- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba, “sürekli sahip çıkma" cümlesi ne yazık ki ucu açık ve her anlama çıkan bir ifade. Biliyorum ki, bizler toplum olarak yalnız kalan kişilere -özellikle eşi yanında değilse, bir şeye ihtiyacı var mı? Komşuluk görevi ve bazen aşırı korumacı olarak sahiplenmeye çalışıyoruz.. Eşi uzun yol giden, gece vardiyasında kalan komşularımız olurdu. Annem bizi sürekli onlara yönlendirir-babam bir eksikleri ve ihtiyaçları var mı diye sordururdu. Bu komşunuzun size karşı, ahlaki yapıya uymayan davranışları yoksa ve tamamen iyi niyetle sahiplenen ise,
kırıcı olmayan bir üslup ile dile getirmekten çekinmeyin. Tam tersi ise, "nasıl söyleyebilirim" gibi yumuşaklık içeren sözlerinden kaçınıp -olmadı gerektiği gibi uyarın lütfen. Evliyse eşine dile getirin, sizi anlamamakta ısrar ederse.148 Yorumla- +1 yıl
Eline sağlık, aradığım yorum. Acaba ben mi yanlış anlıyorum diye döndüm 2 defa baktım. Yorumlara da bakınca kendimle çeliştim bir ben yanlış anlamışım, çok masumum diye :)
''Sahip çıkma'' bizim kültürümüzde iyi bir şeydir, üst komşum yaşlı teyzedir sahip çıkarım mesela ben ona, ararım sorarım bir eksiğin var mı teyzecim diye... Çok ucu açık bir konu ve millet hemen ne anladı da topa tutuyor ben anlayamadım açıkçası... - +1 yıl
@RuuDy_RuuD kişisel yanılgı ne yazık ki biraz fazla , soru da ucu açık olunca herkes anladığı şekilde yorumluyor ☺️
- +1 yıl
Peki sence şair ne anlatmak istemiş ki :)
- +1 yıl
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. yani biraz sogukluk katarsın yerini haddini bilir olur biter. cesaretini kırmalısın biraz. neticede evli bir kadınsın. belliki en iyi ihtimalle safane iyilik duygularıyla yaklasıyor sana. ya da gizli bir amacı var seni arzuluyor begeniyor. olabilir. en iyi ihtimalde bile sen evlisin ve rahatsız olabilirsin. kocam kelimesini sürekli bastırarak. o halleder şeklinde kullan. kocası var kadının be desin anlar kanımca
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar ne kadar fırsatçı bir kadının yalnız kapısını bile fırsata çevirmek isteyebiliyor. Yardıma ihtiyacınız olmadığını ve bir daha sormasını söyleyin bence
00 Yorumla
komşularım benden küçükte var büyükte küçükler kız kardeşim büyükler ablamdır göz koyamam kimseye içimden geçmez komşumun biri hariç o da sevgilim söz yaptık
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
159Cevap
İşin içinden çıkılmaz bir yola girmeden direkt uyarmalısınız. Gerekirse de eşinize intikal ettirmelisiniz. Yoksa sonu felakete gidebilir
120 YorumlaBir daha bunu tekrar ederse eşiniz ile muhattap olacağını iletin. Ciddiye almıyorsa, bir daha teklif ettiğinde polisi arayın yanında ya da aramak ile tehdit edin. Daha da ileri gider ise eğer bulunduğumuz yerden uzaklaşmaya çalışın ya da uzaklaştırmaya. Yanlış anlamayın çok şey diyeceğim fakat laf edim desem, kadınsınız diye size laf atacaklar. Uyarın desem, o baktı diyecek. Eşinize söyleyin desem, başıma gelse sanırım yıkarım orayı ve sonunda yine tabiri caizse kadın kuyruk salladı diyecekler. Bu ülke de kadın olmak çok zor maalesef, insan olmayı becerememiş çok insan var. Naçizane tavsiyem görmemezlikten gelin fakat asla taviz verip de bu konuyu görmemezlikten gelmeyin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSahip cikmak isteyen komşun bütün bir aile mi yoksa tek bir adamdan falan mi bahsediyorsun? İyi niyetli olan komsu, evliyse eşini bekarsa annesini ablasini falan gonderir bir ihtiyacin var mi diye. Biz boyle biliyoruz, boyle öğrendik.
Ama bir kadin her hangi bir davranistan rahatsiz oluyorsa mutlaka orada bir itlik olduğuna inanıyorum ben. O rahatsızlığı hissediyorsan ailesinin yaninda sert bir uyari cekmen sart.40 Yorumla
+1 yılİSTer kadın olaun ister erkek.. ister niyeti düzgün olsun isterse kötü... Sen onlardan gidip de çok mecburda kalmadıkça bir yardım talebinde bulunmadığın sürece kimsenın sana sahip çıkmaya çalışmaya hakkı yok... Kimsenin sahip çıkmasına da ihtiyacın yok. Maddi olarak zaten kocan karsılıyordur manevi olarak da bence bir kadın dik ve güçlüyse sahibe de ihtiyacı yok. Muhatap olmazsan o da kesecektir bu sahip çıkma muhabbetini...
30 Yorumla
+1 yılburada niyet önemli eğer komşunuz iyi niyetinden yapıyorsa bir art niyet sezmiyorsanız onu kırmadan ama ona ihtiyacınızın da olmadığını uygun bir şekilde belli edin ama eğer art niyet seziyorsanız araya kesin bir sınır koyun çok mecbur olmadıkça selam bile vermeyin öbür trülü çok masumane bir harketinizi dahi yanlış algılayıp sizi zor durumda bırakabilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılBirinin size sahip çıkması, koruyup kollaması aslında çok güzel. Kim böyle hayırlı ve güzel bir insanı istemez ki yanın da? Bunun nesi kötü? Neden bu kadar ürkek, korkak ve endişe içindesiniz? Karşılığında ne bekliyor ki? Allah'ın sevabından, merhametinden, sağlığından, sıhhatinden başka bir şey istemeyen için bu davranışının nesi kötü?
10 Yorumla
+1 yılböyle bir zihniyete sahip rahatsız edici salak insana karşı diyeceğiniz tek şey, sert bir dille kocanızın zaten sizin sahibiniz falan olmadığını yani kendi kendinizi koruyabileceğinizi kendi üstüne vazife olmayan seylere karısmaması gerektiğini belirtin derim.
21 Yorumla
+1 yılHanımefendi! bunca zamandır adam size rahatsız etmiş siz niye en yakın kişilerden veya daha önce polise gidip şikayet etmediniz telefondan polisi ihbar etmediniz niye tepkinizi göstermediğiniz sadece buraya yazmakla olmuyor şimdiden en yakın karakolla gidin şikayetinizi bildirin emniyetçiler bu konu hakkında soruşturma yapacaktır lütfen kendi güvenliğiniz için yapın!
30 YorumlaKomşun kadın mı erkek mi genç mi yaşlı mı yani kendini yalnız hissetme diye iyi niyetle söylemiş olabilir.
32 Yorumla
+1 yılBen kendimi koruyabilirim. Yetişkin bir insanım nihayetinde, yardıma ihtiyacım olursa orda olduğunuzu biliyorum komşucum, teşekkür ederim diyebilirsin.
11 Yorumla
+1 yılKocan yanın değil diye illa senin bir erkek tarafından korunman gerektiğini düşünen bir kafa yapısı varsa bence ondan uzak dur. Gerçekten çok itici geliyor bana. Korunması gereken değerli eşya = kadın kafasını yaşayanları hazmedemiyorum. O adam da fırsattan istifade sana yakınlaşmaya çalışıyor.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Sahip çıkma ne? Sen kendine sahip çıkamıyorsun da başkasına mı kaldı sana sahip çıkmak? Kadınların birine muhtaçmış gibi algılanmasına illet oluyorum. Bir daha bir şey dediğinde teşekkür edip ben başımın çaresine bakarım çocuk değilim de. Aklı varsa algılar. Yoksa (ki bu ihtimal daha fazla) sert dille uyar.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende evlendim gecici süre kiraya çıktık. Düğün sonrası eşim işi gereği gitti. Tek kaldım. Sürekli evde duran biriyim zaten olursa markete gitmek veya çöpü dökmek için kapımı açardım onda da fevri davranıp hemen asansöre binerdim komşuma yüz vermedim hiç. Tanışmak için çok çağırdı he tm dedim yüz vermedim
23 Yorumla- +1 yıl
O evli miydi
Cevap sahibi+1 yılIki ufak çocuğu vardı kadın sürekli evde durmayan bir tip
- +1 yıl
Kadın mi tanışmak istiyor
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yıl1) Hem evli barklı, hemde kendini bilen bir kadın olduğunu varsayarsak kimseye ihtiyacın olmadığını ve kocam dışında kimseyle işin olmayacağını üstüne basa basa söylemen gerek.
2) Anlamıyorsa milletin yuvasını yıkmanın manası yok. Ya susacaksın ya da ordan taşınacaksın. Sana tacizi, daha da ilerisi olmadığı sürece. Bunlar olursa direk polis ve akabinde kendi ailesinin öğrenmesinde mahsur yok. Haketmiş dürzü!
3) Eğer soru troll se git adamın altına yat. Sende kurtul bizde.10 Yorumla Niye sahiplenirim diyor? O şahısla etkileşiminiz hangi boyutta? Mağdur bir durumda mısınız?
Şahıs erkek olduğu için niyeti pek iyiye yorulmaz, ama genel durumu bilmiyoruz, sizi de, onu da tanımıyoruz.
Daha açıklayıcı yazarsanız, biz de ne tepki vermeniz gerektiğini söyleriz dilimiz döndüğünce.10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖyle erkek oluyor, Her ne ihtiyacın var ise gece gündüz ara ben yardımcı olurum çekinme derler.
Amacını zaten kadın anlıyor , gece gündüz ve her ihtiyaç dediğinde araya cinsellikte giriyor, O komşun kesin senin ile bir şeyler yaşamak istiyor, kısacası seni arzuluyor.10 Yorumlaerkek sanirim.. Benim esim varken sahip cikmak size dusmez eger ki baska bir amaciniz varsa bos dusuncelere dalmayin benimle de bir daha iletisime gecmeyin lutfen gibi bir seylerle uyarabilirsin
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNiye sana sahip çıkma isteğinde ki? Kim vermiş ona bu hakkı , sert bir şekilde uyarın.
21 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 863 cevap paylaştı. Komşu kadın mı erkek mi erkekse niyeti başka kadınsa tasmaya ihtiyacım yok de direk
22 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 961 cevap paylaştı. Güzelce uyar rahatsız olduğunu iyi niyetli olabilirsin lakin ben bundan hoşnut değilim diyerek güzelce uyarıda bulunmak güzel ve nazikçe olur
10 YorumlaNedense bu cümleyi kadınlar birbirine kurmuyor. Ben hiç denk gelmedim en azından. Bana da diyen olmustu. '' bak sen bize, bana emanetsin baban dedi '' ben de '' benim niye haberim yok sen, siz kendinizi koruyun ben korurum kendimi'' derdim.
46 Yorumla- +1 yıl
Allahina kurban ya
- +1 yıl
dogru cumle kurmak guzeldir ama ben artik insanlarin neler yaptiklarina baya sasiriyorum cunku insanlik basini almis gidiyor
- +1 yıl
herkes degil 1 kadin var 20 erkege bedel 1 kadin var 20 kadinin basini eger 1 erkek var 20 erkege bedel 1 de erkek var 20 bağ eger
- +1 yıl
ama siz kadinlar biz erkekleri soladiniz artik tum islerimizi ellerimizden aliyorsunuz
akilliya bak güya bu sekilde senin ona karsi bisey hissetmeni saglayacak kibarca uyar tesekkur ederim ama bu kadarina gerek yok de aksi halde esine haber verecegini falan soyle senin de esin nicin yaninda degil ben anlamiyorum ya sen esinsiz nasil durabiliyosun sonra bu aldatmalar nasil oluyo olur tabi hal boyle olursa
20 Yorumla
+1 yılAdama vaziyeti abartmadan ciddi bir üslupla uyarıp böyle şeylere gerek olmadığını söyle ve bunun kendisinin vazifesi olmadığını da ekle.
00 Yorumla
+1 yılNe demek bu sesiz kalma sesini çıkar bizim komşunun kocasıda bir ara böyle davranıyordu annem haddini bildirdi karısında kocana söyle ayağını denk alsın dedi...
50 Yorumla
+1 yılSınırlarını bil ve bu kadar abartma demelisiniz ben kendi başımım çaresine bakarım diyip sert durmalısınız bencee yanii
30 Yorumla
+1 yılYüzü ne konusmazsan hiç bir şey düzelmez. sizin bu eylemlerinizden rahatsız oluyorum deyin uslubla bence daha selam da vermez. niyeti de iyi değildir bana göre
20 Yorumla
+1 yılbence terse bir iki defa tersledinmi kendisi gider hadi ordan olup gider yani güleryüz göstermeyin bence asla ve asla gülmeyin bile yüzüne kendisi anlar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Eğer gürbette değilse eşi bence kendinden şüphesi var aklı karışık. şöyle diyebilirisin hiç olmayan ne yapsın diye ya da eşi hiç gelmeyecek olanlar ne yapsın diye uyarabilirsiniz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılSöyle ona sahip çıkacaksa sokaktaki canlara sahip çıksın gudik.
80 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Komşun insaAllah kadındır, eğer ki erkekse onu ilgilendirmeyen birşey olmadığını şöyle ve daha sonra eşine durumu bildir ki daha sonra çıkmaza sokacak durumlara intikal etmesin
40 YorumlaBu şekilde davranmanız hoşuma gitmiyor de sert bir şekilde ve görmemezlikten gel, birşey söylediğinde duymamış gibi davran.
50 YorumlaBu durumu ilk önce eşinizle paylaşarak olabilir mesela
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİlk tepkin kötü olmasın... Söyle ona benim sevdiğim beni seviyor ve beni seven de gereğinden fazla sahip çıkıyor zaten diye sizin bu çabanız nedir diye sorabilirsin veya soğuk dur... Yakışmaz sevdiği olan insana yaklaşmak... Adam olsun, erkek olsun.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 923 cevap paylaştı. Öncelikle yüz verme ve ona eşinizin çok kıskanç olduğunu onunla konuşursanız kızacağını söyleyin ve bir daha yüzüne bakmayın bile
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOna cevap vermeye rek ya da sert ve olumsuz cvp vererek reddett eşin geldin de bu durumu ona soyle yecegini şöyle
10 Yorumla adam dul ise yandın sen ama dul değilse de seni haremine almak isteyecek otoriter kıro erkek tiplemesi ile karşı karşıyasındır geceleri kapıyı penceriyi iyi kilitle ve durduk yere kapını çalarsa gece gece hiç açma benden bu kadar
10 YorumlaSahip çıkma ayağına sana yürüyor kesin. Bir daha yaptığı zaman ''sizin bu davranışlarınızdan rahatsızım'' de, anlar o.
10 YorumlaSert bir şekilde uyar kocama söylerim kan çıkar düş yakamdan de
20 Yorumla
+1 yılBir kadını en iyi kendi korur. Ne koca, ne abi ne başka birisi. Sizi sizden iyi koruyacak olamaz. Bunu uygun dille söyleyip ilgi alakası a teşekkür edin. İhtiyaç halinde haber vereceğinizi söyleyin.
30 YorumlaKoçanı sevdiğini söyle etrafta kötü niyetli insanların ne kadar çok olduğunu Adama Sizi kardeşim veya abim gibi görünüyorum dürüst namuslu İnsanlar az kaldı diyebilirsin o zaman uzak duracaktır diye tahmin ediyorum
00 Yorumla
+1 yılÜstü . kapalı anlamazsa açık uyarıda bulunabilirsin. Elbette başınıza bı şey gelecek olursa yardıma koşacak bir insan ile ilgili bı şekilde sahip çıkma çabası farklı yorumlanabilir.( Bu arada komşunuz erkek ise bu geçerli)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCiddi dur yüz verme. Ben yalnız yaşıyorum üst komşunun mal mal baktığını fark ettim. Selam verdiğinde bile duymazdan geliyorum.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 421 cevap paylaştı. Sayın bayan Sahiplenme istegi eğer akraban kardeşin vs değilse bir çıkar için yapılır. Üstelik kocanız yanınınzda yoksa bu sahiplanmenin ardında ben başkaşeyler düşünürüm.
10 Yorumla
+1 yılSapik ruhlu adamlar.. tersle gitsin yarin sarkar filan.
10 YorumlaNasıl bir sahiplenme bu koruyup kollamakmı yoksa yakınlık göstermekmi
10 YorumlaBen kendime sahip çıkabilirim diye ters üslupla yaklaş. Bir daha öyle diyemez.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılSen şerefine kişiliğine adamlığına sahip çık beni Allah korur de bir gün..
10 Yorumla
+1 yılhaddini bildidirerekkk ya da ona kurt ile demricinin köpegının hıkayesını anlatın anlar
10 Yorumlasahip çıkarken nasıl davrandığına dikkat etmek lazım.
10 YorumlaTatlı dille gerek yok falan
Üstelerse sert
Yine üstelerse kocana söyle10 Yorumlayardım etmek istediği zaman net cevap ver
istemez de.
o hırbu anlar 😏10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu sakıncalı bir durum bence eşine konuyu açmalısın
10 Yorumla Size uzakta olsa sahip çıkan bir eşiniz olduğunu sürekli hatırlatarak olabilir
10 Yorumlakonuşma cevap vermeyin söylediklerine. ki, msenin yardımına ihtiyacım yok deyip gönderin
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılİlk önce güzel dille uyar. Baktin ki olmuyor kocana gerekirse durumu izah et ya da polise şikayet et
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Açık açık söyle kimsenin yardımına ihtiyacım yok ben kendime derdimi hallederim de ama kocan nerde
20 Yorumla
+1 yılBu samimiyeti nereden bulmuş sahip çıkmak ona mı kalmış yani? Mesafeli davranırsan bu şekilde yaklaşma cesareti bulamaz.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle ama kesinlikle sert bir tavır ile uyarmalısın. Gerekiyorsa kocan ile paylaş.
10 YorumlaSadece saygılı davranması normal gerisi kimseyi ilgilendirmez tepkini göster
10 YorumlaAblacim bana adama ulasabilmeme ait herhangi bir bilgi verirsen. Cok yardimci olurum.
10 Yorumla- Devamını Gör (158)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne