Kişinin kendine yaptığı İşkencedir. bunun farkına varıp halen o kişiyi anımsatacak eksenlerde geziyorsanız mazoşistsinizdir. He yok bunun farkına varamadınız ise çok hızlı bir şekilde o eksenden çıkmanız gerekir. Bunun çözümü de sanıldığı kadar zor bir şey değil, numaralar, hediyeler, fotoğraflar, ortak zamanlar ve mekanlardan kurtulursunuz, kendinize, altını çizerek söylüyorum, o kişiyi hatırlatmayacak bir meşgale bulursunuz, ilk saydığım şeylerden de kurtulduysanız ve bu meşgale ile kafanızı doldurduysanız kısa bir süre içinde anlamsız bir ferahlık hissedeceksiniz. Sonra bu ferahlık da neyin nesi diye bakıp unutmanın hazzı olduğunu göreceksiniz. Bu farkındalıktan sonra hala hatırlatacak eksenlerde geziyorsanız da en başta dediğim gibi acıdan zevk alıyorsunuzdur, nur topu gibi bir mazoşistiniz olmuştur hayırlı olsun. 😄
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Saplantı olduğunu düşünmüyorumz Aşk acısı adı üzerinde ACI. Karşı öyle acıtıyor çıkıyorki hayatınızdan insanda acı bırakıyor. Bıraktığı acı iz ne kadar gaddarca olursa bir o kadarda unutmak o kadar zorlaşıyor. İnsanların hayatından güzel çıkın. Mesela ayrılıp hemen başkasıyla boy göstermeyin. Saygınız olsun. Ya da ayrılırken yaşanmışlığın hatrına cümlelerinizi düzgün seçin. En basitide aldatmayın birini garantileyip öyle ayrılmayın. Bunun acısı yarası asla geçmiyor. Bir ömür karşıda tahribat bırakıyorsunuz yalvarırım yapmayın. Siz belki hiç sevmediniz düşünmüyorsunuz karşıyı ama düşünün. O sizi sevdi
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Birinin unutulamayacağına inanmıyorum yani öyleyse de bu takıntı haline geldiği içindir. Unutulmayan asıl şey yaşananlar, anılardır. Bunları unutamama sebebi de aslında yarım kalmışlık hissidir. 'Daha yaşanacak çok şey vardı' düşüncesinden kurtulup yeni kişilerle, yeni anılar oluşturulduğunda herkes ve her şey unutulur 🌺
Zamanında çok sevilmiş , anı biriktirilmis olabilir unutmak elbette zordur ama eninde sonunda arayan giren vakitle her şey unutuluyor. Buna rağmen sabah akşam hala unutamadim türküsü çağrılıyorsa bunun adı saplantidir , çok da sağlıklı olduğunu düşünmüyorum..
Davranış biçimine göre değişebilir. Aşkta güven, sevgi, saygı, coşku vb şeyler ortaya çıkar ama takıntılı ilişki de hayatını işgal etme, güvensizlik , korku ve şiddet gibi şeyler ön planda bence. Birini istemediğin halde unutamıyorsan aşk olabilir ama tam tersi istediğin için sürekli beynini onunla işgal ediyorsan takıntı olabilir. Ben bir de takıntılı insanların unutmak gibi bir şeyi kabul etmediğini düşünüyorum. Genelde unutmak yerine peşine takılırlar yakandan düşmezler.
Her ikisi de olabilir saplantılı olmayan bir insan saplantılı kişinin yaşadığına saplantılı sadakati olduğu için ve dert anlattığın kişi saplantı diyorsa zora gider ve o anı yaşamamıştır şahsen kendimden biliyorum o yüzden herkese derdimi anlatmam ve böbürlenmem benim saplantım benim kayıplarım benim aşk'ım diyorum ve çekiliyorum.
Saplantıya giden bir aşktır bence. Başlarda unutamazsın çünkü aşkın tazedir, acın gibi. Fakat zamanla yokluğunda aşk azalır ve saplantı haline gelir. İlla da o illa da o dersin ama aklına başkaları da girmeye başlamıştır. Tabi bazı aşklar vardır, gideni beklemeye değen bekledikçe yıllanmış şarap gibi olup tekrar döneceğini bildiğiniz birini beklemek ve o kişinin gelmesiyle aşkı daha güzek tatmak. Ama bazısının gidişinden bellidir gelmeyeceği, onu beklemek saplantıdır. En iyisi gidenle gidilmediğini fark edip aklındakinden kurtulmak, gelmeyecekse tabii
Bu kişiye ve yaşanılanlara göre değişir. Mishal 2,3 zaman geçirdiğiniz çok şey paylaşmadığınız birisini illa isteyip uğraşıyorsanız bu saplantıdır. Bir diğer olay olarak bakarsak, Babasını çok erken kaybetmiş bir kız senelerdir herşeyiyle onu arıyorsa, bu geçmişte yapılan tüm güzel şeylerin aralarındaki bağın kuvettini gösterir. Yani bu genelleme yapılabilecek bir soru değil. Anca bunun için zamanlı, konulu olarak sorman lazım 🙂
O kişiye zarar verip rahatsızlık oluşturuyorsa saplantıdır. Kendi halinde seviyor da rahatsız etmiyor üzmüyor üstüne gitmiyor ve onun iyi olmasını istiyorsa aşktır.
Birşeyleri başlatıp yaşayıp güzel anılar biriktirdikten sonra e birde aşk varsa unutup silmekte bir o kadar zor, saplantı değil senin için büyük anlamlar içeren şeyden vazgeçememek veya silmeye kıyamamak.
ne saplantısı ya allah aşkına :D her ay daldan dala mı atlayalım, çorap değiştirir gibi aşık olduğumuz kişiyi mi değiştirelim. Normalleştirilen şeye bak. Aşık olduğun kişiye sadık kalmak saplantı, her ay hatta bazıları için her hafta aşık olduğun kişiyi degistirmek moda olmuş
Saplantı değil ama acı kaynaklı olabilir. Sizi çok mutlu etmiş ve bir süre sonra âdeta yüksek bir yerden aşağı atmış birini düşünün. Hazmedemezsiniz. Hem sever hem kızarsınız. Bu şekilde unutulmaz olurlar ama o da muhtemelen sizi unutmamıştır. Çünkü kimse o kadar yüksekten attığı birini unutamaz.
Unutturmayana bakmak lazım, çektirdiği acı ile mi unutulmuyor yoksa yaşattığı güzel anılar ile mi?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tamamen alışkanlık. Hele ki karşı taraf saygı ve sevgi göstermediği halde kişi vazgeçmemekte diretiyorsa alışkanlıktır. Onu unutamayacağına kendisini inandırmıştır, içinde boşluk hissi oluşturmaktan korkuyordur. Bana kalırsa bunlar çok anlamsız.
Şansını sonuna kadar kullanamamaktan gelen bir ikna olmama halidir. Bu sebeple her türlü şansın bittiyse artık ondan vazgeçmek gerek. Vazgeçemeyip hala umut aranıyorsa bu saplantıdır.
Birini unutamadıysan hala seviyosundur aşktır saplantı değildir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Unutulur merak etme ben ölüp ölüp diriliyordum şu an bazen aklıma geliyor keşke öyle olmasaydı da beraber olsaydık diye geçiyor içimden ama artık onun için ağlamıyorum 😊
Bu kişiye bağlı sanırım herkes her şeyi unutamaz zaten illa önemseyip hala unutamadigimiz şeyler var ama bu saplantı olmamali ve unutamadigimiz o şeyin aşk olduğunu sanmıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu aslında duruma göre değişir yani bazen saplantı bazen de aşk olabilir bu tamamen kişiye göre değişen bir şey bence.