Bir film izledim de kendimi şu an karışık sorular içerisinde hissediyorum. Bir yandan uykum da geliyor.. sorumu sorup kaçıyorum. İyi geceler 💕 Hiçbir karşılaşma tesadüf değil midir sahiden?
Tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Tevafuk olduğunu düşünüyorum. Tevafuk, iki şeyin birbirine uygun ve denk gelmesi demektir. Tesadüfe verilme ihtimali olmayan ve arkasında İlâhî bir kasıt ve iradenin varlığı hissedilen denk gelmelere tevafuk denir. Önemli ve akıllıca amaçlarla, birbiriyle basitçe birbirine tekabül eden ve birbiriyle bağlantılı olan her şeyin uyum içinde olması evrende tesadüflere yer olmadığını gösterir ve kanıtlar.
Hayat cizgisi üzerinde.. karşına çıkan her insan seni kıran üzen. belki mutlu eden bir tesadüf eseri karşına çıkmıyor Bir plan dahilinde olduğunu düşünüyorum.. Kimi senden bir şeyler alıyor kimine sen bir şeyler veriyorsun..
Tesadüflere değil tefavuklara inanırım. Zira tesadüf rast gelmektir, kendiliğinden olmaktır. Tevafuksa ilahi iradenin birşeyi birşeye denk getirmesidir. Eğer Allah karşıma birşey cikarttıysa elbet bir hikmeti vardır.