ZZannediyoru ki aşkı en iyi ifade eden Cemal Safi olmuştur.. Var mı beni içinizde tanıyan Yaşanmadan çözülmeyen sır benim Kalmasa da şöhretimi duymayan Kimliğimi tarif etmek zor benim
Bülbül benim lisanımla ötüştü Bir gül için can evinden tutuştu Yüreğine Toroslar’ dan çığ düştü Yangınımı söndürmedi kar benim
Niceler sultandı, kraldı, şahtı Benimle değişti talihi, bahtı Yerle bir eyledim taç ile tahtı Akıl almaz hünerlerim var benim
Kamil iken cahil ettim alimi Vahşi iken yahşi ettim zalimi Yavuz iken zebun ettim Selimi Her oyunu bozan gizli zor benim
Yeryüzünde ben ürettim veremi Lokman Hekim bulamadı çaremi Aslı için kül eyledim Keremi İbrahim’in atıldığı kor benim
Sebep bazı Leyla bazı Şirin'di Hatırım için yüce dağlar delindi Bilek gücüm Ferhat ile bilindi Kuvvet benim, kudret benim, fer benim
İlahimle Mevlana’yı döndürdüm Yunusumla öfkeleri dindirdim Günahımla çok ocaklar söndürdüm Mevladanım hayır benim, şer benim
Benim için yaratıldı Muhammed Benim için yağdırıldı o rahmet Evliyanın sözündeki muhabbet Enbiyanın yüzündeki nur benim
Kimsesizim hısmım da yok hasmım da Görünmezim cismimde yok resmim de Dil üzmezim tek hece var ismimde Barınağım gönül denen yer benim Benim adım aşk!
Şu an tam aşık değilim ama, Aşk öyle güzel bir duygudur ki gerçek insana olunca tabi ki he kötü yanları da var tabii olmaz olur mu her güzel bir şeyin kusuru vardır aşk sevmek istersin sevemezsin çünkü korkarsın aşk özlersin söyleyemezsin aşk görmek istersin göremezsin yani bu aşk denilen duygunun bir çok kelimesi var aşk hem acı barındırıyor hem mutluluk güzel aşklara denk gelmeniz dileğilye. :)
Aşk, ruhun susuzluğunu gidermektir. Aşk, nutella gibidir, alırsın kavanozu önüne yedikçe yiyesin gelir, yedikçe susarsın. Su içtikçe yemeye devam edersin. Ne nutelladan ne de Sudan vazgeçmek mümkündür :)
yapmam dediğin her şeyi yaptırıyor en son çaresiz bir şekilde kullanılıp atılıyorsun o en son kendini çaresiz hissedip aynanın karşısına geçip kendine baktığında, kendini sorgulamaya başladığında anlıyorsun bir duygunun bir insanı ne kadar değiştirebileceğini
var olan mutluluğuna küçük bir ek olabilir , sen mutlusundur seni daha da mutlu edecek birseydir , mutluluğu bir insanın varlığına bağlamak çok yanlış bir durum bana göre, insan kendi kendisine yetemezse hayatına giren insan bir zaman sonra onun için yetersizlik belirtir çünkü kendine yetememek bir başkasına da yetememekdir
Hiç doya doya aşık olamadık ki. Şöyle bir karşılıksız sevelim doyamayalım isterdim. Sonunu bilmesen de sevmeyi sevmek. Acı çekme riskini göze almak. Ama yaşadığın her an mutluluğun zirvesini yaşamak. Cinsel obje olarak görmemek. Saf aşk yani. Gözü sadece birbirini gören insanların mutlu romantik hikayesi sadece filmlerde mi olur?
Bu yaşıma kadar daha hiç kimseyi sevmedim hoşlantım oldu sadece. Nasıl bir duygu olduğunu yaşamamış olmamdan dolayı söyleyemem. Aşık olmadan sevginin tadını almadan dünyadan göçmek istemiyorum. Bu bir dilek kendim için. 😌
Nasıl biliyor musun? Böyle uçaktan paraşütsüz atlamak gibi. İlk çok tatlı heyecan verici ardından yere çakılıyor parçalanıyorsun. Özetle dünyanın en ahmak işi şeyi! Aklını zerre kullanabilen hiç bir insan bu saçmalığa bulaşmaz.
Yakınımda olan kişilerden gördüğüm kadarıyla yazıyorum affolaAşk 1malliktir arkadaşım normalde zeki işini bilen biri sevdiği gelince mala bağlamalar bu tuhaf hareketler aşkın gözü kör bu herhalde çünkü önlerini gormuyorlar
Hani içinde kelebekler uçar ya ama tarif edemezsin. Benim için öyle bir duygu mutlusun evet biliyorsun neyden mutlu olduğunu da ama anlatamıyorsun tarifi zor geliyor...
Bence aşk kendini tanımaktır. Çünkü insan aşık olunca cesur ve deli oluyor hayatta yapmam dediğin ne varsa yapıyorsun.. Aslında kendinde baskıladığın ne varsa ortaya çıkıyor.
Kimyasal bir durumdur. Dopamin, oksitosinin salınımını tetikler. Her iki cinsiyette, dokunma sırasında oksitosin salınır. Bu da bağlanma ve aşık olma dediğimiz durumu ortaya çıkartır. Abartılacak bir durum değildir. Geçicidir özetle.
Aşk yaşandıkca şekil alan ve aynı zamanda bozulan saçmalıklardan bir o kadar da güzel duygulardan oluşan bir tutku parçası sadece tek tavsiyem sizlere her sevginizi aşk ile karıştırmayın her yaşadığınız gaz sıkışmasını aşk sanmayın
Aşk, bir başkasına duyulan en değerli sevgidir diyerek kadar basite indirgemek doğru olmayacaktır. Aşk, bir sanattır, var oluş ile yok oluş arasındaki ince bir çizgidir. Bu nedenlerden dolayı olgunluk ve bir duruş gerektirir.
Aşk; beyin, kalp ve cinsel organ arasındaki üçgenin yarattığı bir duygudur. Büyük bir yoğunlaşma, gözün tek bir şeye yönelip onu yüceltmesi... Ferzan Özpetek bir röportajında “Aşktan daha önemli bir şey yoktur hayatta!” demiş
Bence tehlikeli bir duygu, yapmam dediğini yaptıran karakterini değiştirip eğer şanssızsan kendine olan saygını azaltan bir duygu. Aksini iddia eden hala aşıktır, aşkınız bitince görüşürüz☺️
kendin olmaktan çıkıp adeta bir şizofreni hastalığına yakalanmak gibi zevk alıyorsun ama sen olmaktan çıkıyorsun tabi karşıdaki insanın karakterine bağlı olarak cadı mı yoksa bir melek mi olma süreci.
Aşka inanmak istiyoruz... Aşkı bulduk sanıyoruz. Sandığımız zamanlar aşk;aşk sonrası yalan. Aşk belki de sadece o kadardır... Sanılan ;sanrı zamanlar kadardır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O kadar şikayet edip yine de kopamadığımız bir duygu
Merak, birine karşı ansızın bastıran merak duygusu. Sabah uyanınca nasıl göründüğünü saçları dağınıkkenki tatlılığını sana tatlı tattlı bakarken içinin erimesi
Sevda var ya insanin hayatina geöebilcek en güzel sey... birisini masumca sevmek her zerresini her seyini sevmek kusurlarinida günahlarinida iyi yänlerinide kötü yänlerinide onu oldugu gibi kabul etmektir o haxatinda dixe sükür etmektir onun uzaginda olsan jilel huzuru icinde hissetmektir uzaginda olsanda konustugunda glzleirni kapatip onun kokusunu hissetmektir buram buram sevda onu yaninda hisssetmektir sevda ömürlüktür onu bir ömür seversin oda seni cikarlari icin degil hayatin olducu ocin nefesin oldugu icin seversin degerlin olur o onun bir sac teline zarar gelsin senin tüm sac tellerine zarar verilmis gibi bitersin... onun bir cani xansa senin canin xanar sen onu günesten rüzgardan bkle kiskanirsin günesten cünkü gänes onu her an isitirken sen onj her an sazilip isitamzsin rüzgardan kiskanirsin cünkü rüzgar onun her zerresine degerken sen degemezsin... kisacasi sevda nefes almak demektir ❤❤❤