstediğiniz kadar topa tutabilir " ooooo sende biz olma bilinci yok kızım senden olmaz zaten diyenler " olacak. İllaki olacak. Şu dik başlı kendine yeten kadın olma lüksümü , zengin kocaya değişmem 😎😏
30 YorumlaBir yuva kurulacak sonuçta çocuk oyuncağı değil. Evliliğin büyük bir sorumluluk olduğunu anlamıyacak, kaldıramayacak, para olmasa da olur aşkımız yeter diyecekler, gönüller bir olsun diyecekler evlendikleri gibi 1 seneyi doldurmadan soluğu mahkemede alıyorlar. ‘Şu dünyada her şey para değildir’ diyen insanlar da genelde hayatında hiç kazık yememiş insanlar olur. İsteyen istediğini desin şu devirde mantığını kullanmayan insanlar genelde yere çakılanlar olurlar.
30 YorumlaYorumlara aldırma çok haklısın bugün ben paraya bakmam beni sevsin yeter diyenler 1 sene sonra soluğu mahkemede alıyor tabikide bakıcam para herşey değildir ama çoğu şeydir hem erkekler dış görünüşe bakarak eş seçiyorsa kadının cüzdana bakarak eş seçmesi niye bu kadar bunların zoruna gidiyo anlamadım😅😅 zengin olsun ş. refsiz olsun demiyoruz ama maddiyat çok çok önemli kimse hayat şartları kötü biriyle evlenmek istemez
32 Yorumla
+1 yılBu hayatta seni anında yükselten de batıran da para kadın erkek farketmez evleniyorsan maddi durumlarınıza bakıcaksınız sonra çocuğunuz olur geçinme sıkıntısı çok yaşar çocuğu bile bunaltabilirsiniz.
90 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu zamanda bir erkek, çalışan bir kadın ile evlenmelidir. Kadın bir erkeği gerçekten seviyor ve evlenmek için senin maddiyatını araştırıyorsa hak vermek doğrudur, onaylamak ise erkeğin tercihidir. Kadın çalışmıyorsa ve erkeğin cebine bakıyorsa o kadından kaçının, en tehlikeli tiptir.
20 Yorumla
+1 yılTaş mi yiyeceksin evlenince elbette karsi tarafin gelirine isine bakmak lazim dünyanin bin bir türlü hali var herzaman bir kadin calisamaz ki.
Millet kötülüyor diye parasiz pulsuz bir serseriylemi evlenmek lazim illa...74 Yorumla- +1 yıl
@Karamellicake hamile kalabilir, cani istemeye bilir, düzgün bir is ve is yeri bulamaya bilir vs. vs. ama mesela bir erkek her ise girebilir skintisiz
- +1 yıl
@48382727 Tesekkurler 💖💖
+1 yılHer birey kendi ayakları üstünde durmalı diye düşünüyorum. Bazı kişiler evliliğe olan bakış açısı evden kurtulup koca parası yemek olduğu için böyle yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Maddi anlamda gücü olmayan kişilerin evlenmesi de var tabi oda saçma bence.
20 Yorumla
+1 yılYanlış bir şey çünkü bana göre tabi. Para sizi bir yere kadar götürür. para her an kazanılır veya her an kaybedilir. önemli olan Sevgidir Sonsuza kadar devam edecek olan Aşktır. zaten türk kızlarından bir şey beklememek gerekiyor. çoğu ya tipe ya da paraya bakıyor. Ruha bakan kız yok. güven ve sevgi olduktan sonra aşılamayacak engel yoktur. zaten maddiyata önem veren kendini düşünüyordur bu kadar.
11 Yorumla- +1 yıl
Bir kaç kezban dislike atmış. tabi sizde biliyorsunuz gerçekleri çekememeniz normal. bu yüzden paraya ve tipe değer verenler asla mutlu olamayacaksınız.
Sonucda paspal varos bir tipe bakiyor mu ki kadinlarda maddi durumuna bakmiyorum desin. İsin guzel tarafi gercek zenginleri anlamak cok zordur. Parayi asla ustunde dilinde esyasinda goremezssin... kulturunden gorgusunden sakinliginden bol zamanindan yuz hatlarindan belki anlarsin...
10 Yorumla
+1 yılHayatını idame ettirebiliyor mu diye sorguluyorsa doğru, yok hem kendi hayatını, hem benim hayatımı, hem çocuğuma iyi baksın, bunu yaparken evi olsun, araba olsun, ne olur ne olmaz boşanırsak koluma da 10 bilezik olsun diyorsa siktirip yalnız ölebilir.
10 Yorumla
+1 yılBizim kızlarımız hazıra konmaya güdümlüler, onlar haklı, çünkü anneleri öyle gördüler annelerinden. Oysa şu atasözü müz kimseye bir şey ifade etmiyor 'her başarılı erkeğin arkasında pozitif enerji veren bir kadın vardır. ' maalesef mutlu olacağı erkeği değil, parası olan bir hanzo yu seçerler. Erkeği nin arkasında durup kazanmak yerine hazıra konarlar tabi, mücadele etmek öğretilmediki kızımız da haklı.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunun için maddi durumuna bakması gerekmiyor adamlığına bakmalı ilk önce ne adamlar tanıyorum bok gibi parası olduğu halde evini eşini çoluğunu çocuğunu gözetmeyen adam olmadıktan sonra isterse trilyonları olsun fark etmez bu iş para işi değil gönül işi yani yanlış bir mantık bu
10 Yorumla
+1 yılAynen bence de bir kızın erkeğin maddi durumuna göre karar vermesi son derece haklı bir davranış. Asıl problem erkeklerin her konuyu buna bağlaması :D
41 YorumlaHaklısınız. Maddiyatta kesinlikle önemli. Ben maddiyata da bakarım. Kendim kazanacağım, eşimin de iyi kazanmasını isterim. Bu saatten sonra sadece beni sevsin yeter, aşık oldum, para olmasa da olur geçiniriz falan beni kurtarmaz.
71 Yorumla"Sonuçta kız kendi hayatını düşünüyor " diye başlarsan lafa o zaman çalışıp kendi parasını kazansaymış derler maddiyat önemli ama ilk sırada değil para evliliği yapıp cinayete kurban giden şiddet gören intihar eden kocası uyuşturu kullanan bir sürü olaya şahit oldum
24 Yorumla
+1 yılPara herkesin hakkı. Ayrıca erkekler de düşünüyor kadınların ne kadar maaş aldığını. Sonuçta bir yola baş koyuyorsun her şeyini ortaya koyarak
80 YorumlaTabiki de hakkı aile yuva kuruyor
Herkes kendisi için en iyisini ister
Simdiki erkekler kadin olsaydi hepsi de zengin koca avcısı elit görünümlü kezban olurdu33 Yorumla- +1 yıl
Sana Katlyrm bu konuda elit görümlü çok cazgır kezban var ve ne tesadüf ki bunların hepsi zengin koca avcısı oluyor
- +1 yıl
@şükran2323 olsun bakalim
Sonra herkese "ay herşey para mı" diye öğüt veriyolar
güzel soru heleki şimdiki nesil nazlı ve konforlu bir hayatla büyüyorlar sonra asgari ücretle çalışan bir adamla evlenince ya da kiracı olan biriyle evlenince istekleri olmayınca dayanamıyorlar tahammülsüzlük de mutsuzluk ve boşanmaya sebep oluyo her davul dengi dengine başta böyle bir kriter Olmalı ki mutluluk getirsin
20 Yorumla
+1 yılerkek de kadının maddi durumuna bakar, bu sitede nedense bu konularla yalnız kadınlar ilgileniyormuş gibi sorular açıyor
70 Yorumla
+1 yılBir erkek evlilikte evine bakabiliyor mu kadın tabiki bunu. Dusunmeli burada çıkar ilişkisi falan yok.
72 Yorumla- +1 yıl
@48382727 evet
Evlilik sürecinde olmayanlara ters geliyor ve bana da ama aşk karın doyurmuyor bu bir gerçek.. hangimiz evladımızın işi evi barkı olmayanla evlenmesini isteriz ki zaten gecmiste bircok insan yokluğu yaşamış maddi sıkıntının ne olduğunu biliyor..
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır katılmıyorum. Çalışıp çalışmamasına bakması tamam da işi güzel değil diye elemesi yanlış. Sonuçta hayat birleştirme bu, erkek kadar o da emek verip çalışabilir yetersiz buluyorsa. Ayrıca açgözlü olmasın tokgözlü olsun biraz da. sanki zengin diye sevmediği adamla evlenince çok mu mutlu oluyolar..
10 YorumlaKeşke her erkek senin gibi mantıklı düşünse olayı kavrayabilecek. Ama maalesef herkes uçkuru peşinde olduğu için beyinlerine oksijen gitmiyor mantıklıda gercekçide düşünemiyorlar
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSadece para için evlenmek çok aşağılıkça ama insan evlenmeyi düşündüğü kişinin maddi durumunu da merak edip sorabilir yani bunda ne gibi bir sakınca var ki? Para elbette herşey değildir. Ama ne de olsa bir ihtiyaçtır sonuçta.
20 Yorumla Devir değişti. Erkekler de maddi duruma baktığı için kimsenin bişey demeye hakkı yok.
71 Yorumla- +1 yıl
Üstelik güzelliyi de bakıyorlar. kadının seçme hakkı yok sanki
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirde şöyle bir şey var kızlar yok okadar parası olsun bukadar mal varlığı olsun diyor kimse birşey demiyor ama erkek bir bakire olsun dedimi sanki çok şey istemiş gibi bütün kızlar eleştiriyor
26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZengin istiyenler hep zenginmi
Cevap sahibi+1 yılKadında maddiyata önem veriyorsa çalışması lazım
Cevap sahibi+1 yılGeçen bir gönderi görmüştüm yabancı bir ünlünün sevgilim öğle yemeğini öderse bende akşam yemeğini öderim kraliçe gibi davranılmasını istiyorsan erkeğe kral gibi davranmalısın bence böyle olmalı
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılSevgi kadar maddiyatta önemli dedigin gibi çocukların olucak kocaman yuva olucaksin skntisiz yaşamak var birde zor kütük geçinmek var ucu ucuna herkes rahat bir hayat ister kendi icin degilse bile cocuklari icin
20 Yorumla
+1 yılEvet bakarım, ki herkes bakar çünkü herkes refah içinde yaşamak ister çünkü günümüz şartları bizi zaten yeterince zorluyor. Ama her şeyin para olmadığını da unutmamak gerek karşı tarafta her özelliği dengeli şekilde analiz etmeliyiz
20 Yorumla
+1 yılAşk diye bişey yok onu bir geçelim ve tabiki de maddi duruma bakıyor artık herkes rahat etmek istiyor sıkıntı çekmek ıstemıyor
55 Yorumla- +1 yıl
Söyleyecek şey bulamayınca hemen din konularına girin bu kadar boş adam olmayın ya. Yazdığım şeyle ne alakası var dedıgın şeyin.
- +1 yıl
Senın kafan güzel heralde. Ben kızlar paragöz demedim sıkıntı çekmek istemiyor dedim. Ay daha okuduğunu anlayamıyorsun bide yorum yapıyorsun manyak.
+1 yılSen nerede yasiyorsun hangi toplum o merak ettim Türkiye de ki toplumlar gayette erkeğin varlıklı olmasını ister.
50 Yorumla
+1 yılErkekleri korkması sonucu oluşan bir akım. Hir kadının evin geçimini düşünmesi yanlış değil
60 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı. Eğer çalışmıycaksa kocasının eline bakıcaksa, bakması doğru ama sırf maddiyat içinde evlenilmez aslında şöyle bişey var işi gücü düzenli olmıyan insanın hiçbirşeyi düzgün olmuyor keşfettiğime göre.
40 Yorumla
+1 yılDeğil tabiki rahat bir hayat yaşamak istemek herkesin doğal hakkı ama para İçin kendinden 20 yaş bir adamla evlenmek yanlış örneğin acunun sevgilileri
24 Yorumla- +1 yıl
Rahat yaşamayı isterken başkasının parasıyla mı rahat yaşamayı kastediyorsunuz?
- +1 yıl
@Mütekabiliyet benim kariyerim var merak etme ama işsiz parasız bir adamlada evlenemem
Maddiyat zorluk kimse çekmek istemez başkası dediğinde kocan oluyor sen kocanın parasını yemezsin başkasıysa ben yiyip mutlu olucam kimene kime görene davul dengi denginedir ben tahsilliysem eşimde tahsil sahibi olmak zorunda çalışmak zorunda - +1 yıl
Paylaşımın denklik içermiyordu. İşi olmayan bir zahmet evlenmesin ya. G... üne güvenmeyen evlenmesin. Ne eşinize ne çocuklarınıza sefillik yaşatın. Sövdürmeyin kendinize. Çocuk yapmak 5 dk peki anne baba olmak? Hala ikisini aynı şey sanan var. Baktın para kazanmaya üşenen ya da iş beğenmeyen ya da parazit yaşamayı seven birisin. Otur köşede sessizce ölmeyi bekle. Kimse sizi pışpışlamak zorunda değil.
- +1 yıl
@Mütekabiliyet defol kız hesabı kullanan erkekcik hadi hadi sen ölmeyi bekle yoksulluktan geberisin ztn ay bunlar burda böyle konuşurlar ama zengin koca avına yatarlar
- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılMesele o değil. Maddi durumu kullanıp baba evinde görmediği şeylerle egosunu tatmin etmeye çalışması. Saçma sapan isteklerde bulunup, saçma sapan harcamalar yaptırması. Erkeğin geliri, varlığı üzerinden çevresindeki kezolarla sidik yarışına girmesi.
10 Yorumla Düşünmezse gerizekalıdir zaten. Ben bile bir kadinin bir berduşla ya da çulsuz serseriyle evlendiğini duyunca deli oluyorum. Ulan diyorum insan bir yıl sonrasını bile düşünse vazgeçer. Efendi olur parası olmaz tamam ama efendilikte yetmiyor, eğer adamda ufak da olsa bir hırs veya azim yoksa boş bir insandır. En azından bir hayali olması lazım. Ailesini ac bırakmaması lazım.
00 Yorumla
+1 yılBizim toplumumuz mutlaka yanlış görecek bişey bulur çünkü
50 Yorumla
+1 yılBende senin gibi düşünüyorum para olmadan saadet olmuyor yatlar katlar değil sadece normal bir hayat yaşamaya yetecek kadar olması yeterli ama bu da paragöz olarak algılanıyor
211 Yorumla- +1 yıl
Peki neden kadının maddi durumuna bakılmıyor
- +1 yıl
@Californiakid92 isteyen bakabilir tabi
- +1 yıl
Ya ne olarak algılanarak algılansın kimseye birşey açıklamak zorunda değiliz bu bizim hayatımız. Onlar kendi ezikliklerini örtmek için kadınları lekeliyor. Hani bir laf varya kişi vasıfsız olunca başkalarına sataşırmış. Burası Türkiye ve cumhuriyet ile yönetiliyor. İsteyen istediği ile evlenir. İki kişi kabul ettikten sonra evlilik sebebi nolursa olsun. Kimseye laf düşmez.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@48382727 saol da ben hiç haksız olmam zaten fazla zekiyimdir
- +1 yıl
@Californiakid92 çirkinsen veya yaşlıysan ya da karşındaki para meraklısıysa dediğin geçerli olur
- +1 yıl
Kendi çalışmayıp sırtını bana yaslıyorsa her türlü para içindir
Soğan ekmek kafasında değilim valla. kendim de kazanıyorum. evleneceğim erkeğin de direkt parasına bakarım. bile bile neden zorluk çekmeliyim? siz de güzele bakıyosunuz eşitiz bence😉😂
81 Yorumla
+1 yılZüğürt tesellisi yapayım da erkeklere yaranayım ahahah. kızlar birinci para gerisi boş. aşk meşk hepsi yalan. tek gerçek para. zaten her istediyinizi yapan adama zamanla aşık da olursunuz😉
82 Yorumla- +1 yıl
hayatı bilen olgun akıl sahibi bir kız. tebrik ederim
- Devamını Gör (91)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler