mantık evliliğimi isterseniz severek evlenmeyi mi?
görücü usulü
severek evlenme
maksat evlilik olsun
amann ne evliliği :)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kültür'e göre değişir. Anne ve babasıyla beraber ya da yakın yaşayacak erkekler için mantık evliliğidir. Because; günümüz dünyasında bu yorum atan kızlarda da olduğu gibi "ben ayrı oturucam, kaynana dırdırı çekemem" fikri yoğun olduğu için kültürüne bağlı erkekler mantık evliliği. Ama lay lay lomcular ki (severek evlenmek isteyenler evliliğin ve birlikte yaşamdan haberdar olmadıkları gibi) tabikide severek evlenme klişesini kullanacaktır. Sorarım size bir etobur a bir otobur hergün yemek yaparsa ne olur? Asıl mesele kebap mı? yoksa zeytinyağlı bir sezar salata mı? :D :D
Kimine göre para demek evlilik kimine göre sevişme sözleşmesi şunu iyi biliyorumki eski aşklar eski romantizm kalmadı eski duygular yok hiçbir kız kariyeri olmayan ve parası olmayan bir erkekle evlenmek istemez anketin sonucunu hayretle karşıladım severek evlenme demişler kızların büyük bir bölümü aslında çoğu mantık evliliği yapıyor dünya üzerinde boşanma oranlarında 1.sıradayız bu kadar insan sevmeden mi evlendi yani.Aşkta lazım mantıkta lazım önemli olan ikisindende biraz biraz katıp büyüyü bozmayan bir iksiri keşfetmek...
görücü usulü artık eskisi gibi evlenene kadar görmem değil... tabi ki görücü usulü...bir kere sevdim tamam dedim...ailem sevdim diye araştırmadı elimi neye attıysam yalanını yakaladım... tabi ki sevmediğiyle evlenilmez ama araştıracaksın arkadaş...ne çektiğimi bir ben bir allah bilir...
severek , onda da bekle babam bekle...
Yapacak bir şey yok biz de severek evlenmek istediğimiz için hala bekliyoruz :)
Cevap
43Cevap
İki kişi birbirini sever ve evlenene kadar 5 6 yıl sevgili kalırlar, bu süre içerisinde her şeyi yaşarlar ve birbirlerinden sıkılırlar, bu zaman zarfında birbirlerini de aldatırlar hatta evleneceğiz ne de olsa diyerek cinsel ilişki yaşarlar ve sonu ayrılık olur. Ama görücü usulü tanışıp beğenirsen her şeyi zamanında tadında yaşarsın ve her şeyi bir evin içerisinde yaşayabilme imkanı bulursun.
Benimki önce görücü usulü oldu sonra bende sevdim. Ama şimdi çok pişmanım. Nişanı dahi atmıştım geri ama babama Allah rahmet eylesin olmaz nişan bozulmaz dedi.yinede verdi beni. Ne güzel bırakmıştım yolun başında içimemi doğdu artık bilemiyorum ilerde mutsuz olacağım..
O yüzden sevin aşık olun birbiriniz için öleceğinizi anladığınız zaman evlenin. :)) :)
Günümüzde bir gerçek varsa o da görücü usulü evliliklerin çoğunda çiftler mutsuz oluyor ve boşanmayla sonuçlanıyor..
Görücü usulü evliliklere mantık evliliği diyenlere soruyorum , başkalarının sizin için biçtiği gömlek üzerinize dar geldiğinde giymeye devam mı edersiniz yoksa kaldırıp atar mısınız..
Evlilik aşk ile yapılırsa güzel..Aşkın bittiği yerde sevgi , mantığın bittiği yerde avukatlar devreye girer..
