Nedir bizim bu hayatlarımızın içerisindeki tutarsız insanların duygu durum bozuklukları? Hani fazla değer verirsiniz bünyesi kaldıramaz "kalkar gider" tabiri caizse alışmadık bedenine biçtiğiniz don durmaz üzerinde. Gitmeyi kafasına koyan insan "içinde mutlaka bir şeyleri bitirmiş, kendi kendine peşin hükümlere gebe kalaraktan dönüş yoluna uğramaması için gemileri yakmıştır." Sevgisi ağır basan taraf için onun gitmesi demek "tüm sistemin başına yıkılması" olabiliyor.
İlişkilerin çoğunda bir tarafın daha yapıcı diğerinin ise yıkıcı olduğunu biliyoruz; bu durumda gidene kal diyen "güçsüz" diye adlandırılıyor. Güçsüz demeyelim ama yine de giden bir insanı durdurmaya çalışmak "onun size veremediği değeri aciziyetle gitmekte bulduğu" gerçeğini değiştirmez. Durdukça batar, battıkça kanatır; kendinizi heba etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Gidenin ardından "hoşçakal" demek kadar basittir aslında, siz sadece yaşanılanların ardından fazla duygusal rollere giriyorsunuz.
Gidene kal demek laftan ibarettir; dediğinizle kalan yalnızca kendiniz olursunuz. Bir insanın "gitmek düşüncesi tüm beyin hücrelerine nüfuz etmiş, kalbine sızmışsa" ona gitme denmemelidir. Gitmeyi geçer yol olarak seçen bizzati kendisidir; biliyorum ikna edip durumu değiştirmeye çalışıyorsunuz "şöyleydi, böyleydi diye vaatler diziyorsunuz" hepsi koskocaman bir zaman kaybı, bol bol sinir krizlerine sebebiyet verir insanı hunharca hırpalar. Verdiğiniz emeklerin ve çabaların bir yerden sonra "o kişinin gözlerinde sönmüş ışıkla birlikte" yok olduğuna şahitlik edeceksiniz. Tutsaklık, muhtaçiyet belirtmeyin; gitmek isteyeni kırk düğüm halatla bağlasan, tutamazsın. Kalmak isteyene saç teli yeter.Flörtünüz, sevgiliniz veya eşiniz "hayatınızda aşkla ve sevgiyle tutkulu olduğunuz kişi" bir gün gitmeye kalkışırsa "kalması için" diretir misiniz?
Gidene kal demek biraz saçma konmalıdır Çünkü zaten gitmek için bir karar almış malum dünyada en zor olan bir şey varsa o da insanların fikirlerini değiştirmektir Yani bir insan karar aldıysa kararın arkasında oluyor Çünkü bunu bir şey için karar almıştır Hani insanlar durduk yere bir şey için karar almaz Ama tabii eğer çok seviyorsak yani çok aşıksak ki Bu mümkün olmayan bir ihtimal En azından günümüz şartlarında O zaman belki bir ihtimal Hani kal demek doğru olabilir ama çok zayıf bir ihtimaldir
Direkt olarak gitmek istediğini dile getirdiği için elbette ki git demem. Özellikle eşimse hayatımdaki kişi aniden gitmek istediğini, bitirmek istediğini söylemesinin nedenine inmek gerektiğini düşünüyorum ki sevgilim arkadaşım dahi olsa neden diye sorulmalı bence önce. Gitmesinin nedenini öğrendikten sonra halledebilip halledemeyeceğimize bakarım ben. Eğer gerçekten ufak olan ama yalnızca karşımdaki kişinin bazı korkuları ve yaşadıkları üzerine bir sorunsa halledebileceğimizi söyler denemeye değer olduğunu söyleyip gitmemesi gerektiğini söylerim, açık açık engel olurum. Ancak hani daha farklı bir sebepse, hayatında başkasının olduğunu söylüyorsa o zaman kal diyemem. Tamam derim çıkarırım hayatımdan, daha doğrusu izin veririm çıkmasına. Duruma göre değişiyor yani.
Birebir yaşamış gibi anlatmışsınız ama gerçekten bende anlamiyorum sevsek değer versek arasak suç aramasak suç bu durum da gerçekten insanın özgüvenini kırıyor her şeyde kendini sorguluyosun bütün bu olanlara rağmen dur dediğin için kendini değersiz aciz hissediyorsun git desen kendine bile yalan söylemiş olacaksın çünkü biliyorsun içinde kocaman bir aşk var bir sürü ümit hayeller...
Kimseye hak etmediğinden fazla değer verme, Yoksa değersiz olan hepsen olursun…
Düşün…
Kim üzebilir seni senden başka? Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen? Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen? Kim yıkar, yıpratır sen izin vermezsen? Kim sever seni, sen kendini sevmezsen? Her şey sende başlar, sende biter…
Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşama sevgisini…
Hayır ama neden gittiğini öğrenirim. Sevgim bitti derse mutluluklar diler her şey için teşekkür ederim. He üzülür müyüm? Tabiki üzülürüm. Ama beni sevmeyen, değerimi ve kıymetimi bilmeyen biri mutsuzluktan başka bir şey vermez. Bu durumda mantıklı olmak ve durumu kabullenmek en iyisi olacaktır. Sonuçta dünyada ilk sevgilisi tarafından ayrılan ben olmadığım gibi son da ben olmayacağım. Bu hayatın kanunu gibi bir şey. Başlayan her şey bitmeye mahkûmdur. Her güzel şeyin bir sonu vardır. Ne demiş yazar; "Kuş ölür, sen uçuşu hatırla."
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gidene kal'dan fazlasını söyledim. Kendime saygım kalmadı, gururumu hiçe saydım ki çok gururlu biriyim. Tek başıma hiç bilmediğim bir yere gittim adresini bulup kapısına dayandım. O ise gecenin bir vakti caddede ağlamaktan harap ve manyağım akmış bir şekilde kaldırımda bıraktı gitti. Şunu anladım, ne kadar değerli olursa olsun değmiyorsa zorlamamak lazım. Ve ben bir kadın olarak ondan daha delikanlıydım.
:) 200 sayfalık mektup bile yazdım. İnanın benim gibi mücadele eden kadın çok azdır. Ama işe yaramadı hadi onu boşver dim o kadar acımasızca davrandı ki.. En sonunda buz gibi oldum unuttum şimdi iyi ki defolmuş diyorum bazen de acaba o kadar uğraşmasaydım mı diyorum biraz suçluluk duyuyorum ama sonra diyorum ki sen iyi olanı yaptın boşver. Bundan sonra biri için o kadar mücadele eder miyim hayır. Değmez. Kimse için kendi özsaygınızı kaybetmeyin arkadaşlar size tavsiyem.
Bazı yerlerde haklısın ama bı konuda tam öyle değil çünkü geçmişimde birini çok sevdim ve terkettim yıllarca vicdan azabı çektim o yüzden o an için doğru olanı yaptınız bence
Evet doğru olanı yaptım ama fazlasıyla yaptım. Bu kadar uğraşmasam da olurmuş. Ben kendimi kaybettim. Şimdi aklıma geliyor ve kendi adıma üzülüyorum. Gereğinden fazla çabayı hak etmiyor kimse.
Uzun zaman psikolojik olarak kendime gelemedim zaten. Hayır, ben kolay kolay bağlanmam ama ona bağlandım ve en güvendiğim insandı. Ayrıca en yakın arkadaşım. Bu yüzden büyük hayal kırıklığı yaşadım. Bitti gitti tabi :)
Geçmiş olsun bazen insan çok seviyor ya da hayatta tutunacak birşeyi yok o kişiye tutunuyor onunla hayalinde bir gelecek planlıyor sanırım en çok acı veren gelecek için planların hayellerin olmayışı vazgeçilmez olan o kişi değildir belkide bize vadettikleridir
Kesinlikle ama geçiyor herkes unutuluyor yeni bir hikaye başlıyor ardından yeni şarkılar söylüyorsunuz. Aradan bir yıl geçti ve şu an umrumda değil, buz gibi oldum. Ve en önemlisi ne biliyor musun iyii ki defolup gitti diyorum. Çünkü kesinlikle daha iyi kalpli insanlara layığım. Kendinizi üzmeyin ve iyi hislerinizi koruyun. Gerisini hayat sizin için tamamlıyor. :)
Ahh ah yaptık bir keresinde öyle bir hata. Ne kadar yalvarsanda o kişi kafasında her şeyi bitirdiyse pek çare yok dönmesine belki pişman olur döner diye bekliyosun anca. Arkasından aylarca ağladım sonra bir gün hiç bişey olmamış gibi çıkageldi ya bu kadar basit mi birini terk etmek duygularıyla oynamak? Giden gitmiştir, gittiği gün bitmiştir demekten başka söz bulamadım..
Giden gitmeyi kafasına koymuşsa eğer hiçbir eylem onu geri döndürmeyecektir o nedenle gitmek isteyene müdahale edilmemeli, kişisel olarak tercihini yapan bir insana kendini aciz göstererek onun gitmemesini istemek benim yapabileceğim bir şey değil, birde yalvarmak oluru yok..
Genelde sevıldım hep sevemedım ve hayatımdakı ınsanlar uzulmesın kırılmasın dıye kendı rızaları ıle cıkıp gıtmelerı ıcın hayatımdan hep dua ettım Allaha.. sustum sessız kaldım tel kapattım kayboldum hastayım dedım bırcok bahane hatta kendımı kotuledım srıf sogusunlar dıye.. Umut umit vermedım sadece sevemedım ve sevmedıgımı soyleyemedım..
O kadar guzel dile getirmissinizki , o yikici taraf benim belki suclu gibi gozukuyor umut vermeden durust olarak denedim , sevgim yetmedi onun yaninda cok az kaldi yapamadim oda inat etti ben seviyorsam yeter bizim icin ben halimden memnunum ama ben degildim , ayrildim...
Ya herşeyi yazmışsın hikayedeki karakter niye gidiyor o müphem kalmış, başkasını mı seviyor bizi mi sevmiyor hemcinssevici mi olmuş. Onu bilmeden cevap doru olmaz bençe.
Topu bena attın yane peke :D Hmm, gitmek istiyorsa birşey söylemek gereksiz ki. Dipnot üzgünçlü olunca konuşamıyorum ondan da şeyapamamxd Bilmiyorum ya ikna kabiliyetim iyidir aslında yalvarabilirimadjashd
Direttim kal diye yalvarmadım ama çaba gösterdim her şeyin düzelmesi için bir süre düzeldi de 6 ay kadar sonra haklı bir bahane bularak gitti. Anladığım şu ki gitmek isteyen zaten bir yolunu bulup gidiyor kal demek çaba göstermek bir işe yaramıyormuş :)
Giden gitmeyi kafasına koyduysa gider zaten boşuna uğraşmanın lüzumu yok, hem gitmek isteyen birine kal diye yalvarmak benim yapabileceğim bir şey kesinlikle değil, bunu yapan bir kimse karaktersizdir benim gözümde...
gerçekten seviyosam ve onsuz kendimi düşünemiyorsam o olmadan hayatımın geri kalanında mutsuz olucaksam yalvarırım ama baktım durmuyor ne yapıcam başka gitsin 1 2 ay en fazla 1 yıl üzülüp toparlanırım🤷🏽♀️
Eğer ki girmeyi kafaya koymuş ise beni gözden çıkarmıştır. Gözden çıkarmak sevgini de çıkarmak demektir. Beni sevmeyen, sevgimi bir kenara bırakan bir kişiye kal demek kendime saygısızlıktır..
Hayır tabii ki. İçten içe ne kadar üzülsem zorlasam da gelmeyecektir. Bunu yaparken daha çok üzülürüm zaten. Ayrıca ne kadar az uğraşırsam o kadar erken gelir.
Giden kafaya koymuştur. Yalvarmak boştur tabiki kolay değil arkasından yalvarsan yakarsanda degismez. Zorlu bir süreç başlar unutmaya çalışmaktan başka caren yoktur. Allah kurtarsın zor bir durum
Hayır.. Gitmeyi kafasına koyan birisini hiç kimse ve hiç bir şey durduramaz. Çünku
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yalvarmadım. Sonra mesaj attı neden dünden hazırsın ayrılmaya diye oysa ki kendi bu duruma getirmişti. İnsanlar sanırım vazgeçilmez olmak istiyor bu yüzden yalvarılmasını da bekliyor
Gidene kal diyemedim ne için mi aptal bir gurur saçma bir inat uğruna şimdiyse acısını içten içe çekiyorum. Çok özlüyorum onu bir daha hiç gelmeyeceğini bile bile her sbaah onu düşünerek uyanıp onun adıyla uyuyorum tanrım lütfen yardım et bana 🙏
Gidene kal demek; yeteri kadar derin yara açamadın, biraz daha kanat öyle git demektir. Dibi görecek bile olsak kuyruğu dik tutmak gerek öz saygımızıda kaybetmeyelim
Fazla gurur yapmam seviyorsam gitmesini istemezsem açıkça söylerim ama çok hararetli bir kavgaysa sinirden daha da üstüne giderim niye duruyorsun hâlâ falan 😄