Ben 21 yaşındayım esim 24 1 buçuk aylık evliyim 4 senedir konuşuyoruz anlaşarak evlendik severek. Evlendikten bir gün sonra şiddetine maruz kaldım ailemi işlememeye başladi virus sebebi ile işten çıkarıldı işten cikarildigi içinde ailesi destek olmaya başladı bize. Ailem gelmek istediğin de aradıklarında hep benimle kavga etmeye kalktı ailen gelmicek bize paramı veriyor kiramizimi ödüyor bu eve bize bakıcak olan gelir gibisinden cümleler kullandı bende aileme çok düşkün biriyim bile bile kabul etti bir erkeğe değişmem. Sonrasında babam aradığı için beni çok kötü dövdü her döndüğünde susuyordum yeni evliyim ayrılırsam millet ne der gibi cümlelerden çok çekiniyordum en son dovdugunde gözlerim bellerim kollarim morardı nefesimi kesmeye kalktı bende korktum aileme anlattım darp raporu aldım Uzaklaştırma aldım. Yarın da dava acicam. Çok zoruma gidiyor 1 buçuk aylık evliyim gördüğüm muamele millet ne der korkum ailemin evine geri dondum ama çok cekiniyorum geri geldiğim için konusamiyorum yemek yiyemiyorum utanılacak birşey yapmadım ama gene de böyleyim kendimi toparlayamiyoeun nasıl atlatabilirim bu süreci yaşayan varmı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHoş olmayan bir olaydan bahsetmek istiyorum. Sen çok şanslısın güzel kadın. Benim tanıdığım çok yakın olduğum bir arkadaşım var. 22 yaşında evlendi ve 23 yaşında çocuğu oldu. Evlendiği kişiden şiddet görmesine rağmen ailesine gitmeye yüzü olmadı. Dedi kendi kendine elbet geçer, yeri geldi bende kaldı yeri geldi kendini yalnız bıraktı ve çocuğuyla evinde tekti. İleri ki zamanlarda eşinin ona hiç saygısı kalmamıştı. Ablası çok zengin ama çekiniyordu işte. Saygısı kalmayınca bir de aldatıldı ve çocuğunun gelişimi için ilişkiyi devam ettirmek istedi. Çocuğu olduğu için ayrılamıyordu. O çocuğun, benim güzel kuşumun hiç suçu yokken nelere maruz kaldılar ama sonrasında çekinilecek kadar uzun değil bu dünya dedi bir gün bize. Akıllanmış bir arkadaşım vardı ve boşandı, ailesine geri döndü. Gayette iyi rahat yemek yiyebiliyor, çocuğu oyuncaklarıyla oynuyor, evinde çok da güzel rahat. Çünkü o evinde şiddet değil güller içinde büyümüştü. Sen de güllerin içine geri döndün ve gülümsemeye bak. Dersini aldın ve en azından erken dönüyorsun yolundan. Her şey kalbince ve güzel olsun :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılevlenmekten korkuyorum artık o kadar konuş et tani ev ortamına gir şiddet gör. Bizim de mahallede liseden veri arkadaş olan iki kişi vardı 6 senedir çıkıp evlendiler 1 yıla yakın ev kaldılar kız hamileyken eşiyle tartışmalar yaşamış adam bunu gebe gebe bogmus boğazını sonra kız dava açıktı yaşı 24 kadın doğuz yaptı ve o anda bile yanında olmamış adam o kadar sene tanıyıp gerçek yüzünün çıkması çok zor birşey çok psikopat insan var ve bu kızın ailesi çocuğu maddi durumundan dolayı istemiyordu kız hamile kalınca çalışmayı bıraktı adamla hep kavga etmişler o günden sonra hep derim erkekleri pasiflige alıştırmayın siz kızlar sorumluluk aldıkça bunlar pintilesiyor fakir bir erkekle evlenin demiyorum hatta statüye de bakmayın yeterki içinde çalışma aşkı olsun sana ve ailesine bakabilecek biri olsun kadınların çalışma özgürlüğü bahanesini altına dayanarak işten güçten kaçmasın kadına yıkmasın maalwsef harcayan erkek değer veriyor bu yüzden çok fedakarlıklar yapmamak lazım kadına sizden hala varsa eşitlikten söz konusu edilemez ve öyle erkekler var mı sırf tazminat ödememek için cocuguna çalışan kadın istiyorlar bu arada bence sen allahin sevdiği kuluymussun gebe kalmadan farketmiassın nu pisliği ne demek ya senin aileni istememesi resmen para için yaşıyorum bu adam para manyağı ailenin parasına dikmiş gözü yoksa gelmesinler falan sonuna kadar halkını almaya bak canım sen güçlüsün !!!
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu sen bilmiormuydun taniyamadinmi diyen erkekler kendileri kadinjnnguzeligine aldanip senelerce birlikte olup evlendikten sonra ya da daha önce aldatilanlar değilmi 😉😅 komiksiniz eğer insanlar önceden yüzlerini belli edebilseydi etseydi zaten kötülüğu suanda yenmiş olurduk. Ne apta aptal yorumlar.
Sen üzme kendini kardeşim. Ilk günler olmasada bende aynı şeyleri yaşadım gibi millet ne der diye ayrılmamıstim cunku bana evde okadar piskolojik siddet ve manipulasyon yapiorduki seni kimse istemez sana ailen inanmaz cevren sunu yapmis annen baban söyle böyle diye. Özgüvenimi elimden aliyorduki onu terketmemeyeyim herseyine boyun eğmem için. Ben ayrılınca tahmin ettiğim gibi Millet konuştu ama millet ben ayrılmadan önce elime bir erkek eli değmeden öncede konuşuyordu. Millet ne der diye sustuğum için kafama bir darbe daha aldığımdan sol kulağımda sorunlar çıktı millet bunu değistirebilecekmi? Sağlığinı dusun milletin zevkini değil onlar kendi zevkleri için konuşacak sadece boş boş. Çünkü onlar hakkındada konuşuluyor. Umarım en kısa zamanda kendini toparlarsın. Cezasını çektir davandan vazgeçme. Yoksa içinde kalır ömür boyu o nefret kurtulamazsın.00 Yorumla
+1 yılDört yıldır tanıyamadın mı bu adamı? Severek evlenmişsin, zor. Milletin ne diyeceği, senin canından daha önemli değil Eğer boşanmasaydın senin o evden cenazenin çıkardı, çocuğunun olmaması avantaj. Yaşın da küçük. Daha yolun başındasın. Ailenin sana arka çıkması çok güzel. Öyle aileler varki ''ihanete uğrasan da dur''diyen. Sen utanılacak bir şey yapmadın. Her zaman dik tut kafanı. Sen kafanı eğdikçe seni ezen çok olur. İlk boşanan sen değilsin son boşanan da sen olmayacaksın. O adam bunun bedelini öder. Ben çok inanırım ilahi adalete. Allah'ın adaleti tecelli eder. Serhat Yabancı'nın kitabını oku bence Evlenmeden Boşanmadan önce iyi düşün Serhat Yabancı. Mutlaka oku bu kitabı. Belki ikinci evliliğin daha sağlam olur. En az iki yıl evlenmeyi düşünme bence
Ailen yanında sana sahip çıktı, yıllarca sürmedi bu evlilik, çocuk yok. Elbette atlatacaksın
Kesinlikle ayrılarak en doğru kararı verdin. Onunla devam etseydin ya cenazen çıkardı o evden, ya yüzüne bakılamayacak bir hale gelirdin ya da yaşayan bir ölü olurdun Şükret ki bu ruh hastasından çocuğun olmadı. Şükret ki daha beterini yaşamadan kurtuldun. Rabbim yardımcın olsun. Çok geçmiş olsun00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
157
Cevap
194Cevap
+1 yılNe tuhaf değil mi?
Doğada ki herşey incelikten kırılırken, insan kalınlıktan kırılır.
... öncelikle bu tip olayların herkesin başına gelebileceğini kabul etmelisin.
Kabul etmek sıkıntımızın üstesinden gelmemizin kapısını açar.
Asla unutma en iyi intikam unutmaktır.
Böyledir hayat.
Kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeliyiz.
Sen zaten buna son vererek elinden gelen herşeyi yapacağını ispatlamışsın.
Sana tavsiyem bu duruşuna devam edip, hobiler geliştirmek.
Kitap okumayı dene mesela.
Çünkü kitaplar bizi, bu cenderelerden uzaklaştırır.
Lütfen romantik kitaplar olmasın.
Bu süreçte, sen elinden geleni yaptığın için, ailene söylenecek şeyler var.
Sana değil.
Sen benim kardeşim olsan.
Sana diyeceğim tek şey.
Haklı ol ya da haksız.
Önünde ya da arkanda değil.
Yanında olduğumu unutma.
İyiki böyle yapmışsın.
Kendin evlendin.
Senin seçimindi.
Şimdi ona tekme vuruyorsun.
Çünkü hoşuna gitmedi.
Aferin kız.
Herzaman kendine böyle sahip çık.
Derdim...
Yanındakiler önemli.
Arkanda bıraktıkların değil.
Kendine yapacağın en büyük kötülük.
Olayları düşünüp insanlarla konuşman.90 YorumlaBenim güzel kardeşim, yorumları biraz okudum da yok 4 yıldır tanıyamamışsın, tanıyamadıysan cezasını çekeceksin vs. gibi yorumlar okudum. Maalesef ki ergenler için bu yorumları yazmak o kadar kolay ki. İnsan değil 4 yıl 40 yıl sonra bile yanlış kararlar verebiliyor. Tanıdım sandığı insanları hiç tanımamış olabiliyor. O yüzden tabii ki yanlış karar vermiş olabilirsin ve bu kararının zaten yeteri kadar cefasını çekmişsin. Ama lütfen 1,5 ayda boşandılar, elalem ne der diye düşünme. Hayat senin hayatın, kimse senin ne çektiğini bilemez. Bu yaşta fiziksel şiddetten daha da kötüsü prikolojik şiddettir. Fiziksel şiddetin acıları 1-2 ayda geçer ama psikolojik şiddetin acıları bir ömür sürer. O yüzden kim ne derse desin çık kurtar kendini o psikolojik baskıdan. Anladığım kadarı ile zaten o 1,5 ayın bile etkileri sende uzun sürecek gibi. Baksana yorumlara o elalem jürisi hemen buraya da gelmiş. Ne kolay de mi kızcağızın ne çektiğini bilmeden şakır şakır yazmak. Bana saçlarımı sadece ensemden uzattım diye söylemediğini bırakmayan, anneme kesmezse evlatlıktan reddet diyen teyzemin oğlunun saçları belinde, her yeri dövme, kulaklarında küpe zincirle bağlı ama daha evlatlıktan reddettiğini göremedik. Başkasına konuşmak o kadar kolaydır ki bu hayatta. Lütfen kendine sahip çık ve kimseyi dinleme. 1,5 aylık karısına işkence eden bir adamdan ilerde ne bekleyebilirsin ki. Hemen bitir o evliliği. Kimse de umrunda olmasın. Elalem jürisi hep olacaktır ve hep de maalesef acımasız olacaktır. Çünkü yaşamadan atıp tutmak kadar kolayı yoktur.
74 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel anlatmışsınız. Herkese örnek olur umarım. Başkalarının hayatına sallamak ne kadar kolay..
- +1 yıl
@Trumpınmimiği Teşekkür ederim. Aslında o kadar yazacak çok şeyim var ki ama sanırım en güzelini bu fıkra anlatıyor.
Hoca camide vaaz veriyor. Kızlarınıza sakın kısa giydirmeyin. Çok günahtır.
Cematten biri itiraz ediyor. Hocam senin kız da giyiyor ama.
Hoca gülerek cevap veriyor.
-Benim kerataya da çok yakışıyor ama yaaaa...
Kıssadan hisse. Tabii ki bu bir fıkra ama elalem jürisini çok güzel anlatmış. - +1 yıl
Her kelimenize katılıyorum. Çook haklisiniz.
- +1 yıl
@Sakaryalim Teşekkür ederim.
