Bu aralar ilgimi çekiyor... İlişki koçu olsam, istediğim her kızla ilişki kurar mıyım? Kızlar düşünsenize, sizi mutlu edecek hazinen anahtarı bende olacak :) .
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Burda ilişki dertlerini soran binlerce kişi var ve ilişkiden kendisi bir şey anlamadığı halde ona fikir veren bir o kadar binlerce kişi var. Her meslek arz talep üzerine ortaya çıkar. Talep olduğunu hepimiz biliyoruz. Talep derken, zombi gibi ne yapacağını bilemeyen, bu siteden cevap arayan, bir türlü ilişkisini doğru düzgün kuramayan, kursa da devam edemeyen vesaire...
Toplumun en büyük sorunu ‘ben zaten kendim biliyorum’
gerçekten mi? 😊
şahsi fikrim, her türlü bilgiye açık olmak... ve ilişkiler üzerinde söyleyebileceğim ise, kendinle doğru düzgün ilişki kurmadan, bir başkasıyla doğru düzgün ilişki kurabilmen 🤔 ne desem... kurmasına kursan bile devamında iyi götürebilmek ya hani... işte o noktada insanlar ite kaka götürüyor...22 Yorumla- +1 yıl
Peki işe yarıyor mu? Bir arkadaşım evliliğini kurtarmak için gitti, bir ay sonra boşandı da.
- +1 yıl
Arkadaşına sorsaydın?
Her ilişki parmak izi gibidir ve eşler sadece kendisi çözebilir, koçlar (bu size ne kadar komik ve korkutucu duyulsa da 😄) yol gösterebilirler. Her koç da işinde yetenekli olamayabilir, o ayrı konu.
Bir sorunun içinde olduğun zaman odak noktan yanlış yerde olabilir, danışman ise objektif bakman için yardımcı olabilir, olaya farklı bakman için farkındalık yaratabilir vesaire vesaire... ayrıca he ilişki kurtarılmalı diye bir şey de yok. Eşler birbirine göre değilse, bitmesi kadar doğal bir şey de yok...
Ben ilişki koçuna gitmedim. Ben dediğim gibi insanın kendisiyle olan ilişkisi ile ilgileniyorum.
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Dolandırıcılığın bir başka adı :D Yapıyorlar bikaç video kızarın duymak istediğini söylüyorlar hopp reyting yarında para :) İşe yaramazların teki onlar bence kimseye yardım etmemişlerdir zaten söyledikleri şeyler hepsi klişe ve laf yığını.
48 Yorumla- +1 yıl
İşte bu.. Duymak istediğim cümleler... Seni neden sevdiğimi biliyorsun değil mi? Zekan yüzünden.. ;)
- +1 yıl
ooo iltifat için teşekkür ederim :) düşüncemi söyledim iişte bide o aşk koçlarının 50 tane ilişkisi olmuş çoğu da evli değil o yaşta yani kendileri de anlattıkları tiplerdendir ve de muhatapları çoğu kızlar (en çok aşktan üzülen kızlar çünkü) olduğu için erkekleri savunmuyorlar tam eski komşu Kadınlar gibi konuşuyorlar bilindik şeyler diyorlar. 1-2 video izlemek yetiyor bunlar şimdilik az ama çoğalacak yakında çünkü dediğim gibi menfaat var üstelik insanların sorunları üzerinen. bir nevi falcılar gibi işte.
- +1 yıl
Sanırım bu koç muhabbetinin bir önceki versiyonunda adı "Badeci" idi... Hani şu, kadınları okuyup üfleyip, parasını alırken hamile bırakan çakma hocalar... O halde benim gibi abaza bir erkek, bu mesleğe atılırsa çok karı kız götürür mü? :D
- +1 yıl
Teşekkürler :)
+1 yılBilemiyorum abicim. Son zamanlarda etrafta bunların bolca türediğini fark ediyorum. Ancak buna paralel olarak boşanmaların, aldatmaların, şiddet içeren hadiselerin de katlanarak arttığını.
Bu iliski koçları iliskileri sağlıklı bir duzen sokmaya yardımcı olmak değil de hiç başlamamasına ya da bitmesine neden oluyorlar sanırım.
