Merhaba direkt konuya giricem kısa ve öz şekilde.
Benim sevgilim var kendisi şüphesi "insecurity deniyor sanırsam" ve baya da kıskanç birisi. Birde en iyi arkadaşım vardı kendisi de kızdı, bana zamanında depresyondan çıkmamı sağladı ve bir çok konuda arkamda durdu ve bana çok yardımı dokundu arkadaş olarak, zamanında onunla çok takıldım. Sevgilim ile bu en iyi arkadaşımda en iyi arkadaştılar onların evinde filan takılıyorduk genelde. Ama sevgilimin bazı şüpheleri ve kıskançlığı yüzünden arkadaşlığı bitirmek zorunda kaldım, en iyi arkadaşımlada tartışmıştım bir kaç kez o yüzdende arkadaşlık bitti. Sevgilim ise onu en iyi arkadaşımla aldattığımı düşünüyor, en iyi arkadaşım sevdiğim kıza ben onu kardeşim olarak görüyorum gibisinden açıklayıcı cümleler kursada kıskançlığını gideremedik sevgilimin. Ve arkadaşlık bitti. Fakat şimdi sevgilim ile çok kavga ediyoruz, güven eksikliği, bana yapmadığım şeyleri yapmışım gibi tavır sergilediği için kavga ediyoruz bolca. Ama sonucu hep tatlıya bağlansada bu kavgalar beni ve onu da yıpratıyor ama kavgasız geçen günlerimiz gayet mutlu oluyor. Sormak istediğim ise. Şimdi ben kavga edip arkadaşlığı kestiğim en iyi arkadaşımla barışırsam, sevgilimi kaybedicem. Ama sevgilimle devam edersemde arkadaşımla hiç konuşamıcam. Arkadaşlığı kestiğimiz halde bile beni düşünüyordu arkadaşım. İlişkinin geleceği ise biraz tehlikeli çünkü kavgalarımız bazen ayrılma raddesine geliyor çünkü sevgilim şüpheci oldugundan (instagramda aktif oldugumda veya geç saatlerde aktif olduğumda) direkt başka kızlarla konuşup aldattığımı düşünüyor. Bir çok kez aldatmadığımı açıkladım kanıtlarıyla fakat güven sorunları yok olmuyor. Ne yapmam gerek. Bu arada siz cevap vermeden önce kimse bana "sevgilin mi arkadaşların mı" diye seçim yapmak zorunda bırakmadı, sadece ben öyle yapmak zorundaydım. Kişiliğim gereği alttan alan, hassas ve duygusal birisiyim bu yüzden sevgilimi kaybedersemde kötü hissedeceğim ama güzel arkadaşlıklarımı kaybettiğim içinde kötü hissediyorum.
Benim sevgilim var kendisi şüphesi "insecurity deniyor sanırsam" ve baya da kıskanç birisi. Birde en iyi arkadaşım vardı kendisi de kızdı, bana zamanında depresyondan çıkmamı sağladı ve bir çok konuda arkamda durdu ve bana çok yardımı dokundu arkadaş olarak, zamanında onunla çok takıldım. Sevgilim ile bu en iyi arkadaşımda en iyi arkadaştılar onların evinde filan takılıyorduk genelde. Ama sevgilimin bazı şüpheleri ve kıskançlığı yüzünden arkadaşlığı bitirmek zorunda kaldım, en iyi arkadaşımlada tartışmıştım bir kaç kez o yüzdende arkadaşlık bitti. Sevgilim ise onu en iyi arkadaşımla aldattığımı düşünüyor, en iyi arkadaşım sevdiğim kıza ben onu kardeşim olarak görüyorum gibisinden açıklayıcı cümleler kursada kıskançlığını gideremedik sevgilimin. Ve arkadaşlık bitti. Fakat şimdi sevgilim ile çok kavga ediyoruz, güven eksikliği, bana yapmadığım şeyleri yapmışım gibi tavır sergilediği için kavga ediyoruz bolca. Ama sonucu hep tatlıya bağlansada bu kavgalar beni ve onu da yıpratıyor ama kavgasız geçen günlerimiz gayet mutlu oluyor. Sormak istediğim ise. Şimdi ben kavga edip arkadaşlığı kestiğim en iyi arkadaşımla barışırsam, sevgilimi kaybedicem. Ama sevgilimle devam edersemde arkadaşımla hiç konuşamıcam. Arkadaşlığı kestiğimiz halde bile beni düşünüyordu arkadaşım. İlişkinin geleceği ise biraz tehlikeli çünkü kavgalarımız bazen ayrılma raddesine geliyor çünkü sevgilim şüpheci oldugundan (instagramda aktif oldugumda veya geç saatlerde aktif olduğumda) direkt başka kızlarla konuşup aldattığımı düşünüyor. Bir çok kez aldatmadığımı açıkladım kanıtlarıyla fakat güven sorunları yok olmuyor. Ne yapmam gerek. Bu arada siz cevap vermeden önce kimse bana "sevgilin mi arkadaşların mı" diye seçim yapmak zorunda bırakmadı, sadece ben öyle yapmak zorundaydım. Kişiliğim gereği alttan alan, hassas ve duygusal birisiyim bu yüzden sevgilimi kaybedersemde kötü hissedeceğim ama güzel arkadaşlıklarımı kaybettiğim içinde kötü hissediyorum.
Merhaba,
Zor bir durumda kalmışsınız. Kız arkadaşınızla iyi olmanın önemli olduğunu ve bunun için birçok fedakarlık yapmaya gönüllü olduğunuzu görebiliyorum.
Şu anda ise kız arkadaşınızla ilişkinizde sarsıntılar olmaya başlayınca arkadaşınızı yok yere hayatınızdan çıkarıp çıkarmadığınızı anlamaya çalışıyor ve hatta ilişkinin bitme ihtimalini görünce arkadaşınızı kazanmaya şimdiden başlamak hakkında düşünüyor gibisiniz.
İlişkilerde sınırlar ilişki içindeki kişiler tarafından belirlenir. Sizin neye evet neye hayır diyeceğiniz yine ilişkiniz için yapmak istediğiniz fedakarlıkla doğru orantılı olarak değişir.
Bu sebeple sorunuzun en iyi cevabı siz ne istiyorsunuz? Sınırlarınızı nasıl çizmekten yanasınız? Hangi koşul sizin için daha önemli?
İlişkiler, kişisel sınırlarımız ve karşımızdaki kişinin sınırlarının ortak paydada buluşmasıyla oluşur. Uyuşamadığımız noktalarda, eğer bu noktalar diğer tarafın sınırlarını onun tolere edebileceğinden çok ihlal ederse kopar.
Karşılıklı olarak orta noktalarda buluşulup buluşulamaması konusunda konuşmak ve sınırların nereye kadar esneyebileceği konusunda müzakare etmek önemlidir.
Kız arkadaşınızın kabul sınırlarını ölçmek, eğer arkadaşınızla barışmanız onun sınırlarının çok ötesindeyse, kimin daha önemli olacağına karar vermek gerekecektir.
Unutmayın, farklı düşünceler olsa da ilişkiler belli oranlarda ortak müşterekte buluşabildikleri sürece var olabilirler.
Sevgilerimle,
İlla ki barışıcam diye de tutturmuyorum onunla, ama yine de sevgilimle kavgalarım yine de devam ediyor güven eksikliği yüzünden, güvenimi kanıtlar sunarak veriyorum, kısıtlamasına uyarak vermeye çalıştım fakat yine de güvenmiyor aksine daha da güvenmemeye başladı. İlgili ve umursadığım halde ilgisiz ve umursamaz oldugumu söylüyor.
Eğer sizin için önemli bir ilişkiyse ve çabalamaya gücünüz, isteğiniz varsa destek alabilirsiniz... Destek almak bu güvensizlik probleminin nasıl tetiklendiği konusunda size bilgi vererek yönetmenizi sağlayabilir.
Sevgilerimle,
Peki sormak istediğim son şeyler var ve cevaplarınızın benim yönümü birnevi açacağını hissediyorum.
Arkadaşlık benim için çok önemli bir şey (az olması daima iyidirden yanayım azdı ama en iyi arkadaşlıklara sahiptim) Tabii arkadaşlarımdan önce sevgilim benim için daha önemli. İlişkimin güzel ilerlediğini bildiğim halde, sevgilimin sevmediği eski arkadaşımla gizlice barışsam arkasından iş çevirmiş gibi mi olurum, bahsettiğim arkadaşım ise kızdı ve bana çok yardımı dokundu, sevgilim ile de arkadaştı.
Şöyle seçenekler sunabiliyorum ancak kendime;
- Gizlice barış, sevgilinin haberi olmasın ama sanırsam arkasından iş çevirmiş olucam, sonucu ise ondan habersiz barıştığımı öğrendiğinde onu aldattığımı düşünecek ve ayrılacak
- Sevgilime barışmak istediğimi açıklayabilirim, sonucu ise kısa bir dargınlık olur, kızar yeniden güvenini sarsarım ama ayrılmayız.
Ayrılmak istemiyorum ama eski arkadaşımla aramızın sonsuza dek bozuk kalmasınıda istemiyorum.
Kısaca, sevgilim kıskanç birisi, şu an ise şüpheci birisi, ona psikologa gitmeyi önerdim güven sorunları için ve ilişkimiz için oda kabul etti.
ve ayrıca sizce ilişkide karşı cins bir arkadaşlık kurulur mu veya devam ettirilir mi (bazı insanlar ateşle barut yanyana gelmez diyorlar fakat her karşı cins arkadaşlığın böyle olduğuna inanmıyorum)
Bana fikir verip yol çizer misiniz?
Merhaba,
Zaten güven problemleri olan bir ilişkide gizli saklı savrandığınızda daha büyük sorunlara ve hatta kopmalara neden olursunuz.
Kararınız ne olursa olsun tartışma da çıksa karşılıklı konuşarak ilerlemenizi öneririm.
Danışmanlık almayı kabul etmek büyük bir adım, bundan sonrasını seanslarınızda konuşabilirsiniz.
Benden danışmanlık almak isterseniz www.melisyigitbas.com sitesi üzerindeki ulaşım bölümündeki numaramızdan randevu oluşturabilirsiniz.
Sevgilerimle,