+1 yılSen dayak yiceksin ve millet ne der? Millet hic bitsey diyemez, senin kocan pislikse millet ne dicek susup oturcaklar, boylesine deymez benim annem senelerce cekti babamain kahrini, millet millet diye kadinin hayati söndu benimde hayatim mahfoldu, birazcik dogmamis cocuklari i dusunuyosan biraz merhametin varsa ayril, boyle insanlar cekilmez, duzelcek diye bekliyosan daha taze gelinsin simdiden dövmeye baslamis, bu en özguven seni sahiplendi diye kendi mali mulkumi sandi, is stresi olabilir, ama sevdiginle atlatirsin bu stressi, sevdiginin agzini gozunu kan icinde birakarak degil, o kimki senin ailene kariscak o yokken senin ailen vardi, hala uzuluyosan sanada yaziklar olsun boylesi icin uzunulmez, en iyisini yaptin herkes bosaniyo, kimse kimseye katlanmak zorunda degil, heleki seni insan yerine koymuyosa boylesinden hayir gelmez birgun öldurmeyede kalkar, bosver uzak dur, kim ne derse desin hayat senin hayatin baskalarina gore yasicaksan olmaz oyel, benim annem yapti ve bak 30 sene sonra bosandilar gerisini sen dusun yine bosanmakla bitti, bastan bosan en iyisi colugun cocugun cekmez, oyle konusanlar okadar geri kafaliki, Bosandi daha yeni evlendi deseler bile vi dusun bu kadin niye bosandi, senin gozun moralirken yaninda ellalemi vardi hangisi gelipte yardimina kostu? Kocan seni katletse kimsenin sesi cikmaz, kadin zorluk cekmek zorunda degildir, hem yemek yapcan as yapcan cocuk yapczn hemde dayak yicen, sevgi gormemek icin evlendiysen ne icin evlendin kahir cekmek icinmi niye evlendinizki ozaman, basta ömur boyu sevecez diye niye soz verdiniz, Allahtan basta ic yuzu cikti mutlu ol, sonradan ciksa daha zor olurdu senin icin, bide cocuk olsaydi :( oyuzden haline sukretki Allah sana ic yuzunu gosterdi erkenden, kurtul hemen, eger dayak yemeye merakliysan devam et
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanma kararı alarak en doğru olanı yaptın..
Sebeb ne olursa olsun , şiddeti hiç bir insan haketmiyor..
zamanla bu dönemi atlatıcaksın ve ailenin senin yanında olması senin için büyük şans , sakın unutma
Sen onların evladıısn ve bu süreci birlikte aşıcaksınız
sadece tek tavsiyem , kimsenin söylediğine takılma ve asla düşünme..
yolunda gitmeyen bir iliskiyi henüz yolun basında bitirmek senin için en doğru olanı..
Hersey gönlünce olsun40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılBu yüzden diyorum işte bir erkekle 28 yaşından önce evlenilmez diye çünkü erkekler geç olgunlaşıyor 24 yaşında koca mı olur be güzelim oğlan çocuğu gibi çekinicek birşey yok onlar senin ailen asıl yuvan sen onların çocuğusun başını dik tut kendinden güçsüz birine el kaldıran aciz utansın senin gibi bir çok insan var ve gurur duy ki sana sahip çıkan bir ailen var birçok aile yavrusuna sahip bile çıkmıyor illa ki insan sıkılır ama zaman herşeyin ilacı kendi kendini rahatlat iyi düşün güvende olduğun biryerdesin ve birçok kadından daha iyi bir durumdasın beterin beterini düşün bu iyi gelebilir insan hayatında birçok çıkmazlara girebilir ama herzaman iyiyi görmeyi öğrenmek gerek olumlu bakamazsak çekilmez bu hayat emin ol hayatında başarılı olman dileklerimle unutma Türk kadını güçlüdür 💪🏻
40 Yorumla
+1 yılBunca yıl sevip de şu sonuçlarla karşılaşmak inanılır gibi değil...
Severken, konuşurken tartmıyor; düşüncelerinin size ne kadar uyup uymadığına bakmıyor musunuz?
Memleket; dışarıda serseri gibi gezenlerle sırf '' havalı '' diye evlenip mutsuz olan bayanlarla dolu. Keşke evlenmeden evvel bir adam ne kadar olgun, ne kadar efendi, imanlı, aile geçindirebilir mi diye baksa kızlar.
Allah hakkınızda hayırlısını versin, görünen duruma göre ayrılma kararı zaten mantıklı. Allah yardımcınız olsun, üzülmeyin; nice kapılar açar inşaAllah Rabbim.40 Yorumla
+1 yılAh kıyamam ya, kimseden korkma! Sen çok güçlü bir insansın bak gerçekten. Sakın çekinme. O adama boyun eğmedin ya seni tebrik ederim. Ayakta alkışlanacak kadınsın... Üzülme. 'kim ne der?' diye diye sktk hayatlarımızı.
Sakın ha sakın geri dönme..33 Yorumla- +1 yıl
Sıkıldıkça bana yazabilirsin, gerçekten üzülme. Kimse senin derdini ne Yaşardığını Evinin içini bilemez..
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim, üzülme lütfen..
Yani bu yapida bir insan ise evlenmen zaten bir hata. Turk dizi anlayisindaki hamittin yapi algisi zarar vermemesi saçma. Yani simdiye kadar melekti tabiki is kaybetmesi olumsuz ama birden buna donecek diye bir sey yok. Boyle saglikli bir yuva olmayacak ama seninde bosanacagini cok sanmiyorum. Kendini kandiriyorsun gibi geliyir. Digervetmenleri dusunuyorsan zaten iyi bir sonuc ortaya cikmaz cocukta yaparsin sinra onlarda dayak yer toplunsa sorunlu insan sayisi artar. Sert soylemissemde gercegi soyluyorum.
30 Yorumla
+1 yılÖncelikle gecmis olsun üzücü bir durum yasamissin, yasiyorsun fakat keske polise gidip tutanak tuttursaydin sikayetci olsaydin sessiz kalmasa idin ama neyse olan olmus ama tekrar sana siddet uyguladiginda direk hasthaneye gidip rapo al hasthane polisine tutanak tuttur ve https://www.ailevecalisma.gov.tr/ ile iletisime gec sana yardimci olacaklardir ücretsiz avukat ve psikolog hizmetleri var seni en iyi sekilde savunacak ve hayata tekrar kazandiracaklardir ama cesaretli ola Etrafindaki insanlarin ne düsünecegini düsünme hayat senin hayatin zulüm gören sensin onlar degil!
20 Yorumla
+1 yılDayak olmasa belki çözülür diyecektim de daha 1,5 ayda dayak atmaya başladıysa hayatın zindan olur. El-alem otursun kendi açığını konuşsun. En gıcık olduğum şeydir "El-alem ne der?" lafı. Eğer boşanmak istiyorsan boşan. Daha çok gençsin. İllaki karşına daha iyi birileri çıkacaktır. Sen utanılacak bir şey yapmadın, o utansın. Gerekirse psikolojik destek al. Kendini mutlu hissedeceğin şeyler yap. Bu hayat senin hayatın unutma. Ne el-alemi, ne aileni tak. Kalbin ve aklın sana ne yapmanı söylüyorsa onu yap. Ama kendine dikkat et. Sana daha fazla zarar vermesin.
10 YorumlaÖncelıkle kötü bır deneyım yasamassın ancak yasınız zaten evkenmek ıcın cok kucuk 24 yasındakı ergenden koca nasıl olur kı. Bence hıc tereddut bıle etmeden boşan sagdan soldan cok akıl veren olur ılerıde süreklı sıddet gorursun bır kere oldumu devamı gelır. Evlenmeden once mutlaka sıddte meyıllı olduugnun emarelerını vermıstır ama senın yasın cok kucuk oldugundan mantıklı bakman zor zaten. Kadınların yaptıgı en buyuk hata bıraz kalp kıpraşmasıyla hayatının erkegını buldugunu sanıp duygusal kararlar almaktır. Ama hayat acımasızdır duygusal davrananlara asla acımaz. Yapacagın sey gencsın kendne yenı yol cızmen olacak aılenın yanına gıdeceksın ancak yazdıklarından yola cıkarak saglıklı kararlar alamıyacagını dusunuyorum şiddetı asla saklama sakladıkca daha cok siddet görürsün
10 YorumlaKeşke 4 yıllık süreçte sana verdiği işaretleri görmezden gelmeyip alsaydın. Aslında Allah bize gösteriyor zamanında bazı şeyleri; bela geliyorum diyor.
Şu saçma düşünceni de hemen at kafandan. Bu hayat senin elaleme hiçbir halt düşmez. Sakın ola bu baskı altında affetme onu, hayatını mahvetme. Suç senin değil kızım suç seni bu yaşta evlendiren ailenin. Ekonomik özgürlüğünü kazanmanın bir yolunu bul. Bekar bir kadın olarak bile babanın seni geçimini sağlaması insanın bir yaştan sonra zoruna gidiyor. Tek amacın ekonomik özgürlüğünü kazanmak olsun.11 YorumlaAh be abla evlenmeden önce anlayamadın mı nasıl biri olduğunu?
Artık bunun önemi yok gerçi. Sen bir şey yapmamışsın ki utanma bak kimse seni suçlamıyor zaten suçlasalar bile kimin ne dediği umrunda olmasın çünkü herkes sadece konuşacak bilmeyecek ki sen ne yaşamışsın.
Gözyaşlarını kendi silen kadın, yeryüzündeki en güçlü canlıdır🥀
Olay yeni olduğu için, şiddet gördüğün için unutamazsın olayların şoku üzerinde olmalı. Unutma ki sen güçlü bir kadınsın ve en isabetli kararı vermişsin çünkü bazı kadınlar korkuyor ve katlaniyorlar, her şeyin geçeceğini unutma kendine iyi bak.🌿10 Yorumlaİnanın çok üzüldum 4 yılda taniyamadiniz mi hic siddet belirtisi olmadi mi? Ama siz en dogrusunu yapmissiniz eşiniz de zor durumda belki stresli para yok falan filan ama insan eşine vuramaz ne olursa olsun boşanın asla af dilese de af etmeyin ileride yine dayak atabilir aileniz destek oluyorsa onu dusunun birde ailesi destek olmayan kadinlar var omur boyu erkek siddeti goren yine ucuz kurtuldum diye dusunun allah karsiniza daha iyilerini cikarir merak etmeyin sabredin bu da sizin sinavinizmiş elimden gelen birsey varsa yardimci olmak isterim bana yazabilirsiniz iyi gunler
10 Yorumla
+1 yılyaşayan elbette var. karşımıza yanlış insanlar çıkabilir yanlış hatalar yapilabilir insanlari olduğu gibi goremeyiz her insanin gösterdiği yüz mekana göre degisir bu yuzden kimseyi tam anlamiyla taniyamazsin kişi kendisini bile bazen taniyamayabilir. 4 sene boyunca onun şiddet eğilimli bir insan olduğunu bilememissin. olabilir doğaldır. daha ne gibi özellikleri cikacakti karşına. yan yana durmakla aynı evde durmak çok farklıdır. sadece benim başıma geliyor diye düşünme. güzel taraflarindan da bakabilirsin. çocuğun yok, seni öldürmedi, vucudunda herhangi kalıcı bir iz birakmadi. yaralar iyileşir zamanla ruhumuzdaki yaralarin tedavisi yoktur ama o da zamanla unutulur. basimiza ne gelirse gelsin yaşamaya devam ediyoruz. öyle ya da böyle. tek yapmamiz gereken yasadiklarimizdan ders çıkarmak
10 YorumlaYani tabii ki psikolojin etkilenmiş olabilir sonuçta sevdiğin güvendiğin bir insandan şiddet görmüşsün çok geçmiş olsun yine de iyi yönünden bak En azından çocuğun olmadan böyle bir insanla kurtuldun daha şimdiden senin ailenden maddeyi beklentileri var yani yetişkin bir erkek böyle bir şey söylemezse hiç normal değil büyük ihtimalle psikolojik sorunları var ayrılman iyi olmuş ayrıca neden utanıyorsun anlayabilmiş değilim bu senin hatan değil ki bu onun hatası evlenmek kadar ayrılmak da normal bir şey en evlenip ilk günden ayrılmak istediğini de çok duydum yani anlaşamıyorsan ayrılacaksın adamın seni öldürmesine sürekli dövmesini bekleyemezsin kendini üzme bence hatta gerekirse Bir psikologa git biraz ilaç falan al psikolojini biraz toparla belki terapi falan görürsün değmez yani bu adam için kendinde suçlamayı bırak kendin için güçlü ol ailen için yani daha iyi bir insan karşına çıkar boş ver onu o zaten normal birisi değil şiddet uygulamasından belli hasta oldu
10 Yorumla
+1 yılŞu zamanda bir insana guvenmek heleki hayat birleştireceğin birine guvenmek düsmanina guvenmekten daha zor bir yakinimdan duymustum cok uzulmustum evlenmeden once eşi çok peşindeymis gezmeler canim cicim hesabı sonra evlendikten sonra kız biye boyle soğuksun değistin felan deyince aldım artık zaten demis elde ettim kafasi cok zor Allah hayirli insanlarla karsilastirsin daha cok gencsiniz benim yasim kucuk ama kesinlikle donmeyin derim hele siddette asla mutlu olursun insaAllah gun dogmadan neler doğar rabbim bilir
10 YorumlaBak gülüm biz senin ne yaşadığını bilemeyiz ama inan ki hiç bir insan evladı para için bu kadar değişmemeli belki de bu olay onun gerçek karakterini ortaya koydu. Belki sen onu tam tanımadın ya da her açığında sen kapattın. Kızma kendine bunda utanılacak elalem ne der denecek bir durum yok. Güçlü kal bu dünyada ölümden başkası yalan. Şunu unutma bugün başına gelen bir felaket yarın daha büyüğünün gelmesini engelliyor olabilir. Biz varız hissetmesende biz kadınlar senin hep arkadandayız. Gülümse prenses sen gülünce kalbin daha rahat atıyor.
00 YorumlaBoşanma desek 1.5 ay sonra kolunun bağcağının kopmayacağından emin misin? ya da yüzüne asit dökmeyeceğinden. Şiddet nereye kadar gidecek? belli değil. Belki bir daha işi olmayacak o zaman yine seni mi dövecek? Herşeyden ağırı bu eve kim bakıyorsa o gelir. belki ailende hiç yok. damat bakmalı. adamın kızını almış gitmiş bir de eve almayacak mı? Paraya endeksli hayatlar selamlar sabahlar mı? Beni en cok düşündüren burası. aile herşeydir. Görmemişlik bambaşka bir hal. iyi yetiştirilememiş insanlardan lütfen uzak dur. zarar verir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendini suçlamaktan vazgeç, ölebilir mişsin be güzelim. Allah kurtarmış seni ordan. Her nekadar “elalem ne der” düşüncesi absürt olsa bile böyle düşünmenide anlıyorum. Ne hayallerle evleniyoruz biz, boşanmanın bize ağır gelmesi bundandır. Seni çok iyi anlıyorum. Ama bana inan, senin suçun değil, onun karşısına kim çıkarsa çıksın onunla imtihan olacak. Ailen arkanda bak, annen baban hayatta, kimsesiz değilsin, dönecek bir evin var, hiçbirşey bitmiş değil. Şu an okadar sinirlendim ki, virüs olmasa sana uçak bileti alır Avrupayı gezdirirdim. Okadar yardımcı olmak istiyorum sana. İnsanlar ne hayatlar yaşıyor be, bir kadın bir gün dayak yemediği için sevinecekse batsın bu dünya.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 823 cevap paylaştı.
+1 yılPardonda hic acimayam simdi! 4 senedir gozlerin nerdeydi acaba kesin gercek yuzunu sana gostermistir ama sen gormek istememissin eger yaninda kufur etmisse birini dovduyse birgun mutlaka sanada kalkar bu el! Anlayin artik bunu lutfen sonrada gelip yakiniyorsunuz!!! Yasin kac basin kac evleniyorsun sen birkere kesin okumamissinda isinde yoktur boyle muhtac yasarsin iste sonra. Seni evlendiren anne babanada cok sey soylemek isterdim burda ama sinirilerim cok bozuldu o yuzden ben susayim en iyisi.
KIZLAR LUTFEN OKULUNUZU BITIRMEDEN MESLEK SAHIBI OLMADAN EVLENMEYIN OZELLIKLE GENC YASTA!!!00 Yorumla
+1 yılÖncelikle utanması gereken kişi kesinlikle sen değilsin. 🙏Eşin yaşadığı maddi sorunların faturasını sana kesmiş, seni bir yük gibi görmüş olmalı ki ailenin de maddi olarak destek vermemiş olmasından yakınmış. O şu an kendini işe yaramazın teki olarak gördüğü (ki öyle) için neye, kime saldıracağını şaşırmış. Bu yüzüyle erken tanışıp kurtulduğum için sevinmelisin. Ona her ne olursa olsun geri dönmemen gerek, yoksa her sorunda şiddete başvurmaktan çekinmez artık. Psikolojik olarak daha hızlı toparlanmak için mutlaka yardım al. Yaşın daha küçük, bu yaşadıklarının izini olabildigince silmeye ve tek başında ayakta durmaya çalışman gerekecek. Biz kadınlar isteyince başaramayacağımız şey yoktur. Kendine güven, inan yeterki.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılbu ve buna benzer hadiselerle evlilikleri zindan olan bir çok kadından bir tanesi de sen olmuşsun ve bu çok üzücü.
fakat senin diğerlerinden daha iyi olan tarafın bu eziyetin başında kurtulmuş olmandır. evet zor bir durum ve zor bir karar fakat bardağın dolu tarafından bakmalısın. bu karar senin çok çok daha kötü zamanlar yaşamana engel oldu bunu unutma. bu kararı vermesen çok daha büyük hasarlar olabileceğini düşün ve hatta belki de bu batan gemi de bir küçük bebeğin olma ihtimali de söz konusu olabilirdi..
yerinde zamanında ve doğru bir karar bu seninki..00 Yorumla Af edersin milletin... Cok gecmis olsun. Hic kimseyi takma. Allah büyük. Kinayanin basina gelir görür. Kaldi ki emin ol siddet görüp ayrildigin hemen yayilir. Bizim millettebu tarz bilgiler hemen dagilir. Insallah o adam bosanmada sorun cikarmiyordur. En iyisini yaptigina inaniyorum. Sakat kaliptami bosanacaktin. Yinede en iyisini Rabbim bilir. Hakkinda hayirlisi olur. Ben kurtulmana sevindim. Gönlünü ferah tut kardesim. Daha coook gencsin. Rabbim yar ve yardimcin olsun karsina hep iyi insanlar cikarsin insallah.
00 Yorumla
+1 yılmilletin nedicegi ne dedigini umursama benim kiz kardesimin 2 ci evliligi ve once ufak bir kavga oldu affettim yikilmasin yuvasi dedim, eniste bir duydum ki at yarisi idda kumar oynuyor baya bir kizdim oynamicam soz dedi 1 ay sonra tekrar oynamis herneyse 40 bine yakin borc takti kardesime sen karisma karimla olana dedi bende seni ssiiikerim ozaman gorursun sen kimsin lan bacima el kaldiriyon kumar oynuyon diye simdi kafasi rahat bosan yani hic durma duzelir diye de bekleme oyle acizler duzelmez erkek olsalar kadina el kaldirmazlar boşan gitsin
00 YorumlaAyrıl, bırak böyle adamları ne halt yerlerse yesinler. Millet ne derse desin takma umursama onlar senden daha mı önemli. Şiddetin her türlüsüne karşıyım ve gelemem. Sana vuran o elleri kırılsın. Ve erken evlenmişsin biraz daha beklemeliydin 4 yıl konuşmuşsun ama tanıyamamışsın. Flörtten de git de soğumaya başladım. Bir işe yaramıyor mal olan her zaman mal kendini belli etmemiş ah kuzum ya Allah yardımcın olsun toparlanacaksın ama sakın affetmek gibi bir hataya düşme.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle bir erkek olarak, böyle birşeyi okuduğumda, hemcinslerimden ötürü utanan birisiyim. Çok geçmiş olsun. Bizim hayırlı sandığımızda şer, şer zannettiğimizde ise hayır vardır. Sizin bir suçunuz, bir hatanız yok. Eşiniz, daha doğrusu, eski eşinizin kusurudur. Bu yüzden kendinize yüklenmeniz, pekte sağlıklı olmaz sizin için. Ayrıca, hayata küsmeniz, hayattan zevk almamanız, eski eşinizin isteyeceği birşeydir böyle bir durumda. Sizin güçlü ve dimdik ayakta durmanız gerek. Hem kendiniz için, hem aileniz için.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yıl1) El-alem dediğin insanlar 3 gün sonra seni unutur, başka malzeme bulur. Sen yaşadıklarınla kalırsın. Milleti duyma.
2) Bu davranış normal değil. Psikolojik rahatsızlığı olabilir. Dikkatli olmanda fayda var. Takıntı yapıp seni rahatsız edebilir.
3) Ailenin destek çıkması kadar güzel bir şey yok bu dönemde. Bunu düşün, sağlam dur. Davandan vazgeçme. Çünkü karşındaki insan asla değişmez. Bunu yaşadığım için biliyorum.
Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim.30 Yorumla O pislik umarım allahindan bulur. Hiçbir şey için çekinmeyin. Elalemi de hiç düsünmeyin. Sizi düşünen kimse olmuyor zaten eger kendinizi dusunuyorsaniz tekrar birlesmezsiniz. Siddetlerin devamı gelir ve bitmez. Daha çok gençsiniz dava açmanız da çok iyi olmuş. Her şey düzelir ama bence sakın geri dönmeyin. Etraftakileri de kafanıza takmayın sizden önemli değiller.
31 Yorumla
Soran+1 yılBirleşmeyi düşünmüyorum allahindan bulur umarım
Çok seviyor olabilirsin. Bu senin içinde yaşadığın bir duygu bilemeyiz. Ama bu senin bedenin. İsterse dovmesin kufretsin. Sen de bu hayatta değerli olmayı hakediyorsun. Sen de sevilmeyi hakediyorsun. Belki karşına seni anlayan daha iyi biri çıkar. Bence de yol yakınken dön.
Sana saygısı yok bırak gitsin. Dediğim gibi hassasiyetini daha anlayışlı birine göster bence. Sen iyi niyet görmeyi hakediyorsun. Senin de bir kalbin var ve senin kalbin de bedenin el üstünde tutulmayı hakediyor.40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılCanım sen utanılacak bir şey yapmamışsınki. Evlenmişsiniz, ama evlendiğin kişi cahilmiş... millet ne der diyede çekinme! Herkes ne haltlar yiyor ne naneler yiyor😒 sen dik durmalısınki millette sana laf edemesin. Emin ol kendinden ve ezdirme kendini. Sen daha evli kalsaydın o kişiyle bir zaman sonra seni döve döve öldürebilirdide. O evde, o 4 duvar arasında neler yaşandı neler bitti bir tek sen bilebilirsin. Başkasına düşmez senin yaşadıkların hakkında yargılamak. Bu yüzden emin ol kendinden ve yoluna bak. Ailen arkanda duruyor sana sahip çıkıyor. Sen neyin çekinmesini yaşıyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım bnde boşandım. Ama çok hızlı karar vermişsin. Acele etme, eşinin yaptıkları kesınlıkle doğru degıl ama belkı de karantinadan dolayı olmayacak bı ınsana dönüştü işten çıkarıldığı için psikolojisi bozulmuştr. Aile terapistine gidebilirdnz. Ücretsiz psıkolojık destek sağlayan kurumlar var. Belkide özünde böyle biri değil. Ona yeterince destek çıktınmı? Hani dıyosun ya aileme düşkünüm tabiki onlar senn ailen seveceksin sayacak sın ama bir insann önceliği evi eşi yuvası olmalı.. Tekrar evlilik yapsan karsıdakı eş adayı öncelik olmak istiyecek bnce böylede olmalı.. Hakkında hayrlısı olsun çokça dua et. Ama bnce çok aceleye getrme dedıgım gbı belkıde öyle biri değil. İyi düşün.. Eşin pişman olmazsa yuvasını kurtarma derdine düşmezse, bida olmayacak deyıp telafi etmezse öyle düşün. Belkide çok pişman olacak. Boşanacksan da sindir hazmet olayları, kendını hazır hisset kendını alıstr öyle boşan..
00 YorumlaKardeşim siz 4 yıl sanaldan mı konuşup evlenmeye karar verdiniz hiç mi tartışma fikir ayrılıgına düşmediniz birşey yaşamadınız Nasil insanların şiddete meyilli olduğunu anlayamıyorsunuz.. Her zaman savunduğum birsey var hayatına aldığın insanların sınırlarını zorla gerçek karakterini ortaya çıkarır. Gecmis olsun hatanin neresinden dönersen kâr. uzun bir süre de Evlenmeyi düşünme yaşın zaten küçük bir b⁸k yok evlilikte mk evlilik kurumunu çıkaranin da..
60 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. oncelikle sana özgüven depolayacak videolar izlemelisin bu su anki kendine karşı kuskunluginu giderecek ve sana ilerleyen süreçlerde yaşayacağın problemlerde korkusuz karar vermene olanak sağlayacak ayrıca kolayca vakit öldüreceğin bir hobi bulmalısın bu donemde bunun en kolay yolu oyun. sürükleyici bir oyun bul ve sosyal medyadan uzak dur çünkü sosyal medyada düşüncelerini tetikleyecek içerikler illaki karşına çıkacaktır buna izin verme. duygusal tarafına gelecek olur isek duygu diye birşey var ise onu evliliğin ertesi günü yerle bir etmiş zaten. erken kurtulduguna sevinmelisin ve her durumda arkanda olan ailen ile kendini teselli etmelisin. aslında öneri çok fazla ama bir cevaba sığmıyor.
00 YorumlaMillet ne der.. konu komşu ne der diye diye zaten bu ülke bu hale geldi.. üZülme kardeşim hiç utanılacak gocunulacak bir durum yok bunda , sen kişiliği karakteri bozuk bir ruh hastasına denk gelmişsin , böyle bir insanla ömür geçmez ve yol yakınken hayatını daha da zehir etmeden ayrılman daha hayırlı olmuş. Senin de karşına sana gerçekten değer veren seni gerçekten sevecek gözünden sakınacak bir adam çıkar ilerde , dünya kötülerin değil iyiler kazanacak. İyi ol mutlu olmaya bak seni dibe çeken sana zarar veren kötü insanlardan ve kötü düşüncelerden uzak tut kendini. İyi şeyler düşün iyi olsun herşey.. ve ailene sarıl onlarla iç içe ol, bir köşeye çekilip kendini soyutlama, hadi bakalım geçmiş olsun
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılEn başta geçmiş olsun diyorum. Ucuz atlatmışsınız ve en azından aileniz yanınız da ve yalnız değilsiniz. Ve doğru bir karar almışsınız ve hazır çocuk ta yok iken ortada yol yakın iken böyle karaktersiz, zayıf, kin ve öfke dolu birinden kurtulmuş olmanın huzuru ile bir an önce de toparlanmaya bakın derim. Hiç bir özür ve affetlere de kanmayın bu olay bitmiştir ve geri dönüşü de yok artık...
30 Yorumla
+1 yılÖncelikle millet ne der cümlesinden kurtullll. Kim ne derse desin bu senin hayatın sana biri tek bir laf ettiğinde önce kendi hayatına bak de salla boşver kimseyi umursama. 4yil sevgili olduğun halde bak aynı evin içine girince insanlar o kadar çok değişiyor ki en iyisini yapmışsın emin ol Allah korusun ilerde sende o öldürülen kadınlardan biri olebilirdin daha balayi ayininda siddet ne demek ailenle görüşmeyeceksin ne demek yaaa terbiyeyiz herif
30 Yorumlabence de en doğrusu boşanmak. bırak kim ne derse desin. kimse senin ne çektiğini bilmiyor sende kimin ne diyeceğini umursama ve kurtul bu manyaktan
33 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle yapicam inşallah
Soran+1 yılUmarım
+1 yılMilletin ne diyeceğine niye bakıyrorsun aklı başında olan kişi zaten senin yanında durur ailenden başka kimseyi önemseme yaşın küçük bu adamdan çocuk mocuk olmadan kaç kurtul namusunla evlenmişsin ister bir ay ister bir gün olur sonrasında hayatını düzene sok önlemlerini al sen değerlisin bunu unutma
10 Yorumla
+1 yılDört sene sevdin öylemi?
Boşa sevmişsin. Dört yılda ne pok olduğunu anlamadığın adamı şimdi mi şikayet ediyosun. Kendin etmiş kendin bulmuşsun. Dört yıl sevgili ol. Evlenince 1 ayda şikayet et. E kızım bu adam dört yıldır hiç mi belli etmedi kendini. Desene aşktan gözün kör olmuş.
Kızlar bu hikayeyi okusun ders alsın.30 Yorumla
+1 yılBu Hayatın Senin Olduğunu ve Senden Bir Tane Daha Olmadığını Aynaya Bakarak Kendine Söyle. Seni Yaratan Yüce Allah Seni Bu Kadar Değerli ve Eşşiz Kılmışken Seni Değersizleştiren Herşeyi Hayatından Çıkarmanın Ne Kadar Doğru ve Yerinde Bir Karar Olduğunu Hatırla.. Gerisi gelecektir...
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalama utanılacak birşey yapan sen değilsin..! Sorana adam sandığım karaktersiz dövdü dersin... Boşver şu elalemi yahu, ya sana daha çok zarar verseydi? Üzgünüm tatlım kimsenin alnında ne olduğu yazmıyor.. Bu yaşta ve bekarım, erkeklere güvenemiyorum...
Dik dur, lütfen üzülme, sana sahip çıkan ailen var kimileri bu kadar şanslı seğil... O karaktersize ve çevresine karşı Soğukkanlı ve güçlü ol.. Ve şükret ondan kurtulduğuna...
Yeni düzen kur ve mutlu ol 🙏🍀20 Yorumla Hayır hayır hayır... Elalem ne der diye böyle iğrenç bir hayatı evliliği yaşamayı düşünmüyorsun herhalde. Şimdiye kadar bekleyerek hata yapmışsın. Öncedendi kadının boşanıp kendisinden utanması. Artım böyle şeyler çok normal karşılanıyor. Karşılanmasa bile, elalem konusur 5 dakika sonra geçer gider. Sen bir ömür yaşayacaksın bu hayatı. Lütfen kendinden utanma.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBoşver millet herseye dicek bişey bulur evllik hak oldugu kadar ilişki yürümeyince boşanmada haktır. yaşadıklarını anlamayana ne yapsan boş hep bişey derler milletin lafını takma ailenın yanındada çekınme onlar senın dayanak noktan asla utanma sıkılma sana bunu yapan utansın. bilemezdin böyle olcagıni bilsen sende evlenmezdın zaten. karşındaki asıl yüzünü gizlemiş sana namusu olan kadına allahın emanetine sahip çıkamamış utancak tek kişi o
20 Yorumla Sen millet ne der diye düşünme millet senin yedigin dayagı yemiyor senin maruz kaldıgın şiddeti hissetmiyor en iyisini yapmışsın. Evet yuva kurmak kolay degil ama bu şartlar altında devam edemezsin zaten bunun farkındasın işse iş kendi ayakların aklın ve iraden var sende yaparsın toparlarsın kendini sıkma canını hayat herşeye ragmen devam ediyor ne zaman istersen buraya yorum yapabilir içini dökebilirsin destek olurum umarım en kısa zamanda atlatırsın.
22 Yorumla
+1 yılmillet mi yaşıyor senin hayatını? iki gün konuşurlar üçüncü gün susarlar ama sen bu hayatı hep yaşayacaksın. ki neden bu konuşulsun ki? asla geri adım atma. seven kişi sevdiğine kıyamamalı. sana zarar veren kişiye bir saniye bile tahammül etmek zorunda değilsin.
21 Yorumlaya millete ne allah aşkına yaşayan sensin bilen sensin istediğini yaparsın ki boşanman en doğal hakkın yarın bir gün onun ailesi hasta olduğunda sen bakıcaksın misal. o kim köpek de snein aileni istemiyor konuştun diye dövebiliyor ya bırak allah aşkına ondan ne eş olur ne bişey bib0k olmaz ondan
20 YorumlaÇok üzüldüm, öncelikle cesur ve kararlı ol. Kim ne der diye düşünme geleceğine kendin karar vermelisin, ama boşanma süreci uzun sürecektir
21 Yorumla
Soran+1 yılSanmiyorum ama darp raporu var elimde tehditleri falan
Evliliğini bitirme diye yorum yazmaya gelmiştim ama detayı okuyunca çok üzüldüm inan ki. İşin içinde şiddet varsa ve saygı da bitmişse savunulacak hiç bir şey yok. istersen 20 senedir evli ol. Sen utanılacak bir şey yapmamışsın. En kısa zamanda umarım toparlanırsın. Sana el kaldıranın acizliği o. Anne ve baba tabi ki gelecek eve, öyle şey mi olur. Direkt bitir derim aklında soru işareti varsa. Çünkü o çizgi bir kez aşılınca devamı gelir. Şiddet ve dayak son noktadır. Üzüldüm.
40 Yorumla
+1 yılAllah yardimcin olsun kardesim. Birak isteyen istedigini desin sen neyaparsan yap konusan yine konusur... bunlara cok takilip kendini rahatsiz etme... sığınacağın tek kapın var oda Allah🌼 bol bol dua et eminim karsiligini alacaksin. Bazı erkeklere sorumluluk agir gelir hele birde isten cikarildi diyorsun iyice agir gelir. Siddeti asla savunmuyorum siddetin aciklamasi asla olamaz. Ama onunda ne yasadigina bakmak lazim😕 Rabbim yar ve yardimcin olsun 🙋♀️
20 Yorumla
+1 yılYazık olmuş 4 yılda hiç tanıyamadınızmı belliki psikolojik sorunları var eşinizin... elalem ne der hapisanesinden çıkın artık elalem hep diyecek bişey bulur zaten... siz geleceğinize odaklanın bununla bir geleceğinizin olmayacağı kesin onun için boşanmak en doğru karar... aileni istememek nedir senin ailen onunda ailesi olmalı...
10 Yorumlakızlar kendi paranızı kazanın hemen evlenmeyin böyle şizofren narşişt barzolara tekmeyi basın hiçbir şey sizden ve ailenizden değerli değil bu dediğimi kenara atmayın önce kendi ayaklarınız üstünde durun he durduğunuz zaman basınıza böyle barzolar gelmicek demek değil daha güçlü toparlanıp ayaga kalkmanızı sağlar okaadar cok kadın varkı bu durumda yokluktan çekiyo ailesi hatta kızına daha kötü yere veririrz bırakamazsın gibi laflar sakın ha sakın önce kendi ayaklarınız üstünde durun böyle barzolara tekmeyi basın siz cok değerlisiniz
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Iraden ile. Ailen ve arkadaslarinin destegiyle. Uzuldum esinin gizli psikopat cikmasina.. zamanla gececektir acisi. Yasin cok genc duzgun biriyle yeniden evlenirsin zaten ileride.
10 Yorumla
+1 yılKardeşim öncelikle ne kadar seversen sev adam seni morartasıya dövmüş bir kere bitti diye üzülme biliyorum ben hak ettimmi diyosun kendine ama bu senin imtihanın elalem ne der diye çekinme düşünme sen onlar göre hareket edeceksin onlar mutlu mu olacak sanıyosun? Elalem her türlü herşeyi söyler yaranamazsın. Silkelen kendine gel alışırsın kardeşim herşey imtihan buradan bak dimdik ayakta dur
12 Yorumla- +1 yıl
Profilimdeki soruyu yanıtlar mısın seni davet edemiyorum
- +1 yıl
@Volldeemort_ bir işinize bakın ya eli boşlar
Hiç üzmeyin kendinizi. Alınacak en doğru kararı almışsınız. Hiç bir canlı şiddete maruz kalamaz. Orada sevgi de saygı da bitmiştir. Şimdi hayatınızın yeni bir dönemine geçeceksiniz. Kendinizi sevin, kendinize inanın ve artık hayatınızı kendiniz için iyi bir şekilde devam ettirin. Yaralarınızın kapanmasına müsaade edin. Evlilik bilinmezliktir. Kolay değil ama kendinize zaman tanıyın.
10 Yorumla
+1 yılCanım benim millet neder diye bu hale gelmedik mi herbirimiz zaten baska hayatımız yok keşke dememek için yolun başındayken bitir bende senin gibiydim millet neder diye ayrilamadim sonuç iki çocuk simdi çocuklardan dolayı ayrilamiyorum elini kolunu bağlıyor çocuklar allahın sevgili kuluymussunda erkenden göstermiş yüzünü sakin millet neler diye düşünme unutma bu hayat senin ve sen nasıl istersen öyle olur
10 YorumlaAyrılırsam elalem ne der mi? Yalvarırım atın şu düşünceleri kafanızdan kimin size ne yorum yaptığı önemli olmamalı, bu hayatı bu acıyı yaşayan sensin. Evleneceğin kişi de en önemli dikkat edeceğin şeylerden birisi ailene saygısı var mı yok mu budur. Eğer onlara saygısı yoksa sana hiç olmaz. Çok üzüldüm senin adına ama lutfen yol yakınken ayrıl böyle adamla hayat geçmez seni küçük gören kadına değer vermeyen bir itin d.. lü ile yaşanmaz bu hayat. Bu düşünceleri de at kafandan.
10 Yorumla
+1 yılYinede ucuz atlaşmışsın ya çocukların olsaydı çok daha zor olurdu. Boşan hayatına bak. Elalem ne der diye düşünme kimse bişe demez evlenmek nasıl normalse boşanmakta öyle. İşe girer çalışır kendi ayaklarının üstünde durursun. Allah gönlüne göre versin
10 Yorumla
+1 yılKardeşim şu mıllet ne der olayını sıl at kafandan. Ne derse desın. Kotu dıyenın Allah cezasını versın. Kotu zamanlarında mılletmı arkanda durdu ve bu zamana kadar sana mıllet mı baktıda ne derse dıye takıyorsun. Senın vıcdanın rahatsa sıkıntı yok. Bu ısın sonu da daha kotu noktaya varmadan o yaratıktan bır an once kurtulmalısın. Gecmıs olsun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılUtanılacak bir şey yapmadım. Milletin de... Sen doldur boşluğu artık. İyiki böyle güçlü durdun ve yapılması gerekeni yaptın. Bu senin hayatın ve başkası sadece kuru gürültü yapar. Daha çok gençsin. Bu evlilik senin yüzünden bitmedi ve senin suçun yok. Umarım çok mutlu olursun.
10 Yorumla - Devamını Gör (291)
Devamını Gör(336)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 1 buçuk aylık evliyim boşanıyorum, kendimi nasıl toparlayacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler