Kız arkadaşımın kilosuna artık katlanamıyorum, ayrılmalı mıyım?

Merhaba ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ve 4 yıllık sevgilimden kilosu yüzünden ayrılacağım. Sizden de fikir almak istedim.

Kız arkadaşımla ilk çıkmaya başladığımızda balık etliydi ve ben hiç umursamadım. O çok özgüvensizde ve sürekli kilo vermekten bahsediyordu, etrafta zayıf veya fit bir kız varsa hemen kıskanıp morali bozuluyordu. Buna şehiriçinde gezmek de dahil. Diğer arkadaşım olan kızlar bir süre sonra benden uzaklaştı çünkü kız arkadaşım çok rahatsız ediciydi. Bu geçen 4 sene içinde kız arkadaşım sadece kilo almaya devam etti ve daha da mutsuzlaştı. Ben ona hep iltifat ettim kilo vermek zorunda değilsin gayet güzelsin dedim işe yaramadı, gerçekten kilosunu takmıyordum ama o mutlu olsun istiyordum, olmadı. Ondan sonra kilo almaya devam edip daha da mutsuzlaştığını görünce beraber spor yapalım dedim vs. hiç uğraşmadı. Terleyip de bir saat duş almakla uğraşmak istemiyorum her gün dedi yıllarca. Ben de tamam dedim ama yemeğe gelince öyle değildi. Tamam evde diyet yapmaya çalışıyor salata falan yiyor ama haftada 4-5 gün de dışarıdan yiyor pidedir, hamburgerdir, pizzadır. Evde sağlıklı beslenip dışarıda çok fazla ve sağlıksız yiyor. Çok da hareketsiz. Kilolarından sürekli şikayetçi olduğu için ben de hayattan bezdim. Biri kilolu diye ayıplamak doğru değil tabi o yüzden kendimi suçlu hissettim hep ama artık anlıyorum ki suç benim değil onun. Hem kilo vermesi için gerekenleri yapmıyor, hem sağlıksız besleniyor, hem kıskançlık ve özgüvensizlik yapıp sosyal yaşamlarımızı mahvediyor. Artık ayrılacağım. Bence kilosunun sebebi seçtiği ve değiştiremediği sağlıksız yaşam tarzı. Sizce yaptığım şey kötü mü? Hiç böyle bir şey yapacağımı düşünmemiştim ama artık bittim.
Kız arkadaşımın kilosuna artık katlanamıyorum, ayrılmalı mıyım?