Benimki mesela Sivas ağzı kullanıyor yazı dilinde de aynı🤪😄.. Sempatik geliyor aslında ama ciddi ortamlarda, iş görüşmelerinde nasıl olcak bilmiyorum😄..
İstanbul ağzından farklı konuşan bir sevgili/eş ister miydiniz? Değiştirmeye çalışır mıydınız?
Arada sırada ciddi ortamda benimde ağzımdan kaçıyor. Bunu yapıyor diyeceğim yere bunu yapii dedim örnek olarak. Kimseyi değiştirmeye çalışmam. Sempatik ya da itici durumu yok benim için.
Değiştirmeye çalışmam. Birini gerçekten seviyorsam her haliyle kabul ederim. Bu tarz şeyler sorun olmaz yeter ki kalbi ve sevgisi temiz olsun ufak tefek şeylere takılmam
mesela aklımda kalan kelimeleri söyleyeyim tuhaf gelebilir şhdushf İnternet yerine intarnet diyor kontör: kontür dalga: dalğa gına geldi: kına geldi o da güzel şhduhf
zamanla duzelir lazlar bana komik geliyor karadeniz bolgesindeniz benim bir akrabam muslu ile evlendi yillar sonra gordum onlarin sivesini almis olabiliyor
Trakya şivesi olursa bir şey demem çünkü hoşuma gidiyor o😀
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hafif bir kayma olur ama bariz şive istemem. Çok yakışıklı da olsa biter gözümde
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Valla Turkiyede yaşamıyorum ama burada da nereye gidersen git değişik bir konuşma şeklimiz var sizin deyişinizle sivemiz var. Ben degistirmezdim ya onu her haliyle kabul ettiysem şivesine takmam. Not: bende burada yazdığım şekilde konuşmuyorum
İnsanlar özünü unutmamalı. İş yerinde , toplantıda vb. yerlerde şivesiz konuşması gerek tabi ama diğer türlü benliğini korumalı. Ben hiç bozmadım mesela.