Yalnız bunun bir paradoks oluşturması gerekirken, yani ortada iliski kalmazken bunların neyin koçu olup ne uzerinden geçim sağladıklarını anlamakta zorlanıyorum. Kısır bir döngü yaratıyorlar sanırım21 Yorumla- +1 yıl
Şu ana kadar çevremde 2-3 çiftin böyle, ilişki koçu, evlilik koçu, yaşam koçu gibi çakalların eline düştüğünü gördüm... Parayı verdiler... Hepsininde sonu kötü olacak şekilde bitti.. Hiç birinin düzeldiğini görmedim.. Ya boşandılar, ya da aldatıldılar..
+1 yılSenden benden daha iyi ilişkileri olduğunu ve bu konuda tecrübeli olduğunu düşünen akıl hocası değil mi bu koç dedikleri
Varsın öyle düşünsün bakalım 🤣🤣12 Yorumla- +1 yıl
Onlar sadece düşünüyor 🤣👏
- +1 yıl
🤣🤣🤣
Kesinlikle evet
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
24Cevap
ben iliskimin duygusal konularinda.. cinsel konularinda yaklasimimda.. gozlemimde.. deneylememlerimde.. tumevarimlarimda.. kendim belirlerim.. yasam kocu denilen kisi bana nasil sevicegimi soyleyemez ki sen benim anatomimi.. genotipimi ne kadar bilebilirsin ki.. istersen ordinaryus ol.. beni benden daha iyi taniyamazsin ben nasil gozlerine bakacagini.. nasil onu sabah dudaklarindan opup uyandiracagimi... sevisirken hangi pozisyonda zevk alacagimi veya verecegimi ondan daah iyi bilirim... ama oturup viski icelim alkolik kocun olayim diyorsa sorun yok... ismarlariz bir 50 lik Jack daniel's iceriz yani :D
46 Yorumla- +1 yıl
Yok öyle değilmiş artık. Çağdaş ilişki koçları, yatağın kenarına bir sandalye koyup, el feneri ile ilişkiyi takip ediyorlarmış... Pozisyon taktiği veriyorlarmış... Dizleri kır... Göğüsleri yapıştır.. Popoyu kaldır... Beyefendi sizde hanımefendinin arkasına geçin... Tamam biraz sağa kayın... biraz aşağı... Belini tut belini... kaçmasın sağa sola.. Tamam hedef penisinizin ucunda.. ileri ileri.. Vur vur tamam sok sok.. .. işte buuuu.. işte buuu.. harikasınız çocuklar.. :D :D
- +1 yıl
oncelikle boyle birseye cesaret edecek yasam kocunun iyi bir sigortasi falan vardir cunku onu 9mm glockla beynini kafatasindan akitirim... ama yok kendi deneysel ve gozlemsel taktisel olarak karisini veya kizini altima verip rol model ve deneyleme sunuyorsa tabii ki hayir demem ama bu kadar ucuz karaktersiz ve genis bir insan oldugu icin cinsel iliski sonrasi gene yasama olasigi cok dusuk...
- +1 yıl
Geçen sitede bir tanesine denk geldim... "Abi nedir bu ilişki koçu, ben s-kerken siz kafasını mı tutuyorsunuz" diye sordum.. Engellemiş... Artık küsüz :D
- +1 yıl
şimdi aşk koçu ve s... s koçu farklı bu sitede var dediklerin aşk koçu değil s. koçu yazıyorlar niklerinde zaten hemde kız profili altında :D aynı o dediklerini yapıyorlardr başka açıklaması yok :) ama aşk koçu ilişki koçu altında daha beter sinirlerle oynayan grup var artık yukarıda belirttiğim gibi.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılDaha önce beş boynuzlu koç görmüş müydünüz eğer görmediyseniz Google görsellere 5 boynuzlu koç yazabilirsiniz. İlişki koçu olmak için 5 boynuzlu olmak lazım...
31 Yorumla- +1 yıl
:D :D :D
İlişki koçu ihtiyaca yönelik çıkmış bir meslek aynı tvdeki hocalar gibi insanlar. Bilmedikleri konularda bilgi alıyorlar aynı. Burçlar gibi gereksiz buluyorum her ilişki kendine özgüdür farklı karakterde milyonlarca insan var bunlar aynı fabrikadan cikmiyorki
10 Yorumla
+1 yılBir baltaya sap olamayanların üretmiş olduğu yeni sömürme taktiklerinden birisi. Alti üstü kendi görüşlerini kasila kasila prof edasıyla konuşan ve bol keseden atanlar. Bu ilişki kocuyum diyenlerin boşanıyor olması aldatiliyor olması oldukça muhtemel. E onuda terzi kendi söküğünü dikemezmiş diye guzelliyorlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılİlişki koçu, hayat koçu vs. Kendini yönetemeyen veya duygularını dilediği şekilde ifade edemeyen kişilerin sığındığı limanlar ve bir nevi akıl hocalarıdır. Şahsen hayatımı bir başka insanın direktifleri doğrultusunda yaşayamam. O gördüğüne göre karar verecek. Peki ya benim duygularım ne olacak? Paramla kendimi kuklaya çevirip sonra mutlu olacağıma inanacak kadar delirmedim.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce kız evine koç yolluyorsun hediye , onlarda sana kesip billurlardan kavurma yolluyor ömür boyu erk şekilde takılıyorsun. 😏
11 Yorumla- +1 yıl
Billur kavurma :D
- Aşk İlişkileri konusunda 20b cevap paylaştı.
+1 yılAynen reis 1-2 tık daha şansın oluyor. Mutlu bir ilişki nasıl olur, nasıl olmalı ve bozulan ilişkileri düzeltmek adına fetva makamı sen oluyorsun..
12 Yorumla- +1 yıl
Bence bu badecilerin yeni adı :)
- +1 yıl
:) :)
+1 yılDurum bu kadar mı vahim :) aşk doktoru diye bir film vardı o geldi aklıma.
12 Yorumla- +1 yıl
O filmden sonra etraf ilişki koçu doldu zaten :D
- +1 yıl
Hayaller 😀😀
+1 yılYa bence insanları nasıl somururum ürünü mesleklerden
12 Yorumla- +1 yıl
Benim zeki arkadaşım gelmiş yine... Hoş geldin... Senin en çok neyini seviyorum biliyor musun? Şu kimseyi takmaz havanı :)
- +1 yıl
Tesekkurler
+1 yılTerzi söküğünü dikemez. Milletin arasını yapaacam diye yengeyle aranı bozma.
111 Yorumla- +1 yıl
Gizli koçluk yapacağım.. :D
- +1 yıl
Bay X dertlerinize derman oluyor. Üzgün müsünüz? Canınız mı sıkkın? Kendinizi gt gibi mi hissediyorsunuz? Ya da sevgiliniz sizi danua cinsi iri yarı bir köpekle mi aldatıyor? Hemen arayın. Derdinize derman olsun. Bay X 24 saat bu hattın ucunda kafanızı düdüklemek için bekliyor. Gecesi yok, gündüzü yok. 21645135156132165165151513165313518478 arayın ve aradığınız cevabı alın.
- +1 yıl
Bir bayan-- Alooo bay X ile mi görüşüyorum?
X-- Evet buyrun konu neydi?
Bayan-- Yaa X bey kocam bana hiç orall yapmıyor. HAlbu ki bu benim genç kızlık hayalimdi. Evlendiğim zaman gece gündüz kocama yalatmanın hayaliyle yaşamıştım. Çok çaresizim nooolur yardım edin.
X-- Çok kolay hanım efendi. Hiç canınızı sıkmayın. Bu geceden tezi yok mukkunuza bal, krema, krem şanti gibi şeyler sürün. Mukkunuzu daha çekici yapacaktır. Olmadı kocanızın sevdiği yemeklerden mukkunuza dökün. Kuru fasulye pilav cacık falan. Ama hemen dökmeyin. Yemeği biraz soğutup öyle dökün. Yoksa süt içtim dilim yandı amanın ammaanın, döküldü mukum yandı ben yandım aman diye Türkü söylersiniz.
Bayan-- Aayyyyy çok teşekkür ederim bay X, ay bu benim aklıma daha önce niye gelmedi
X-- Çünkü siz bir mallllsınız hanım efendi. Size iyi günler diliyorum. - +1 yıl
:D :D :D :D Ama benim hedefim, ofisimin arka odasında uygulamalı eğitim vermek :D
- +1 yıl
O sıkıntı. Çünkü gelen her müşteri kocasının orall yapmamasından şikayetçi olmaz. Düşünsene ofisi açmışsın müşteri bekliyorsun. Oradan özürlü kılıklı bir tanesi yalçın çakırın programından yeni çıkmış dooru senin dükkana gelmiş.
X-- Buyrun tipine baktıkça midemi kaldıran tipsiz beyefendi?
tipsiz-- Hocam benim çok böyük bir derdim var. Yalçın abi bile çare olamadı. Metinizi çok duydum hocam. Nooolur bağa bir yardımcı olun.
X-- Aslında olmamayı yeğlerdim amaaa ne yaparsınız ki ofis kiralık. Bir şekilde kirayı çıkarmam lazım. Evet sorun nedir? Kel ve tipsiz olduğunuz için insanlar sizden kaçıyor mu? eğer durum buysa kolay. Bir deri külot bir de maske veririm. Bunları yaz günün de giyip gtün pişene kadar terlersin. Günlerce bu şekilde banyo yapmadan beklersin. Senin kokuyu alan yedi memleket değiştirir. Bir süre sonra deri külodu ve maskeyi çıkarıp banyo yaparsın. Böylece şimdiki kel ve sevimsiz halin kokar haline nazaran daha sevimli gelir ve insanlar az buçuk da olsa yüzüne bakar. Ne diyorsun?
Tipsiz-- Yok aabi benim sorunum o deeel.
X-- O zaman kesin sertleşme problemin var. Senin ufaklık haşlanmış makarna gibi. dolasan çatala gelecek kıvamda. Sen de bu durumdan muzdarip olmalısın. Kolaayyyy, bir alçı atarız demir gibi olur.
Tipsiz-- Yok aabi sertelme sorunum da yok. Benim ki başkaca
X= o zaman derdin ne tipini siii... neyse, anlat sen.
Tipsiz-- Aaabi söylemesi ayıp ben hanımımla olamıyom amma eşşeeenen olabiliyom. Geçen gün hanım beni ahırda eşşeeenen olurkene yakaladı. Evi bıraktı getti. Millete de anlatmış köyde gaaaveye çıkamaz oldum aaabi. - +1 yıl
Bak bu iyi fikir.. Demek bana yardımcı olacak bir eşşeğ lazım :D
- +1 yıl
Aha işte bunlar beni bu meslekten soğutuyor :D
- +1 yıl
la bir şey soracaaam, ben kahkahalarla gülüyorum şu anda, hatta gözlerim sulandı. Sende durum ney?
- +1 yıl
Ben sükunetimi koruyorum... Bu işi çok ciddiye almıştım.. Hatta o kadar ki odamdaki delik bunları bile attım, artık ihtiyacım olmayacak diye :D
- +1 yıl
sabunları... olacaktı...
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoş hayallere kapılma uykundan uyan kendine gel
Sen bir Brad leonardo değilsin
üstelik çok cazgırsin36 Yorumla- +1 yıl
Cazgır ne kız :) Aygır at gibi bişey mi :D
Cevap sahibi+1 yılYok at aygır değil insanları birbirine düşürmeyi seven kişiye cazgır denilir yanı fitneci 😌
- +1 yıl
Kimi kime düşürmüşüm... ? Açık olursan sevinirim?
Cevap sahibi+1 yılIsim vermek icin seni 7/24 takip etmem lazım
bunu beklemiyorsun herhalde benden
Bazen görüşlerine denk geliyorum ve profili yorumlarını okudum kendi bakış açın görüşün bir tarafa ama senin gibi düşünmeyenlerde ortalığı karıştırmayı kızıştırmayı seviyorsun
- +1 yıl
Tartışma demek, farklı görüş açılarının çatışması demektir.. Aksi halde, herkesin hemfikir olduğu soru amacına ulaşmaz.. Saçma soru olur... Sen cazgırlık olarak tanımlasan da ben iltifat olarak kabul ediyorum ;) . Teşekkürler...
Bazi insan tiplerinin
Sorunlarını çözmek adına
Özelini/mahremini ortaya döktükleri...
Üstüne bir de para verdikleri...
Kaz yolucu insan tipi10 YorumlaGünümüzde O kadar boş adam var ki... Boş arkadaşlardan birisi icat etmiş olmalı.. Bir bu eksikti'!'Ben ''mal''ım ya, kendim bilmem yani, yatırım danışamnı, ilişki danışmanı, iyice olalım robot...
10 Yorumla
+1 yılYeni yeni yeni meslekler türedi vay yaşam koçu egitim koçu birde ilişki koçu mu çıkmış boş işler bunlar boşş..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çok ilişki kuran, koç gibi adama ilişki koçu denir.
20 Yorumlaİlişki kurmanın yollarını bilen kişi demektir bence.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılaslında iyi bir psikolojik eğitimin varsa ego savaşı ilişkilerden iyi kazanırsın
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma işler yaşam koçu da var kursları var sertifika veriyorlar.
10 Yorumla
+1 yılİlişki koçu kategorisi var sitelerde 😀 oraya videolarını koyarsın
10 Yorumla
+1 yılİlişki uzmanı dmk adil yıldırım var ilişki koçu mesela
11 Yorumla- +1 yıl
Ne işe yarıyor?
İlişki koçu saha kenarından taktik filan mı veriyor
12 Yorumla- +1 yıl
Biraz daha sağa kay, az daha... Tam şimdi sok... :D
Bir Adil Yıldırım olursan sana düşerim belki 😄
27 Yorumla- +1 yıl
Ben daha iyisi olacağım... Çünkü çok abazayım :D
- +1 yıl
Sana bir soru... Sitede neden benden başka abaza olduğunu söyleyen erkek yok? :)
- +1 yıl
Demek ben kendimi biliyorum... Bir de sen :)
+1 yılÇok saçma bir şey gereksiz son derece
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de bunu ifade etmek istedim sorumda... Çakallar kendini bi bk biliyor zannedip, ilişiki koçuyum diyorlar.. Görende kendilerinde at yrrağı var zannedecek :D
+1 yılSen olayı yanlış anlamışsın..🙂
11 Yorumla- +1 yıl
Çok açıklayıcı oldun. Teşekkürler.
+1 yılKurbanda kesiyoruz ama)))
12 Yorumla- +1 yıl
Kesene kadar yem masrafı yaptırıyorlar.. :)
- +1 yıl
Hahahaha
- Aşk İlişkileri konusunda 863 cevap paylaştı.
+1 yılSende mi yoldan çıktın
14 Yorumla- +1 yıl
Bulunduğum yere uyum sağlamaya çalışıyorum :)
- +1 yıl
Hala AKP propogandasi yapıyon mu
- +1 yıl
Ak Partinin propagandasını yapmama gerek yok. Halk takdir etmiş zaten seçilmişler.. Birde 70 yıldır seçilemediği halde halen halktan oy bekleyen yüzsüzler var..
- +1 yıl
Yine de sen artık bırak bu işleri demokratik ülkedeyiz taktir halkındir
+1 yılİlişki koçu nedir yaa saçma sapan işler
20 Yorumla
+1 yılSenden iş çıkmaz asıl ben o kisiyim
10 Yorumla
+1 yılİlişki uzmanı demek 🌺
10 YorumlaÇopcatanligin level atlamış hali..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum hic anlamam
10 Yorumla
+1 yılCok aacma
12 Yorumla- +1 yıl
Ben de bunu ifade etmek istedim sorumda... Çakallar kendini bi bk biliyor zannedip, ilişki koçuyum diyorlar..
- +1 yıl
Doğru
Aşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. sen taktik vereceksin kızlara yürümeyeceksin
10 Yorumla
+1 yılsorun gideriyo işte ikili iilişkilerdee
10 Yorumla
+1 yılKızlara sor bence..
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum
10 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi