Aşk acı çekmek ise bunu bile bile neden "lades" oluyorsun? Aşk söz konusu olunca ve gerçekten aşık olunca insan kör oluyor. Kör oluncada bile bile kaldırılmaya razi oluyor. Yeterki o anın tadı kaçmasın ve aşkı doyasıya yasayayım diyor. Fakat sonrası acı ve hüzün... Aşkı mutlu son ile biten kişiler şanslı ve nadir bulunan kişilerdir... Umarım sizde o nadir insanlardan olursunuz 😊😊
Aşk acı çekmek ise neden bile bile "lades" oluyorsun?
Bende şunu merak ediyorum uzun zamandır. Niye bu kadar kompleks hale getiriliyor bu tür kavramlar? Mesela aşk? Neden çok kompleksmiş gibi gösteriliyor? Birini bulmak ya da bulamamak değil demek istediğim. Ölüm çok basit bir kavramken, aşk nasıl kompleks olabiliyor anlamış değilim. Ölenle ölünmüyor çok kolay söyleniyor, herkes hayatına devam ediyor, ama aşk acısı yaşayan salya sümük ağlıyor veya unutamıyorum diyor kendini paralıyor. Neden? Bunların hepsinin zeka ve belli bir mental seviyeye gelebilme ile alakası olduğunu düşünüyorum. Çünkü vermiş olduğum ölüm örneği, o kadar somut ve gerçek ki, tokat gibi yüzünüze çarpıyor, zaman zaman inanmak, kabullenmek dahi çok ama çok zor oluyor. Aşk bunun yanında nedir ki?
Aşk bir yalandır ve insanlar hayatın gerçeklerinden ve sertliginden kaçıp mutlu olmak için bu yalana başvurur ama paralarını, zamanlarını ve gururlarını boşa harcarlar ve bu yalan uğruna kısır döngüye girerler eskiden boşanmların daha az olmasının nedeni insanların aile baskısı vb gibi durumlar ile psikolojik olarak buna mecbur oldukları isteğidir ama artık kisisel tercih özgürlüğü arttığı için insanlar bir şeye mecburuyet hissetmiyor ve boşanmada buna bağlı olarak artıyor ama doğru ve güzel dediğiniz nadide aşklar aslında kendilerini birbirlerine mecbur hisseden ve birlikte olmadan yaşyamayacakaları korkusundan dolayı ayrılamayan yani istemedikleri duruma uyum sağlayan insanlardır ve bu onların en kötü durumlarda bile otomatik olarak mutlu olma çabasından kaynaklıdır.
Aşk acı çekmek değil ki. Acıyı kalbine yenilen insanlar çekiyor. Çünkü aşk herşeyi göz önüne seriyor insanın. Mantık uyarıyor insanı "Aha lan bak işte bunu yaptı yaklaşma" diyor. Kalp ise "Olsun ama kaşı çok tatlı, gözü çok tatlı, baksana şuna nasıl tatlı" diye yapılanı görmezden geliyor. Aşk acı çekmek değil, kalbi mantık önüne koymak acı çekmek bile bile lades demektir.
Hiç ayrılık olmayacakmış gibi sevip ayrılığı düşünmeden, her şeyi uğruna feda ederek kendini O'na adayınca yapılan hiç bir fedâkarlık yaşanılan hiç bir mutsuzluk göze gelmez çünkü kendinden çok sevdiğin değer verdiğin insan senin yanında seninledir. Ama ayrılık yaşandığında 'Aşk acısı' tabiri devreye girer insan kendini hiçe sayıp attığı adımların, verilen değerin ve emeğin kıymetini bilinmediğini gördüğü zaman insan yıkılırr.. 🤷♀️
Aşk sonunda yanacağını bile bile ateşe yürümektir. Sevda yolundan korkaklar geçemez aşk yürek ister, sevgi emek ister. Zorluğuna göğüs geremediğin yari sevmeyeceksin, aşkını haketmeyen yari de gönlüne koymayacaksın.
İnsan acı çekerek olgunlaşıyor. Çektiği acılar sayesinde doğru ve yanlışı anlayabiliyor. En sonunda ise acıya karşı bağışıklık kazanıp asıl mutluluğa ulaşıyor.
İlişki yaşayabileceğim ama ileride fikir ayrılıkları yaşayacağımı düşündüğüm birine cidden bağlanacağımı ve aşık olacağımı hissediyorsam direkt uzaklaşıyorum. O beni üzeceğine kendi kendime biraz üzülürüm. Ya mantıksız bir iş diyen olacaktır da ben aşık olmaktan falan korkuyorum. Kontrolümü bıraktığımda kesin aldatıyorlar! O yüzden benden uzak olsun...
Ben olmuyorum. Aşka acelem yok. Gerçek bir duygu hissetmezsem kendimde ve onda , o ilişkiye asla başlamam. Bu yüzden hayatımda sadece 1 kişi oldu. Bu duyguyu yaşayana kadar herkese kapım kapalı
Sevsen de sevmesen de hayatında en az bir defa acı biber yersin değil mi acı olduğunu bile bile istersin ve karşı koyamazsın aşk'ta böyle işte dediğin gibi kör olur gözler ve sonunu bile bile dört nala gidersin sonunda ayağın kırılır ve avcı gelir kafana sıkar. Gerçekten aşık olup da sonunun mutlu bittiğine inandığım tek bir ilişki bile yok bu arada.
İnsanların çoğu beklemdiği durumlar karşısında aşık oluyorlar olumsuzluklar acı getiriyor tıpkı pazardan aldığın biberin bazılarının acı çıktığı gibi.. acı çekeceklerin bilseler çoğu aşık olmaz.
Bu yüzden kimseyi sevmiyorum ya zaten istemiyorum çünkü üzülmek vs
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben sevmeyi bilmiyorum mutluluğu bilmiyorum gülümsemeyi bilmiyorum içim de o kadar acı hüzün keder öfke nefret var ki bildiğim tüm iyi duyguları bastırıyor. O yüzden acıdan başka bildiğim his yok
Aşk sabır ve emek ister , cefası ve gücü onu kutsal kılar , aşk mücadele etmektir acı çekmek değil ki acıyla harmanlanmadığı sürece hiçbirşeyin anlamı yoktur."Acının insana kattığı değeri bilirim , küsemem."
Yeni tecrübeler katıyor yaşadıkça büyüyorsun aynı şeyleri tekrarlamıyorsun hayatın gerçekleri bunlarumarım bir gün ben ve bu yazıyı okuyan herkes gerçekten mutlu olur