Yaaa benim sorumu sormuşsun :)
www.kizlarsoruyor.com/.../q1391701-evetttt-efendimm-hayirli-gunler-diyelimmm-arabadan-sonra-bu-sefer
Görücü
görücü ise annemi göndereyimmi :DD
valla görmedim görseydim sormazdım kusura bakma gülll
bende yorumu görmedim pardon
severek evlenme de iki kişi birbirini bulmuştur bu flört zamanı çıkma olayını çok uzatmamak lazımdır 4-5 sene gibi...mantık evliliği uzun sürebilir ama arada sevgi yoktur yakınlık belki hiç olmayacaktır eşler birbirine katlanacaktır...görücü gördüğüne kanıyorsun diyelim burada sonlandıralım cümlemizi
mantık evlilik diye birşey yok bence yaa.. hem mantık hemde aşk olmalı evlilikte.. önce mantık evliliği yapcam dersin tanımaya başlarsın ama hic bir şekilde etkilenmezsin. aşık olursun ama mantığına uymaz.. ikisi bir arada bence..
mantıklı :)
Görücü usulü ne amk? Hangi çağda yaşıyoruz? Oldu olacak adayların isimlerini torbaya atıp kura çekelim.
:)))) hakikaten yahu..
Sana ters olan yanlış olan değildir. Ben de severek evlenmek isterim ama görücü usulü evlenmek isteyen insanın neden görücü usulü evlenmek istediğini bilmeden böyle yargılaman doğru değil.
severek evlenmek tbi ama ben mantık evliligi yapıcam...duruma baglı bu kariyer kişilik iş hayatı vs...sevdigin kişinin hiç bişeyi evlenme durumu yoksa ne yazıkki sevgide bir yere kadar diosun.
şimdiki görücü usulu farklı ha arkadasın seni biriyle tanıstırmıs ha ailen akaraban sonucta onada aşık olursun ya da seversin begenmezsen iztemezsin arada fark yok asıl görücü demek aileler onayladıktan sonra kız ve erkek sevsin sevmesin evlenir görücü budur
Görücü usulü tercihimdir.Flört edince işin büyüsü kaçıyor zaten herşeyini öğreniyorsun gizemi kalmıyor hem de evlenmeden yanlış şeyler yaşanma ihtimali de yüksek oluyor pişmanlık payıda cabası.
dogru bir yaklaşım
pwki nasıl olucak o işler hepsindede bir sorun cıkıyo ayrıca severek evlenenlerde masraf az olur cunku babası nabarsa yapsın artık o iş olacaktır amadiğerinde sanki o kıza mecburuz gibi bir ton sey istenir
Görücü usulu ama benim kastettigim gorucu usulu söyle büyüklerin vesilesi ile tanısıp birbirinizi birbirinize yakıstırmanız buyukler aracı oluyorsa zaten hem ciddi düşünüyorsunuzdur hemde karsı tarafa olan guveniniz daha fazla olur cünkü birileri ona kefil oluyor rastgele internetten sokaktan tanıstıgınız biri gibi olmaz ve ben sanırım bu sekilde evlenicem kendim tanıstıgım kızlardan cok cektim.
Görücü usulü yapılan evliliklerde aracı olan kişi ya da kişiler her iki tarafı da iyice tanıyıp bildikten sonra münasip gördükleri için daha sağlıklı oluyor diye düşünüyorum...
bnde öyle düşünüyorum :)
Allah hayırlısını versin :)
aminnn aminn
görücü usulu en mantıklısı adamı tanıcanda sevecende tartışacanda ayrılacanda oho daha uzun sürer ölürsün onunla
severek evlenince hemen bitiyor evlilik ya
katılıyorum :)
Güzel kardeşim mantık evliliğinin mantıklı bir tarafı yok... En mantıklı evlilik kendini bilen iki bireyin birbirlerini tanıyarak ve severek yaptığı evliliktir.
ama bir süre sonra aradaki sevgi bitiyo diyolar
Güzel kardeşim herşeyin ilk anı güzeldir alıştıkça sıradan gelir... Ancak kaybettiğinde ya da uzak kaldığında o alışkanlığının boşluğunu fark eder ve özlersin... Anlayacağın sevgi bitmez...Sevgiye alışırsın...
Jelibon büyük konuşmuşsun yarın gidip birisine aşık olursun bir bakmışsın aşk evliliği yapmışsın :) (tarafından engelli olduğum için cevabına yorum yazamadım)
Ne olursa olsun o kişiyle zaman geçirmek gerekiyor, insan olarak nasıl biri olduğu çok önemli, aç birine, bir hayvana nasıl davranıyor, kızgınken nasıl, her halini görmek gerekiyor, duyguları düşünceleri temiz bir insan, aşk değişebiliyor, kimisi sdece beğeniye tutkuya aşk diyor, çok derin mevzu
Mantikda olmali sevgide, nasip kismet isleri. Yakisikli bir doktor ciksa karsima fena olmaz tabiiki seversem.
evett
severek, ama sevdiğin kişiyle evlenmeyi çok geciktirmemek lazım 4-5 yıl çıkanlar var.. sonra evlenince sıkılıyorlar
Kadin erkek esitligi yoktur, kadinlar her daim ustundur. Yani bakicimiyim ben ugrasamam kocaymis faln filan. Ona mi bakcam bide. Hihhh
içine bolca mantık katılmış ask evlılıgı..sadece ask veya sadece mantık yetmez homojen bır karısım sart..
Zamanında sevgilimi dinleseydim şimdi çocuğumuz bile vardı.
Ban dedi ki beni KAÇIR.
kaçırmadım salaklık yaptım 4 senedir bekliyoruz şimdi :((
Bana göre D şıkkı şuanda, ama olucaksada sevdiğimle olmalı.
tabii ki severek evlilik..sevmediğin biriyle ne yatağa sığabilirsin ne toprağa
görücü usulü çok saçma bence ancak mantık evliliği tarzı bişey olursa belki.
Bu devirde görücü usulu mu kaldı? Ben tanımadığım adamla evlenmek istemem valla
Ne büyük konuşması hangi devirdeyiz. Görücü usulu diye bir şey kalmadı.
Bence bu kız görücü usulü evlenir :) Şimdi böyle konuşuyor çocuğun birisi çıkıp gelir tutulup kalırsın bir bakmışsın sana görücü gelene aşık olmuşsun :)
haha çok komiksin. Gayette severek, kendim tanıyarak kocamla evlendim.
bence 2 sinde de aynı şeyler oluyor rahat olun anlaşamayınca olmuyor
KIZLAR ARASINDA EVLENİLECEK KIZ KALDIYSA GÖRÜCÜ USÜLÜ ILEDE EVLENİRİM SEVEREKTE
Görüculer gostersin ben seviyim aliyim kendim bulmaya kalksam ohooooo :)
ne göstercez kendimizi mi:)
Kesinlikle severek. Evleniyoruz abi ya, sözleşme yapmıyoruz ki.
Evlilik iyidir, güzeldir de derdi çok ya.Ama olursa tabii ki severek evlenme en doğrusu.
Çiftlerin güzel bir flört yaşayıp birbirlerini tanıdıktan sonra birlikte yaşayıp yaşıyamayacaklarına karar vermeleri daha iyi olur.
severek evlenmek tabiki ama simdi nerde öyle gercek sevenler simdikinler her ufak zorlukta pes edip ayriliyor
Üzerime alınmıyorum :) Ancak kızların çabuk pes ettiği doğru :)
bunda bir terslik var :) bende erkeklerin cabuk pes ettigini gördüm
Görücü usülü ile tanışdığın birini ömür boyu sevebilmek.
Görücü usulü. Ne güzel heyecan atraksiyon dolu. kızın nasıl olduğu belli değil süpriz yumurta gibi düşünsene :D
şimdiki görücü usulü öyle değil ama...
Nasılmış?
Görücü usulü düşünmüyorum kendimi sadece evlenmek istediğim kadına ıspatlamak ve beğendirmek zorundayım ailesi ve akrabalarına değil!
Bir şeyler hissetmeden çok be gerçekten hissetmek lazım :D Be demiş şair birini yanında istiyorsan ilk önce içinde bulacaksın :)
Severek tabi, kıvılcımı hissettinmi kapıvereceksin:))
görücü usulü el değmemiş bir kız olur evleniriz. elin artığını alcak halimiz yok ya
insan beraber bir hayat paylaşacağı insanı kendi seçmeli.
ben bu soruya bir kere daha gorucu usulu demistim:)
annemi gönderiyom yanına :DD
bir kizi bin kisi ister bir kisi alir ;)
yani seni isteyen cok ama sen begenmiyosun :)
hı hıııhh:)
o zaman boısuna göndermiş olurum :)
sansim yok diyorsun yani :)
begenmiyorsan yok tabi beni hiç begenmezsin hem kimbilir hangi şehirsdir :))
sana özgüven sart ya neyse :)
su ögüven denen bişey bir olmadı gitti zaten taktik versene :))
bencil olmalisin :) çokca da kendini sevmelisin ;)
hep acaba beni begenmezlermi hissi var yüzsüzmü olmalıyım devir onu gerektiriyo :)
aman millet kendine baksin begenmezlerse ne olacak sen kendini begeniyorsan is bitmistir!
evde ev kedisi gibi oturalım değilmi
bosuna gorücü usulü demedik ;)
sen otur tamamda ben otrsam bana kim gelcek :)
her kör saticinin bir kör alicisi vardir :D
sorun o değil benim ayagıma kimse kızı seni istiyorum diye gelmezki :D
gelmezse sen git aa onu da mi ben soyliyeyim dedigim gibi biraz ozguven ;)
Gitcek kimse yok iste bulamiyoz sana gelekim dedim :-)
5 sene sonra gel ;)
5 sene ssnra kaç yasında olcaksın :))
26 :))
neden 5 sene sonra o zaman ben 33 yasında olurum bana 1 sene bile geç :D
şansına küs o zaman baska birini bul :D
öyle yapalım nabalım bask bulsak keske :(
Büyük konuşuyorum görücü usulü hayatta evlenmem. Ben sevcem aga ya aşık falan olcam :D
Aşk evliliği ister herkes ama sürdürmek önemlı olan.
haklsıın
Görücü usulü evlilikler uzun sürüyor genelde. Mantık evliliği olmalı ama sevgi de olmalı arada
olur o zaten zamnlaa
sevişerek evlenmek en iyisi. yani sevişip, sevilip sevip evlenmek yani o anlamda :D
tabiki severek.. daha doğrusu bilerek tanıyarak vs vs
üçe ayrılır;
1- karşındakini severek evlilik
2- karşındakinin gücünü severek evlilik
3- karşındakinin cüzdanını severek evlilik :D
ilk evliliğim - severek (sevgisini sittiğim) 1 sene sürdü
ikinci evliliğim - görücü usulü - oğlum 40 günlük- huzurum arş'ta
şimdiki görücü usulleri gayet modern bence uygun olabilir seversinde
hiç bir kadına güvenim yok o yüzden evlenmeye niyetim yok
Modern gorucu usuluyle tanisip severek evlenmek:O
Severek evlenmeyeceksin , evlendiğini seveceksin.
tabii ki severek evlenme
Tipsizsen Görücü usulü evlen..
severek tabi ki ama sevgiyi bulmak zor biraz
tabii ki severek evlenme.
Ne evliliği ya mezara götürücem.
yine de sen mezara götürme bir garibanı sevindir :)
evleneceksem tabiki de sevmeliyim:)
evlenmeyi düşünmüyorum
önce görücü sonra sevici usulü :)
görücü usulü mü kaldı la?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar