Akademisyen biriyle olamaz mıyım?

Ben öğretmenim. Bir suredir tanıştığım biri var. Kendisi doktor öğretim üyesi. Bir süredir de beraberiz. Artik ciddi dusundugumuz icin pandemiden önce ailelerle tanışıp resmiyete bindirmeyi dusunuyorduk. Bu vakte kadar birbirimizin ailesiyle tanışmadık, ailelerde tanışmadı. Normallesme suresi icerisinde ailesiyle tanismaya gittim. Sanirimannesi beni oek sevmedi. Beni kıran ve düşündüren cumlesi şu oldu. Oglum kariyer sahibi, koskoca universitede hoca. Daha da yukselecek. Proför olacak. Dekan olacak. Gelinimde bundan asagi olmamalı. Yani universite de onca akademisyen/oglumun denginde gelin adaylarım varken nerden tanıştınız, nerden is ciddiye bindi anlamadim dedi. Sinirlendim. biraz meslegimi de aşağıladı. Birkac laf ettim karsilim olaram. Baya kendisini bozacak seylerde soyledim iyice gıcık oldu bana. Oglu bulunmaz hint kumaşı. Sanki ulkede erkek olarak ya da baska annelerin ogullari akademisyen değil. Oglu gayet mütevazı ama annesi cok egolu. Havasindan geçilmiyor. Neymis gelini de akademisyen olmalıymış. Kendisi ev hanımı bu arada. Annesi beni cok rahatsiz etti, kalbimi kırdı. Beni istemedigine mi uzuleyim, cok sevdigim meslegimi begenmedigine mi, iletisimiz iyi olmadi ona mı uzuleyim bilemedim. Akademisyen illa akademisyenle mi beraber olmak zorunda?
Akademisyen biriyle olamaz mıyım?